Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

A meleg hatása jobboldalra

2013. augusztus 06. - Harun al Rasid

furcsulnak, egyre furcsulnak.

furcsulnak, egyre furcsulnak.

Az állam helyett ismét adakozhatunk, hacsak erről is nem dönt úgy Orbán, hogy ezt is lenyúlják

A keddi nap egyik első híre az MTI-től, hogy: „Hátrányos helyzetű családokban élő gyermekek iskolakezdését támogatja a Magyar Vöröskereszt az 1359-es vonal révén augusztus végéig összegyűlő adománnyal”.

A humanitárius szervezet hétfőn közölte az MTI-vel, hogy: „Akik augusztus 31-éig felhívják a Magyar Vöröskereszt 1359-es adományvonalát vagy sms-ben elküldik erre a számra az „adomany” szót, azok 250 forinttal támogatják a Sok kicsi nagyra megy elnevezésű akciót. Az adománygyűjtés célja, hogy minél több hátrányos helyzetű családnak megkönnyítsék az iskolakezdéssel járó anyagi terheket, és minél több kisdiák vághasson neki az új tanévnek a megfelelő tanszerekkel.”.

Arra persze senki sem adhat biztosítékot, hogy ártunk és qurmányunk nem dönt úgy, hogy nála sokkal jobb helyen lesz ez a pénz is, mint annyi más esetben a közelmúltban! =))

(érdekesss…a tankönyveket, persze, előre kell kifizetni a KELO-nak, aug. 15-ig. mi több, a Magyar Posta (?!) fogja kiszállítani. ugyan az így befolyó pénzt nem merik lenyúlni, de a tankönyvek előállítóinak csak október 31-én fizetik ki. addig is használják. ügyes. a szerk. megjegyzése)

Nem kell az állandó lakóhely, sőt! A Fidesz már nem is titkolja, hogy manipulál a választási rendszerrel

Súlyos és hátrányos megkülönböztetés éri azokat a valódi állampolgárokat, akik rendelkeznek állandó lakóhellyel (s az esetek döntő többségében a hivatalos állami szervekkel kapcsolattal) Magyarországon, de a szavazás időpontjában külföldön élnek, dolgoznak vagy csak éppen ott tartózkodnak. Nem vonatkoznak ugyanis rájuk azok a – egyébként már nyilvántartási rendszeréből adódóan egyértelmű nvi szintű csalásra alkalmas – könnyítések, melyeket a hazai lakcímmel nem rendelkező megélhetési-állampolgároknak rittyentett ártunk és qurmányunk.

A dolog gátlástalanságát egy csöppnyit sem csökkenti a tény, hogy Orbán a „határon-túliak” hálájával számol (mint fentebb már céloztam rá, azért ami biztos, az biztos, a rendszer ellenőrizhetőségét nem biztosítja, így pribékjei úgy manipulálják, ahogy nekik tetszik), míg ez a mintegy félmilliónyi kitántorgottakról (akik egy jelentős hányadát ő és bandája üldözött el szülőföldjéről) nem igazán mondható el!

Az meg már csak hab a tortán, hogy a 90-es évek végén (köztünk maradjon, nem éppen épeszű érvek mentén alkotmányosított lehetőség-biztosítási megoldással) létrehozott „követségen szavazás” egy nagyobb érdeklődés esetén megoldhatatlan feladat elé állítja a külügyi apparátust. Pl. még igen csak csekély érdeklődést is feltételezve Londonban százezer körüli szavazó-polgár is kérheti a külföldön szavazás lehetőségét.

(nem igazán értem. a hála nem politikai fogalom, azon kívül, majd pont a Fidesz nem fog másodrendű állampolgárokat csinálni a magyarokból! a szerk. megjegyzése)

Fő-CÖF-ka megaszonta. Ez kis görcs tényleg azt hiszi, hogy itt mindenki hülye?

Bajnai-bankok-Bilderberg-Barroso – a "Nagy Alternatíva" címmel rittyentett irkodmányt a Fiuk derék alfél-tisztogatója az mno.hu-n.

Így indít: „Bajnai Gordon – tudják, a libás – legutóbb azt mondta, hogy a magyar kormánynak el kell számolnia 500 milliárd forinttal, amelyet a devizahitelesek megsegítése érdekében elvett a bankoktól. Íme, Bajnai emberközpontúsága itt áll előttünk teljes életnagyságban. Vagy ez inkább bankközpontúság?”.

Nos ha azt hitted Waze, hogy ez a derék agyament akár egyetlen hanggal is indokolta, hogy mi kifogásolni valója van Bajnai központúságával a felvetése kapcsán, még az átlagnál is naivabb vagy.

Írkod libákról, agyal országunkra küldött „intézmények”, mint az IMF, az Egyesült Államok vezető körei, egyes EU-s politikusok és így tovább-ról és „Bajnai Gordon tudatos hipnotizőr” –ségéről, valamint „Bajnai sármőr, szépfiús és kisfiús megjelenése” –ről.

Azonban arról, hogy miért baj az embereknek és jó a bankoknak az, ha Orbán elszámol azzal a pénzzel, amit lenyúlt a bankoktól, egy nyekket sem! =))

(tiszta ügy. a CÖF idiótáinak, ha már nincs mondani valójuk, automatikusan beugrik a „de bezzeg, büdös a lába” c. tényekre alapozott szellemi magömlésük. a szerk. megjegyzése)

MÁV Orbáni vezetése. A hülye bringásoknak meg nem elég, hogy tervezgetnek, meg ígérgetnek „majd lesz valami”-t.

Az MTI tegnap késő esti közleménye szerint: „A Magyar Kerékpáros Klub azt követeli a MÁV-tól, hogy a másfél évvel ezelőtt közösen elkészített tervek alapján kezdje meg három budapesti főpályaudvaron a kerékpártárolók kiépítését.”

A közlemény kitért arra is, hogy „…egy 2011-es tanulmány szerint Budapest négy legforgalmasabb vasútállomásán a napi 110 ezres utas szám 5 százalékával azonos mennyiségű kerékpártárolót kellene építeni. E szerint a Keleti pályaudvaron 1750, a Nyugati pályaudvaron 2200, a Déli pályaudvaron 1100 kerékpárparkoló kialakítására lenne szükség. Ezzel szemben a 2012-ben elkészült tervek egyik helyen sem tennék lehetővé 50-nél több bicikli elhelyezését, de még ezek a parkolók sem épültek meg.”.

Az MTI megkereste a MÁV-ot, ahol megértik a bringások türelmetlenségét, ráadásul a képviselőjük azt közölte, hogy „a Keleti, a Déli és a Kelenföldi pályaudvaron hamarosan megkezdődik a tárolók kivitelezése. A Keletiben 40, a Déliben 32, Kelenföldön 68 férőhelyes tárolót létesítenek, a Nyugatiban lévő kapacitásának bővítését még vizsgálják. A tárolók bővítéséről kihasználtságtól függően döntenek.”

(ércsük, eftársak, ugyi? vagy számolni nem tudnak, vagy szokás szerint sz@rnak a valóságra és az igényekre. a szerk. megjegyzése)

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr348360042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

321049 2013.08.06. 10:43:41

Szegény Róna Gyuri! Magától ilyen hülye, vagy segítenek neki uszítani! Te se vagy komplett, hogy ezt leközölted! Részvétem!

291070 2013.08.06. 14:51:38

1. Tarszil 2013. 08. 06. 10:43 az uszítás olyan gyűlölet felkeltésére irányul, amely aktív tevékenységbe megy át. a gyűlöletre uszító másokat aktív, tevékeny gyűlöletre ingerel. az uszító a szenvedélyeket olyan nagy mértékben feltüzeli, amely gyűlölet kiváltására és a rend-béke megzavarásához vezet. ha felsorolnád, hogy a fenti cikkben mi felel meg az uszítás fogalmának, talán nem neveznélek idiótának. így azonban jó az esélyed :D a részvét amúgy a kedves mamádat illeti meg. anno kétszer hibázott. mindkétszer széttárta a lábát, így befogadott, meg ki is adott.

321049 2013.08.06. 15:33:20

Te mindig ilyen mocskos szájú köcsög vagy? :-)

291070 2013.08.06. 15:40:14

3. Tarszil 2013. 08. 06. 15:33 anyádtól tanultam. amúgy még mindig adós vagy az idézettel, melyik bekezdés is a btk. szerint uszító? javaslom, állj le. nem vagy abban a helyzetben, hogy bármelyik hozzászólásod alapján ne alázzalak le. velem, kisgyerek, esélyed sincs személyeskedni.

321049 2013.08.07. 07:53:47

"Na akkor figyelj te mocskos, szar alak!" by tarszil nnna. ettől kezdve ez a genetikai tévedés moderálásra került, amit elég rosszul visel. nem baj. majd megszokja :D HaR

267802 2013.08.07. 13:48:13

4. keleti bölcs (szerkesztő) Valakire nagyon hasonlít a bloggerína! "Csak" nem ő az? :-))

321049 2013.08.08. 15:37:00

Na csak fussunk össze valamelyik blogon! Úgy kiosztom a bucidat, hogy azt sem fogod tudni, merre van előre! Remélem világosan fogalmaztam, még te is megérted! :-) hehehe. ez a mentális tévedés azt gondolja, hogy párbajképes! én ugyan nem vívok szellemi párbajt fegyvertelenekkel :-) HaR
süti beállítások módosítása