Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Bruck András: A rektor és az igazgató

2016. május 15. - Harun al Rasid

Úgy esett, hogy egy és ugyanazon a napon két iskolavezető ember is megszólalt. Egy egyetemi rektor és egy alternatív gimnázium igazgatója.
Két fontos poszt, két fontos ember.
Országok sorsa szokott eldőlni az ő szakmai, emberi minőségükön.

Lánczi András udvari filozófus, és a hatalom, konkrétan Orbán Viktor dicsőítésével érdemelte ki a Corvinus rektori posztját. Más nem is pályázott rá, mindenki tudta, hogy reménytelen volna.
Lánczi egyébként egy velejéig rohadt, züllött rendszer miniszterelnökének a logikus választása volt.
Ő az, aki azt terjeszti – rektorként értelemszerűen a jövő közgazdászai között is –, hogy a korrupció helyénvaló, amennyiben az a kormány céljait szolgálja. És legújabban már így fenyegetőzik, „Lehet maffiaállamozni, de akkor ki fog nyílni a privatizációs doboz is.”

Szóval a gazdasági egyetem rektora szerint, ha nem hagyják őket tovább lopni, fosztogatni, a magyar társadalom erőforrásait, életerejét apasztani, akkor ők majd tudják, mit kell tenni. Ráadásul egy elvben önálló egyetem, elvben önálló rektora fenyegetőzik a Fidesz nevében!
Egy igazi egyetemi példakép, boldog lehet az az ország, ahol sok ilyen ember ül kulcspozíciókban.

Horn György az Alternatív Közgazdasági Gimnázium igazgatója. Ő azért szólalt meg tegnap, mert előkerült egy új, szokás szerint egyelőre dugdosott, titokban tartott oktatási terv, amelyből kiviláglik, hogy veszélybe kerültek az övéhez hasonló iskolák. Ő azonban azt nyilatkozta, hogy nem fél ettől, továbbá nem tudja, milyen indítékok állhatnak a terv hátterében.
Nem tudom, mitől fél, mit tud és mit nem Horn György.
Én viszont tudom, hogy lenne oka félni, mert ő és az iskolája mindazt megtestesíti, ami hosszútávon összeegyeztethetetlen az Orbán-rendszerrel. Az övé egy szabad iskola, szabad diákokkal, szabad tantervvel, ráadásul kiemelkedően sikeres is – ezért akaratlanul is a rezsim puszta létének tagadása.
A diktatúrák és diktátorok ugyan nem sok mindenhez értenek, de a hatalmukat veszélyeztető értékek felismeréséhez kitűnően.

Két ember: egy rektor és egy gimnáziumi igazgató.
Az előbbi egy elnyomó rezsim közpénzzel vastagon kitömött kegyence, aki tudja, hogy olyan rendszert szolgál, amelyben a modern, versenyképes Magyarországért dolgozó kollégájának előbb-utóbb nem lesz helye. Az AKG-t nem fogják egy tollvonással eltörölni, hanem fokozatosan megfojtják, aztán a gyilkosságot öngyilkosságnak állítják be.

De a Corvinusra is lassú halódás vár. A Matolcsy tanszéken a korrupció előnye és haszna lesz a főtantárgy, a különféle tanszékek megtelnek semmire se jó oktatókkal, egyedül Lánczi irodája lesz korszerű és mindig naprakész.

Az AKG igazgatója meg munka nélkül, a diákjai külföldön, a Corvinus aulájában pedig Orbán portréja…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr18717802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2016.05.15. 13:12:53

Orbán mindent elkövet, hogy az országot elbutítsa.

zs.ati 2016.05.15. 16:55:53

Aki nem talpnyaló,annak nincs joga élni,dolgozni,és egyáltalán létezni....
süti beállítások módosítása