Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Jogállam és tanyaprogram

2013. november 07. - Harun al Rasid

Magyarország jobban teljesít!

Magyarország jobban teljesít!

Ha Kádárnak lett volna alkotmánybírósága…Avagy a 70+ csupán hálapénz a pártkatonáknak

 

Az Alkotmánybíróság (AB) a 24/2013. (X. 4.) AB határozatában az Alaptörvénnyel összhangban állónak találta a 2011. évi XVI. törvényt, amely semmisnek minősítette a 2006. őszi tömegoszlatások ügyében (hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, garázdaság) keletkezett ítéleteket, amennyiben ezek kizárólag rendőri jelentésen, illetve rendőri tanúvallomáson alapultak.

Olvasgatva a vonatkozó érveket: „a törvény analóg a korábbi semmiségi (az alkotmányossággal ellentétes büntetőítéletek ügyében hozott) törvényekkel.”.

illetve

„2006-ban a törvénnyel érintett időszakban, Magyarország tartalmi szempontból nem volt jogállam”,

és

„az igazságosságra és a közérdekre hivatkozva lényegében indokolható az ilyen kivételes szabályozás”, van min elgondolkodni. Ha jól meggondolod Waze, egy a kádári éra pribékjeiből verbuvált AB sem mondhatta volna „szebben”! =))

(kétségtelen, a Fidesz nem bíz semmit a véletlenre: ezzel végképp lehullt a lepel, kik is a csicskásai a felkent alkotmánybíráink? 2 napig Magyarország nem volt jogállam. kétségtelen: egy jogállamban ezt a csőcseléket fél órán belül beletaposták volna az aszfaltba! a szer. megjegyzése)

 

Toncsi, a belvárosi polgi otthon érezheti magát. Tanyafejlesztés némi pikantériával

 

Három és fél milliárd forintot osztanak szét idén a tanyafejlesztési program keretében. Az 529 pályázó közül a legtöbbet Budapest V. kerülete kapta. A belvárosi tanyaprogram összesen 226 millióból gazdálkodhat.

Az illetékes miniszter Fazekas Sándor a sajtótájékoztatóján elmondta, hogy: alapvető cél, hogy a tanyákon a termelési funkciók erősödjenek, a program a tanyagazdaságok működtetését kívánja ösztönözni, illetve azokat segíteni, akik életvitelszerűen a tanyán élnek. Ezért kiemelt módon támogatja a tanyasi termékek piacra jutását, például 17 terepülésen épült helyi termelői piac. Az életkörülmények javítása szintén fontos feladat, ezért támogatták például az utak rendbetételét, a villanyhálózat kiépítését. A pályázatok elbírálásánál a fiatalok kiemelt helyzetben voltak. Mindez lehetővé teszi a vidéki munkanélküliség csökkentését, a tanyák népességmegtartó erejének növelését! =)).

(valóban, annyi tanyagazdaság van az V. kerületben, hogy lassan lépni nem lehet tőlük! gondolkodom is azon, átjelentkezem oda, hátha nekem is jut pár milcsi. a szerk. megjegyzése)

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr408360134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

302398 2013.11.07. 12:23:43

Igen lassan totális lesz az orbanízmus!

62853 2013.11.07. 13:00:23

Édesanyám, aki azért már koránál fogva is nagyon sokat látott és tapasztalt, majd leesett a székről, mikor meghallotta, hogy leginkább arRogánS Toncsi V. kerülete a legrászorultabb tanyasi vidék.

163107 2013.11.07. 15:30:44

Lefogadom, hogy épp a meglévő tanyák nem kapnak egy grandot se. Nem is tudnak a projektről.

14927 2013.11.07. 16:26:47

Bakker, meg vagyok vezetve. Én eddig azt hittem a belvárosban dolgozom, most meg kiderült, hogy a tanyavilágban. Aztaaaaaaaaaaa, ennyire nem lehetek szőke :))))

Kedveselvtárs 2013.11.07. 20:54:00

zsigeri hülyeség miatt imres elvtárs kommentje törölve.
süti beállítások módosítása