Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Rendeleti kormányzás és

2013. szeptember 12. - Harun al Rasid

egyéb unortodox nyalánkságok

egyéb unortodox nyalánkságok

Sport-örült fülkések ódzkodnak a versenyképességtől is. Vagy csak az NGM-ben eldurvult az unortodoxia

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Brand Festival 2013 című konferencián tartott előadásában, szerdán Budapesten arról kezdett el zagyválni, hogy „ a versenyképesség veszélyes rögeszme, különösen egy kis ország számára”.

Na jó, ezt annak kapcsán tette, hogy a közelmúltban vált ismerté, hogy: a World Economic Forum legutóbbi rangsorában Magyarország a 60. helyről a 63. helyre esett vissza.

Majd igazolandó elgurult gyógyszerét, arról értekezett, hogyaszongya: „A magyar kormány négy területen jelentős reformokat hajtott végre, intézményi, adózási, munkaerő-piaci és területi-regionális szinteken. Most az a legfontosabb, hogy Magyarország a magasabb hozzáadott értékű termelés felé mozduljon el.”.

(nos, kétségtelen, hogy orbánék ennek a veszélyes rögeszmének rabjai. oly annyira, hogy még a „reformokról” is rögeszmésen nyilatkoznak. egyet kérdeznék, fidesznyikek: oszt honnan a 3,14csából fog származni a hozzáadott érték a termelésben? mert olyan a „húzóágazat” mezőgazdaságban nincs, az autóiparunkban se, a dunai vasmű mégúgyse, a gyulai és pápai húskombinát meg max. hozzáadott paprikával és fűszerkeverékkel büszkélkedhet, nem hozzáadott értékkel! nulla iparból hogy’ a bánatban akarnak hozzáadott értéket vizionálni? persze, nagyot álmodni, azt lehet. a szerk. megjegyzése)

Magyarország nem csak jobban teljesít, de egyenesen rekordokat döntöget! Az egészségügyben feltétlenül igaz:

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár legfrissebb jelentése szerint: „soha ilyen hosszú ideig nem kellett várakozni. Jelenleg több mint 70 ezer ember vár egészségügyi beavatkozásra, a legtöbben szürkehályog műtétre, térd-, illetve csípőprotézis-beültetésre, és van ahol négy és fél év a várakozási idő.”.

(mindez rongyos háromszáz forintért nyaltátok ki magatoknak, birka népszavazók! remélem, ti is ott döglődtök a sor végén! a szerk. megjegyzése)

A ló másik oldalán. Úgy tűnik, Kövér elvtike csupán megcsillogtatta bornírt bugyutaságát

Mint ismeretes, Országgyűlés elnöke az elmúlt napokban tett  kritikákat és vitákat kiváltó nyilatkozatot, melyben arról zagyvált, hogy a jövőben érdemes újragondolni a törvényhozás és az alacsonyabb, rendeleti szintű jogalkotás arányait.

Hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás, azaz Kövér értette félre a Századvég javaslatait, vagy a derék milliárdokkal bőven kitömött intézmény igyekszik elsimítani a botrányt, azt nem tudom.

A Századvég Alapítvány szakértői az MTI-hez tegnap eljuttatott közleményükben jelezték, hogy „a következő parlamenti ciklus jelentős változásokat fog hozni, 2014-ben csökken a képviselők száma, és főállásúak lesznek. Az átalakuló parlament szakszerűbb és hatékonyabb működésével összefüggésben célszerű lehet a jelenleg túlburjánzó törvényi szabályozás alapos áttekintése és a túlszabályozottság megszüntetése.”.

A magam részéről a dologban nagyobb pikantériának tartom a Köteles-Kövér baromságánál azt a hivatkozást, ami lényegében túl magas szintre hozott szabályozást ostorozza. Annál is inkább, hogy ez idáig igen csak csöndben voltak, mikor az alkotmányban, akarom mondani, az alaptörvényben kodifikáltak olyan dolgokat, amire egy miniszteri utasítás is bőven elegendő lett volna!

(csakhogy, miniszterek jönnek, miniszterek mennek. a franc se tudja, a következő milyen utasítást fog kiadni. ám a márványsajt szilárdságú – és legalább olyan büdös – alapizé, mint tudjuk, kőbe vésett, és csak merő véletlenségből került immár ötödször is módosításra. ha abban foglalják ezeket a diktatórikus dolgokat, akkor azt, ugyebár, demokratikus úton megváltoztatni csak hasonló többséggel lehet. csakhogy, ki nem sz@rja le a demokratikus utat, ha orbánék e tárgyban való ürítési szokásait látjuk? a szerk. megjegyzése)

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr188360086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2013.09.12. 11:27:24

Hozzáadott érték = közmunka

302398 2013.09.12. 12:35:50

Elnézést kedves szerkesztő úr, de a márványsajt mitől lenne büdös? Még csak erős illatúnak sem nevezhető!

110481 2013.09.12. 12:39:31

T.Kalifa! Nem gondolod, hogy ebben a rendelet-ügyben lehet valamI? Ugyanis olyan tömegű törvényt hoztak, hogy azok bedolgozása az alsóbb szintü jogszabályokba kemény lemaradásban van.

163107 2013.09.12. 14:42:52

Még soha nem találkoztam zilinek egyetlen kommentjével, amiből az látszott, hogy megért valamit. Mindegy is: a fidesz és a mágus ebben nagy: szédíteni, kábítani, szemfényveszteni - és a balekok meg becumizzák. Rasid, felröhögtem (mindez rongyos háromszáz forintért nyaltátok ki magatoknak, birka népszavazók! remélem, ti is ott döglődtök a sor végén! a szerk. megjegyzése) Abbion. Elment 3 millió budiforradalmár (copy Lusta), boldogan szavazott arra, hogy ne kelljen a tisztességes ellátása fejében 1 korsó sör árát kiperkálni, (nőknél mondjuk egy krémes ára), most várj, isten barma 5 évet, addig kenegesd a térded árokírral..._) (Egy térdműtét: 5 év. + százezer...-DDD, de úgy kell nekik).

62853 2013.09.12. 16:00:11

4. Osszián (szerkesztő) ˝de úgy kell nekik˝ Sajnos nekünk is.

291070 2013.09.12. 16:56:03

2. ácsi 2013. 09. 12. 12:35 ha annyiszor kicsomagolják, állni hagyják egy kicsit, majd visszacsomagolják, mint az alapizét, javaslom, ne szagold meg.

291070 2013.09.12. 17:02:33

3. zili 2013. 09. 12. 12:39 bocsika. attól tartok, fordítva ülsz a lovon. főként, a törvényhozás mikéntjében vagy egy kicsit eltájolódva. gondolj csak arra, miért és miként hozta azokat a 2/3-os törvénygyár? szakmai egyeztetés, konzultáció és komoly előkészítés nélkül, leginkább fideszes hatalmi törekvések biztosítékaként, seggfej, hozzá nem értő képviselők egyéni indítványaira, haverok, csókosok kiszolgálására, ex katedra fidesz, az egybitesek meg megszavazták. mi is a gond az alsóbb szintű jogszabályba építéssel? csak annyi, hogy ott szakemberek vannak, és vért izzadnak, hogy a baromságaikat keretbe tudják foglalni!

291070 2013.09.12. 17:06:36

4. Osszián (szerkesztő) 2013. 09. 12. 14:42 nálunk a helyi budiforradalmároknak a jobbikos kocsmáros már minden nap pénteki áron - pohár áráért korsó - méri az arany ászokot. a dreher mag tapsol neki. mi több, két hete felhagyott a hangos politizálással is, pedig rendesen zsidózta eddig orbánékat. most már a királyi 1-es csatornát se hajlandó megnézni, inkább nóta-tv-re kapcsol, vagy bangó margit mixet hallgat a zenegépből :) valami érik a magyar kertek alatt - vagy ez csak a cefre?

163107 2013.09.12. 17:30:14

Bölcs, tudod, nem biztos, hogy a kondás számítása bejött a főhercegi esküvővel: sokan látják úgy, hogy a parvenük, újgazdagok, tahóságukat még le nem vetkőzött Schneider urak és hölgyek kavalkádja volt ott részben (vagy egészen?) az ő pénzükből. a mi pénzünkből. Hogy templomba félmeztelenül nem megyünk be? (nem is a menyasszony, hanem egyik másik schneiderné). De a menyasszony se tudta, hogy illik ott megjelenni. Na és a násznép. Annyi ízléstelen, csicsás, rikító színű tarka-barka -és nyilván drága ruha együtt ritkán látható: hiába, a gyerekszoba az gyerekszoba, a hiánya kiáltó, persze sok mindent meg lehet tanulni, pl. olvasmányokból, innen-onnan - de kondáséknál ez se szokás. Maradt a hacacáré, a rongyrázás, a felkapaszkodottak dáridója, az ízléstelenség, magamutogatás, kivagyiság szép freskója.

291070 2013.09.12. 18:48:42

9. Osszián (szerkesztő) 2013. 09. 12. 17:30 mit is jelent a sznob? sine nobilitas, azaz nemesség nélküli. EZEK csak a procc, urizáló sznob pózolók voltak. azt mondja ráhel (ugye, tipikus református név?) jelmeztervezője - mert ugyan, ne nevezzük már esküvői ruhának - hogy a jány olyan cuccot akart, amiben jól érzi magát, és ami kifejezi egyéniségét. hát, kifejezte. a vőlegényé is. ha valaki látott már parasztlagzit, akkor a jelmezek szerint ez az volt. a jó ízléstől olyan messze álltak, mint makó vitéz jeruzsálemtől. nem tudom, felrakták-e egyáltalán a protokoll szerinti terítéket? szerintem teljesen felesleges volt. a kanálnál leállhattak volna.

163107 2013.09.12. 19:34:36

Esetleg még a bugylibicska... De a vőlegény (pardon: férj) már úgy viselkedik, mint Döbrögi, csak ő a nénikék kis földjét veszi el erővel. Még gyávább, mert Lúdas Matyi visszacsapott, de egy 80 éves mamóka...
süti beállítások módosítása