Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Gyorshír: új egyenruhát kap a rendőrség

2010. augusztus 18. - Harun al Rasid

madjaroscht, méghozzá!

madjaroscht, méghozzá!

Megújul a rendőrség ruhatára, mégpedig oly módon, hogy az elvárás szerint a rend őrei eztán ruházatukkal is fejezzék ki nemzeti hovatartozásukat.

El lehet gondolkodni a mikénten. Árvalányhaj, esetleg, sapkarózsa helyett? Volt valamikor kakastoll, az elég nemzetinek tűnt, de mintha egy másik rendfenntartó szervezethez tartozott volna.

Lajbi, esetleg? Az a Gárdánál már foglalt, különben is, miért nézzen ki egy közeg mindenáron népzenész cimbalmosnak?

Pörge betyárkalap? Az jó, annak volt áll alatt megköthető szíjja, a nagy rohanásban az még jól jöhet.

Vitézkötés, sujtás és paszomány a zubbonyon, netán zsinóros rátét a nadrágon, bő gyolcsgatya és tölcséres újjú pamuting? Elég kifejező lenne úgy nemzetileg, egy londoni rendőrrel biztosan nem tévesztenék össze.

De ne akadjunk itt el: szűrrátétes fegyvertok, gumibot helyett karikásostor, a kézibilincsen matyóhímzés, ha már homár alapon.

De ki fogja tervezni? Makovecz templomban és kilátóban jó, de ruházatban kissé robosztus lenne. Gálné Pelcz Ildikó? Nagyon magyarosch, mint anya, de valahogy eltünt a szem elől. Esetleg Schmittné? Ahogy a kosztümkabátját elnézi az ember, tudhat valamit.

Az ötleteket kérem a szerkesztőségben leadni.

Rút pletykák szerint Pintér elvti felesége privatizálta anno a VÖR - később születettek számára Vörös Október Ruhagyár - szabászati részlegét.

Természetesen visszautasítom annak még a feltételezését is, hogy némi összefüggés lenne a két dolog közt.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása