Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Adorján György: Legelők és szántók

2016. február 11. - Harun al Rasid

A legnagyobb hozamnövekedést a gyep művelési ág produkálta, amelynél a 2009-es 4,96 százalékos hozamszint 2012-re 5,84 százalékra emelkedett.
A gyep kategória nem más, mint legelő és akik legelnek rajta, azok nem csak haszonállatok, hanem olyan politikusok is, akik ki tudja miért, de beleszerelmesedtek a legelők tulajdonjogának megszerzésébe.
Ők azok, akik legeltetik szemeiket a megszerzett gyepbirodalmakon, figyelve mennyit is fialnak azok évente. No meg a szántókon is. Nem földművesek, nem állattartó gazdák, csupán politikusok, akik vagyonbevallásaik szerint legelők és szántók tulajdonosai lettek! Hogy mi célból, azt az olvasók fantáziájára bízom!
Közéleti hungarikumok ők a javából!

Vegyük csak szemügyre őket!

A belügyér nem piskóta ezen a téren. Pásztón és Szurdokpüspökiben berendezkedett szépen, még 2014-ben is vásárolt itt szántót, illetve legelőt. Hogy mennyi van neki összesen, e szép vidékeken? Úgy kb.30 Ha körül lehet. Mit kezd vajon vele?

Államtitkára Kontrát Károly sem úgy néz ki, mint akinek Gannán, vagy Döbrönyén, meg Nyárádon állattartás miatt lenne szüksége több hektárnyi szántóra meg legelőre. Mit kezd majd vele? Irigyli tőlük a fene, csak azt kérdezem, hogy mennyi lehetett anno, szegény néhai
Váradi Andrásnak a tulajdonában?

Ha van időd és türelmed, no meg egészségi állapotod is megengedi, akkor itt van egy kis olvasnivaló a fentiekkel kapcsolatban. Ne légy rest és főleg ne irigyeld tőlük azt ami nekik van. Csak tudd, hogy kikre szavazz majd, ha eljön az ideje! http://www.kormany.hu/hu/dok…

NO KOMMENT!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr928381200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása