Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbanisztán mindennapjaiból 3.

2014. február 06. - Harun al Rasid

ballib média, isten, spekulálás

ballib média, isten, spekulálás

Egy érdekes jelenség. Avagy mi érdekli a ballibnek titulált reszli médiát?

Szó se róla van itt nagy hangzavar a Simon ügy kapcsán. Vitathatatlanul okkal és joggal, s még azt sem igazán mondhatom, hogy bár a dologra vonatkozóan zömmel csak találgatások (ez persze a jellegéből is adódik), hogy bármely gondolatot ki lehetne zárni.

Azonban a médiában van egy érdekes jelenség, amit nem én fedeztem fel, hanem a NolBlog-on - csak írásra vagyok kitiltva olvasni azért olvashatom =)) – olvastam. A szerző azt a kérdést veti fel, hogy miért is nem érdekel senkit Szijjártó Péter 2milliója. Ami nem fikció, nem találgatás, nem pletyka, hanem tény: teljes bruttó vallott jövedelme 2millióval kevesebb, mint a vagyonnövekedése.  Nos erről szinte senki és szinte semmit. A kommentelő megjegyzi, hogy a Népszabadság erről egy szót sem, de Simonról több mint egy tucat cikket rittyentett. A magam részéről hozzáteszem a Népszava Simonról csak mintegy fél-tucat írást közöl és Szijjártóval is foglalkozik két egész mondattal. Igaz ebből a másik az állítólagos magyarázat a titkárságtól, javításról nem szól a fáma.

Istenem vs. istene(i)m. A reklám, mint a népbutítás eszköze

Bár közismert, hogy „a Sínai-hegyen Istentől adott parancsok a valláserkölcsi élet örök érvényű alaptörvényei (Kiv 20)” között - mai szó-használattal – ott olvasható: „II. Isten nevét hiába ne vedd!

Az az egykori megállapítás, hogy a szem rágógumija, nem éppen – tisztelet a kivételnek – az emberi kultúra és műveltség terjesztésének melegágya, manapság még hatványozottabban igaz. Sőt közelebb jár az igazsághoz a néphülyítésre való hivatkozás.

My God, mon Dieu, mein Gott, mi Dios, il mio Dio, etc. felkiáltások egyike-másika  szinte bármely TV bekapcsoláskor pár perc után hallható. Ami bár a fentebb említett parancsolat szempontjából nem túl kedvező, de egyértelmű következménye az omnipotencia „intézményének”!

Ebből a katyvaszból azonban kilóg egy reklám. Valami görög joghurtot reklámoz. S a „hedonista halandók” Istenem felkiáltásaira egy frissen kimosdatott, enyhe alkoholmámorból ébresztett hajléktalanra hajazó, papucsán Zeusz feliratot tartalmazó érdekes öltözetű férfi méltatlankodik, hogy miért is nem hagyják őt pihenni.

Elegánsan átlendülve  a nyilvánvaló klasszikus blaszfémia tényén fel kell említsem, hogy az ilyetén felszólamlások a monoteista vallásokban ismert. Olyan vallásokban, mint pl. az ókori görögök körében dívók névszerinti megszólítás volt szokásban. Igen Zeusz, habár kétség kívül ö volt a király, de mégis csak egyike volt az Olümposz egyébként igen gazdag növény és állatvilágát színesítő isteneknek és félistennek. S ha valaki zargatni merészelte azt nevén szólítva tette. A művelt magyarban is meg vannak ennek nyomai: Zeuszra mondom! =))

Spekulálás. Kereszt-papiék még tévedésből sem mondnak igazat

Ne legyen kétséged afelől, hogy kit szerető, sőt imádó Szajlai Csabus „Spekulációs történet” című mára rendelt  vezércikije így indít: „Előbb egyhetes csúcsra ugrott tegnap a forint az euró árfolyamával szemben, majd visszagyengült” .

Nos, itt mind az egyhetes –el, mind pedig a visszagyengüléssel komoly gondok vannak. Egyfelől ha eltekintünk a 2012-es 320 feletti kirándulástól ez bizony nem csak a hét, a dekád, a hónap, a félév, és az év számára legmagasabb. Másrészt a visszagyengülésről szó sincs, csupán némi korrekcióról; egy hónapja még 300 alá is bekukkantó érték ment fel 314 fölé, majd 310 környékére jött vissza.

Aki meg azt elhiszi, hogy az utána következő okumlálásnak több köze van a valósághoz, az bizony a népi versike szamár és ló dolgára hajaz! =))

Áder megtekint.

Elgondolkozott a KE azon, hogy ez az Anita milyen ügyesen tudja megjátszani az élvezetet! =))

(más kérdés, hogy államvezetési szinten mitől lett szokássá a bunkóság? a ME európai szinten dugja zsebre a kezét. a KE  itthon szintúgy. keresnek valamit, esetleg? mármint, hogy tökös gyereke-e még? a szerk. megjegyzése)

Menekülés a felelősség elől. A daliás 2/3isten passzolta a névszerinti szavazást

Hová tűnt Orbán Viktor? – tehetnénk fel a kérdést alá aROGÁNs Toncsi, s folytatva a stílusnak alig nevezhető bunkóságot a Belváros ura viselkedése mentén: csak nem másra bízza az országot? Vagy csak a felelősségről van szó? Igen, név szerinti szavazás volt ma a parlamentben a Paksi bővítés ürügyén elkövetett üzleti-szélhámosság kapcsán!

(mi ebben a furcsa? a Nemzet Megmentője még soha, semmiben nem vállalta a felelősséget. eleddig MINDEN esetben másokra tolta rá, MINDEN esetben elkerülte, hogy hófehér palástjára akár egy csepp sár is freccsenjen. a szerk. megjegyzése)

Róna György jegyzete

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr618360220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

302398 2014.02.06. 12:12:53

Én a képet nem látom, de a szövegből azt feltételezem, hogy valószínű ez vagy egy hasonló lehetett: http://444.hu/assets/áder-jános-megtekint-1160x763.jpg Egyébént Gyuri köszönöm a támogató szavakat!

336947 2014.02.06. 16:21:19

Figyelni a befizetményekre , pontosan időben és a telefont felvenni :)))))

291070 2014.02.06. 16:27:43

[ácsi](#2118437) igen, az a kép! de miért nem látod?

302398 2014.02.06. 17:50:50

Itthoni gépemen sem látom!

291070 2014.02.06. 19:44:11

[ácsi](#2128575) nem gépfüggő, hanem keresőmotor. az IE, vagy a tűzróka nem mindig kompatibilis azzal, amit google chrome alatt tettem fel.

302398 2014.02.07. 06:20:48

zu 5: hát ez az, bent mindhárommal próbáltam! :-D

302398 2014.02.07. 06:22:53

Más, a Simon ügyhöz: A Szijjártó egyértelmű hasonlóságán túl, ami kisebb összeg, senkit sem zavar, hogy Orbán hasonló (százmilliós) összegben hamisitja az bevallását évek óta! :-)
süti beállítások módosítása