Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbán cölöpei

2010. június 30. - Harun al Rasid

Végre vizen fog járni! De mégsem.

Végre vizen fog járni! De mégsem.

Amikor az Indexen először olvastam ezt a címet, arra gondoltam, no, eljött az idő, a mi drága Viktorinoxunk vízen fog járni! De nem. A Duna túl hullámos, a Balatont meg nem lehet bevédeni. Kőrkörösen.

Hogy jön ez a kőrkörös dolog ide? Hát úgy, hogy a Csaba, aki Hende, még nem egyeztetett a Jánossal, aki Martonyi. Derék Jánosunk – aki nem Janosík, mint tudjuk – annyira szorgalmas volt, hogy kissé elébe rohant az eseményeknek, még mielőtt arra parlamenti felhatalmazása lett volna. Azt ugyan elérte, hogy az Orbán pátyolgatta szlovák MKP az erdélyi MPP sorsára jutott, de addig azért nem jutott, hogy most a Csabának, aki Hende, a prágai bevonulást kellene szerveznie. Mind az öt harckocsinkkal, úgy nemzeti szinten.  Attól viszont főhet a feje, hogy ha így haladunk tovább, a sors ki-Für-készhetetlen akaratából, kőrkörös védelemre kell berendezkednünk, ugyanazzal az öt harckocsinkkal. Volt már ilyen, eleink is képesek voltak szekérvárat alakítani, a husziták is ismerték a trükköt, egy ilyen derék szittya legénynek, mit a Csaba, aki Hende, ne menne?

Csaba, aki Hende, miután letette a seprűt, amivel sepregetett, körül nézett a pusztaságban, hogy hát akkor most kit is, és hova is. Egy, csak egy legény jegenyésedett a rónaságon, a Lajos, aki Gubcsi. Na, őt jól kinevezte a HM PR cégéhez, főhalljakendnek. De hát ki is ez a Lajos, aki – nem mellesleg – Gubcsi? Több könyvet publikált – jó ez, ha van írói vénája az embernek - és számos médiaállásának – nehogy már begyepesedjünk, a váltás az élet sója -  tapasztalatával a háta mögött léphet be a mintegy 50 fős céghez. Az új igazgatónak tavasszal jelent meg legújabb könyve, „Egy kun Budán és Pesten” címmel, amely versek és önéletrajzi részek mellett a Fidesz elnökének írt újabb, 2009-es keltezésű leveleit tartalmazta. Arról nem szól a fáma. hogy a Lajos, aki Gubcsi, fehér kun-e, avagy fekete, kis kun-e, avagy nagy. A francba az ilyen apróságokkal. A könyvből kiderül, hogy a Lajos, aki Gubcsi már 2004 óta küld rendszeresen rövidebb-hosszabb írásokat Orbánnak, amelyben a politika és a közélet aktuális ügyeiről foglalja össze véleményét (?!).

A könyv függelékéből kiderül, hogy Gubcsi szolgalmas – bár kéretlen - tanácsadó: Gyurcsány Ferenc lemondása után néha hetente készült olyan levél, amelyben a szerző egyes szám második személyben – gyengébbek kedvéért pertu, amire Viktorinox eléggé allergiás (lehet, hogy csendőrpertu? ajjaj!) szólítva meg Orbánt, konkrét teendőkre vagy általánosabb megfontolnivalóra vonatkozó javaslatokkal látja el a pártelnököt.

A 2009-es EU-s képviselőválasztás után született levél arra intette a Fidesz vezetőjét, ne tévessze meg a nagyarányú győzelem, mert a „megosztáshoz hozzászoktatott, genetikusan ránevelt magyar közállapot – a nép, a közvélemény – azon része, amely háromszor is győzelemhez segítette a szoclib hazardírozást, ma is él...elbújt a barlangjába, onnan figyelte a válságos időszakot, s Gyurcsányt, a hazug hazaárulót maga is kiközösítette”, ..átmenetileg elbújtak, mert vezetőik szégyenteljes uralkodása nem volt többé vállalható”.

A publikált levelekből az nem derül ki, hogy Lajos, aki nem mellesleg Gubcsi, a Magyar Rádió és az MTV egykori külpolitikai újságírója az általa lehazaárulózott Gyurcsány előtt maga is tagja volt a KISZ KB-nak, sőt az MSZMP KB osztályvezető-helyettese is volt. Az 1980-as években több éven keresztül főszerkesztette a kommunista ifjúság lapját, a Magyar Ifjúságot, amely akkoriban még a Fidesz nevének leírásáról is ódzkodott. Gubcsi 1989-ben – az MSZMP utolsó kongresszusáról szóló írása szerint – még Németh Miklóshoz és Szűrös Mátyáshoz is írott jobbító (?) szándékú leveleket. Szégyen, és gyalázat, hogy ezt nem díjazták!

Húsz évvel később azonban a Jobbik antiszemitizmusáról és a falusi turizmus fellendítéséről készült eszmefuttatások mellett – be sokoldalú az a Lajos fiú -  arra is volt energiája, hogy Orbán Viktornak bátorító szavakkal- a buksiját csak azért nem simogatta meg, mert nem fért hozzá – elmagyarázza – ő, a Lajos, aki Gubcsi -, hogyan kellene kiküszöbölnie azt a problémát, hogy pártjának nincs nyilvános programja. Orbánnak, mondjuk, igencsak szüksége volt erre a bátorításra, ismervén önbizalmának gyengeségét J. Idézet: „Tudom, hogy a Fidesznek van programja (talán ő volt az egyetlen, a vátesz. megj. harunalrasid) - , azt is tudom, hogy hiányosnak látszik (barokkos túlzás. megj. harunalrasid). Lesz majd teljesebb. Az emberek azonban ezt még és most nem tudják (miért, most igen? megj. harunalrasid). Nem vágható hozzájuk, hogy olvassák el az EU-választások kétszáz oldalas anyagát (nem hát. egyrészt fájna, másrészt kizárt dolog, hogy a szavazófülkék forradalmárai értelmezni tudták volna. megj. harunalrasid) . Egy dolog tehető: ezekben a hónapokban, világosan és nem a kormány lépéseire reagálva, nem cáfolva és tagadva, hanem állítva, és éppen Neked, a Te személyedhez kötve le kell verni azt az 5-10, legfeljebb tucatnyi alappillért, amit mindenki világosan megért, követni tud, s ami akkor sem változhat rossz irányba, ha belepusztulunk is: ami azért lesz úgy és csak úgy, mert megígértük, és mert mi ígértük meg. Ha van 10 ilyen cölöpöd, verd le mielőbb, nyilvánosan, az egész magyar nép tudtával.”

Naszóval. A vízen járás, jelentem, egyenlőre elmarad. A franc se tudja, hol vannak azok a cölöpök leverve. De egy olyan országban, ahol egy vérkomcsi fidesznyik (?) Pozsgai – aki, lássuk be, kedves barátaim, időben megvilágosult -  alkotmányszövegező lehet, nem kelthet meglepetést, hogy egy ilyen nyalonc, mint Lajos, aki Gubcsi, mellesleg igen jó elvtárs, pozícióba kerülhet.

Egy dakota mondás szerint: egy vérből valók vagyunk mi, uff!


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása