Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Segélykiáltás

2013. december 19. - Harun al Rasid

Bandó Nagy András

Bandó Nagy András

 

Közlöm az alábbiakat, azzal a kiegészítéssel, hogy mostantól a futballisták és a stadionépítők gyerekei nem éheznek, mert a nagy córeszben Debrecen és Magyar Világváros, Felcsút után Szombathely is stadionra kapott milliárdokat. Nem az a fontos ebben, hogy szart se ér a magyar foci (egyet sem léptek előre a legjobb magyar csapatok a nemzetközi kupákban), hanem, hogy sejthető: ezekből a milliárdokból a fele se lesz stadionra költve, a többi visszakerül Simicska hadúrhoz, akin keresztül tovább gazdagodhat az Orbán család, de nemcsak a vér szerinti, hanem a megélhetési politikus bűnözők nagy családja, az, amelyikben OV a keresztapa, mint az csukott szemmel is látható. Közben még azokat is kitúrják a munkahelyeikről, akik szakmai múltjuk és tudásuk alapján simán verik a helyükre kerülő Fidesz közeli mutyikosokat, és hát azok sem kapnak állást, akiknek közük sincs a szocikhoz, és a mára köddé lett szadeszosokhoz, miközben OV százezres nagyságrendben ígért munkahelyeket. (Kiknek, OV? Kiknek?..) Mert az övéi már mind állásban vannak, és ott is maradnak, mert friss betonba süllyesztett karosszéket nyomott alájuk.

Szégyen, istentelen szégyen egy olyan embertől, aki a rendszerváltó év nyarán bátran és reményt keltően szónokolt Nagy Imre sírjánál. Szegény Imre bácsi forog a sírjában, és ha ezt látná, bejelentené ismét, hogy csapataink harcban állnak, de már nem az oroszokat akarjuk kiverni (azokat nem kell kiverni, OV lekoppintja azt, ahogy ők csinálják a "demokráciát"), hanem azokat, akik négy évtized kommunista diktatúrája után képesek voltak a demokrácia leple alatt újabb diktatúrát kiépíteni. Nem túlzás: mocskosabb eszközöket használnak, hiszen őket nem úgy pakolták fölénk, mint a komcsikat, hanem megválasztatták magukat, az ő szeretett népük által. OV a tervezett tettei legalizálásáért visszaigazolást gyártott le, amikor személyre szóló leveleket küldött szét, kvázi a nemzeti együttműködést dokumentálva a semmire sem jó kérdőíveivel. Így akarta a nép az alaptörvénynek nevezett akármit.

Így akarta a nép mindazt, ami OV számára volt fontos. A nép már megint megfelelési kényszerben húzta be az X-eket, támogatva a szeretett vezér pénzszerző és igazolandó tetteit és akcióit. A minap egy háromdiplomás férfiúval beszélgettem. Igaz, színes (de gusztusos) tetoválás borítja a karjait, ami nem lehetne kizáró ok, de nem veszik föl az imádkozó sáskákkal töltött magyar nemzeti iskolákba, fizika, számítástechnika, testnevelés végzettséggel, miközben elfogytak a fizika tanárok, mert ki a szart érdekel ma a fizika, ebben a fülkeforradalmár országban?... Még tűzoltónak sem vették föl a tetkói miatt. Ugye, milyen jó kis országban élünk? A tűzben ragadtakat nem mentheti ki a tetovált karokkal segíteni szándékozó tűzoltó, csak az, amelyiknek Krisztus kereszt lóg a nyakában, és OV-hoz imádkozik a halálát okozó füstmérgezése előtt. Most aztán ők, a tetkós és felesége is itt hagyják ezt a pazarló, elvtelen országot.

Maradnak persze jó emberek, amolyan Kerényi-félék, akik magas fizetésért büntetlenül buzizhatnak, meg gárdisták, akik úgy oszlottak föl, mint Jézus teste: poraikból föltámadtak, léteznek, és amilyen mázlijuk van, azt követően, hogy a szocik megcsinálták a jobbik parlamenti helyeit, most a Fidesz, OV-ral az élen növelni fogja a számukat.

Másik barátom, magas szakmai végzettséggel minimálbér alatti "fizetésért" dolgozik napi 12 órákat, több tucat embert igazgatva egy pécsi építkezésen. Csak azért nem írom ki, hogy melyiken, mert ott, éppúgy, ahogy az összes építkezésen (OV által egekbe emelt építőipari fejlődés, és az ezt dicsőítő himnuszai ellenére) kényszerű csalók próbálnak megélni és hasznot termelni abból, amit meghagytak a beruházásnál a csúszópénzek visszaszolgáltatását követően. Elég, ha a munkavezetők megérzik az ellenőr NAV-osok szagát, szertefutnak a legálisan dolgozó melósok, alig marad valaki az állványokon és a gépeken. Csalók ezrei próbálnak megélni OV NAV-jával és Nagy Családjával versenyezve és lépést tartva. Nem tehetnek mást, éhen mégsem dögölhetnek, és ha már itthon maradtak (egyelőre), szeretnék elérni, hogy nem fillérekért robotolnak ezerszer annyit, mint az Igazságos Mutyis király udvartartása.

A mi igazságos királyunk nem hogy álruhában, a sajátjában sem mer az ő népe közé vegyülni. Illetve a sajátjai közé még csak kimerészkedik, kézcsókra emelhető kezét magával hordva, ha előtte megtisztították a terepet az "ellenségtől", a "nem magyaroktól". Nagy baj van abban az országban, ahol ekkora védelem kell az ország első számú vezetőjének védelméhez!

Emlékezzetek Ceaucescura és Elenára! Reszketve féltette a tyúkszaros életét! Hát tessék, most választottunk magunknak csillagot, és az országúton a szekér a négy ökörrel lassacskán ballag a totális diktatúra felé. Mégis, mégis van remény! Muszáj ezt mondanom, mert az nem lehet, hogy mi, magyarok, akik nem vagyunk hajlandóak se OV seggét nyalni, se elveinket föladni, jövőre, talán utoljára megmutathatjuk, hogy az igazi magyar emberből van, és nem bábból fejlődik hernyóvá, egyfajta fordított metamorfózissal, hajdanvolt pillangó létéből.

Emberek, továbbítsátok a fentieket sokak felé, terjesszétek, azt se bánom, mert ami most van, nem maradhat így! Mielőtt bárki nemzetietlennek nevezne: a lakom tele van nemzetiszínű szalagokkal, kokárdákkal, csak hogy naponta érezzem, még mindig az én hazám, ahol élek! Imádom a hazámat, másképp a fentieket le se írtam volna! A népet egyben tartó magyar nyelvet ápolom, a magyar gyerekeket nevelem a jóra, a jobbra, nekik írom a verseimet, mert ŐK A JÖVŐ!!! (És nem a stadionépítéssel hazudott magyar focié!)

OV-nek pedig üzenem: Samuel Johnson így vélekedett: "A gazember utolsó mentsvára a hazafiság." Sokan mondták: nekimentem OV-nek. Nem akartam. Kétszer adtam voksot nekik, mert először HITTEM, hogy tisztességes, másodszor pedig BÍZTAM, hogy aki elsőre elcsellózta a becsületét, másodszorra talán mégis vissza akarja szerezni. Állítom: a Fidesz és az OV-csapat 24 év alatt összetarhált vagyona helyrebillenthetné az ország gazdaságát. (Hát, még ha mellé a szocik és a volt szadeszosok is odapakolnák, amit magukhoz vettek.) Megvannak a jóra fordítható milliárdok, már csak a jó és tisztességes szándék, és alázatos, erélyekkel megáldott emberek kellenének ahhoz, hogy ország legyen ebből a letarolt medencéből.

Éljen a magyar szabadság, éljen a haza! Talpra magyar! És ahogy egyszer már írtam: (OV-tól) Isten óvja Magyarországot!

Bandó Nagy András magyar és európai polgár

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr638360200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

12635 2013.12.19. 09:56:40

+++! (de akár még sokkal több + is még)

60145 2013.12.19. 10:17:38

Azt nem állítom, hogy ez bármit bizonyítana, sem azt, hogy szebben tudnék okosabbakat mondani, de a mindig igazmondó örökös miniszterelnöknek már az első, nagy hatású fellépése sem tetszett. Ellentétben a Nagy Bandó-féle Kockaházzal, az igen! Mindhalálig kommunista mártírok hamvai fölött kommunistázni nem az én ízlésem. De ha puszta üzlet lett volna is, mint a nemzeti köpönyegfordítás, akkor sem illett a temetéshez.

163107 2013.12.19. 12:22:20

Tulajdonképpen 93-tól, a székházügytől lehetett tudni, hogy milyen simlis brancs a fidesz, és mit is akar valójában (az eszelősen kívánt hatalmon túl) az a fiatal, olajosszemű ember: nagy nagy gazdagságot. Csak amiről tudunk, az se semmi, de nyilván az a sokkal több, amiről nem tudunk. És ebben a neje is szerepet vállalt, mivel ő sem veti meg a javakat, ha azok földek, házak, egyéb ingatlanok. De ezt csak úgy valósíthatta meg O.V., ha sokakat bevon a meggazdagodási folyamatba. És azoknak is csurran és cseppen (nem is kis csurgással), akik aládolgoznak a keresztapának. A maffiabirodalom viszont csak 2010 után teljesedhetett ki, amikor is törvényesítették, alkotmányba foglalták és minden módon levédték (pl megszüntettek minden féket és ellensúlyt) a rablásokat, mutyikat, az eus pénzek nagy részének ellopását, és egyáltalán a kis összegtől (2 milliárd az iszapkárosultaknak adakozott pénz ellopásától a 3000 milliárdos manyup ellopásáig) a nagyig minden lerabolni, amit lehet. Földeket, trafikot, takarékszövetkezeteket. A 93-as gátlástalan lopás intő példa kellett volna, hogy legyen. Soha egy pillanatig nem bíztam eztán a fideszben, se Orbánban. Addigra már vígan kiderült, milyen fából faragták a legjobb barátait (Simicska, Varga - aki "csak" 3 milliárdot sikkasztott). Történelmi bűnt követett el az ország, már 1998-ban. 2010-ben harakirit. Itt állunk kilógó belekkel.

163107 2013.12.19. 12:28:47

Ami még nem lett ellopva, azt gyorsan pótolni kell még a választás előtt: "Burány Sándor országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: bár remélik, hogy a takarékszövetkezetek visszaszerezhetik többségi részesedésüket, azt valószínűsítik, hogy már megvan a győztese annak a pályázatnak, amelyen az állam a TakarékBankban meglévő részesedését értékesíti. Véleménye szerint a napokban megjelent pályázati kiírás világossá teszi a takarékszövetkezetek példátlan módszerrel és gyorsasággal végrehajtott "államosításának" célját: a kormány egy hozzá közel álló, baráti üzleti körnek akarja átjátszani a takarékokat. A szocialista politikus azt mondta: a választások előtt az Orbán-kormány igyekszik megszerezni vagy holdudvarának mindent, ami még mozdítható." És az is (föld) ami nem mozdítható. Hányszor mondtam, hogy Gritti óta nem volt ennyire számító, aljas banda kormányon, még ebben a megtépázott, balsorsos szegény kis országban sem, mint ezek. És arra kérem Nagy Bandót, hogy ő se felejtsen. Az utókornak oda kell tenni ezeket, ahová valók!

291070 2013.12.19. 14:48:13

4. Osszián (szerkesztő) 2013. 12. 19. 12:28 érdekes...azt mondják, hogy annak adják, aki a legtöbbet ajánlja érte...

163107 2013.12.19. 16:17:09

Rasid, fogjunk össze. A te 100 milliárdod, meg az én 100 milliárdom - aztán majd meglássuk, hogy mutyizunk rajta...-)

14055 2013.12.20. 06:38:50

Kedves Fijjugg! Csak tájékoztatásképpen, a kommunista diktatúra olyan mint a fából vaskarika, vagy szögletes gömb:) Persze ha én uralkodom önmagam felett, a magam ura vagyok, nektek diktatúra, akkor az persze más :)

69910 2013.12.20. 12:30:36

Én is adnék kereszteket erre az írásra, de nem adok. Elsősorban azért nem adok, mert nincs benne semmi új . Mindezeket ismeri a NÉP, aki a legújabb kutatások szerint, gyarapította a Fideszre szavazók táborát. Másodsorban azért nem adok, mert aki írta, (aláírta) ebben a kérdésben nem hiteles személy. Ugyanis, nemrég, talán egy fél éve olvastam itt, (vagy a Facebookon) egy Nagy Bandó András névaláírással, Orbán Viktornak írott nyílt levelet. (gondolom, ugyanaz a személy a szerző.-- A levelet vélhetőleg, nem a szerző tette fel) A nyílt levél azzal kezdődik, hogy "én is" -- azaz a levélíró -- 2010 ben a Fideszre szavaztam. ... -- s folytatódnak a csalódottság sorai. Mire én bátorkodtam azt válaszolni a nyílt levélre, hogy egy Nagybandótól, egy volt melósgyerektől, egy Kádárrendszeri társadalomkritikus, s abból jól élő humoristától nem fogadható el, hogy a Fideszre szavazott 2010-ben. Joga van, de erkölcsi jogosultsága nincs. És azt is írtam, hogy osztálya elárulójának tartom. Ha a nyílt levélnek és ennek a bejegyzésnek a szerzője, valóban az ismert Nagybandó András humorista, akkor a levél hiteltelen. Ha pedig nem ő a szerző, hanem csak éltek, visszaéltek a nevével, akkor mindent visszavonok és elnézést kérek tőle, mert "félre vagyok, vagyunk vezetve".

163107 2013.12.20. 13:27:48

Igazad van Zsuzsa, az egyik utópia, a másikat megtapasztaltuk, kemény és puha formában is.

163107 2013.12.20. 13:36:20

Ja, Zsuzsa, és mellesleg egyikünk se beszélt kommunista diktatúráról. Én biztos nem. Nagy Bandó leírta, igen - pedig nem ment neki se rosszul abban a rendszerben, amit most le kommunista diktatúrázik. Én is szeretem a szavakat helyén kezelni. És tudom, hogy még sehol a világban nem volt kommunizmus. De mindhiába szemantikázunk, a köztudatba már átment, hogy a SZU-ban és a térségben 1990 előtt kommunista diktatúra volt, akik levezényelték 70 esztendeig, azok voltak a kommunisták. Ezen ódzkodhatunk ketten hárman, te meg én pl, de a köztudatból ezt az átértelmezést már kiirtani nem tudjuk. Talán egy jobb szót kellene találni arra az eszmére, aminek a megvalósítása neked pl. szívügyed.

291070 2013.12.20. 13:52:52

9. szazados90 2013. 12. 20. 12:30 ez megnyugtató. szazados90, aki, mint tudjuk, mérvadó mások minősítésében, kijelenti, hogy NBA hiteltelen. hát persze. ő csak tudja. bár, a szövegértelmezéssel kicsit gondja van. persze, ez adódhat a sorszámából is - 90 - meg a korából is - 90 . semmi gond. majd a százados elvtár - nagy szottyos munkásosztályi hevületében - megmondja a tutit.

291070 2013.12.20. 13:58:04

11. Osszián (szerkesztő) 2013. 12. 20. 13:36 mábocs. te komolyan veszed kerekest, aki úgy kapitalista, hogy közben bigott marxista? "Persze ha én uralkodom önmagam felett, a magam ura vagyok, nektek diktatúra, akkor az persze más :)" ezt, szerinted, hogy' kell értelmezni? a lényeg: a maga ura! ugyan, miből lett az? miből költöztette ki a boltját a nagycsarnok katakombáiból - ahonnan, persze, az önkormányzat üldözte el - a vámház utca sarkára, kétszer akkora alapterületre, sokkal jobb forgalmi körülmények közé? ilyen álszent igehirdetővel már rég találkoztam!

