Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Apró hírek Orbanisztánból

2013. július 16. - Harun al Rasid

keveredik a fekália, rendesen!

keveredik a fekália, rendesen!

Magabiztosság és/vagy állásajánlat? A Fityesz-KB központi napilapja tájékoztat

Az mno.hu ma kora reggeli MTI-re mint forrásra utaló híre, pontosabban címe és leadje: „Jövő nyártól Orbán áll az NFÜ élén” illetve „A jövőben Orbán Viktor irányítja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget (NFÜ), ezt a feladatot a Miniszterelnökséget vezető államtitkár útján látja el – olvasható a Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent kormányrendeletben.”

Namármost – ha nem jön közbe semmi ( ha közbe jön akkor csak egy eset van) – jövő év első felében, de mindenképp még a nyár előtt országgyűlési választások lesznek. Két eset lehetséges Orbánék nyernek, vagy nem.

Ha Orbánék nyernek, akkor érdekes a cím üzenete, mert azt üzeni, hogy bevallottan kis-csicskássá fokozza le őt Simicska!

Ha nem nyer, akkor meg igen csak pikáns a dolog. Hiszen ebben az esetben az új kormány ad neki egy ilyen hivatalt. Hogy ez kizárt? Ugyan már! Sohase mond, hogy soha! =))

(az NFÜ fő célja, hogy az uniótól érkező pénzek megfelelő felhasználást, elosztását vezényelje. hát, ez bizony, annak fényében, hogy éppen most zárjuk be az IMF-et, és mondunk le az uniós pénzekről, mégis, mire jó is ez az egész? ráadásul Orbán most az Uniós gazdaságpolitikáját és a közösségbeli tagság jelentőségét dicséri. most vagy alattomos, vagy hazug. a szerk. megjegyzése)

Most indul az igazi pikáns páva-tánc?. Szalman Kursid indiai külügyminiszter is beszédet mond az idei nagyköveti értekezleten Budapesten.

Nagy napja van a hétfőn kezdődött ötnapos nagyköveti értekezletnek: a ma délelőtti sajtó-nyilvános programjában felszólal a kormányfő és az indiai politikus valamint Martonyi János külügyminiszter.

Hogy mi ebben az igazán pikáns? Csupán az az apróság, hogy az elmúlt három év legfontosabb irányultsága a kínaiakhoz való dörgölődzés volt. Most meg az eligazításon, az évenként megrendezett misszióvezetői értekezleten az indiai külügyér ad tájékoztatót!

Azt gondolom ne kell ragoznom, hogy ennek a két fél-kontinensnyi országnak a kapcsolatáról nem igazán mondható el:

„…cousins be,

good for fight and good for party.
Both are valiant, both are lively,

Upon them may God's blessings be.

(kína nem jött be, most india a soros? járt már ott a szijjártó pubi? a szerk. megjegyzése)

Ő csak tudja. Orbán és a magyar értelmiség

Sajnos, nem olvastam – valamiért nem találtam meg - Christian Makarian, a párizsi L'Express egyik vezető kolumnistája Orbán interjúját. Így nem tudom ellenőrizni, hogy igaz-e és valóban így hangzik-e. Azt mindenképp meg kell jegyeznem (kell? tartok tőle, hogy igen), hogy – Karinthy óta tudjuk - a fordítás fordításának fordítása különös eredményeket szülhet.

Orbán ellenségeit így minősíti: „az ’értelmiségi tunyák’, a francia szó, amit alkalmazott, illetve, amit Makarian idézett től, a ’semmirekellők’”.

Hogy mit mondott pontosan, azt nem tudjuk, de ez nem sokat változtat a lényegen. Mert az az, hogy a létezőben elkövetett értelmiségi vérfrissítés egyik emblematikus selejtje, ilyennek látja sorstársait! =))

(én el tudom hinni róla. amilyen pimasz tud lenni ez a műveletlen paraszt tahó, ez még nem is túlzás tőle. a szerk. megjegyzése)

A „három-betűs” -ék nincsenek táncos kedvükben. Az IMF azonnal rábólintott

Matolcsy az MNB elnökeként kinyilatkoztatta, hogy elege van a kukkolókból és javasolta az IMF budapesti irodája bezárását. S hogy mennyire elszánt még azt is közzétette, hogy törleszti a tartozást (a zömét képező aktuális rész mellett, a maradékot is). Hogy miből, azt nem részletezte.

A forint kivételével mindenki élénken reagált. Ahogy nagy valószínűséggel az unortodoxia atyja remélte: övé lett a show. No, de meddig? Pár órára! Hisz a szervezet szinte azonnal reagált: OK!

Tudom, gonosz vagyok, de mit nem adtam volna, ha láthattam volna Matolcsy képét, mikor kézhez vette a választ: Akkor …-tok egyedül!

