Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Blődségek

2013. november 22. - Harun al Rasid

mert mindkét oldal jeleskedik velük

mert mindkét oldal jeleskedik velük

Nem csak a földrajz okoz Őfeneségének gondot.Nem csak fizetni nem szereti a jövedelemadót

 

Japán jó messze van, legalább olyan messze, mint a daliás 2/3isten az épelméjűtől. Az egyetemen okadatolta, hogy a földrajzhoz hülye (nem tudja, hogy Németország Közép-Európában van), egy előadáson – ahol a hallgatók zömét ő vitte magával, talán biztosra akart menni ??? =)) – a közgazdasági alapismeretek hiányával büszkélkedett.

(bocsika, jogásznak tanult, bár annak is pocsék lenne. így hát, rajta számon kérni földrajzi, geopolitikai vagy közgazdasági ismereteket merőben felesleges. a szerk. megjegyzése)

Japánban tartózkodó kormányfő pénteken Tokióban, a Japán Üzleti Szövetség és a magyar Nemzeti Külgazdasági Hivatal Japán-Magyar Üzleti Fórumán, körülbelül 150, köztük több mint 60 magyar üzletember előtt tartott beszédet.

Orbán Viktor a hallgatóságának elmondta, hogy a magyar adórendszer egykulcsos, 16 százalékos. Ő azok közé tartozik, akik szerint a jövedelemadó rossz dolog, ezért "nullaszázalékos" szja-kulcsot szeretne, ami jól hangzik ugyan, de most nem lehetséges.

Bízik azonban abban, Magyarország képes lesz elérni, hogy egy számjegyű legyen az SZJA.

Nos, arról nem beszélt - de, mi kevéssé amnéziás újságolvasók tudjuk -, hogy az SZJA megfizetése ellen személyes hadjáratot folytat. Kiemelt példaként említhetjük a lakás - tokaji-üzletrész összemosás okán megkímélt több milliós adófizetést, vagy jó néhány nagy-értékű ajándék után járó adófizetés passzolását! =))

 

A karikatúra karikatúrái. Egy meggondolandó gondolat margójára

 

„Még néhány éve is joggal hihettük, hogy a dzsentri osztályt, szokásaival, értékrendjével, elfogultságaival és kapcsolati hálójával együtt örökre a történelem lomtárába száműzte a fejlődés. Talán volt itt értékveszteség is, hiszen a dzsentrit jellemezte némi idealizmus is, és ha nem is voltak túlzottan műveltek, de legalábbis a férfiak iskolázott emberek voltak. Ha mérleget akarnánk készíteni, mégis azt látnánk, hogy jogosan tűnt el a nemesi osztály, ez a rendies képződmény a süllyesztőben. Volt egy nagy korszaka - a reformkor -, amikor legjobbjai valóban a demokráciáért, a polgári átalakulásért, hazánk függetlenségéért küzdöttek, de legkésőbb a kiegyezéstől kezdve a nemesi osztály egyre inkább önmaga karikatúrájává vált.” – ezt a gondolatot egy mai Népszava írásból vettem.

S megfogott, mert okadatolva látom a „fülke-forradalmi műveletlen paraszt-suttyók” eposzi jelzőmet. Igen a Fiuk – igaz, Pozsgay papa, ezt majdnem így is szerettétek volna ? – a dzsentrik tudatlan, buta majmolásai. Azok viselkedésének karikatúrái, azok „hazulról hozott” tradicionális hozadékai nélkül! =))

 

Gyermek (pontosabban a hozzáértés) esete a fürdővízzel.  Nem csak a pártvezetés mellé kellene „vének tanácsa”

 

Mint sok évig a választásokkal foglalkozó szakértő volt szerencsém a legtöbb meghatározó szakemberrel ismeretségben lenni. Így azokat a (jellemzően jogász) szakembereket is ismerem, aki jelentősebb időt töltöttek az OVB-ben. Ezek közé tartozik a nagyon sok évig az MSZP-t képviselő Szoboszlay úr is, akivel a szakmai tárgyalásokon túl többször összefutottam a Lukiban is. Jól felkészült, hozzáértő szakember látszatát keltette bennem is.

Nagyon hiányzik az ő szakértelme az általa egykor képviselt pártban.

Az MSZP elnöke egy elképesztően bugyuta, és tudatlan pamfletben rontott neki az államelnöknek: „Mesterházy Attila szerdai nyílt levelében arra kérte az államfőt, tisztázza, hogy továbbra is igényt tart-e a pártokkal való konzultációra, mielőtt meghozza a jövő tavaszi parlamenti választás kiírásáról szóló döntését, vagy ez a döntés a Fideszben már megszületett.”

A hírek szerint a bajai videó botrány után létrehozták a „vének tanácsát”, úgy tűnik más kommunikációs gyengeelméjűségre is képesek, így javaslom a választási szakértőik reaktiválást is! =))

(hehehe. több - leginkább vallási alapokon nyugvó - társadalomban is működik a vének tanácsa, de ott valóban bölcs, nagy tudású, sokat tapasztalt vének ülnek benne, akik sohasem kompromittálódtak, és feltétlen tekintélynek örvendenek. odáig rendben van, hogy az orbánizmus vallássá nőtte ki magát, mert hát, a fidesz-hívők abban hisznek, amiben akarnak, nameg, ott van nekik orbán, aki maga az élő isten, de, hogy az mszp "vének tanácsával" operál, az már azért tényleg a közröhej határát kezdi súrolni! ezeket a "véneket" bevetni orbán ellen, aki, mint tudjuk, már vízen is tud járni? a szerk. megjegyzése)

 

Róna György jegyzete

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr778360164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

283390 2013.11.22. 11:16:48

Ezek után mit, kit, és hogy a fenében válasszak, felelősen....

RonaGyuri-mv 2013.11.22. 11:24:24

Túl azon, hogy Szoboszlay egy tényleg értelmes ember, ha megkérdezik biztos nem megy az államfőhöz ezért a mértes maflásért a maszopos ürge. Azt hozzá kell tennem, hogy majdnem biztos vagyok benne, hogy arra is rá tudott volna mutatni, hogy a PC-s "szakértők", meg bugyuta fírkászok idétlen marhasága az együtt megtartás, mint jó ötlet. Két alapvetően egymástól teljes mértékben független szavazásról van szó. Két külön feladattal, két külön érintettségi körrel és így névjegyzékkel. Sokéves tapasztalatom alapján nem hogy a válalsztópolgárokat, de a lebonyolító személyzetet is rendesen összekavarnák! A sporolás duma meg lényegesen kisebb dolgot takar: csupán a legközvetlenebb lebonyolítási költségeket csökkenti, amit más területen viszont nem biztos, hogy nem kell elkölteni!

RonaGyuri-mv 2013.11.22. 11:34:55

Kedves Kokó, nagyon jogos a kérdésed! Ezt sikerült igen csak jól elcsesznie a magát demokratikusnak hirdető ellenzéknek. Teljes körű összefogással, a legnagyobb közös osztó mentén!! Igen csak azzal kampányolni, amiben osztják a véleményüket. Azaz Orbán el, új alkotmány, új választási rendszer kialakítása egy alkotmányozó-nemzetgyűlés szerű parlamenti feladattal és technikai kormánnyal. Egy max. másfél év alatt ezeket megvalósítani és népszavazással szentesíteni. Majd valóban szabad választások kiírásával folytatni! Ezt kellett volna tenni! Már nagyon kevés az idő, de még mindig van/lenne rá mód! Semmi ideológia, semmi politikai hablatyolás, népfront annak eredeti (nem Pozsgay & Sztyopa style!!) értelmében!

302398 2013.11.22. 11:49:49

Igazatok van a Fiukról a legnagyobb roszzindulat mellett sem mondhatnánk, hogy megrögzött adófizetők: Gondoljunk akár az el-Kayált daótartozásokra, vagy KÖvér család adótartozásal eboritott vállakozásaira, vagy Orbán által kapott igen nagyértékű szolgáltatások (VB-részt-vétel, vagy páncélautó sofőrrel, etc.) adójának lemúlasztása, de sokat lehet hallani Simlicska és Stumpf adóügyeskedéseiről is!
süti beállítások módosítása