Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

A király beszéde

2016. március 16. - Harun al Rasid

A király beszéde egy férfi története, aki VI. György brit királyként, II. Erzsébet királynő apjaként vonult be a világtörténelembe. Miután bátyja lemondott, George azaz Bertie foglalta el trónt - igen kelletlenül. A király nem érezte méltónak magát élete legfontosabb szerepére, mert borzalmas dadogása miatt képtelen volt nyilvánosan beszédet tartani. Számos eredménytelen beszédterápiás kezelés után találkozott a liberális szellemiségű Lionel Logue-gal, aki csöppet sem hagyományos ülésein nemcsak királya hangját, hanem bátorságát is segített visszaszerezni.

A mi királyunk beszéde is egy férfi története, aki azonban nem verbálisan, hanem mentálisan dadog, de szörnyűségesen. Nemzeti ünnepünk kapcsán szinte habzó szájjal brüsszelezik és migránsozik:

… európában ma „tilos kimondani, hogy a más civilizációból érkezők veszélyt jelentenek életformánkra”. És azt is tilos kimondani, hogy a bevándorlás „kitervelt és irányított akció, ránk irányított embertömeg”, és tilos kimondani, hogy Brüsszelben ma „azon mesterkednek, hogy átépítsék európai etnikai alapzatát… tilos kimondani, hogy Brüsszelben sokan ma egy Európai Egyesült Államokon dolgoznak”.

Ezzel az etnikai talapzattal azért van egy kis gond: még ha 3 milliót menekültet fogad is be Európa évente, 5 év múlva össznépességének 0,6%-át se fogja elérni azok száma. Az arányos befogadóképesség arányában Magyarországra eső 1890 menekült meg – különösen, mivel befogadásukat Brüsszel finanszírozza – lópimpilit fog megváltoztatni , de nem az életformánkat. Egyben igaza van: Brüsszel, biza, az Európai Egyesült Államokon dolgozik. Na és? Ja, hogy benne Orbánék súlytalanok lesznek? Most is azok, hiába ordít hangosan a kisegér:

… nem fogjuk engedni, hogy mások mondják meg nekünk, kivel osszuk meg a házunkat… a kényszerbetelepítést elutasítjuk, nem fogunk engedni se zsarolásnak, se fenyegetésnek, eljött az idő, hogy ellenálljunk, hogy szövetségeseket gyűjtsük, hogy megakadályozzuk európa tönkretételét…orbán „egységbe hív minden európai nemzetet”, s ígéri, „helyreállítjuk európa egységét… vagy együtt, vagy sehogy – ma ez a törvény”…uniós szinten ez attól még cincogás marad.

Mentális dadogásából tellett még egy virtigli hitleri hangzatra is: saját nemzettársait, polgártársait, magyarokat – mivel nem az ő zászlaja alatt menetelnek, ráadásul ellenzék-, nemes egyszerűséggel férgeknek, élősködőknek titulálta: …de gazdaállat híján meg vannak számlálva a napjai, ha nem érkezik újabb szellemi infúzió külföldről, akkor a levelek után a gyökerek is elfáradnak az internacionalizmus befogadására képtelen anyaföldben, és ez jól is van így..

Aha. Jól is van így. Hát persze, aki nem az ő híve, az dögöljön meg. Csakhogy, gazdaállat bárki/bármi lehet. Még Orbán is. Mit is ír a hogyishívják? Az élősködő vagy parazita (régiesen: élősdi) egy másik faj, (a gazdafaj) egyedeinek testében vagy testfelszínén él, és annak testéből táplálkozik. A gazda testének belsejében élnek az endoparazita, a test felszínén pedig az ektoparazita fajok. Egyes endoparaziták a gazda egy-egy sejtjén belül élnek, ezek intracelluláris paraziták. Ha szétnézünk Orbán környezetében, bizony, akad belőlük szép számmal endo és ekto is. Akkor meg?

…„minden forradalom olyan, mint azok, akik csinálják” . A mi forradalmainkat rendre „a haza színe-java” vezette, nem „botcsinálta filozófusok,”, s nem is „kudarcos értelmiségiek… forradalmunk velejéig magyar volt”.

Szarva közt a tőgyét, biza! Mert hát, itt az élő példa: a fülkeforradalom! Olyan, mint azok, akik csinálták. Büdös is, szaros is, de a miénk!

… „végveszély fenyegeti az életelveket, melyre Európát építettük”. Nem háború van, hanem népvándorlás, ami „lassú víz, és humanitárius problémának adja ki magát”. Mi van? Mit is építettek Orbánék? Európát, ami így most már közös mégiscsak? A lassú víz meg humanitárius problémának álcázza magát?

A végére azért még akad egy jó nagy mentális csuklás: …meg kell fékeznünk Brüsszelt, meg kell fékeznünk azokat az erőket, melyeknek érdekében áll Európa szétzüllesztése! Nos, csak a háta mögé kellene néznie. Biza, akinek érdekében áll az Unió szétzüllesztése, az nagy barátja – ráadásul madzagjának mozgatója -, Putyin. Jó érzékkel használja fel az ordító egeret, aki büszkén mondja a hídon a behemót elefántnak: hallod, hogyan dübörGÜNK?

 

marcius-15-orban-21-1024x567.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr428488294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.03.17. 06:37:55

megtaláltál, picinyem? ugye, tudod, hogy teljesen érdektelen a véleményed, mivel téged még minősíteni se érdemes?
de, hogy legyen jó napod, tudd, hogy a fene nagy liberalizmusomnak köszönhetően MÉG megtűrlek :)

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.03.17. 06:42:22

hogy tovább növeljem komfortérzeted
mail.google.com/mail/u/2/#inbox/153825aefd792d4c
állítólag van két tojásod - attól vagy olyan tökös emberke - javaslom, tartósítsd azokat. főzve tovább tart :D
süti beállítások módosítása