Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Durcáskodás, gyevi nemzeti trafikok, népsűrüség

2013. július 10. - Harun al Rasid

válogatás a NER hülyeségeiből

válogatás a NER hülyeségeiből

A gyanú árnyékában. Nincs itt valami suskus, vagy matyaros „találékonyság”?

Idézet egy írásból az új katonai-orbáni gépekkel kapcsolatban. „A szállító repülőket nem csak a katonák, de a kormány is használhatná protokollcélokra, sőt, Hende elmondása szerint Áder János köztársasági elnök azt is felvetette egy beszélgetésen, hogy Brüsszel és Budapest között ingázó, európai parlamenti képviselők és politikusok szállítására lehetne azt használni, ami olcsóbb megoldás lenne az egyéni utazásos megoldásnál - már amennyiben az uniós testületek a magyar államnak is megtérítik az képviselők utazási költségeit, mint azt teszik a repülőjegyek esetében”!

Neked nem tűnt fel Waze, hogy mennyit vonatoznak? Csak nem akkut takarékoskodásról van szó?

(mókás…látott már Áder belülről katonai szállító repülőgépet? mondjuk, leginkább minimálkomfortos. kíváncsi lennék, hogy pl. Szájer, vagy Nácibarbi mit szólna egy krómacél üléshez, párna nélkül? a Nemzet Boldogságáról nem is beszélve. no meg, gyűjtőfuvar lenne? vagy minden nap indulna, fedélzetén 2-3 képviselővel? arról nem is beszélve, hogy az utazási költség térítés mekkora buli a küldötteknek! a szerk. megjegyzése)

Az 5számú „elszólta” magát. Csak nem a főnöke és cimborája koncepcióját szivárogtatja ki?

Mottó:

Senkit sem hagyunk az út szélén! Másutt heverésszenek a restek, ezért inkább belelökjük az árokba!

Nem igazán arról híres Őfenesége felkent cimborája, hogy nagyon mérlegelné, milyen szavakat, kifejezéseket és főleg minősítéseket enged meg magának. Hasonló a helyzet az alapvető világlátása kifejezésre juttatása tárgyában is. Ennek ellenére van bőven min elgondolkodni mai „Tikopia, a Föld túlnépesedése” tárgyában elkövetett írása kapcsán. Érdemi kommentár nélkül a „vezér”-gondolata: „’Az apró (4,7 négyzetkilométer) Tikopia-sziget háromezer év után is lakható maradt’ – írja Diamond. Az okok így foglalhatók össze: a tikopiaiak háromezer esztendeje ökológiai értelemben spórolnak erőforrásaikkal, és minden eszközzel elkerülik a túlnépesedést. Ha kellett, a törzsek egymás ellen háborúztak, hogy helyre álljon a sziget ideális népsűrűsége, ha pedig úgy hozta a sors, Tikopia-sziget lakóinak egy része egyszerűen kiúszott az óceánba, olyan messzire, hogy esélye se legyen visszaúszni.”

(háromezer esztendeje…ez pont annyira agyament, mint a négyezer éves vallási rögeszméje. amúgy Magyarország túlnépesedése ellen egész ügyesen dolgozik. a szaporulat nulla – ki a bánat szülne erre a rendre utódot? – aki tud, elmenekül innen, az egymás elleni háború is érzékelhetően szed áldozatokat…óceánunk ugyan nincs, de úttalan erdeink azért akadnak. a szerk. megjegyzése)

Nemzeti gyevi-trafik. Ahogy a mondás tartja az állampárt-katonákat más fából faragták

A nemzeti dohányboltokra nem vonatkoznak az önkormányzati szeszrendeletetek, melyek a vendéglátóhelyeken kívüli kiskereskedelmi egységeknek éjszakára megtiltja a szeszes ital árusítását.

Legalább is ez helyzet a hvg.hu szerint, akik sétára indultak a teréz- és erzsébetvárosi boltokba. Az igazság, hogy ők csak ellenőrizték, mert a neten erre vonatkozó információk (nyertesek fejtették ki, hogy nekik szabad) már korábban is megjelentek. S úgy tűnik nem tévednek. A lap megkeresésére Erzsébetváros önkormányzata közölte, hogy: „A nemzeti dohányboltok nem tartoznak az önkormányzatok hatásköre alá, működésükkel kapcsolatban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az illetékes”.

(tiszta ügy. először csak dohányárú volt, 3,3%-os árréssel. lett belőle 10%. majd kiegészült az élvezeti cikkek (?) teljes körével. most meg ráadásul addig árusítanak szeszterméket, ameddig akarnak, mindenkinek kuss! a NAV majd pont erre fog rárepülni! a szerk. megjegyzése)

S még csak nem is Csintalankodtak (a többek között „rémHír”-eségéről is elhíresült celeb büszkén vett cigit kiskorúaknak), csak úgy kipróbálták!

A méreg-gombóc tovább püfög. Ahogy az idétlen hülye-gyerekek szokták, nem bír az egójával

Ez a kis pötsch nem bír a pofájával, s azt hiszi ettől erősebb lesz, pedig csak röhejesebb. Mi meg kapjuk miatta a kokikat és sallerokat! A kulturált Európa persze, csak röhög rajtunk. Főleg, ha úgy idétlenkedik, mint most mikor az Európai Uniót fikázza a L'Express című francia politikai hetilap szerdán megjelent számában:

a jelenleg követett irányvonal az Európai Uniót egy birodalom és nem a nemzetek szövetsége felé közelíti, és ez sem a magyarok, sem az európai civilizáció érdekét nem szolgálja…az európai elit továbbra is azt gondolja, hogy az Európai Egyesült Államok felé kell fejlődni…

azon kisebbségben lévő európai vezetők közé sorolja magát, akik úgy gondolják, hogy az unió alapját a nemzetek jelentik…a többség a nemzeti víziót egyre kevésbé érzi legitimnek (hát, víziói, azok vannak. nem is értem, eddig kezelőorvosa miért nem adott erre neki valami áfiumot? a szerk. megjegyzése.)...az EU jelenleg a bürokraták birodalma, fővárosa Brüsszel.

A csúcs az a durcija, hogy az állam- és kormányfők érveléseit nem veszik figyelembe.

Mi van, köpcös? Már azt sem tudod, hogy te mi vagy? Érvelés? Ne már, melyik badarságodat hiszed annak?

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr378360010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása