Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

A helyzet fokozódik!

2013. november 20. - Harun al Rasid

napi vegyes Orbanisztánból

napi vegyes Orbanisztánból

Dávidka a logó-pedellus. A BKK nagy tudású vezére ismét belecsapott a „látvány-konyhába”

Tegnap mutatták be a Design Terminálban a Graphifesten, milyen is lesz a BKK új metró-(M), HÉV- (H) és dunaihajó- (D) logója.


Hogy miért kell az új? Igen azért! =))

(lehet, hogy csak én látom úgy, hogy erősen rovásírásra hajaz ez az új dessign? mert, ha igen, akkor komoly gond van az olvasásával, ugyanis a rovásírás jobbról balra halad! a szerk. megjegyzése)

Orbán majdnem igazat mond. Csak érteni kell fityesz-matyarul

Nem volt a közelben egyetlen budi sem, de Őfeneségére rátört a már-már mániákus avathatnékja, így kénytelen volt a kaposvári cukorgyárban felfedezni a jó magyarok vezénylő csillagát.

Szerényen csak annyit mondott, hogy mienk lesz (ezidén!!!!) Európában a legnagyobb gazdasági növekedés! =))

Ne röhögj, Waze és ne emlegess rosszindulatúan mindenféle kényszer igazmondókat. Csupán arra figyelj, hogy a daliás 2/3isten csökött kis agyában mást jelent a mienk (a család-barátok-üzletfelek gyarapodása), Európa is egy kicsit más (lengyelek és csehek más csapatban fociznak!), a legnagyobb (honnan nézzük és főleg hogyan), a gazdaság is unortodox, nem is beszélve a növekedésről (ne feledd nekik a csökkenés is növekedés, ha kell!)

Ezt kell szirénhangnak érteni? Orbánék így csábítják haza a külföldön dolgozókat

Egy derék törvényhozó a választási kedv lelohasztása után újabb bosszantást talált ki a külföldön dolgozók számára. Javaslata szerint meg kívánják tiltani, hogy a magyar mellett (ami kötelező) külföldön is rendelkezzenek orvosi ellátásra jogosító egészségbiztosítással!

Róna György jegyzete

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr808360160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2013.11.20. 13:11:06

Dávidka szent tehén. Még Tarlós se bír vele, Dávidka túrhatja az orrát önfeledten és csinálhatja minden idők legnagyobb közlekedési káoszát a fővárosban 2 milláért + 5,8 milla prémcsi.

163107 2013.11.20. 13:13:35

"Egy derék törvényhozó a választási kedv lelohasztása után újabb bosszantást talált ki a külföldön dolgozók számára. Javaslata szerint meg kívánják tiltani, hogy a magyar mellett (ami kötelező) külföldön is rendelkezzenek orvosi ellátásra jogosító egészségbiztosítással!" Eztán mi következik? Disszidensnek tekintik őket, és elkobozzák a hazai javaikat? Vajon a friss kettős állampolgárokra milyen eü ellátás vonatkozik? Aki mondjuk a Regátban dolgozott világéletében és itt lesz beteg egy nyári kiránduláson. Vagy akinek se ott, se itt nincs munkaviszonya.

Kedveselvtárs 2013.11.20. 13:35:25

egyszer veszem le a kezem a spam-gombról, és ez a mentális környezetszennyezés máris idepiszkít! bocs, ossi, imre s őpatkánysága irtásra került :)

163107 2013.11.20. 13:46:36

Rasid, lődd ki ezt a férget, lécci. (csak a saját cikkeimhez tudok hozzáférni itt). Te agyatlan imike, te soha nem cáfoltál semmit. Nem is tudnál, mert hülye vagy. Más: Na most fosnak a Századvégnél. Egy jámbor PHD-s nekilátott kutatni egy tanulmányhoz, és az jött ki neki (szigorúan számok és adatok alapján), hogy évente 444 milliárd szopik a költségvetésben az 1 kulcsos adó miatt. És azt a legmagasabb jövedelműek vágják zsebre, míg az alacsonyabb jövedelműek rosszul jártak. Jó, ezt eddig is tudtuk, nem újság ez, csak éppen egy századvéges (ill. kettő) bizonyította be tételesen. A Századvég elhatárolódott a két munkatárstól, valamint a tényektől: "Az abban, illetve Virovácz Péter nyilatkozataiban kifejtett tézisek nem a Századvég Gazdaságkutató Zrt. álláspontját tükrözik..." számokkal és százalékokkal mi nem foglalkozunk, se a tények nem érdekelnek minket 6 milliárd apanázsért. http://www.napi.hu/ado/kiderult_igy_kaptak_szazmilliardokat_a_tehetosek_a_kormanytol.569902.html A két kutatót, valamint a tényeket le kell váltani.

RonaGyuri-mv 2013.11.20. 14:38:23

Osszián: elképesztő, ilyet még az átkosban sem csináltak! Nem ég a bőr a pofájukon? Igaz Lud-milláknak ez is megteszi! =))

163107 2013.11.20. 15:32:06

Gyuri, fel se fogják. Hallgatják a királyi rádiót, nézik a mákony tévét, elájulnak a sikerjelentésektől, ennyi elég is, hisz sima az agyuk, mint a billiárd golyó. Mellesleg a századvégesek nagy barmok. Ha nem tiltakoznak, hogy ez nem az ő véleményük, (de cáfolni nem cáfolják) ezzel két dolgot értek el: bizonyították, hogy egyébként hamisítani szoktak, + sokkal jobban ráirányították a 2 kutató tényere a figyelmet, mintha hallgattak volna.

11951 2013.11.20. 15:35:42

Hőn szeretett vezérünk igazat mondott mikor azt mondta "miénk lesz a legnagyobb növekedés".....természetesen Mészáros Lőrincre és magára gondolhatott,mivel közismert,hogy ő soha nem hazudott....ami a gyarapodást illeti,ilyen formán igaz is....

163107 2013.11.20. 16:29:30

Zati, az a rémületes, hogy az országra gondolt. Ma itt minden kutató cég (lásd a 4. kommentemet) a kormány kézivezérlése alatt van. És olvashattad a bombasztikus szalagcímeket csak a mai nolt: http://nol.hu/gazdasag/bombasiker_a_novekedesi_program Ugyanis a KSH tökét megszorongatták, és kinyögtek egy 3. negyedévi 1,7%-os GDP növekedést. Ami annyi, mint a tavalyi recesszió, tehát eddig kb nullszaldón állunk. De ez bombasiker. És Matolcsy szerint az 1 kulcsos adónak köszönhető (nem fejti ki hogyan) Tulajdonképpen a Mercedesnek köszönhető, persze egész évre a rossz bázishoz lesz összesem 0, 5-5%, de pol 2011 -hez visszaesés. Na erre megy a tébolyult sikerpropaganda. Kókát az egész ország csúfolta a pannon puma sikerjelentéssel (én is). Akkor, abban az évben 4,2%-os GDP növekedés volt... Elhiszi hát a basi, már rég nem a való világban él ő, hanem a saját sikerorientált, elképzelt, nagy, hatalmas országban, ami az ő személyes tulajdona.

11951 2013.11.20. 17:04:34

8. Osszián (szerkesztő) 2013. 11. 20. 16:29 Természetesen tudom,hogy az országra gondolt,és azt is,hogy ez egy propaganda hazugság.....ezt nyomják reggeltől estig... Minden este nézem az MTV-s híradót,menetrend szerint az első 15-20 perc öntömjénezés,aztán átvált az ellenzékre,és mondja a sablonos dumáját,sorba a szóvivők,egyik a másik után,én meg szidom őket,a feleségem meg engem,hogy akkor minek nézem.....hát ez az,minek....

163107 2013.11.20. 17:05:34

A tények makacs dolgok, mondta állítólag egykor Lenin. Ezt a Századvég Gazdaságkutató sem vitatja, ám úgy véli: annál rosszabb a tényeknek - olvasható a Demokratikus Koalíció (DK) közleményében. Mint a Gyurcsány Ferenc volt kormányfő által vezetett párt sajtóirodája írja, Virovácz Péter, a kutatóintézet tudományos munkatársa tanulmányt közölt a Pénzügyi Szemlében, amelyben szerzőtársával az egykulcsos adó hatásait vizsgálta. A tanulmány megállapításai alapjaiban ingatják meg a kormánypropagandát. Kiderül belőle: a 444 milliárdos adócsökkentés háromnegyede a legtehetősebb 20 százalékába tartozó, gyermeket nem nevelő polgárok zsebében landolt, a legalacsonyabb jövedelmű 60 százalékához tartozó nagycsaládosok adóterhei viszont érdemben nem csökkentek. A reform következtében a legszegényebb 70 százalék 134 milliárddal több, a leggazdagabb 10 százalék iszont 501 milliárddal kevesebb jövedelemadót fizetett. Mindez érthetően kellemetlenül érintette az egykulcsos adó nagyszerűségéről, igazságosságáról és családbarát mivoltáról szóló kormánypropagandát. Nem is késett a válasz: a Századvég közölte, hogy a tanulmányban foglaltak nem a kutatóintézet álláspontját tükrözik - írja a DK. A párt szerint enyhén szólva is mulatságos, hogy egy gazdaságkutatónak álláspontja van a gazdasági számadatokról, és hogy tényeket nem cáfolni próbál, hanem elhatárolódik tőlük. Mindez szertefoszlathatja azokat az esetleges illúziókat, hogy tavaly a kormány a Századvég-csoport személyében egy agytröszttel, és nem egy propagandaügynökséggel kötött milliárdos szerződést - zárul a közlemény. Bravó. DK!

163107 2013.11.20. 17:14:31

9. zsati 2013. 11. 20. 17:04 Évek óta nem nézek hírműsort, mostanában a hír 24-et, mert még az az legobjektívebb, én nem kapok agyfrászt a süket és hazug sikerpropagandájuktól, amikor pontosan tudom, mi az igazság.

vagy 2013.11.21. 19:08:58

"Óh, itt a triumvirátus! A fő hazaszeretők, a haza érdekében kiálló fő blogolók! Tudomásul lehet venni, itt már semmi nincs, ami rólatok szólna. El lehet ülni, nem kell károgni! Kevesen vagytok, és nem elegen! Hajra, hajrá csak így tovább, lesz vagy 10 miniszter elnökjelölt! Minél jobban osztódtok, annál kevesebben vagytok!" a világ, pubi, akkor kezdett romlani, amikor anyád méhében te kezdtél osztódni abból az egy degenerált sejtből.

RonaGyuri-mv 2013.11.21. 20:00:48

Orbán nem tudja, hogy Közép-Európa része Németország! =))

302398 2013.11.22. 08:43:48

zu 13: ikor meghallottam hangosan felröhögtem! Ez a kis pötsch még ezt sem tudja! Vannak értelmezési eltérések (Svájc, Elszász), de Németo. az szinte maga a Közép-Európa, a többi a csingilingi!
süti beállítások módosítása