Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Devizahitel, garázdaság, rezsicsökkentés

2013. szeptember 08. - Harun al Rasid

Orbanisztáni piilanatképek

Orbanisztáni piilanatképek

Magyar Nemzet mai vezércikkéből

Így indul Szilágyi Richárd „Rezsifilozófiák” című írása: „Egy átlagkeresetű, két gyermeket nevelő magyar család kasszájában összességében több mint tízezer forinttal több marad havonta – tavaly decemberhez képest –, ha megvalósul az újabb rezsicsökkentés.”.

Ugye nem megerőltető senkinek megérteni, hogy ez azt jelenti, hogy „átlagkeresetű két gyermeket nevelő magyar család” villanyra, gázra és távfűtésre több mint 100ezer forintot kell költsön!

A KSH – igen csak felturbózott teljes munkaidőben dolgozókat feltételező – átlag nettó jövedelme nem éri el a 150ezer forintot. Hasonló indok nélküli túlzás: ez két keresővel számolva 300ezer. Ehhez két eltartott gyermekkel számolva: a lakás-rezsi többi elemét, a telefonok, TV, Internet költségeit, nagy valószínűséggel nem kevés lakástörlesztés is van. Ezen kívül ruházkodásra és szórakozásra is kell valami. Az autót, azt már csak félve említem. No meg ott van az étkezés. Nos, ebből nem marad az említett 3 tételre egy százas, s akkor még nem is tettünk említést arról, hogy nem ártana spórolni a nagyobb dolgokra.

Persze, az az igazság, hogy egy apróság elkerülte a figyelmemet. A derék szerző „magyar család” kasszájáról beszél, s mint tudjuk, hogy ki a magyar, azt megint ők mondhatják meg!

(tegyük hozzá, hogy az átlag magyar család nem lakik vezetékes gázzal és távfűtéssel ellátott lakásban, de fizet kommunális adót, építményadót, útfelújítási adót, de, amelyik mégis a felsorolt szolgáltatások áldásaiban részesül, annak meg ott van a közös költség. a tömegközlekedés árairól és a benzinköltségről nem is beszélve. szóval, egy két gyermekes, átlagkeresetű magyar család esetében lóf@asz, de nem 10 ezer huf marad többletként a zsebében. a szerk. megjegyzése)

A „grófi” szérűn. Ady még mindig aktuális

A blikk.hu egy mai írásából idézek: „az 1200 lelkes Fejér megyei falu még nem látott akkora ünnepi menetet, mint amekkora ma fog ott átvonulni, útban Tükröspusztára, a Tiborcz család birtokára. Feltehetőleg a falu apraja-nagyja kint lesz az út mentén, hogy köszöntse a friss házasokat, reménykedve, hogy legalább egy másodpercre megpillanthatja őket. – Hetek óta beszédtéma a lagzi, és aki teheti, biztosan kint lesz majd a menet idején – erősítette meg érdeklődésünkre egy helybéli a Szabadság utcai kisboltnál.”.

Ehhez már nem is kell semmiféle kommentár, magáért beszél! =))

Ultima ratio regum. A legpofátlanabb hazugság deviza-mentés ügyben

Mottó: Az új állampárt fővezérei Gyurcsánnyal szólva nyugodtan kijelenthetnék: Pofátlanul hazudtunk Visegrádon egyik este, hazudtunk másnap reggel a Rádióban, s tetéztük mindezt este az ATV-ben.

A Bankszövetség alelnöke Gyuris Dániel pénteken a Reuters hírügynökségnek adott interjújában kifejtette, hogy „a magyar bankok meglepetéssel fogadták a kormányzópárt és Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozatát a devizahitelek ügyében, de remélik, hogy folytatódnak a tárgyalások a kormánnyal”.

Hozzátette: „Bármilyen végleges, általános megoldást csak együtt, a kormány, a bankok és az adósok részvételével lehet elérni [] a kormány részvétele nélkül nincs megoldás, []A higgadtság, a kiszámíthatóság és a bizalom helyreállítása alapvető feltétele a működő hitelpiacnak, és hosszabb távon a működőképes gazdaságnak”.

A dolog előzménye, hogy a Fidesz-KDNP a visegrádi frakcióülésén arra szólította fel a bankokat, hogy „november 1-jéig javítsák ki a devizahitelek hibáit, a szerződéseken pedig változtassanak az ügyfelek javára”, mert ha nem teszik, akkor ártunk és qurmányunk törvénykezni fog (felettük).

(na, ez azért érdekes lesz. hogy' is tud törvényt ülni egy párt pl. egy külföldi tulajdonú bank felett? a szerk. megjegyzése)


Hogy lássuk nem viccelődnek Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken reggel azt mondta: „a bankok erkölcsi kötelességének tartja, hogy önként módosítsák a devizahitel-szerződéseket az ügyfelek javára”. A kormányfő hangsúlyozta „a devizahiteleket úgy kell átalakítaniuk a pénzintézeteknek, hogy az árfolyam-módosításból származó veszteség nagy részét ők viseljék, ne pedig az emberek. Ha ezt nem teszik meg november 1-jéig, a kormány lépni fog, és olyan megoldást alkalmaz, amely megszünteti a devizakölcsönöket, de méltányos módon, vagyis a devizahitelesek nem járnak majd jobban, mint azok, akik forintban adósodtak el.”.

(a szokásos izomból cselekvés, agy nélkül. a szerk. megjegyzése)

Akár hiszed, akár nem, Rogán Toncsi még erre is rá tudott tenni egy lapáttal. Péntek este a „sumák hablaty”-ban „indokolt” is Olga-asszony erőtlen nyámnyilaságára. Épületes hazugságok tömkelegének csúcsára egyértelműen kívánkozik – ne feledd, Waze ez egy elemező közgazdász volt, legalább is ilyen papírja van a magyar oktatás szégyenére – az az okfejtése, hogy azok a mocskos bankok félrevezették a zembereket, mert alábecsülték (Olga-asszony most elfelejtette meglengetni a szerződések szerves részét képező „árfolyam-nyilatkozatot”, pedig van neki belőle) a deviza-árfolyamváltozások kockázatát. S ez – ahogy mondani szokás – már majdnem igaz. Mint az az Olga-asszony által most nem lobogtatott nyilatkozat precízen tartalmazza, jelentős kockázatok vannak és ehhez jön a szinte megbecsülhetetlen kockázat a CHF-el, mint menekülő devizával kapcsolatban. Az igazság azonban az, hogy mindezzel lehet számolni. Azonban azzal, hogy az Orbán-Matolcsy tandem amellett, hogy lerabolja az országot, hogy bevezetik az unortodox gazdaságpolitikát és a Kósa-Szijjártó tandem felelőtlen hablatyolásával bedönti a forintot senki sem számolt!

Mi veszélyes a társadalomra? Iskolában randalírozni és nyilvánosan hugyozni, vagy belefirkálni az friss aszfaltba?

Mint ismert, a derék (i)gazságszolgáltatás szerint Orbánék csoportos garázdaságot követtek el (kordonbontás), de a csekély társadalmi veszélyessége miatt nem volt szükség bírói intézkedésre.

Ennek tükrében igen csak elgondolkoztató két mai rendőrségi hír.

A média-hírek szerint „a Bukarestbe induló drukkerek egy újnácikból álló csoportja letért az autópályáról, bement Konyár községbe, és ott durván megfenyegették az iskola cigány származású tanulóit, levizelték az iskola épületét, majd elénekelték a székely himnuszt. Az iskola ajtaját a megrémült tanárok bezárták, a kisgyerekeket az asztal alá bújtatták. A kivonuló rendőrség igazoltatta az ott lévőket.”. Az üggyel kapcsolatban Dobó Dénes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szombaton az MTI –vel közölte, hogy: „Sem szabálysértés, sem bűncselekmény nem történt csütörtökön a hajdú-bihari Konyáron, amikor a település iskolája előtt megállt egy, a bukaresti román-magyar futballmeccsre drukkereket szállító autóbusz”.

Az MTI arról is értesült ma délután, hogy „A rendőrség rongálás bűncselekmény elkövetésével gyanúsított meg két millást, ami egy év börtönnel sújtható.”. Az eljárás oka, hogy: „Az Együtt-PM Szövetség politikusa és egy aktivista társa pénteken a kormányfő lányának esküvője fővárosi helyszínénél tiltakoztak az ellen, hogy közpénzből újították fel az egyházi szertartásnak helyt adó templom körüli burkolatot. Akciójuk részeként a frissen kiöntött betonba kulccsal bevésték a „royal wedding 2013” (királyi esküvő 2013) feliratot.”.

Hát így megy ez 2013 Magyarországában! =)) (bocsika, de ez nem magyarország, ez orbanisztán! a szerk. megjegyzése)

Róna György jegyzete

 


A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr698360074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2013.09.08. 10:36:04

Hát igen. ArRogáns Toncsi megtehette, mármint a süket ömlenygését. Az volt az érzésem, hogy a rémhír TV műsorát nézem, vagy esetleg a röhej kedvéért közszolgálatinak nevezett TV adása megy. Mikor ezeket a nagy baromságokat meghallottam, egyből az a kérdés merült fel bennem, hogyan szerezhetett ez a tudatlan diplomát? Ilyen baromságok hallatán és páros lábbal rúgtam volna ki a delikvenst. Ehhez persze kellett Kálmán Olga aszisztálása is.

302398 2013.09.08. 12:38:44

zu 1: Ennél sokkal nagyobb gond, hogy nagyon sokan még ezt is zabálják, s nem csak a primitív bunkók!

302398 2013.09.08. 12:44:14

T. szerzők, Toncsi egy kis ízelítőt is készít a bankoknak: tervezik, hogy havi két kivétnek ingyenesnek kell lennie! S ha igazán humoránál van - bár nem szeretnék ötletet adni nekik - ezeknek még meg is emeli a tranzakciós díját!

291070 2013.09.08. 17:34:22

3. ácsi 2013. 09. 08. 12:44 teljesen értelmetlen. kiszámolom, mennyi készpénzre van szükségem, és a havi egy ingyenesből is kiveszem, fölösen. amúgy www.easybank.at. októbertől ott vezetem a számlámat, és orbánék kinyalhatják! a váltási veszteségem elenyésző a hazai sápokhoz képest!

62853 2013.09.08. 18:17:56

Ma úgy hozta a sors, hogy kétszer is pénzt kellett felvennem az ATM-ből. Egy vasamba sem került. Igaz, vehettem volna fel többször is plusz költségek nélkül. Igaz, nem Magyarországon, hanem ott, ahol a bankok nem szemétláda uzsorások és a multik sem egy kizsákmányolók..

295370 2013.09.08. 23:31:10

Ha a 21,1 % 10e, akkor mennyi a 100% álbaléknál? „Az Együtt-PM Szövetség politikusa és egy aktivista társa" nem is tudnak magyarul? Közvetlenül a ......cselekszik?

302398 2013.09.09. 08:12:47

zu 6: Hogy olvasás-értési nehézségeidből kisegítselek (nem félsz, hogy nem érted a pártod központ lapjának vezércikkét?). A 10es a mostani újabb "rezsi"-csökkentésről szólt!

291070 2013.09.09. 08:36:48

7. ácsi 2013. 09. 09. 8:12 ez a szerencsétlen sok minden mást sem ért. ami a szövegértési nehézségét illeti, azzal lenne kisegítve, ha visszaküldenék az általános iskola alsó tagozatába :-)

302398 2013.09.09. 08:53:00

S,ami a szellemes célzásra adott matyarkodásodat illeti: Ugye tudod, hogy a most éppen keleti mkalandozásárólelhíresült elvbarátaid, hogy hívják magukat? Carpathian Brigade a Magyar Labdarúgó Válogatott Szurkolói Egyesülete!

291070 2013.09.10. 09:09:49

ácsi 2013. 09. 09. 8:53 gondolom, az ő egyenpólójuk a fekete...olyan igazi népnemzeti jelkép! sötétek, nem kérdés.
süti beállítások módosítása