Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Gulyás Gergely tényleg ennyire hülye?

2013. augusztus 11. - Harun al Rasid

vagy csak fösti magát?

vagy csak fösti magát?

Gulyás pajtás megint böffentett valami elképesztően tudatlan marhaságot

Olga asszony azt mondja, nem érti – jó, a "létező"-ből csak a legvégéből jutott neki, s akkor sem ez lehetett a legfontosabb a számára -, bár népművelőként azért bele is gondolhatna Arany mondataiba:  „S a nép, az istenadta nép, / Ha oly boldog-e rajt’ / Mint akarom, s mint a barom, / Melyet igába hajt?”. Az igazsághoz tartozik, hogy ezeket a szavakat IS maszlagként zabáltatták velünk, pedig azért igen nagy pofátlanság kellett hozzá. Jaj, Istenem igen nagy pofátlanságot írtam? Hol van az a fülke-forradalmárokétól, mikor a „bécsi kamarilla által felbérelt ólmozott vadkan” és/vagy a bukott maffia baloldal elleni szabadságharcát vívja.

Gulyás Gergely országgyűlési képviselő pénteki tájékoztatóján, amit az MTI-hez eljuttatott közlemény formájában hangsúlyozza:

„Gyurcsány–Bajnai-szövetség továbbra is úgy gondolja, ha megnyerni nem képes a választásokat, akkor megpróbálja botrányba fullasztani azt”

Továbbá, hogy:

„a választási eljárási szabályok az európai gyakorlattal összhangban biztosítják a választójog gyakorlását valamennyi magyar állampolgárnak”.

Hogy melyik a nagyobb baromság azt rábízom a b. olvasóra.

Egyébként a derék párt-csinovnyik ádáz dühét az váltotta ki, hogy az un. levélben szavazás intézménye kapcsán az „összeesküvésre készülők”, bár külön-külön, de – ha a szakmai célokat tekintjük egyértelműen – jobbító szándékú javaslatokkal éltek. Kétség kívül ez nem igazán mondható el akkor, ha ártunk és qurmányunk valódi céljai szempontjából vizsgáljuk a témát. Sem az elüldözött százezrek lehetőségeinek bővítése, sem pedig az ellenőrzés lehetősége javítása nem érdeke az Orbán-Simicska rezsimnek! =))

Bár igazat kell adnom annak, aki úgy véli, hogy akkora baromság, hogy nem is lenne érdemes foglalkozni vele, de sajnos sokan „hisznek jobban Őfeneségének és pribékjeinek, mint a saját szemüknek”, s ráadásul az ellenzék java is azzal van elfoglalva, hogy rációt akar felfedezni a hatalom mondatai között.

Hogy nincs, annak ékes bizonyítéka Gulyás (amibe mindig csak raknak!!!)  pajtásból kiömlő zagyvaság, melynek csúcsa: „Nem értjük, hogy ha Bajnaiék néhány tízezer ember levélben szavazását veszélyesnek találják, akkor miért akarják további 8 millió választópolgárra kiterjeszteni azt”. Amivel Karácsony Gergely felvetésére akart reagálni, aki azt vetette fel, hogy miért is nem jár az a jog (lehetőség) a külföldön tartózkodó magyar állampolgároknak, mint amit megadnak a megélhetési kettős-állampolgároknak!

Hogy az elején kezdjük: a levélben való szavazást, sőt annak megfontolását is bő másfél évtizede a Fidesz szabotálta.

A magát demokratikusnak nevező ellenzék nem a levélben szavazást, hanem annak bevezetni kívánt módszerét – az ellenőrzés lehetőségének totális hiányát - kifogásolták.

Hogy néhány tízezer emberről lenne szó? No ez igen csak érdekesen sajátságos unortodox érv. A kedvezményes kettős állampolgárok száma félmillió körül van, majd háromszázezer kapott levelet a napokban, s azzal dicsekednek, hogy mennyien reagáltak azonnal! S ebből csak néhány tízezer lesz?

Hogy jön ide a további nyolcmillió? Karácsonyék a külföldön tartózkodóra szerették volna kiterjeszteni, ami a jelenlegi adatok szerint hasonlóan félmillió körüli számú! Csak nem valami célt kottyantott el Gulyás-elvtike? =)) Még a végén ketten maradnak a daliás 2/3istenével!

A viccet félretéve, meg kell kérdezzem, hogy mi van a valódi kettős-állampolgárokkal (akik pl. külföldön alapítottak családot, de megtartották magyar állampolgárságukat is). Nem sok, de azok is kitesznek egy pár ezer főt. Velük mi van? Levelezhetnek, vagy sem?

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr848360046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

302398 2013.08.11. 08:44:10

Egy ál-naiv kérdés: Megkérdezném nagy tisztelettel, hogy az a derék titkos kedvezményes kettős-állampolgár, aki – lévén semmibe vette a hazája törvényeit – tart a szankcióktól, miért is nem él daliás 2/3iste adta jogával oly módón, hogy – ha már annyira akar – elutazik a konzulátusra (vagy köti össze a hazai más nekik járó jogok begyűjtésére tett szokásos utazással) és ott szavazhat. Ha ezt meg lehet követelni attól a világhírű tudóstól, aki itthon tisztességes adófizető állampolgár, de a világ másik, ráadásul ezer km-ekre a konzulátustól végében szerez dicsőséget! Ja ez az utolsó kérdésetek nagyon jó: mi van a valódi kettős-állampolgárokkal?

235117 2013.08.11. 09:15:26

Aztán, ha az előző választáskor sok helyütt problémák adódtak a konzulátuson néhány száz szavazó voksainak fogadására, mit fognak tenni, ha ezrek rohanják meg őket? Nem hiszem, hogy nagyon szeretnék annak a tán félmilliónak a szavazatát gyűjtögetni, akik a gazdaságpolitikájuk következményeként szerencsésnek mondhatják magukat, mert van munkájuk - távol a hazától. A mai napig nem értem, miért az ellenállás a választás kötelezővé tételével szemben? Vagy talán nagyon is értem, gyanítom, hozná a sima buktát. Eleinte nem értettem, hogy a Luxemburgban élő unokahúgom, aki egész nyáron a balatoni nyaralójában költi luxemburgi nyugdíjuk nagyon nem kicsi forintosítását, miért lohol haza, mert választás lesz? Az, hogy menni kell, hát az kevés, mondtam én, négyévente van, nagy dolog, egyszer kimaradtok. Aztán kibökte, hogy bizony kötelező a részvétel, komoly büntetés jár a voksolás elmulasztásáért, ha már annyit költenek rá. Ja, ha szegény egy ország, minden eurocentet meg kell fogni......

302398 2013.08.11. 09:43:50

zu 2: Áruld már el nekem, hogy a probléma mely részét oldja meg, vagy legalább enyhíti a jogtiprást, ha kötelezővé teszed (ami már magában is minimum véleményes) a részt-vételt?

321058 2013.08.11. 10:40:39

ácsi, de gügye vagy. Már miért lenne jogtiprás a kötelező szavazás? Ha az jogtiprás, akkor miért nem jogtiprás a "kötelező" szavazati jog ?

321058 2013.08.11. 10:51:12

Mert mi is az a választójog? Az anal fa például megmondja, hogy mit olvashatok ? A kódis megmondja, hogy mennyim lehet ? Akinek az ükapjának ükapjáig visszamenőleg disznókondás minden őse, abból mi lehet/ne? Hogy választási kötelesség ? Ha majd a jognak asztalánál MINDENKI EGYARÁNT FOGLAL HELYET ha majd a bőség kosarából MINDENKI EGYARÁNT VEHET ....ennél tömörebben még senki nem fogalmazott.

302398 2013.08.11. 11:04:46

zu 4: Emili te legalább olyan olvasásértési gondokkal küszködsz, mint Gulyás képviselő úr! Hol olvastad, hogy a kötelező részt-vétel jogtiprás lenne? Csupán azt jeleztem, hogy komoly gondok vannak vele. A jogtiprás az abban jelentkezik, hogy semmivel sem indokolható (semmiféle magasabbrendű jogból sem levezethető) diszkriminációt jelent a vélt vazallusoknak osztott kegy!

321058 2013.08.11. 11:49:08

ácsi, sehol nem olvastam, ha nem vetted volna észre. KÉRDEZTEM. Egy kis különbség. Talán mégis értem, amit olvasok. DDD

302398 2013.08.11. 12:05:48

zu 7: mint látszik nem csak pofátlan vagy (legügyéztél), de beszámíthatatlan is. Nem kérdeztél, hanem megkérdőjeleztél, olyat, amit senki sem állított!

321058 2013.08.11. 12:18:09

Jóóóóóóóóóóóóóól van ácsi!

235117 2013.08.11. 12:22:15

Azt azért nem tudtam meg, miért ne lehetne kötelező? Egy szóval se mondtam, hogy legyen, de még igazi érvet nem hallottam arról, hogy miért ne? Többnyire úgy néz ki, hogy a mindenkori kormányzó erőnek igen csak jól kell végeznie négy évig a dolgát, hogy a nagy részvételű voksolás mellett ne zavarják el a választók.

302398 2013.08.11. 12:49:44

zu 10: akkor beszéld meg ezt egy olyan helyen, ahol ez a téma! Mert itt nem erről van szó! Ez persze a szerzők és a te ügyleted is lehetne! Én csupán azért szóltam, mert - direkt vagy tudatlanságból - megpróbálod elterelni a figyelmet egy durva jogtiprásról egy langyos témával! Sőt alkalmat adtál ennek a bugyuta libának cirkuszolni! Nézd meg! Lényegében már szó sincs arról, amit a szerzők felvetettek. pedig - mint jeleztem 1-ben - igen csak fontos témáról van szó.

291070 2013.08.11. 13:59:53

kérem a kommentelőket, hogy tartózkodjanak egymás minősítésétől, ellenkező esetben kénytelen leszek moderálni, ami mégiscsak elég ciki! van elég fórum, ahol ebből áll ki az egész hozzászólás!

302398 2013.08.11. 15:20:34

zu 12: Bocs, de úgy alakult, hogy a téma meglehetősen közelről érint. A szóba jöhető esetek teljes spektruma jelen van közvetlen környezetemben: rokonok, barátok és közeli ismerősök okán. Könnyített kettős titkos Pozsonyból, egy magyarul alig tudó (szlovák mamája hozta magával egy magyar férjhez), de elsők között a lehetőséggel élő. Könnyített nyilvános Kolozsvárot, aki magyar nyelvet tanít, budapesti diplomával, Magyar állampolgárságát 90-ben visszakapott amerikai nyugdíjas, Svájcban családot alapított, de a magyar állampolgárságához is ragaszkodó, Valószínű megtelepedett londoni csak magyar állampolgár és hasonló, de magyar lakcímét sem feladó belga. Anyagi megerősödés és szakmai karrier elindításig Franciaországban élő, ENSZ szakértőként Braziliában dolgozó tudós, Svédországban tanuló. Milyen alapon lehet ezek közül kettőnek (az első kettő) könnyíteni a szavazáson (levelezhet), a többi meg gebedjen meg (akár utazzon ezer km-t)?

291070 2013.08.11. 17:11:01

ácsi 2013. 08. 11. 15:20 nem az a pár száz, max. pár ezer számít. amire a fidesz a könnyítéssel játszik, az a több százezer erdélyi (ellenőrizhetetlen) levelező tagozatos...

302398 2013.08.11. 17:47:41

zu 14: ebben is igazad van. Én leragadtam a jogi abszurdnál!
süti beállítások módosítása