Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Javaslatokat kérek!

2013. szeptember 30. - Harun al Rasid

Orbanisztán törvénytárának bővítéséhez.

Orbanisztán törvénytárának bővítéséhez.

Az, ugyebár, köztudott, hogy ha valami a fidesznyikek akarata ellenére ellenállásba ütközik, netán még a jelenlegi alapizével is ellenkezik, vagy a bohóctörvényeik egyikével megy szembe, akkor derék törvényfaragóink ízibe rittyentenek egy törvénymódosítást, vagy beleépítik az alapizébe.

Ilyen pl. a rezsi  - quasi a hatósági árak - felettébb piacgazdasági megfontolásból történő alapizébe betonozása.

A hajléktalanok életvitelét felebaráti szeretettől csöpögő, és szociális érzékenységtől dagadó törvénnyel szabályozták.

Aztán itt van a normafai sportcentrum megépítésének törvényi lehetővé tétele - ma szavaznak róla az egybitesek. Mert hát, az úgy kell a népnek - a zarándokúti (?!) kápolnával együtt - mint egy falat kenyér!

A terrorcselekményekkel egyenrangú büntetőtörvényt kívánnak bevezetni a fémtolvajok (és a cucc felvásárlói) ellen - lásd: felső vezeték, jelzőkábel, stb. A csatornafedelek és lefolyórácsok eltulajdonítása még nem tartozik ide, de már dolgoznak rajta. Megjelenik képzetemben egy beszélgetés a Csillag szigorúan őrzött szárnyának egyik cellájából:

- Mondd, komám, te mennyit kaptál?

- 20 évet! És te?

- Én 8-at. Mit csináltál, hogy így lebüntettek?

- Lenyúltam Bivalybasznád-külső tolatóvágányáról 50 méter földkábelt...Hát te?

- Felrobbantottam a Lónyai utcai köztéri WC-t. Tudod, nem volt szappan, meg csak két tenyérnyi WC-papírt adtak. Nyugta meg sehol...

Kérem olvasóimat, ne fogják vissza magukat, tegyék itt közzé hasonló törvénykezési ötleteiket! Van nekünk errefelé egy közös Böhm bácsink, egy dunakeszi illetőségű népboldogító parlamenti képviselő, aki áldó kezét kiterjeszti saját pátriáján felül Mogyoród, Fót és Göd településekre is. Igaz, regnálása óta fogadóórát még nem tartott - ugyan meghirdetésre került évente (!) egy, de az is elmaradt, a képviselő bokros teendőire való hivatkozással - de bízom benne, hogy javaslataitokat el tudom juttatni hozzá.

Ő meg, önálló képviselői indítványként, majd jól benyújtja a parlament elé. Közelegnek a helyhatósági választások. A nép kér. Hát adjatok neki!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr588360102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

302398 2013.09.30. 08:47:16

Javaslom az alaptörvénybe belevésni (azzal a kiegészítéssel, hogy csak a képviselők teljes száma +1 szavazattal lehessen módosítani) azt a nyilvánvaló tényt, hogy: MO-n: 1. Orbánnak mindig, mindenben igaza van 2: S ha valami fatális véletlen folytán ez nem teljesülne 100%-osan (olyan hogy téved fel sem merűlhet) automatikusan életbe lép az első pont!

11692 2013.10.01. 08:56:54

...hogyisne!!!! aztán megint valami felfoghatatlan komiszság kerekedne belőle... :( :( :(
süti beállítások módosítása