163107 2013.12.20. 14:21:35

Százados, "az a " Nagy Bandó írta a levelet, akire gondolsz, a kőművesből lett humorista. Mi a baj vele: későn érő típus. Polityikailag. Hány ilyet ismerek a magam köreiben: komcsizták Gyurcsányékat, minden bajuk volt elméletileg - de most állnak ott elképedve, hogy bánt el velük is, meg az országgal is a kondás. Nagyjából a manyup rablás környékén jöttek vörös képpel, aztán ez az érzés hatványozódott, és most csak egyet kérnek tőlem, nagyon szépen, ha találkozunk, hogy ne dörgöljem az orruk alá a hülyeségüket. Mindez Szegeden, ahol azért szocialista polgármestert választottak, de bejutott 14 fideszes, és egy (bűnöző) jobbikos. Ezek összefogva nehezen kiheverhető károkat okoztak a városunknak, ilyeneket látott meg kissé megkésve Nagy Bandó. Szeged környéki (deszki) gyerök ő is - bár nem a helyi viszonyok motiválják már régen, legfeljebb hatással van a lelkivilágára a rengeteg álság és hazugság, amit - és nem volt egyedül - nehezen tudott elképzelni. Szerintem le kell előtte venni a kalapot. NEM akkor szólt, amikor már másik rezsim van. Nem, hanem akkor szól, amikor a legerősebbnek látszott - látszik a maffia. Jobb későn, mint soha - és jobb időben, mint időn túl.

163107 2013.12.20. 14:51:59

Igende, Rasid, Zsuzsánál a maga kis kapitalista világában, állítása szerint megvalósult a kommunizmus.

328458 2013.12.20. 20:17:21

Csak szólok, hogy Marx - aki azért ebben a kommunista jelzőben eléggé 'sáros' - nem volt egy szegény gyerek, de felnőttként sem koldult az utcán - ahogy engem tájékoztattak a beavatottak. Az nagy marhaság, hogy csak a koldusok lehetnek "baloldaliak" ! ( ahhoz alapvetően emberség, bizonyos jóindulat kell ! ) Ugyanígy marhaság - enyhén szólva - amikor a jelen hatalmi tobzódást bárki IS a baloldalinak, vagy az 1990 előtti 'arany korhoz ' ( a mostanihoz viszonyítva ) hasonlítja. A vonatkozó irodalom erre bőven ad eligazítást egy ( legalább, ha már a szöveg értelmezésével bajban IS van valaki ) olvasni tudónak.

14055 2013.12.21. 06:26:56

Osszián, teljesen egyetértek, csak tudod, ha állandóan átértelmezzük a a szavainkat, akkor nem, fogunk tudni beszélgetni.. azaz annyiban még sem, hogy a kommunizmus szerintem nem eszme, hanem egy gazdaságszervezési feladat, és amennyiben a szervezés szentháromságának -cél- feladat- eszköz- determinizmusa diktatúra, felfogható diktatórikusnak is, de ha ez diktatórikus, akkor mi nem az, ami determinisztikus?

14055 2013.12.21. 06:40:07

Kedves Kalifa, gondolj bele, hogy ha nem szorítotok engem ilyen szűk korlátok közé, hanem hagytok, hogy az erőforrásoknak akkora részével gazdálkodjam, amivel még elbírok, amit még átlátok, akkor mennyi jó jutna nektek is :) De lehet utánam csinálni, lehet másnak is hinni magában, megálmodni valamit és évtizedekig napi 15-16 órákat dolgozni következetesen és kitartóan valaminek a magvalósításán. Most már félig kész van, és már most tetszik, képzeld, ha egyszer kész lesz, hogy fogtok ámuldozni :)

291070 2013.12.21. 07:41:51

[Osszián](#1787825) miért, nála is lopnak az alkalmazottak?

291070 2013.12.21. 07:46:25

[KerekesZS](#1794138) attól tartok, össze keversz valakivel. én ugyan nem szorítottalak téged semmilyen korlát közé. a magamnak jutó jóból pedig, ha nem haragszol, majd én választok.
süti beállítások módosítása