Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Hazaárulás Sanghajban

2010. május 10. - Harun al Rasid

Kilóra, négyzetméterre, köbölve? Hogyan kell hazát árulni?

Kilóra, négyzetméterre, köbölve? Hogyan kell hazát árulni?

Vedres András, a Magyar Feltalálók Egyesületének főtitkára hazaárulásnak nevezte a sanghaji magyar pavilont, ennek logikus folyományaként tervezőjét, kivitelezőjét pedig, gondolom, hazaárulónak tartja.

Álljon itt eme nagytudású(?) úr (?) okulásaként néhány idézet a Btk-ból:

144.§. (1) Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét, vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A bűncselekmény jogi tárgya a Magyar Köztársaság alkotmányos rendje, függetlensége, területi épsége. Alkotmányos rend alatt értjük az alkotmányt, az alkotmányban foglalt elveket és intézményeket, valamint az azok zavartalan működéséhez fűződő érdeket.

Elkövetési tárgya kettős: egyrészt kapcsolat felvétele, másrészt kapcsolat fenntartása külföldi kormánnyal vagy szervezettel. A kapcsolat felvétele feltételezi, hogy az elkövető a fent nevezett szervvel ténylegesen érintkezésbe kerül. A cselekmény ebben az esetben akkor befejezett, ha a másik fél a közeledést elfogadja. Ez történhet bármilyen módon. Kapcsolat fenntartása esetében már a két fél közti együttműködés a lényeg. A bűncselekmény elkövetéséhez külföldi kormány vagy szervezet megléte szükségeltetik.

Fontos a célzat fennállása. Az elkövető azért kell, hogy létesítsen vagy tartson fenn kapcsolatot, hogy ezzel sértse a Magyar Köztársaság függetlenségét, alkotmányos rendjét vagy területi épségét. Ily módon csak egyenes szándékkal követhető el: az elkövetőnek tisztában kell lennie tettével, és annak eredményét kívánja. Motívuma sokféle lehet: bosszúvágy, sértettség, netalán a fennálló rendszerrel szembeni ellenérzet. „

Tekintsünk most el attól, a magyar pavilon esetében a fentiek egyike se áll meg Vedres főtitkár úr minősítése ellenére sem, tekintsünk el attól is, hogy a főtitkár esetleg nem tudta, mit beszél. Vegyük olybá, hogy a Gömböc  - egyenlőre még - nem tört a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjére. De ki tudja, mit hoz a holnap? Egy ilyen Gömböc, puszta sértettségből, sok mindenre képes!

Továbbá tekintsünk el attól is, hogy e hazát verbálisan már árulták néhányan, elsősorban külhonban, ráadásul olyan nagyságaink, mint Orbán Viktor, Morvai Krisztina. Ők a kisebbség. Szóra sem érdemes. A többség, úgy több milliónyi honfi, itthon árulja a hazát, de nagyon.

Nem tetszik érteni, ez hogy lehet? Pedig egyszerű, tessék csak figyelni.

Ha nem gyűlölöd a kormányt, hazaáruló vagy. Ha nem acsarkodsz nemzeti ünnepen, nem káromkodsz, nem dobálsz tojást – a kicsit indulatosabbak kockakövet - , nem gyújtasz fel autókat, kukákat, bizony, hazaáruló vagy.

Ha nem komcsizod, libsibolsizod, zsidózod le az ellenvéleményen lévőket, nem döngölöd verbálisan az agyagba, hazaáruló vagy. Egy igaz hazafi olyan zászlót lenget, ami esetleg sérti mások érzését, de az nem számít, azok úgyis hazaárulók. A magukfélék is. Ha rendszeresen fizetsz adót, hazaáruló vagy, mert ennek a hazaáruló kormánynak aztán egy igaz hazafi egy fityinget se!

Látom lelki szemeim előtt, ahogy a kormány, meg a képviselők – naná, majd pont ők nem árulnak hazát, ki a franc tud kijönni abból a havi rongyos többszázezer forintból, amiért éjt nappallá téve a haza üdvén munkálkodnak – ott állnak a Parlament sarkánál, meg az Alpok alján, Vereckénél és az Adria partján – hogy a Sinai félszigetet ki ne hagyjam - , és a foguk közt sziszegik: hazát tessék, hazát tessék! Most vigye, jó áron adom, higgye el, ilyet nem kap máshol!

Akad még biztosan érv, miért is tekinthető több millió magyar hazaárulónak, de mintának ennyi is elég.

Vedres Andrásnak valószínüleg savanyú a szőlő. Nomeg, halovány segéd fogalma sincs az általa használt kifejezés jelentéséről, mibenlétéből. Nem ő az egyetlen.

Csak arra kérem, ha legközelebb ekkora marhaságot akar mondani, kímélje meg tőle a nyilvánosságot! Javaslom, vonuljon el otthona legkisebb helyiségébe, dugja bele a fejét a fajansz távbeszélő kagylóba, és oda suttogja bele a hülyeségeit.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása