Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Magyarország győzött!

2013. július 20. - Harun al Rasid

hogy ki ellen, a rosseb se tudja...

hogy ki ellen, a rosseb se tudja...

A kormány gyorsnaszádján megint a ködkürtre eresztik az összes gőzt, a hajócsavar meg bágyadtan keveri a vizet, sőt, a kikötő is a távoli ködbe vész…

Az történt ugyanis, hogy a 2/3, nem kímélve az adófizetők pénzét, egész oldalas hirdetésekben nyomatja diadaljelentéseit a nyomtatott sajtóban, ráadásul, valami fatális félreértés okán még a rút, nemzetre rontó libsibolsi ellenzék lapjainak is jut a vastag hirdetési pénzekből – mert hát, az ilyesmi nem olcsó játék.

Na, akkor nézzük csak közelebbről, miről is harsognak a Fidesz fanfárjai?

Sikerült! Magyarország győzött!

Affrancba…nem is tudtam, hogy háborúztunk. Vagy ez csak egy Hungarian REAL (Rúgd-El-A-Lábát) FC. típusú, futottak még kategóriás futballmeccs volt?

Én valahogy – aki azért, ne tévedjünk, Magyarország egy része vagyok, bár ezt sokan elég nehezen viselik el – nem emlékszem, hogy bárki ellen harcoltam volna. Persze, a Viktor- nomen est omen – akiről tudjuk, maga egész Magyarország, sőt, maga a nemzet, harcolt. Kicsit zavaró, hogy ezt a fene nagy lottyos harcát Németország ellen vívja, aki a legfőbb exportpiacunk és hazai befektetőnk, meg az Unió ellen, ahonnan kapott pénzekből táblázta ki az egész országot, hogy íme, a Fő tér, a csibekeltető, a szökőkút, a bekötőút stb. az EU támogatásával született, újult meg, de hát, ő tudja, amit tud. Vagy nem.

Az Európai Unió kénytelen megszüntetni a Magyarország elleni túlzott deficit eljárást.

Szép dolog, csakhogy, kicsit túl van spilázva. Semmi kényszerítés nincs benne. Jobb helyen ugyanis – márpedig az Unió jobb hely – így mennek a dolgok. Vannak számok, azok jelentenek valamit, a makrogazdasági szabályok szerint azt mérlegelve elfogadják, mert ez így van előírva. A mutatószámok, azok mutatószámok. Nem vizsgálják, hogyan keletkeztek, milyen áron.  Ha jövőre nem teljesíthető, visszajön a túlzott deficit eljárás, még ki sem hűlt a helyünk a szégyenpadon. Mi pedig jól tudjuk, milyen áron kerültünk le. Hát, nem gábor áron. Struktúra átalakítás? Unortodox módszerek? Na, ne röhögtessenek már! Mikor és hol tanult a nagy dakota varázsló, Kusza Szem közgazdaságtant? Na, ugye…

Ez azt jelenti, hogy minden uniós pénzhez hozzájuthatunk, ami a magyaroknak jár.

Mi van? Egyelőre csak Orbán pofája jár. Eddig is megvoltak a lehívási lehetőségek, de még egy értelmes projektet se voltak képesek összehozni, hogy az ténylegesen hasznosuljon! Sebaj, most majd Orbán személyesen veszi kezébe az uniós pénzek elosztását, és meglátjátok, soha nem látott fejlődésnek indul az ország! Mármint, egyesek országa…

De, ha már a magyaroknak jár ez a pénz, kérem szépen a magam részét. Majd én eldöntöm, mire akarom használni.

Ez az önök győzelme azok felett, akik a kudarcunkat akarták itthon, és külföldön.

Most nem boncolgatom ennek a mondatnak debil voltát. ÉN nem harcoltam senki ellen, tehát, ha szabad kérnem, ne soroljanak be a szabadságharcosok közé. Az a magyar történelemben eddig még sok jót nem eredményezett. Miért is lenne bárkinek jobb, ha itthon a kudarcunkat akarná? Visszautalok oda, hogy magam is magyar vagyok (bár, mint írtam, ezt sokan rosszul viselik), miért élvezkednék azon, ha Magyarország kudarcot vall? Az, hogy Orbán – aki, mint tudjuk maga Magyarország – kudarcot vall, más kérdés. Attól még Magyarország, köszöni szépen, jól el lesz.

Külföldön ki is akarná Magyarország kudarcát? Kurva sok pénz fekszik benne!  Csak hát ez a fránya többes szám, a fene egye meg, már megint ez a csapda: senki sem Magyarország kudarcát akarja, se a nemzet ellen nem támadt, de a többes szám azért egyértelműen azonosít. Biza, Orbán basi  a sorok közt bevallja: ellenük – a 2/3 dilettantizmusa és autoriter uralma  - szól a harang! Nem értük.

Szükség volt hozzá minden magyar ember munkájára, erőfeszítésére, támogatására és a közösen meghozott áldozatokra.

Na, ez legalább többé-kevésbé tiszta. Erőfeszítést, támogatást csak a kb. 1,5 millió agymosott hívőtől kaptak, akiknek még annyi eszük sincs, hogy felismerjék: biza, áldozatot hoztak, méghozzá nagyot! Persze, ha részesültek a földmutyiból, a trafikmutyiból, a takarékszövetkezeti mutyiból és Mutyiland egyéb áldásos húzásaiból, ráadásul még a Manyup megtakarításaikat se nyúlták le, nem romlott az életszínvonaluk, és nem kellett alsó-felső protézist csináltatniuk, hogy harapni is tudjanak a zsíros falatokból, ne csak nyámmogni rajta, az más.

Nem mellesleg, megint csak a számok: előző kormány utolsó hónap/ múlt hónap

EUR 265 / 296

USD 198 / 224

CHF 185 / 240

De persze, Magyarország jobban teljesít! Csak tudnám, kinél jobban? Burkina-Fassonál? Esetleg Nyasszaföldnél? Az más. Mindjárt rohadtul büszke leszek magunkra!  A Nyugat meg hanyatlik, a szél keletről fúj, és különben is: büszke, Sziriuszból származó, turulban született szittya népünk bárki ellen győzni tud!

Még akkor is, ha beledöglünk. Orbán harcában az ilyesmi csak elhanyagolható, járulékos veszteség.

Ajánlom mindenki figyelmébe: építeni csak közösen, együttműködve lehet. Rombolni viszont bármelyik fideszes csinovnyik képes. Mert az oktatási rendszer, a társadalombiztosítás, a nyugdíjrendszer, a munka törvénykönyve, az alapizé, az alkotmánybíróság és a többi, maradjunk annyiban, nem az építésről szól.

Persze, a betonozás, az más. Az csak az épület alapja.

Ez az írás a KMH-n jelent meg.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr498360028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2013.07.20. 23:21:04

Még egy pár ilyen vitykás győzelem, és mind beledöglünk.

295370 2013.07.20. 23:24:29

Látod, a rosseb megfelelöbb név lenne számodra. Akkor talán értelmesen el tudnád magyarázni, miért lennének jobbak a kollaboránsok. A puma jobban tetszett? Vagy Kókavetye, aki nem tudta, mi a különbség nemzet- és üzemgazdaság között? Menjél már. De gyorsan.

163107 2013.07.21. 00:33:19

Jó, hogy felhozod a Kókát, a Pannon pumával. Akkor röhejesnek tűnt - aztán most visszatekintve: 4,2%-os GDP növekedés volt, a mai nullához képest. Mert ugyan tavaly közel 2% volt a recesszió, és sokkal jobban hencegtek vele, mint Kóka a 4,2%-kal, azt állítva, hogy a negatív növekedés is növekedés. De azért ne húzd ki a buksidat Orbán ánuszából, jól el vagy ott.

163107 2013.07.21. 00:35:11

Te meg innen nem küldhetsz el, sötét barom. Egyáltalán mit keresel itt? És ne várd meg, hogy én küldjelek el, mert tudok goromba is lenni, főleg a pimaszkodó barmokkal.

295370 2013.07.21. 23:07:02

3. Már szóltam, hogy Arschkriecherek vagytok. Annyi eszed nincs, hogy én baloldali vagyok. Persze nem álbal, mint a kennel.

291070 2013.07.22. 08:40:24

5. szubkontra 2013. 07. 21. 23:07 maradjunk annyiban, hogy te egy senki vagy. amúgy az általad ide öklendezett kifejezés jelző, és nem nagy kezdőbetűvel írandó. amúgy seggnyaló az anyád lehetett, csak nem értem, ezen módon hogy' fogantál te meg? ha ilyen egy baloldali, hát, nem sok jót jósolok nekik! "Annyi eszed nincs, hogy én baloldali vagyok." na, ennek a mondatnak semmi értelme. hogy te baloldali vagy, az milyen összefüggésben van ossi eszének mennyiségével? ráadásul "hogy" :D na, ezen dolgozz még egy kicsit!
süti beállítások módosítása