Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Balogh József Lino: Jobboldali kesergő

2016. május 26. - Harun al Rasid

Egy ismert kormányközeli propaganda szennylap fanszőre hisztis kínjában siratja az osztrák szélsőjobb választási verességét. Zsóti szokásos söradagja és kisüsti hatása révén négy kerékre csúszott. Majd lassan feltápászkodva gépe elé ült és pulikat megszégyenítően nyüszítve írni kezdte bánatát.

Mivel vidéki Ausztriában a szélsőjobbos Szabadság Párt nyert, ezért nyalogatni kezdte. " Menj fel a hegyek közé, kicsike osztrák falvakba, szállj meg a muskátlis fogadókban, igyál reggel házi tejet, szívd be az Alpok levegőjét, ülj be egy snapszra a kocsmába, hallgass bele burgenlandi parasztok beszédjébe..(.)., ha mindezt megteszed, megérezheted Ausztriát.(.) és meg fogod érteni hirtelen, hogy miért tudták az osztrákok még azt is elhitetni a világgal, hogy Hitler német volt, Beethoven pedig osztrák. ." - Führerét napi imáiban és álmában sem hagyná ki - vidékiekbe vetett krédóját történelmi példázatokkal próbálja igazolni.

Micsoda hálás és befogadó békés szélsőjobberség. Vivát ! - közben a kisüsti is feljön belőle, ő meg csak tovább büfög. Ez a választás szerinte nem képviseli Ausztriát, sőt csalást sejtet. Aztán jön gyötrő fájdalma, Bécs, ahol szeretett és hőn áhított nácijai elbuktak. " Bécs pedig végképp nem osztrák, Bécs végképp nem Ausztria. Bécs az Bécs. " Na erre mit lehet mondani ? - Hukk , igyál még egyet majd nézd meg az alsógatyád ! Figyelem, most jön a kisüsti, felül vagy alul már kontrollálni sem tudja : "

Bécs az a valami, amit csak a liberalizmus, a kozmopolitizmus, a gyökértelenség, a nihilizmus, a végtelen üresség tud összebarkácsolni. Bécs szavazott a szőrehullató, vén ateista szabadkőművesre, mert Bécsben sűrűsödik össze minden, amit el kell majd hamarosan tüntetni, már ha élni akarunk. Ha európaiként akarunk élni. Mert ma azt a sípot fújják nekünk ezek, hogy az európaiság egyenlő az önfeladással. "

Minősíti megszokott önmagát, szenny és zsidózás, tele gyűlölettel. Ennyit tud, másra nem futja neki. Mire is jó ez ? Semmi másra, mint firkálmányával terelni figyelmünket valós politikai problémáinkról. Teszi ezt naponta szennylapjuk hasábjain Dippol, akinek cikkeit mindössze 13 olvasó tétszikéli! Vagy éppen Bogár L. szociáldarwinista közgazdász, ki hol Vona csapatának, hol pedig Orbánnak ad tanácsokat . "Hagyjuk az út mentén a szegényeket " elve alapján közel 4 millió szegény országává lettünk, ebből 1,5 millió éhező és nyomorgó ember.

Na kérem, ezektől az alig emberektől mit is várhatnánk? Gyűlöletet, szennyet, terelést és uszítást. Nem írnak a gazdaságunk mélypontjáról, az egészségügy és oktatási rendszer szétveréséről. Nem írnak Matolcsy és társaik szabad rablásáról, a Fidesz korrupciójáról, s közben óriási összegeket zsebelnek be gonosz propaganda írásaikért.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr698749848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása