Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

A legkisebb közös osztó

2015. július 27. - Harun al Rasid

mármint, centiméterben...

mármint, centiméterben...

Na igen, Orbán ismét szólott, méghozzá saját szájúlag, ki a fejéből. Akadnak nálam avatottabb tollúak, akik darabokra szedik, bemutatják ellentmondásait, nevetségessé teszik. Tettem én is valami hasonlót két éven át, de mára feleslegesnek érzem. Orbánon nem fog változtatni, és sajnos, hívein sem.

Most vesézzem ki, hogy ez a szerencsétlen töltöttzokni a retorikai agymenése közepette még az elemi számtannal sincs tisztában? Hogy az általa büszkén idézett aljas kérdőívek visszaküldőinek száma nem fedi sem a magyarok 2/3-át, sem 4/5-ét, sem 90%-át? Miért hazudja hát magát többségbe – mert hát, mégiscsak ő egymaga a magyarok?

Mert odaát van, ahol ájult csodálóinak azt adhat be, amit akar. Ne tévedjünk, nem a székelyekről van szó, azok okosabbak annál, hogy bekajálják ezt a tésztát, amit a Vezér eléjük buggyantott. Az első sorok kalapjai is csalósak: épeszű székely oda nem ül a 40 fokban egy agyament magyart meghallgatni. Úgy vélem, ezeket a fejfedőket a bejáratnál osztogatták, hadd legyen valami népi hangulata az odavezényelt hallgatóságnak.


Elnézve a közönséget – és hozzá véve Orbán beszédét (amit azért itthon nem mert volna elmondani, mégoly vezényelt közönség előtt sem ), önhatalmúan megerősítem Kertész véleményét: a magyar valóban moslékzabáló. Szellemi moslékot zabál, különösen az erdélyi, aki nyeli, mint a kacsa a nokedlit Orbán szellemi moslékját. Egy gond van csak: nem tart ki a zaba 2018-ig, akit eddig meg tudtak venni kilóra, azok már vagy dobbantottak, vagy – csalódottan – repatriáltak Erdélybe.

Orbán témáiban egyen nem változtatott: marad a megosztásnál, hiszen ez az egyetlen, ami még a felszínen tartja. Magyarország még Orbántól függetlenül is megosztott. Alapvetően a baloldaliak nem szeretik a magyarokat – állítja a nemzet átörökítő sejtje ( ez azért egy rémítő jövőkép: sok ezer Orbán ül az iskolapadban, a lebutított NAT-ra is eléggé bamba képpel meredve, de persze, azért később mind a saját lábukon akarnak állni).

NAT-termékek

NAT-termékek

Hát persze. Tessék mondani, miért is kellene szeretni az fideszes, vagy jobbikos magyarokat? Emberileg még előfordulhat, node, elveik szerint?
Orbán dicsekszik a reformjaival, amik, biza, nincsenek. Placebo reformok. Meghirdette azokat, tetszett is az embereknek, de lényegében nem csinált semmit. Igaz, plakáterdőn hirdette, hogy sikeresek. Ilyen volt jelen posványosi beszéde is. Mondta a nagy semmit és osztotta az eszét, meghatározva egész Európa jövőjét – mármint, hogy szerinte milyen is lesz az. Csak a duma megy, és ebben amortizálódik a Vezér nagy mondása: ne azt figyeljék, amit mond, hanem azt, amit csinál. Na, amit csinál, az a szánalmas, a terelés, a gyűlöletkeltés, a megosztás, és e mellett hiába aggódik látványosan Európáért.

Linne szerint Európát a törvények kormányozzák, Ázsiát a hagyomány vezeti, Afrikát a szeszély vezérli. A törvényeket meg lehet változtatni, hozzá lehet alakítani a mindennapok elvárásaihoz. A hagyományt nem lehet megváltoztatni, ha túlhalad rajta a világ, már terhessé válik. A szeszély semmi kapaszkodót nem ad, nincs alkalmazkodási lehetőség, csak túlélés van, tanult tehetetlenség alakul ki. Már akkor se tudsz ellene tenni, amikor még tehetnél.
Az afrikai módon, fű életet élők nem választanak, nem gondolkodnak politikáról. Ezeken kívül vannak a nyugati és keleti viselkedésmódok.

Magyarországon 20-25% nyugat, 50-55% Ázsia, a maradék Afrika. Életmódban, gondolkodásban, világnézetben. Na, ezen kellene elgondolkodni. Megosztás helyett az ezek közti megegyezésen kellene dolgozni.

Ez azonban Orbán vesztét okozná.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr918360354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása