Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Ellenszéki köszöntő Karácsonyra

2010. december 20. - Harun al Rasid

mert csak egy karácsonyunk van

mert csak egy karácsonyunk van

Körbe üljük az asztalt, ki nem mondott tervekkel és eddig meg nem valósított álmaink tudatában, kissé félszegen, szótlanul, mint akik azért gyűltek össze, hogy üzenjenek az olvasóiknak így, Szent Karácsony küszöbén, de nehezen születnek a szavak. Tekinteteink többet árulnak el, mintha kötetek százait írtuk volna tele langyos, felszínes, csupán kötelességtudatból származó jókívánságainkkal. Nem tudjuk, hogy csupán egy újabb év küszöbére lépünk hamarosan, vagy az egész eddigi megszokott világot hagyjuk megszűnni ezzel a múló évvel magunk mögött.

Körülöttünk pezseg a város, az élet, hemzsegnek a bevásárló központok, eladósodott vásárlók sorai kígyóznak a pénztáraknál várakozva, hogy meglévő hiteleiket újból növeljék. Körülöttünk pezseg a város, mert valakik elhitették és sokan elhitték, hogy a pezsgés maga az élet, miközben az Élet a szeretet üzenetével megállt közöttünk és arra vár, hogy állj meg te is, kedves Olvasó, egy kis időre foglalj helyet közöttünk, halkulj el velünk, mert néha a némaság a legméltóbb dala az őszinteségnek, az együttérzésnek és a jókívánságoknak.

Hagyd a kígyózó sorokat, a bevásárlókocsik nyekergő zörgését, a bankok hirdetéseit, a reklámok tartalmát, amelyek csak a vélt hiányaidra hívják fel a figyelmedet, hagyd a politikai nézetkülönbségeket, hagyd a sok digitális kütyüt és a plüssjátékokat, a díszeket, fenyőkoszorúkat és csillagszórókat, hagyd a saját igazságodat egy percre az ajtón kívül, mert mi is odakint hagytuk a sajátjainkat és foglalj helyet közöttünk.

Üljünk együtt képzeletbeli asztalunk körül és vegyük észre, ahogyan Isten közénk küldi a szeretet üzenetét, vegyük észre, hogy minden nap közöttünk lehet ez a szeretet, és ha nem is megérdemelten, de forrásához mindegyikünk hozzáférhet, ha akar. Üljünk egymás mellett és szakítsunk időt így, Szent Karácsony küszöbén arra, hogy nem csak önmagunkat halljuk meg minden beszélgetésben, hanem az embertársunkat is.

Üljünk egymás mellett csendben, és ismerjük fel, hogy semmit sem ér egy hangzatos nemzeti összefogás, ha közben egy szeretetre épülő emberi összefogás hiányában elpusztul az a világ, amelyben élünk nemzetként. Üljünk egymás mellett és csendben jusson el tudatunkig, hogy valójában minden, ami Szent és minden, ami Karácsony, az nem egy időpont és nem is egy időszak, hanem egy általunk ellenőrizhető lelkiállapot, mely az év minden napján átélhető.

Ülünk az asztal körül. Nem tervezünk, és nem gondolunk a meg nem valósult álmainkra. Most csak Rád gondolunk, kedves Olvasó és békességgel, jóakarattal, szeretettel kívánjuk Neked, hogy a karácsony igazi szelleme legyen úrrá az életednek minden napján.

BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNUNK!

Az Ellenszék szerkesztő- és szerzőcsapata

az eredeti bejegyzés a ellenszek.hu oldalon olvasható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása