Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Egy kopott kártya

2016. március 05. - Harun al Rasid

A sipisták használnak ilyet, besimul a környezetébe, nem lehet észr venni rajta, hogy cinkelt. Jelen esetben úgy hívják, hogy a migráns-kártya. Elő-előhúzzák Orbánék, főleg akkor, amikor terelni kell.

Mármint, a figyelmet. Csak a kezemet figyeljék, mert csalok!

 

Mert hát, Lázár szerint - aki, mint tudjuk, tele van saját véleménnyel – „ a kötelező betelepítés érdemben megváltoztatná az országot, és befolyásolná minden magyar életét”. Aha. Mind az 1800, vagy mennyi. Egy tucat ide, vagy oda, igazán nem számít. Ez a szám kétségtelenül piszkosul be tudja folyásolni 10 millió, vagyis minden magyar életét.

 

Vélem, a minden magyar közé tartozik a nagyeszű - és migránsoktól teljesen beszart – Lázár is. Arra azonban kíváncsi lennék, hogy az ő életét miben befolyásolnák ezek a menekültek? Úgy tudom, fiúgyermekei vannak, azonban már túl idősek az arab országokban néhol előforduló szexuális aberráció alanyaiként. A fordított helyzetről még nem gondolkodtam el.

Mi a bánat befolyásolhatja még a minden magyarok közül cca. 9.990.000-nek az életét, aki még az életben nem találkozott migránssal? Azon felül mi az az érdemben való megváltoztatás? Tessék már sorolni, Lázár elvtárs, néhány ismérvet!

 

Azután ott van egy apró pofon, pofonocska az örök ellenségtől – bocs, ellenségképtől – Romániától.

Azon felül, hogy visszavonták Tőkés állami kitüntetését – indokolás: aki elfogadja eme kitüntetést, annak el kell ismernie Romániát, az alkotmányt, és tiszteletben kell tartania azon értékeket, amik az alkotmány alapját képezik - upppsz. Tőkés meg Orbánék dédelgetett ölebe – de inkább a trójai faló az erdélyi magyarságon belül. Mondjuk, Orbán maga is kijelentett 2004-ben valami hasonlót, mi szerint „elismerem az alkotmányt, de nem tisztelem” (e kijelentése egész munkásságára rányomja bélyegét, még a saját alapizéjét sem tiszteli), mit is várnánk el egy csahos ebétől? – ott van még a másik fricska: Románia 295 menekültet fogadott be, ráadásul nem is az EU-ból, hanem közvetlenül Olaszországból és Görögországból.

 

Persze, volt gondjuk ezzel elég, mivel kevés olyan menekültet találtak, akiknek megfelelt a romániai elhelyezés (Kelet-Románia, Galac nem éppen üdülőkörnyezet, de mivel a Duna-deltában fekszik – és a migránsok mozgási szabadságát nem korlátozzák, a többit olvasóim fantáziájára bízom.) Ettől függetlenül maga Bukarest további 1785 fő befogadását vállalta, minden majré nélkül. Lehet, hogy Romániában nem tartanak az ország menekültek általi megváltoztatásától?

 

Van egy olyan sejtésem, hogy a magyarországi befogadásra szánt menekülteket még nehezebb lesz összetrombitálni, így hát nem igazán értem Lázár aggodalmát.

 

Persze, ez a kártya lehet, hogy valóban cinkeltnek fog bizonyulni. Nagy ugyanis népszavazási előhúzásával a kockázat. Lehet, hogy 2 millió Fidesz-hívő nemmel szavaz – habár közülük édes kevés találkozott egyetlen migránssal is – de ez kevés lesz. Mari néni a pusztán meg el se fog menni szavazni, mivel kurvára nem érdeklik a migránsok. Mari nénik, János bácsik meg többen vannak, mint a fideszbirkák, így jó az esélye annak, hogy a népszavazás érvénytelen lesz ( az érvényesség feltétele, hogy a szavazásra jogosult népesség min. 51%-a adja le szavazatát). Kérdés, hogy akkor mit fog mondani Lázár, és milyen következtetéseket fog levonni Orbán?

 

Hagyja, hogy 1800 menekült befolyásolja az ország életét?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr558447002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása