Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbán szerint

2016. január 26. - Harun al Rasid

Magyarország kurvára szabad!

Magyarország kurvára szabad!

Azt mondja az ország miniszterelnöke – az első közszolga, az elöl ülő (miniszter=szolga), aki már régen nem a démosz szolgálójaként, de azt talpa alá hajlítóként viselkedik -, hogy Magyarország Európa egyik legszabadabb állama.

  1. Mondjuk, már elég sokan jelezték, hogy mentálisan valami nagyon nincs rendben Orbánnal, de, hogy ennyire elszakadjon a valóságtól, az már tényleg súlyos.

    Persze, biztosan a szabadság ismérve az, hogy felderíthetsz súlyos adócsalásokat, nyilvánosságra is hozhatod azokat, legfeljebb eltávolítanak az állásodból és eljárást indítanak ellened.

    Biztosan a szabadság ismérve az, hogy ha végső rászorultságodban ellopsz egy talicska gallyfát, akkor simán bekasztliznak, de, ha egy egész erdőt irtasz ki, akkor semmi bajod nem lesz, mert hát, rokon, csókos vagy..

    Biztosan a szabadság ismérve az, hogy egy demonstráción a Vezér hungarocell alakja fejével történő focizás bírósági tárgyaláshoz vezet, de tömeggyilkosok, háborús bűnösök és jobboldali nemzetrontók szobrot kaphatnak.

    Biztosan a szabadság ismérve az, hogy egy rádiót – csak, mert nem feküdt le Orbánéknak – gyakorlatilag búra alá lehet kényszeríteni, de egy országosan sugárzott TV-csatornán szabadon burjánozhat a zsidózás, cigányozás, az ellenzék mocskolása.

    Biztosan a szabadság ismérve az, hogy ha egy régi cimbora, egy elvtárs megunja, hogy fejőstehénnek nézzék, és némiképp morcosan szólal meg, ezért minden fronton megpróbálják gazdaságilag ellehetetleníteni.

    Biztosan a szabadság ismérve az, hogy ha egy régi elvbarát kilép a pártodból, mondván, „Inkább élek egy rosszul szervezett demokráciában, mint egy jól szervezett diktatúrában", hamarost hamis vád alá kerül, és börtönben találja magát.

    Biztosan a szabadság ismérve az, hogy ha civil szerveződések nem hajlandóak önként és dalolva a kiszolgáltatottak helyzetének jobbítására szánt KÜLFÖLDI pénzforrásokat a kormányzat kezébe adni, akkor házkutatás, letartóztatás, ellehetetlenítés a részük?

    Biztos a szabadság ismérve az, ha egy - nem is olyan kis - egyház, amelyik egyedül többet tesz a rászorultakért, mint az egész szenteskedő kormányzati árnyékpárt, kiáll a jogaiért és a neki járó, törvénybe foglalt támogatásért, akkor azt az egyházat agyonhallgatják?

    Biztosan a szabadság ismérve az, hogy valaki az egészségügy tarthatatlan helyzete okán demonstrálva, 18 percig akadályozza a forgalmat az Erzsébet-hídon, az önös érdekből demonstráló taxisok ugyanezen tette meg kormányzati buksisimogatást kap?

    Biztosan a szabadság ismérve az, hogy egy kormányzati internetes orgánum szabadon mocskolhatja egy ellenzéki vezető felesét, őt maszturbációs segédeszköznek nevezve.

    Biztosan a szabadság ismérve az, hogy az elöl ülő ahhoz kér felhatalmazást, hogy – általa meghatározott okból bevezetett – szükségállapot esetén súlyos szabadságkorlátozó intézkedéseket vezethessen be – benne a média letiltásával – habár egy szükségállapot esetén nem a legfontosabb feladat a megfelelő tömegtájékoztatás, a nép információval történő ellátása? Avagy elég a rádiószózat, hogy Beregfy vezérezredes azonnal jöjjön Budapestre?

    Számomra elég érdekesnek tűnik Orbán felfogása egy szabad országról. Orbán szerint a világ…nekem erről J. Irving könyve jut eszembe: „ Garp szerint a világ”. A történet egy háborús sebesülttel kezdődik, aki haldoklik, és folyamatosan veszti el kapcsolatát a külvilággal. Ahogy romlik állapota, még a nevét sem képes tökéletesen kiejteni, hangonként csonkul a világa: Garp..arp..rp..p – és meghal. Igaz, amíg haldoklik, a toronylövész az emberi szervezet képességeinek csodáját produkálja: igencsak míves merevedést, amit egy éjszakás nővér – saját céljaira – ki is használ.

    Kérdésem: Orbán esetében ki lehet ez az ápolónő?
  2. (ez az írás a CanadaHun oldalán jelent meg)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr298360422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2016.01.26. 21:29:19

Ó keleti bölcs, Allah növessze hosszúra szakálladat, ez igenis egy szabad ország. Itt mindent szabad, amit a hatalom szabaddá minősít.

122365 2016.01.27. 10:18:20

Ez a szabadon ellopható közvagyon országa. Magyarország jobban tejel! :)

349773 2016.01.27. 12:49:33

Nagyon jól összefoglalja az írás a lényeget Orbánról.

195390 2016.01.27. 14:27:58

3. Csak persze töredék. Ha egyszer valaki összegyűjti ezek banditizmusát, kitesz egy Sztálin és Lenin összest. Szalagcím: "Ez a legszabadabb ország – közölte Orbán, majd letiltotta a kommenteket a Youtube-videója alatt"" - a sajtószabadság, véleménynyilvánitás nevében.
süti beállítások módosítása