Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

A hal bűze...

2010. május 29. - Harun al Rasid

...amelyik, mint tudjuk, fejétől.

...amelyik, mint tudjuk, fejétől.

Az alábbi szöveg plágium, de nem a szerző személye az érdekes, hanem a tartalma.

Figyelmezzetek hát!

"OV kabinetbemutatója alapján a Közigazgatási és Önkormányzati Minisztériumot Navracsics Tibor, a Nemzeti Erőforrások Minisztériumát Réthelyi Miklós, a Vidékfejlesztési Minisztériumot Fazekas Sándor, a Honvédelmi Minisztériumot Hende Csaba, a Nemzetgazdasági Minisztériumot Matolcsy György, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot Fellegi Tamás, a Külügyminisztériumot Martonyi János, míg a Belügyminisztériumot Pintér Sándor kapta. A miniszterelnökségi államtitkár Varga Mihály, az általános miniszterelnök-helyettes Semjén Zsolt lesz majd.

Tizenegy arc, akikre kontroll nélkül rábíztuk Magyarország következő éveit. Tizenegy arc, akik között hemzsegnek a régi MSZMP-tagok, a besúgok és a KISZ-titkárok. Csupa-csupa olyan alak, akiktől egy jó érzésű ember még egy gyufát sem venne. De most mégis ők vannak itt, és azt akarják elhitetni velünk, hogy majd ők lesznek azok, akik megmentik Magyarországot.

Mielőtt félreértene valaki. Nem akarom előre megítélni azt, ami még meg sem történt, nem akarom előre temetni azt, ami még meg sem született, de azért valljuk meg, ez a névsor még talán a legelvakultabb narancsos hívőkben is felvett kérdőjeleket.

Mert vajon milyen indok sorakoztatható fel amellett, hogy Matolcsy György volt MSZMP tag és III/2. ügynök tárcát kapjon 2010. Magyarországának új kormányában? Vajon milyen nemzeti érdek támasztja alá Martonyi János volt MSZMP tag, III/2. ügynök és Bilderberges szabadkőműves külügyminiszteré való kinevezését? És vajon mi az a szakmai tudás, ami Pintér Sándor MSZMP titkárt, olajbűnözőt, Gergényi üzlettársát a belügyminiszteri székbe emeli?

Valóban majd ők fogják képviselni a nemzeti érdekeket?

Tényleg elhiszi valaki, hogy Fellegi Tamás enyhén jordán-pozitív médiavállalkozóra, a Heti Választ, a Class FM rádiót és a Lánchíd Rádiót tulajdonló Infocenter.hu Média Befektetési Zrt.-t tulajdonosára rá lehet, pontosabban rá kell bízni egy olyan csúcsminisztériumot, ami alá összevonták az energetikát, a közlekedést, az informatikát, a közbeszerzéseket, és ami a legfontosabb minden állami és uniós pénz feletti koordinációt?

Tényleg a jogi végzettségű Fazekas Sándor a legalkalmasabb ebben az országban arra, hogy a Vidékfejlesztési Minisztériumot vezesse? Ő, aki az elmúlt években az emberi jogi, kisebbségi, civil-és vallásügyi bizottság tagja volt, és kifejezetten mezőgazdasági tárgyú témákban még sohasem szólalt fel az országgyűlésben, pedig már annak 1998. és 2002. között is a soraiban ült?

Tényleg Réthelyi Miklós anatómiaprofesszor a legjobb választás annak a minisztériumnak az élére, ami egyszerre foglalkozik az egészségügy, az oktatás, a kultúra és sport területével, valamint a szociális ügyekkel is? Az tagadhatatlan, hogy a professzor nevét a nemzetközi tudományos életben jól ismerik a gerincvelő-kutatásai miatt, de mégis mi köze van neki a kultúrához, a sporthoz, vagy akár a szociális ügyekhez?

A fentiekben felsoroltak pedig csak a jéghegy csúcsát jelentik. Pintér, Martonyi, Matolcsy és a többiek ügyeit végeláthatatlanul lehetne sorolni. És ha innen nézzük a dolgot, akkor már talán érthető, hogy a narancsosok miért nem hozták nyilvánosságra a választások előtt a tervezett kormánynévsort.

De talán van ennél egy még fontosabb kérdés is, amin érdemes lenne minden OV-fannak elgondolkodni. Az EP választások óta, gyakorlatilag mindenki tisztában volt vele, hogy a 2010. évi választásokat a Fidesz nyeri. Legfeljebb csak abban lehetett vita, hogy az arány milyen lesz.

És itt tegyük már fel a kérdést: Egy év alatt nem lehetett összehozni egy normális, makulátlan és szakmailag megkérdőjelezhetetlen csapatot, akikre minden magyar nyugodtan rábízná az ország sorsát?

Tényleg ezek az emberek azok, akiknél nincsenek jobbak ebben a hazában?

Kedves fidesz-fanok, kezd már oszlani a narancsköd? És még mindig jó ötletnek tűnik, hogy bedobtátok a gyeplőt a lovak közé?"

Saját hozzáfűzés: kedves narancsszínű barátaim! Attól tartok, ti is ugyanazon a végén ragadtatok a hím nemiszervnek, csak még nem tudjátok:-)

Visszafelé mutogatni pedig teljesen felesleges, hogy a Gyurcsány, meg hogy a Szekeres, meg a többiek. Ők már a múlt, ezek meg a jövő. Lehet, hogy mégis a Jobbiknak van igaza: szebb jövőt?

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása