Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Quo vadis, Orbán Viktor?

2015. május 13. - Harun al Rasid

Mert a jelenlegi irány nagyon rossz!

Mert a jelenlegi irány nagyon rossz!

Talán nem túlzok, ha azt gondolom, az emberiség legnagyobb politikai vívmánya a nyílt képviseleti demokrácia, amire még W. Churchill is azt mondta: jelenleg nincs nála jobb.

Mi több, 2012. julius 6-án Orbán is megerősített ezt, mi szerint: „Reméljük, a Jóisten megsegít bennünket, és demokrácia helyett nem kell kigondolnunk más típusú politikai rendszereket, amiket a gazdasági túlélés reményében azután be kell vezetnünk." Persze, ez akkor volt.

Ami most van, az az autokrácia kiteljesítése. Ha valaki nem tudná, miről beszélek, hát tekintse meg a mellékelt videót, ami a Magyarország Barátai Alapítvány (?!) szombati ülésén készült.
Ha valakinek még kétségei lettek volna afelől, hogy milyen társadalmat akar Orbán, és milyen társadalom építéséhez asszisztál a FIDESZ, a magát polgárinak, kereszténynek mondó értelmiség, akkor hallgassa végig ezt a szöveget. Világossá válik az, ami már majdnem kész Magyarországon: az Orbán által áhított önkényuralom, póri nyelven simán csak diktatúra.

Mondanám: őrült beszéd és nincs benne rendszer...Most is vannak ügyetlenségek, de még így is sokkal jobbak vagyunk, mint a talaját vesztett Európa. Szabadságból meg már így is éppen elég van, nem kell több. A miniszterelnök a Magyarország Barátai Alapítvány rendezvényén ismét hanyatt esett a diktatúrák sikereitől.

Az autokrácia (magyarul: egyeduralom, önkényuralom) olyan politikai rendszer, amelyben a politikai hatalom egésze egyetlen személy (vagy személyek kis zárt csoportja) kezében összpontosul. Nos, ebből a szempontból az autokrácia már aktív. Ma Magyarországon semmi nem történhet Orbán jóváhagyása nélkül, mi több, legtöbb esetben maga határoz meg költségszámokat, irányvonalakat, fejlesztéseket. Mert hát, az autokráciák jobban teljesítenek, mint a demokráciák - állítja. Ebben van valami. Az autoriter vezető ellenében senki nem mer szólni, utasításait – bármilyen őrült, logikátlan vagy rossz is legyen – gondolkodás nélkül végrehajtják, amíg abban a fránya demokráciában nem átallanak egy döntés felett vitázni!

Orbán Viktor a mostanában szokásos negyedórás udvariassági késésével lépett a színpadra. Mint aki nem szereti a tapsot, a tömjénezést, belépve jellegzetes kézmozdulatokkal nyugalomra intette a híveket. Azzal kezdte, hogy a magyarok szeretnek mindent máshogy csinálni, és ezért találták fel a golyóstollat, a lyukkártyás számítógépet és a kávéfőzőt (meg még sok mindent, de senki nem számított tételes felsorolásra).

Emiatt a lényegtelen vitákkal foglalkozó, szakadék szélén táncoló, saját bürokráciájának béklyójában vergődő, a politikai korrektség vudujának tehetetlen pocsolyájában utolsókat rúgó, bukott óriásként fuldokló, az Isten által teremtett rend felborítását is a szabadságjogok alá húzó, folyton tabukat kiáltó, szuverenitásra gonosz keselyűként rárontó, a bevándorlók és terroristák előtt lábait széttáró Nyugat-Európában furcsán néznek ránk. Ezt mind maga volt képes előadni, minden segítség nélkül. Bezzeg, amikor a keleti barbarizmustól megvédtük őket, akkor nem járt a szájuk – mondá, csak éppen azt nem lehetett tudni, mit tekintett keleti barbarizmusnak, és mikor is védtük meg a nyugatot, mert az utóbbi időben mintha az ilyen megvédő műveletek - a maguk sikertelenségével – majdnem nemzethalálhoz vezettek volna, ráadásul kreáltak több milliónyi bevándorlót (ami mostanában a nemzetet romlásba döntő veszély a Vezér agyában).
Arról nem is beszélve, hogy mintha egykor mi, keleti barbárok veszélyeztettük volna a művelt nyugatot…

Orbán világossá tette azt is, hogy a nemzeti, nemi és vallási identitás kérdésében nem kívánja követni Európa szabadságpárti eszméit (azokat sem, egyáltalán, bármit, amit az európai közösség számunkra, mint csatlakozott ország számára előír), bármi is legyen ennek a következménye. Mondjuk, ilyen vagánykodás és kevélység inkább egy agresszív kismalachoz illik, nem egy kormányfőhöz, pláne, hogy megint gazda nélkül csinált számadást. Ráadásul az, hogy ő, egy személyben nem kívánja követni, fütyülve mások - leginkább a nép, akiért (mint mondja) éjt nappallá téve dolgozik - érdekeire, egyértelművé teszi autoriter mivoltát.

Ami a mindennapok történései nyomán róla és vazallusairól beugrik a hétköznapi embernek, az a következő: képmutatás, hazugság, visszaélés a hatalommal, korrupció, részrehajló jogrendszer. Akad még bőven, de nem a felsorolás a lényeg, hanem ez mind olyan, ami egy demokráciában nem létezik.

A hatalom megtartása érdekében hazudik - és ezt teszik vazallusai is – hogy elkerülje a felelősségre vonást; oly mértékben kiteljesíti hatalmát, hogy az által megszabhassa a társadalmi berendezkedést; szüntelenül és gátlástalanul – bizalmasaival egyetemben – a közjó rovására igyekszik gazdagodni - sikeresen! - valamint rákényszeríti a maga erkölcsét és hitét másokra. Mindennek köszönhetően jelenleg úgy állunk, hogy uralmának köszönhetően a bűnből ártatlanság lett, a hivatali visszaélés dicséretes szorgalommá magasztosult, a vakbuzgó, szolgalelkű pozőrök valóságos hősökké, példaképekké váltak, a mocsok tisztaságként tündököl.

Valakik persze mindig megpróbálják megbontani azt a fene nagy NER-t, ezek pedig mi vagyunk, mi, akik hangot adunk kételyeinknek, akik kritikát gyakorlunk felettük és megnevezzük a bűnösöket.

Ez ellen pedig még egy autokrata hatalom se tehet semmit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr828360338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

127433 2015.05.13. 11:24:49

... nekem édes mindegy, hogy egy éppen regnáló kormány vagy annak miniszterelnöke mitől esik hanyatt, - vidéki magányomban - elsősorban az érdekel, hogy keresztény magyar vagy keresztény világpolgár voltomban a vallásom szabadságában - teljes szabadságában - élhessek tovább. Kisebb-nagyobb sikerrel teszem is. Nem találom furcsának, hogy más is csatlakozott hozzám.

11229 2015.05.13. 12:18:22

hiába imádkozott, nem segített a jó isten, már csak önmagában bízik, egyedül ő tudja felvirágoztatni az országot ezentúl imádkozni is hozzá kell

256140 2015.05.13. 12:37:21

engem sem érdekelne, hogy a bolond lyukból milyen bolond szél fúj, ha nem mindnyájunkról lenne szó, ha csak ő egyedül lenne a ki és bejelentéseinek kárvallottja

29001 2015.05.13. 12:43:49

Nem az elvonulás a megoldás, a torz hatalom utánadnyúl a gyerekeiden, vagy az ennivalódon keresztül. Mint a helyesírási segédlet, mindent aláhúz, ami biztos az biztos alapon. Az ellenállás a megoldás, azonnal és keményen. Amikor észleljük a torzulást, azonnal szólni kell, hogy a lassabban gondolkodók is felfigyeljenek a kezdetekre. Aztán még veszíthetünk, mint most is, mert a kulturánk nem elég szilárd, nem elég mély és nem elég progresszív. Csak az összefogás menthet meg bennünket, a jobb és a bal újraértelmezése - aminek eredményeképpen a demokráciára nézve ellenséges nézetek margóra kerülnek. Nincs demokratikus fasizmus, nincs demokratikus konzervatizimus sem. Nincs demokratikus Jobbik és demokratikus Fidesz sem.

60145 2015.05.13. 12:50:57

Bizony bizony, ha nyugati pénz paripa fegyver nem segítette volna egykor a kereszténység védőbástyáját, leomlott volna az is, miként ez a mostani is leomlana nélküle.

254698 2015.05.13. 13:22:18

Mi soha nem veszélyeztettük a Nyugatot.Mi kalandoztunk.

20372 2015.05.13. 13:28:47

Mi volt Gyurcsány legnagyobb hibája? Bezáratta az OPNI-t!:))

168250 2015.05.13. 13:34:45

@Atlasz, Csak kiegészítés: A muhi csatában nemzetközi sereg harcolt a magyar oldalon. Mohácsnál is. Más kérdés, hogy (talán magyaros balf@szkodásból?) Szapolyai a fél magyar sereggel nem érkezett meg a csatába. Buda visszafoglalása a töröktől kifejezetten nemzetközi akció volt. Vagyis az csak egy városi legenda, hogy a nyugat soha nem segített. OK, volt olyan is, hogy nem. Mostanában viszont évi sok ezer milliárd forinttal. Kár, hogy egy miniszterelnök városi legendák szintjén tud csak gondolkodni.

168250 2015.05.13. 13:51:26

Bölcs Leó bizánci császár írásában valahogy így jellemezte a türköket (magyarokat): a szerződés aláírásának pillanatában már azon törik fejüket, hogy azt hogyan játszhatnák ki, hogy árulhatnák el szerződő partnereiket. Csak a mohó kincsszerzés érdekli őket. stb. A velencei titkár (F. Massaro) jellemzése 1523-ból: “A magyarok általában a világ legrosszabb fajtája. Nem szeretnek és nem becsülnek egyetlen nemzetet sem a világon, és egymást sem szeretik. Mindenki a maga kényelmére gondol, lopják a közt, és kevesen törődnek vele. Egymás között olyan titkos gyűlöletet és ellenségeskedést táplálnak, hogy szinte hihetetlen. Ennek ellenére minden nap felváltva együtt esznek, és testvéreknek hinné őket az ember. Nincs semmi engedelmesség közöttük, büszkék és arrogánsak, s nem tudnak sem uralkodni, sem kormányozni, és tanácsot sem fogadnak el olyantól, aki ért hozzá. Mindig dicsekednek saját dolgaikkal, azonnal készek bármit megfogadni, de igen késedelmesek a végrehajtásban. Kevés dologgal foglalkoznak, kivéve a dőzsölést és a köznek a meglopását. Ebben nagyon serények. Az urak az okai minden bajnak. A nemesek, akiknek száma 43 ezer, tartják a kezükben az állami hatalmat, azonban mindig viszálykodnak egymással, és ravaszsággal, tettetéssel és csalással járnak el.” Miért kell ezt a vonalat követnünk mind a mai napig? Az EU csatlakozáskor a nyugat mégiscsak békejobbot nyújtott. Még akkor is ha nem önérdek vagy hiba nélkül. Mi meg, főleg az utóbbi 5 évben a "világ legrosszabb fajtája" módján reagálunk erre? Szégyellem magam.

348702 2015.05.13. 14:41:52

Üres ömlengés helyett mondjuk összefoglalhattad volna konkrétan mi volt a beszédben téves. Mert én miattad nem fogom meghallgatni Orbán beszédeit, mert számomra hallgathatatlan. Így viszont a posztod használhatatlan. Annyit tudtunk meg belőle, hogy Orbánból eleged van. Ok. Nekem is.

348717 2015.05.13. 16:05:57

Már nincs önkontrol, tanácsadói kontrol, csak az elgurult gyógyszer.

246532 2015.05.13. 16:24:01

Lehet fintorogmunk, de el kell ismernünk, hogy hosszú időtávon ez a miniszterelnök legkövetkezetesebb beszéde. Egyes részletei szóról szóra megegyeznek a Német-Magyar Gazdasági Kamaránál tartott elóadásával. Itt a golyóstollról, lyukkártyás számítógépröl, valamint a forró gőzről szóló eszmefuttatására gondolok. Kiemelkedő megállapítást tett a kamarai ülésen is! Llényegében azt állította, hogy a magyarok a hosszú üres dumákat kedvelik, míg a németek kiütést kapnak tőle! Hát nem a mi igényeink kielégítésére törekszik minden beszédével?

59301 2015.05.13. 23:19:20

Kedves katarakt! Buda visszafoglalása úgy volt nemzetközi, hogy a Habsburgok hozták össze. De Mohácsnál nem voltak ott! Sőt, Mátyás királynak is csak keresztbe tett Európa. A török elleni "védekezés" jó ürügy volt különféle különadók beszedésére, ezért is volt a 150 évnyi időhúzás. Az urizáló Európát már akkor sem érdekelték térségünk gondjai, ők a maguk javait hörcsögölték össze már akkor is.