(ezt követően az IMF vezérigazgató asszonya látványosan gratulált ROMÁNIÁNAK a túlzott deficit eljárás aló való kikerüléséhez! szóval, mire is feszít kusza szem? a szerk. megjegyzése)

Eine kleine „unortodoxia”.Olga –asszony nem érti, hogy Mártíriusz merre lovaglana

Azoknak, akik számára az elméleti fejtegetés az unortodox logika „per definitionem” lehetetlenségről – ugye a logika az a premisszáktól a konklúzióhoz vezető bevált (ortodox, konvencionális a tankönyvekben megénekelt) következtetés-sorozatot jelentené - nem győzte volna meg, a tegnap esti Egyenes Beszéd egyértelmű bizonyítékul szolgált.

Engem az egész „pour parler” a klasszikus vicc beszélgetésére emlékeztetett, mikor a szárnysegéd figyelmeztetni akarta a tábornokát, hogy fordítva ül a lován, aki dacosan leszólja: Hülye vagy fiam, honnan tudhatnád, merre akarok menni!

Igen a daliás 2/3isten népszaporulati főtanácsnoka amellett kardoskodott, hogy igen is helyes, hogy 18évnél fiatalabb anyák ne kapjanak kiemelt támogatást. Sőt egyenesen LOGIKUS-nak nevezte, mert szerinte (közben ezerszer elmondta, hogy természetesen nem cigányozik, de most ez hagyjuk, nem ez a része a téma) ez arra indítana sokakat, hogy a pénzért szüljenek.

Nos, az ott kialakult vita engem arról győzött meg, hogy Kálmán Olga, ha nem is maradt le semmiről, de valamit – mondjuk „merre is akarnak ezek lovagolni” – nagyon nem értett meg. Nem fogta fel, vagy csak naivan reménykedő volt abban, hogy mik „ártunk és qurmányunk” szándékai.

Ő úgy gondolkodott, hogy segíteni, támogatni akarják a kismamákat, hogy ezzel is segítsék döntésüket a gyermekek vállalása kérdésében. De nagyon téved, mert csupán egy rosszul hangzó statisztikai adat eltüntetésre tett látszat-tevékenységről van szó.

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr388360020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2013.07.16. 16:07:33

Nagyon friss és mindenkinek ajánlom. Az ECA (Európai Számvevőszék) elvégezte az autópályaberuházások értékelését (2000-2013), amelyekhez nem kis összeggel járult hozzá az Unió. Kiderül belőle, még véletlenül sem nálunk a legdrágábbak az autópályák építési költségei. Azonkívül elemzik, miért is kerül annyiba, és nem amannyiba az adott beruházás. A felcsúti kis zsebczéár négy betűjének fényezőinek figyelmébe ajánlom. http://eca.europa.eu/portal/pls/portal/docs/1/22810809.PDF

11677 2013.07.17. 08:51:41

A világban évente 16 millió gyermek hal éhen. Magyarországon tudunk kb 20 ezer éhező gyerekről, de arról még nem kaptunk hírt, hogy éhezésben meghalt volna egy gyermek. "Magyarország jobban teljesít!"

302398 2013.07.17. 09:28:24

zu 3: Nem állítom, hogy mindig könnyű a szerzők gondolatmenetét követni, de az a gyanúm, hogy te ezt meg sem próbáltad!

36888 2013.07.17. 10:05:55

2...na ja, de az értékelt államokban kifizetik az alvállalkozókat.....és a tervezőket.....

163107 2013.07.17. 10:48:12

Lord, menj a picsába. Még finom vagyok. Más: a zsebcézár megint oltári baromságokat beszélt a nagykövetek előtt. Hetet hevet összehordott, egyik szavával agyoncsapta a másikat. Világos, hogy egyre romlik az állapota, súlyosbodik az elmebaja - az azért nem semmi 1 órahosszán át hagymázas, ellentmondásos parttalan szöveget nyomni... http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=662527

302398 2013.07.17. 12:10:13

zu 5: ezt épp a legjobbkor jegyezted meg! Ma látot napvilágot egy kimutatás a fülkéskedők vonatkozó hatalmas eredményéről. Mint tudjuk az egyik ígéret volt 2010-ben. Hogy általában mit sikerült elérni azt nem tudom, de az állami ki nem fizetés terén hatalmas az eredmény. Sikerült megnégyszerezni ay minisztériumok, miniszteriálsi és állami hivatalok ki nem fizetett beruházásait!

62853 2013.07.17. 12:39:42

3. lord Ön téved. Már 2 gyermek éhezeés miatti halálesetét regisztrálták hivatalosan Magyarországon. Ellenben van a vis-major alapból 400 millió forint Tállai aranylábújainak és annyira jól teljesítünk, hogy 12 milliárdba kerül, amit természetesen Ön is fizet, az IMF pár hónappal korábbi elküldése.

291070 2013.07.17. 12:49:12

miért kell bárkinek is meghalni, hogy a lord-félék igazolva lássanak bármit is?
süti beállítások módosítása