Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Dudás Péter: Ki áll mögötted?

2016. május 19. - Harun al Rasid

Kérdezd meg Szijjártót, mert ő tudja. Ő sok mindent tud, de nem mondja. Ellenben amit nem tud, azt mondja, mintha tudná. Hátha bejön. Hülyéknek biztos. Mint például most azzal, hogy a Clinton mögött a Soros áll. Vagy ül, mert elfáradt, de a lényeg, hogy mögötte van. Mert megint ő a Soros! Ezért! Ha nincs semmi ötlet, nem beszélve a tudásról, akkor előveszik a Sorost. A Pavlovi-reflex működik. Aztán ha ez sem nyugtatja meg, akkor jöhet a Gyurcsány, mint a mindenért hibás.

Nem is lenne ezzel különösebb baj, ha mindez a Szent Imre kórház második emeletén a rácsozott részen zajlana, még dicséret is járna érte az ápolótól, ha előbb fejezné be mindenki Petikéje, de ez a pali jelenleg a magyar külügyminiszteri posztot gyakorolja és ebből kifolyólag a magyar külügy nemlétező ázsióját rombolja a legalsó földkéreg alá még két méterrel. Igaz van még pár méterre további lehetőség és ismerve a munkaadóit hamarosan kihasználják.

Azért az sok mindent elárul a gondolkozásukról, hogy eszükbe sem jut az a lehetőség, hogy valaki csak úgy magától gondol valamit és elmondja, mert szerintük ilyen nincs. Vagyis van, de csak akkor, ha mögötte áll valaki. Ezért valószínűleg van egy olyan osztály a külügyben is, ahol azzal foglalkoznak, hogy megvizsgálják, hogy ki mögött ki áll vagy ül, mert az a rendkívüli eset is előfordulhat, hogy tolószékes az illető, aki nem is gondol arra, hogy éppen azt vizsgálják, hogy ő éppen ki mögött ül úgy, mintha állna. Mert azt mégsem mondhatja a Szijjártó, hogy a Clinton mögött a Soros ül, amikor áll. Mert mindenki csak nézne, hogy miket mond ez a külügyminiszter és azt hinnék, amit mi már régen hiszünk és tudunk a képességeiről. Ebből is látható, hogy mekkora munka lehet egy ilyen szijjártói kijelentés mögött.

Ahogy így belegondoltam ebbe a bonyolult folyamatnak látszóba és megpróbáltam a magam helyzetére értelmezni ezt az egészet, azonnal beláttam, hogy ez valóban nagyon összetett feladat. Elképzelem a külügy specialistáit, akik megfigyelnék egy napomat, hogy elmondhassák ki áll mögöttem, nem hiszem, hogy könnyű dolguk lenne. Ugyanis rengeteg ember áll naponta mögöttem, mert ahogy a helyzetemet változtatom és azzal, hogy tovább haladok, aki eddig előttem volt a mozgásom révén mögém kerül. Tehát bizonyos pillanatokban elmondhatná a Szijjártó, hogy a Dudás mögött Kiss Balázs áll. Aztán gyorsan bejelenthetné, hogy sajnáljuk a tévedésünket, mert most tudtuk meg, hogy a Dudás mögött nem a Kiss Balázs, hanem a Balogh Anikó áll. És ha ez így menne egy-két napig, akkor legalább mindenki jól járna, mert a Szijjártó beleőrülne és emiatt leváltanák, hogy időben és hatékonyan elkezdhessék a kezelését.

Most már mindenki beláthatja, hogy mekkora jelentősége van annak, hogy ki mögött ki áll vagy ül és ha azt is szeretné tudni, hogy saját maga mögött ki áll, forduljon a külügyhöz, mert ha más nem, de a Szijjártó biztos tudni fogja!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr148732328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása