Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Mi lenne, ha

Magyarország nem teljesítene jobban?

2016. június 16. - Harun al Rasid

Hivatalosan is Magyarország az EU egyik legszegényebb országa (persze, csak a pórok szintjén).

Óriási a különbség az EU leggazdagabb és legszegényebb országa, Luxemburg és Bulgária között: vásárlóerő-paritáson számolva az egy főre jutó GDP az uniós átlag 271, illetve 46 százalékát tette ki tavaly, az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztásé (AIC) pedig 137, illetve 51 százalék volt - derült ki az Eurostat által szerdán kiadott jelentésből, amely a 2015-re vonatkozó első becslést tartalmazza. Magyarország mindkét kategóriában a lista utolsó negyedébe került!

Lehet, hogy ez attól van, hogy Luxemburg nagyhercegség és nem nagyhencegség, mint Orbanisztán? Lehet, hogy jobban járnánk a Monarchiával – legalább Orbán lábát tenger mosná?

Magyarország mindkét kategóriában a lista utolsó negyedébe került 68, illetve 62 százalékos eredménnyel. Az egy jutó főre tényleges egyéni fogyasztást és az egy főre jutó bruttó hazai terméket is a 28 uniós tagállam átlagában 100 százalékra vették a statisztikában. Az uniós átlagot az euróövezet 19 tagállamában az egy főre jutó GDP 6, az egy főre jutó AIC pedig 5 százalékponttal haladja meg.

Affrancba... ráadásul nem is tartozunk az euroövezethez, de mostanára már az Unióhoz is igencsak lazán. Már az is komoly dolog, hogy Orbanisztánban van egy főre eső egyéni fogyasztás, és nem fejadagokon élünk, de az egy főre jutó hazai termékkel azért komoly gondjaim vannak: tessék már mondani, mik is azok?

Az alábbi bekezdést csak a büszke szittyák kedvéért adom közre, hadd csorgassák a nyálukat.

Összesen 11 tagállamban - Luxemburg és Írország mellett Hollandia (129 százalék), Ausztria (127 százalék), Németország (125 százalék), Dánia (124 százalék), Svédország (123 százalék), Belgium (117 százalék), Nagy-Britannia (110 százalék), Finnország (108 százalék), és Franciaország (106 százalék) - haladta meg az uniós átlagot az egy főre jutó GDP.

Az átlagnál legfeljebb 30 százalékponttal alacsonyabb kategóriába ugyancsak 11 ország került be. Megközelítette az átlagot Olaszország (95 százalék) és Spanyolország (92 százalék), majd sorrendben Málta (89 százalék), Csehország (85 százalék), Szlovénia (83 százalék), Ciprus (81 százalék), Portugália (77 százalék), Szlovákia (77 százalék), Észtország (74 százalék) Litvánia (74 százalék) és Görögország (71 százalék) következik. A maradék hat ország közül Lengyelországban az egy főre jutó GDP az uniós átlag 69 százaléka volt. Magyarországon 68, Lettországban 64, Horvátországban 58, Romániában 57, Bulgáriában pedig 46 százalékra rúg ez az arány.

Forrás: MTI

Biza, maradékba kerültünk. Basszus…már az MTI is bekerült Soros uszályába! Kizárt dolog, hogy ennyire szar lenne a helyzet, amikor Magyarország jobban teljesít! Az Eurostatot meg a rohadt ballibek – főleg Gyurcsány – hamis adatokkal vezették meg!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr188814148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.06.16. 13:38:28

@BircaHang Média szerkesztősége: nem ártana, ha cáfolnád az Eurostat adatait. Nomeg, ha bizonyítanád azt, hogy adócsaló lennék :) ellenkező esetben nekem még azt sem kell bizonyítanom, hogy egy elfogult idióta vagy :D
Egyet nem értek: Bulgáriába disszidáltként mi a fene késztet arra, hogy az írásaimat olvasd? Mazochista lettél?
süti beállítások módosítása