Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbán megtartotta szokásos évértékelő beszédét

2016. február 29. - Harun al Rasid

Az más kérdés, hogy minek? Mert szokása szerint fingja nem volt arról, miről is beszél, de lelkes hívői vastapssal köszöntötték.

Szerinte a polgári Magyarország és a nemzeti keresztény korszak építése zajlik. Ragadjunk ebbe bele egy csöppet.

Bármit építeni csak alapokra lehet, aminek nincsen alapja, az kb. olyan, mint az alapizé: előbb-utóbb megroggyan az építmény. Namármost, aki ma Magyarországon azt állítja, hogy van polgárság – akár osztály szinten is – az festi magát, és porokat szed. Egy polgári társadalmat nem lehet csak úgy, alapok nélkül felépíteni. Ha mégis, mi a franc lesz alatta és felette? Mert hát, az olyasvalami, mint egy stabil középosztály, az jelenleg Magyarországon nincs. Van egy kormányzati Mohamed koporsója, ennyi. Vannak leszakadók – sokan – és vannak feljebb jutók – kevesen. Ez lenne a polgári Magyarország tőkesúlya? Ne röhögtessél, Viktor, mert kiszáradnak a légutaim!

Ezen felül, még a hozzád hasonló, cezaromániás (ugyan, picinyem, hol vagy te azokhoz) római császárok is gondosan ügyeltek a római polgárság - mert hát, akkoriban ott volt olyasmi – jóltartására – mivel a császári kincstár költségére havonta juttattak számukra lisztet, olajas és húst, ami Róma esetében – változóan a polgárság számától – 350-540 ezer főről szólt (abban az időben, amikor Róma lakossága kb. 1milliót számlált, a nem polgári státuszú lakossággal egyetemben. Ők cserébe kaptak vízvezetéket, csatornarendszert, lakhatást szociális alapon, utakat és közigazgatást. Na, ott teremtődött meg egy stabil – és szavazóképes –polgárság. Te, picinyem, mennyiben tartod jól az általad elképzeld polgárságot? Elárulom: sehogy, pedig lenne miből. Manapság adórendszernek hívják.

Azután itt van ez a nemzeti keresztény korszak. Ez meg mi a franc akar lenni? Csak nem némi kirekesztősdi? Aki nem nemzeti és nem keresztény, annak coki? Habár, ma Magyarországon, ha valami megkapja a nemzeti jelzőt, az tuti, hogy kormányzati támogatást jelent. Csakhogy, ennek a nemzeti jelzőnek van némi penészes, gusztustalan íze. Nemzeti volt ugyanis a szocializmusunk, aminek penészfoltjai ma is ott díszelegnek a nemzet fennen lobogó zászlaján. A kereszténységet meg inkább hagyjuk. Jelen kormányunk elvei mindenhez közelítenek, csak nem a keresztényiekhez.

Haladjunk.

Szerinte Magyarország 2014-ben lezárt egy korszakot, és repülőrajtott vett. Hol is? Milyen pályán? Ahol a turbó üzemanyagot a nemzet motorjába uniós forrásokból csapolják le?

Persze, voltak utalások beszédében Déri Tiborra, TGM-ra, Columbusra (?! szegény, annak idején nem volt abban a helyzetben, hogy a gépházból az összes gőzt a kürtre eressze, kénytelen volt a szelek erejére hagyatkozni) és a Horthy rendszerre, amit vizenyős, lápos, lidérces vidéknek nevezett – érdekes változás, korábban mintha annak rehabilitációja és értékrendje lett volna kívánatos – a Kádár-rendszerre, és a polgári keresztény értékrendre is (ez valami rögeszme lehet nála).

Szerinte 2015 történelmi évszám, amit majd úgy kell bemagolni a diákoknak. Érdekes hozzáállás: nem gondolkodni, magolni. Érthető már, mitől beteg a magyar oktatás – egy olyan állásfoglalás fényében, ami a mohácsi csatát is döntetlenre hozta volna ki?

Persze, amúgy is ő a zseni, a migránsveszély korai felismerője, és most már egész Európa osztja az igazát, mi több, Brüsszel az aljas kerékkötő, és ő igenis meg fogja védeni a magyar népet – mitől is? 1280 migráns betelepítése által okozott gazdasági, hitbeli és terrorveszélytől?

Felmerül a régi kérdés: ki a fene lehet a beszállítója (talán Habony?) Mert kurva jó az a cucc, amit szed, hogy ennyire elviszi a valóságtól…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr338426628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása