Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Árvalányhajas abszolutizmus

2010. augusztus 24. - Harun al Rasid

elefánt a porcelánboltban.

elefánt a porcelánboltban.

Új rendszer épül Magyarországon, ez látszik az elmúlt hónapok eseményeiből.  Neve az, ami: a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Egyenként ki lehetne kezdeni elemeit, de teljesen felesleges. Mitől nemzeti, amikor egész nemzetelemeket hagy ki belőle? Milyen együttműködés az, ahol a csókos klientúrát, a szabadjegyeseket, a biankó csekkeseket  ülteti be törvénysértések tucatjaival bombabiztos állami állásokba? Eddig minket szívattak, most mi szívatunk benneteket – ez a jelszó. Mert megengedhetjük magunknak. Eszitek, nem eszitek, ezt kapjátok. Eljött a kétes igazság kétharmados pillanata, és persze élnek is vele. Elvakultan, bosszúra szomjasan, józan eszüket vesztve, lihegve törnek-zúznak, de nem veszik észre, nem az elefánt nagy, a porcelánbolt kicsi!

Kádár még úgy vélekedett: aki nincs ellenünk, az velünk van. Orbán azt mondta: csak az nem tartozik a NER-hez, aki nem akar. Nomeg, aki nem velünk van, az nincs. Vagyis aki - különféle okokból - nem akar hozzánk tartozni, az magára vessen. Jaj lesz nektek! Orbán azt gondolja, vagy legalábbis azt sugallja, hogy nincs ép eszénél, aki nem fogadja el az ajánlatát, hiszen olyan értékeket kínál, amelyek elvetése az őrület egyik biztos jele. Legyen Rend, Szabadság, Béke - hát ki nem érthet ezzel egyet? Csak egy elmebajos. Vagy csak egy csupán a feltűnési viszketegségből kifolyólag izgága ellenzéki. A Legfelső Rendszergazda nem fogja fel, vagy nem akarja megérteni, hogy az ő szabadsága, rendje stb.-je nem feltétlenül az én szabadságom, rendem is, mert ha netán egyet is értünk az eszmékben, szinte bizonyosan nem értünk egyet a megvalósításuk módszereiben, márpedig ezen múlik szinte minden. Abszolutizmus ez, árvalányhajba és nemzeti színekbe öltöztetve. Istent, és nem az embert teszi a történelem urává, bár mintha ez az Isten megosztott lenne, hiszen más nemzetek történelmei nem okvetlenül a mi történelmünkhöz igazodnak, de ezen, ha úgy akarjuk, még változtathatunk.

Orbán szerint biztosan.

A Fidesznél annyira elvakultak, hogy azt hiszik, ha nem ők kerülnek ki győztesen, méghozzá totálisan győztesen egy választási küzdelemből, akkor mindennek vége. Ők az igazság egyedüli letéteményesei, és, ha akarod, ha nem, meg fognak menteni a liberálisoktól, a szocialistáktól, mindenki mástól, akik nem ők, és akik tudva lévően, teliholdkor ártatlan csecsemők lelkét mételyezik förtelmes tanaikkal. A legtöbbjük, persze, egy álomvilágban él, képtelenek felfogni, hogy amivel megetették őket, az nem több demagóg ígérgetésnél és szemfényvesztésnél. Egy pillanatig sem hihető, hogy Orbán, és a hozzá hasonlók bele tudnak törődni akár csak a leg csekélyebb vereségbe is. Mindent meg fognak tenni, hogy a legteljesebb mértékben megsemmisítsék ellenségüket. Ellenséget mondok, mert ők nem ellenfélben gondolkodnak, hanem ellenségben. Akit, persze, nem legyőzni kell, hanem megsemmisíteni.

Szentül hiszik, hogy a Fidesz által kitaposott út az egyetlen lehetséges út, a többi mind a romlásba és a pokolba vezet. Sebaj. Ti akartátok. Most csak totyogjatok engedelmesen Orbán után. Szólnotok se kell, gondolkodnotok se, úgyis rég elfelejtettétek, hogyan kell használni a fejeteket. Gyártsatok szégyen és dicsőségtáblákat, uralkodjatok peckes kakasként a kis szemétdombotokon, csak arra vigyázzatok, hogy ne legyen nagyon közel a történelem meddőhányójához. Egy új leborítás még a végén betemeti. Elvégre Isten se nézhet utána személyesen mindennek.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása