Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Gubanc van!

2013. szeptember 05. - Harun al Rasid

alkalmatlanság és elemi számtan Orbánéknál

alkalmatlanság és elemi számtan Orbánéknál

Nem csak az elemi szántani ismeretekkel van gond. A szakmai alapismeretek terén is akadnak hiányosságok

Mindenek előtt engedtessék meg nekem egy alapvetés! Igen komoly gondok vannak egy olyan társadalomban, ahol olyan az oktatási rendszer, hogy megelégszik azzal, ha az alapműveletek terén megelégszik azzal, ha  a diák meg tudja mondani, hogy hatban a kettő háromszor van meg. Nem sokkal kisebb a probléma, ha elboldogul azzal a feladattal is, hogy: ha ketten kapnak hat almát, akkor (egyenlőséget feltételezve) ő hármat kapott. Az oktatás akkor volt elfogadható mértékű, ha a nebulónak nem kell előkapni a pracliját, hogy tudatosodjon benne, hogy három almát kapott!

Ma reggel a „Még a megszokottnál is nagyobb gondok vannak az elemi számtannal” címet viselő írásomban – ahogy szoktam – gonoszkodtam egy kicsit azon, hogy a derék magyar média-munkások nem röhögtek fel hangosan nyihogva, mikor az állampárt nagy tudású szakembere kijelentette, hogy ők két és fél millió Orbán levelet küldetek ki a zembereknek, s ez tízmillióban került nekik.

Azon viccelődtem, hogy nem esett le nekik a tantusz, hogy ezt jelentené, hogy darabja 4 froncsiból kijött! =))

Nos egy vallomással tartozom. Nem tudom, hogy mire és hogyan oktatják Havas-tanárúr és más média-celebek a kommunikáció-szakos (azt itt is rögzítenem kell: valójában tömegkommunikációról van szó!!!) nebulókat. „Ano cedembál =))” azt igen jól tudtam – szépszámú oktatót és diákot ismertem -, hogy a MUOSZ Újságíró iskolájában mik voltak a szakmai alapismeretek!

Szóval egy még csak sokéves bukdácsolás után diplomát szerzett egyednek is azonnal a szívéhez kellene kapnia – anélkül, hogy az ujjacskáit előkapja - egy ilyen akció költségének nagyságrendje okán.

Tisztában kellene lenniük azzal, hogy ehhez:

El kell készíteni és meg kell szerkeszteni a nyomtatványt,

színre kell bontani,

el kell készíteni a nyomó-„lemezeket”,

megfelelő mennyiségű és minőségű papírt kell rendelkezésre bocsátani,

végre kell hajtani – a szükséges anyagok felhasználásával a nyomtatásokat (három szín és kétoldalas!),

lapra kell vágni.

Majd be kell szerezni a címjegyzéket,

Elő kell készíteni perszonalizációra (a fülke-forradalmi informatikus árszínvonalát ismerve – lásd az adósságjelző havi 400ezres költsége =)) – igen csak méretes összeg),

meg kell perszonalizálni,

és borítékolni kell.

Ezután azt el kell jutatni a címzettekhez!

Az egy olyan személynek, aki már legalább harangozni hallott a témáról, egyértelmű kellene legyen, hogy ez nem egy, hanem több 10millás anyagköltséget tesz ki. S azzal sem ártana ha tisztában lennének, hogy amennyiben az összes többit a párt ajándékba kapná a hívektől, abban az esetben is az a tízes a nagy-értékű ajándék után a kedvezményezet által a törvényeknek megfelelő befizetendő adót sem fedezné! =))

 

Egy másik olvasat. 5 választókerületi elnöknek „küldött selyemzsinórt Orbán Visegrádon”

hvg.hu értesülései szerint a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja szerda és péntek között tartja szokásos évadnyitó ülését. Az ülés szerda esti megnyitójában a választási felkészülésről és a kampányteendőkről beszélt. Ennek során öt fideszes választókerületi elnököt fosztott meg a posztjától Orbán Viktor szerda este, és így a leendő képviselőjelölti lehetőségtől, mert elégedetlen volt a  helyben végzett munkájukkal.

A helyzetértékelés egy későbbi fázisában mindenkit igyekezett megnyugtatni azzal, hogy „a 106 egyéni jelölt mellett más politikusokról is igyekszik gondoskodni, mindenkinek meglesz a helye a hivatalokban, állami cégekben”.

Érted Waze, akivel mint politikussal elégedetlen volt, mert még azt is szarul végezte az – ennek a retardált önelégült akarnoknak a világszemlélete szerint – az állam irányításában még jó lesz!

Róna György jegyzete


 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr658360070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

302398 2013.09.05. 19:26:00

Tzunya fetekék vagytok báncsátok a mi daliás 2/3istenünket (©RonaGyuri), hogy ő azzal két szentséges kezecskéivel zsinórt küldött Vóna? Ez galád hazugság! Ezek a derék emberek saját maguk kérték, hogy a Bölcs Vezető vegye le a vállukról ezt a terhet és mentse fel őket a párt szolgálatából! Így természetesen igazolták (vagy ahogy Gyuri szokta mondani okadatolták), hogy náluk jobb államigazgatási potentátokat elképzelni sem lehet! Bocs egy kis maszek kérdés: Az egyik főnököm szerint te vagy a BUGI-s pasas, téved?

62853 2013.09.05. 19:33:19

http://www.youtube.com/watch?v=MtcocX5clWI Egy kis meglepetés,

62853 2013.09.05. 19:38:28

Az már egy nagy baj, ha a politiaki nullák az államban igyekeznek kamatoztatni ˝szakmia tudásukatt˝, De m,ég nagyobb a baj, mert ugyi őket ba gazdaságba is delegálja ám. A sík hülyék majd felvirágoztatják Magyarország gazdaságát. Az ellenzék erre a magas labdára sem csap le.

302398 2013.09.05. 20:00:32

Ne már! Honnan vesztek olyanokat, hogy a KDNP-seknek a PAPír pénzbe kerül. Na jó a festék meg printer-toner egy kicsit rázósabb téma!

163107 2013.09.05. 23:17:59

És politikai hullák, Lusta. Nos, valszeg ez a mentalitás látszik meg a gazdaságunkon. Azok a hülyék, akik még pártpropagandistának se jók, majd kapnak a vezértől (ez is csak nálunk van) jó zsíros állást, nem baj, ha ne értenek semmihez, de hűségesek a gazdihoz, ennyi elég.

289876 2013.09.06. 08:44:13

Rasidom, küldtem Neked egy mailt a bagdadi.kalifa címre!

291070 2013.09.06. 12:26:26

6. Gordon. 2013. 09. 06. 8:44 válasz ment

321353 2013.09.09. 19:52:53

Hát ami azt illeti lenne egy kurva nagy kérdésem a nagy vezirhez. Ugyan mondja már meg, hogy még is mennyit kosztál neki az, hogy havonta több alkalommal is kapok ugynevezett "hirlevelet" a mail boxomra. Na ja az internett nem annyira drága mint a posta. DE! Valakinek meg kell irnia azt az elektrónikus levelt. Elhanyagolható összeg mondjuk. A mail cimem persze hogy azok után tudták meg miután több hónapja szorgos levelezést folytatok a BM útlevélosztályával. Azóta kapom a leveleket is. Basszus nem lehetne megtudni, hogy ezekre a levelekre hol lehet választ irni? Mert ha visszacimzem a feladónak akkor már vágja is vissza cimzett ismeretlen. Még annyi vér sincsen a pucájukba, hogy kritikán aluli leveleikre választ lehessen irni. Ez szerintem nagyobb gubanc még ennél is. Mert a párt katonák hülye kölykei akkor is egyetemre fognak bekerülni természetesen térítésmentesre ha még a saját nevét sem fogja tudni leirni de azt hogy Fidesz vagy Viktor azt igen. Ha meg még azt is leirja hibátlan hogy Orbán akkor már doktorátust is adni fognak neki
süti beállítások módosítása