246025 2015.05.14. 03:59:53

13 hozzaszolobol 1 erti kb mirol van szo, csakhogy keson szol kedves nonemárt, sajnos ez a vonat mar elment, es Magyarorszagot a Balkanon hagyta nem csoda, hogy a tehetseges fiatalok fintorogva tavoznak

349522 2015.05.14. 07:27:14

A nol főszerkesztője elgázol egy biciklist aki meghal. Ezt a magyarellenes bolsevista firkászok meg sem említik. Ez az igazi bolsevista újságírás.

349131 2015.05.14. 07:46:42

Az tény, hogy az ország gazdasági fejlődése teljesen ellentétes a Veres-Gyurcsány-Kóka-Draskovits éra alatt megszokottal, de talán diktatúra még nincs! Diktatúra itt akkor volt utoljára, amikor a jelenlegi elégedetlenek apukája verette az egyetemistákat március 15.-én..

291510 2015.05.14. 11:45:40

Azorbánt be kéne zárni Feliscsútra oszt jó napot!

180021 2015.05.14. 14:21:31

Nem quo vadis, hanem memento mori.

69910 2015.05.14. 17:43:33

9-re katakart, a velencei (F. Massro) jellemzése, 1523-ból. Ez egy hamisítvány. Ez az F.Massaro, meg nem tudott húsz- huszonegy "századiul" fogalmazni. Főleg nem ismerte azt a fogalmat, illetve szót, hogy köz. Mert a tizenhatodik században senki sem használta, nem is ismerte.. Az egész fogalmazás húsz - huszonegyedik századi. Tehát hamisítvány.

157644 2015.05.17. 12:24:37

Szerkő, mindegy, hogy minek nevezzük ezt a megviktorlott rendszert, de leginkább a 'viktatúra' fejezi ki a lényegét: Übü papa, a küldetéstudatos és szorgalmas BAROM a saját undorító képére formálta a hazánkat, miközben perverz módon fajtalankodik a joggal és a néppel. Csak reménykedhetünk, hogy valami frappáns megoldás/deus ex machina/ördög a pokolból megszabadít tőle minket egyszer s mindenkorra. Rogyjon rá a stadionja!

291070 2015.05.18. 20:58:08

[katarakt](#3719675) valóban, mi körkörösen utáljuk a szomszédainkat, lenézzük őket, erre játszott rá Orbán a bel- és külpolitikánkkal. Ne szégyelld magad, szégyelljék Orbánék. Attól tartok, ezt az érzést nem ismerik.

291070 2015.05.18. 20:59:43

@Paul Summers orvos látott már?

291070 2015.05.18. 21:04:50

[szerkő](#3719824) mije van ennek az országnak? Gazdasági fejlődése? Oszt mibul? Csak nem abból a pénzből, amit az Unió ad a felzárkóztatásunkra, ami olyan jól sikerült, hogy a GDP arányos államadósságot sikerült 82,2%-ról 85,3%-ra tornázni? A fejlesztések 97%át az EU finanszírozza! Szerinted a diktatúra csak gumibotozásban teljesedik ki? Hallottál már a lopakodó diktatúráról?

323850 2015.05.19. 22:29:06

Szazados90: "a velencei (F. Massro) jellemzése, 1523-ból. Ez egy hamisítvány. Ez az F.Massaro, meg nem tudott húsz- huszonegy "századiul" fogalmazni" Persze, hogy nem tudott a mai nyelven. De a fordító igen - egy régi anyag (sőt egy újnál is) fordításánál az eredeti anyag kifejezéseit az aktuális (21. századi) kifejezésekkel kell helyettesíteni. Mondjuk, a Biblia 15 századi fordításit a mai ember aligha értené.

323850 2015.05.19. 22:35:57

2010-ben még azt hittem, hogy akár még jól is alakulhat a dolog. Voltak félelmeim, de mégis, bíztam. Ma már nem bízom - egyre több aggasztó jelet látni Viktoron. Grác? Klinika? És csak egy életünk van...

291070 2015.05.20. 09:36:30

[deja_vu39](#3721362) na igen. Egyre valósabb a mondás: Viktor, te nem a megoldás vagy, hanem a probléma!
süti beállítások módosítása