Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Szemelvények a 2/3-ból

2013. december 04. - Harun al Rasid

...

...

Mi mozgatja a csepeli rém-polgit?

Motto:

Though this be madness, yet there is method in't

William Shakespeare: Hamlet II/2 Polonius

(Őrült beszéd, őrült beszéd: de van benne rendszer)

A rezsicsökkentés és a körülötte kavart propaganda kampány által a rivalda-fényben sodort mániákus örült, Németh Szilárd randalírozása tovább folytatódik. Nem elég, hogy rákattant a rezsicsökkentés agyrémére, még rá is tett egy lapáttal. A megzsarolt szolgáltatóknak a befektetéseik hasznának lenyúlásán túl – ráadásul több menetben (látszólag) össze-vissza kapkodva - mindenféle propaganda akciókat is előírt.

Ügyes – mondja Kohn bácsi a klasszikus viccben: A szolgáltatások államosítása és/vagy baráti tulajokhoz terelése legatyásított vállalkozások esetében nagyságrendekkel olcsóbbá tehető. Ehhez járul – vagy talán ez volt az elsődleges??? – a rezsi-csökkentés politikai hozadéka „ingyé”.

A csepeli polgi tevékenysége azonban egy harmadik vonalat is mutat. Ha naiv és tapasztalatlan lennék talán felmerülhetne, hogy tudatlanság, nemtörődömség, vagy lezserség okán nem foglalkozik azzal, hogy mibe (pénz, munka és odafigyelés) kerül a rezsicsökkentés agyament dokumentálása. Bizony-bizony a számlázási rendszerek össze-vissza varázsolgatása rengeteg pénzbe került és kerül.

Igen csak egyértelmű, hogy ez nem tartja vissza Németh Szilárdot, sőt a közelmúltban rátett egy újabb lapáttal. A Fidesz képviselője törvényjavaslatot rittyentett, amely szerint a lakószövetkezeti elnököknek, társasházkezelőknek kötelező lesz tájékoztatniuk a lakókat arról, hogy a közösen fizetett közszolgáltatásoknál mennyit spóroltak a rezsicsökkentéssel. A dolog pikantériája, hogy a lakószövetkezeteknek és társasházaknak okoz ezzel jelentős kárt (pénz, munka és odafigyelés).

S az ámokfutás folytatódik. A mai nap híre, hogy a Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportja azt kezdeményezi, hogy a bankoknak kötelező legyen tájékoztatniuk devizahiteles ügyfeleiket arról, mennyit spóroltak meg az árfolyamrögzítéssel.

A javaslat szerint: „A pénzintézeteknek először 2014 első negyedévében kellene információt adniuk az ügyfeleknek arról, hogy mennyivel csökkentek törlesztő részleteik”. Németh Szilárd, a párt munkacsoportját vezető országgyűlési képviselő ezt a „pénzügyi rezsicsökkentés részének” nevezte. Újabb jelentős kár (pénz, munka és odafigyelés) a bankoknak.

Mint informatikusnak, tekintettel a vonatkozó több évtizedes tapasztalataim alapján fel kell vessem, hogy ez akár több is lehet, mint egyszerű „tudatlanság, nemtörődömség, vagy lezserség”. Nem ártana elgondolkodni, hogy „cui prodest?”! =))

Még jó, hogy nincs Gyurcsány-fóbiájuk! Minden második cikk az mno.hu első oldaláról Gyurcsánnyal foglalkozik

A Fityesz-KB központi napilapja az egyes számú közellenség leleplezésén munkálkodik. Ma reggel – teljesség igénye nélkül megtudhattuk:

„felháborodást okozott a határon túl élő magyar közösségekben, hogy Gyurcsány Ferenc elvenné tőlük a szavazati jogot”

„Ez volt Gyurcsány Ferenc első olyan kijelentése, amit feltétel nélkül elhittem neki. Azt állította, hogy a Demokratikus Koalíció programja gyanánt tizenhat pontot sorol fel. Nem kétlem, hogy tényleg tizenhat volt, a fene sem fog utánaszámolni. Volt neki már százpontos programja is. Akkor is bőven elegendő volt azokat a pontokat számon tartani, amelyek megvalósultak. Az pedig nem volt túl sok, egészen pontosan: nulla.”

„Gyurcsány a szolidaritás ellen; A nyugdíjkorhatár eltörlésével és a befizetések külön számlán kezelésével Gyurcsány Ferenc felmondaná a társadalmi szolidaritási alapon működő nyugdíjrendszert – mondták lapunknak szakszervezeti vezetők”

etc.

Egyelőre kútmérgezésről, rituális szűz-tiprásról, eltűnt szolgálok elfogyasztásáról nem szól a fáma! =))

Kis magyar életkép. Kereszt-papiék erről nem véleményeznek

Az 5számú is a magyar urak és hölgyek (naná, hogy a birkamenetes Schneider-ekről szól a dolog) félelmeiről értekezik, pedig lenne mit értekezni arról, amit a Széles lap is legfrissebbként említ:

A közoktatás megújítása nem tűrt halasztást - Jó döntésnek tartja...

Változások a közoktatás napirendjén - Helyes döntésnek nevezte Balog...

Pisa-felmérés: romló eredmények - Visszaesett a magyar

Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár a PISA-felmérés 2012-es eredményeit (pontosabban eredmény-romlásunkat) úgy kommentálta, hogy: „mindez alátámasztja, hogy a megújulás nem tűrt halasztást.

Balog Zoltán, az emberi erőforrá­sok minisztere helyes döntésnek nevezte, hogy az év elején kettéválasztották a köznevelési és a felsőoktatási államtitkárságot. Hogy a derék páter humoránál van, arra mi sem jellemzőbb, mint az az érv, hogy „Klinghammer István tevékenysége igazolta a döntés helyességét”.

A tegnapi, az Országgyűlés oktatási bizottsága előtti éves meghallgatásán Balog Zoltán hangsúlyozta, egyetlen intézmény sem szűnt meg, legfeljebb összevonások történtek.(?!) Mint kifejtette, szükséges és méltányos volt megemelt béreket (hehehe) kapcsolni a pedagógus-életpályamodell révén megnőtt munkaterhekhez, s fontosnak nevezte, hogy a sztrájkbizottságban részt vevő öt szakszervezet közül néggyel meg tudtak állapodni, aminek eredményeként aláírhatták a kollektív szerződést. Balog szerint az erkölcstan bevezetése adósság volt.

Róna György jegyzete

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr68360180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

302398 2013.12.05. 10:48:09

Ezen az informatikai bumm-on épp a napokban dumcsiztunk a cég informatikai főnökével. Tudom Gyuri, hogy a te szakmád, de ő nálad durvábban fogalmazott, s emlegetett néhány sokszázmilliós megbízást. A csúcs (nekünk, biztosítósok vagyunk) a lopás elleni országos kerékpár-nyilvántartási rendszer volt!

RonaGyuri-mv 2013.12.05. 16:14:46

Hát igen, én is püffögtem rajta, ahogy a szuper-szadeszes Tedy által is támogatott lóverseny-blődlin is!
süti beállítások módosítása