Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Kövér hülyesége, trafikos sors

2013. július 01. - Harun al Rasid

külön-külön is fájó

külön-külön is fájó

Három a magyar hazugság is.Kereszt-papiék ünnepi vezércikk ízű interjúja

Mottó:

Három férfi (triumvirátus), aki rosszul lát, gyengén hall, de folyton beszél!


Már az irkodmány címe „A jogállam meg tudja védeni magát” sem piskóta, ahogy az sem: miért is kellenek ketten egy nyilvános alfél-lefetyeléshez? Köteles-Kövér elvtárs nem az a típus, akit le kell fogni, mert tiltakozna ellene. De az is lehet, hogy a „csapatnak” meg van egy tucat az OrbánShowsky-díjból.

A kackiás bajuszú (ezt vitatom, mert Kövér elvti úgy néz ki, mint aki éppen most evett meg egy nádfedeles parasztportát, így a bajusza minden, csak nem kackiás! más: látok a fotóba belógva egy kis olvasóállványt. valami olyas félét, mint a templomokba. onnan szokták felolvasni az aznapra rendelt orbáni szent evangéliumot? a szerk. megjegyzése) házelnök a „hogy viseli fenséged az alja páriák szemtelenkedését” típusú kérdésekre ilyeneket tudott válaszolni:

„Az ellenzék tehetetlen dühe 2010 óta jelen van a parlament életében. Nehezen viselik, hogy a választók még egyharmadnyi jelenlétre sem méltatták ezeket a pártokat.”

(még ezidáig sem jutott el a tudatáig, hogy a parlamenti 2/3 és a tényleges választói akarat köszönőviszonyban sincsenek. a szerk. megjegyzése)

„Mindaz, amit látunk, pótcselekvés, szánalmas szavazatszerzési kísérlet az ellenzék részéről, úgy is mondhatnám, kínban fogant figyelemfelkeltés”

Ami még csak a szokott arrogancia, de aztán belelendült, előbb:

„nem valószínű, hogy a támogatói el is olvassák a törvényszöveget. Ezért elégnek tűnik az érvek helyett a hangos óbégatás és üvöltözés, hiszen arra mindenki felkapja a fejét”

majd a pofátlanság csimborasszójaként:

„Akit a neveltetése, kulturáltsága, demokratikus meggyőződése nem tart vissza ilyen cselekményektől, azon semmilyen házszabály nem segíthet”.

(mondja ezt egy nyilván valóan orvosi eset, akin, úgy vélem, nem hogy a házszabály, de a gondos kezelés sem segít! a szerk. megjegyzése)

Van puding, amit nem kell kóstolgatni. Egy szöget én is beverek

Szokás hivatkozni a mondásra, hogy „a puding próbája az evés”, vagy, hogy „megeszik”, ami az óangol „It is write that euery thing Hymself sheweth in the tastyng”, modernizált „All the proofe of a pudding, is in the eating” változatának fordítása.

A mondást gyakorta félreértelmezik, és ez két oldalról is bugyutaság. Lévén sem azt nem állítja, hogy „semmit sem lehet előre tudni”, sem azt, hogy „ha megeszik (vagy még illőbb, beveszik), akkor jó”.

Ami a trafik-story alakulását illeti, nem sok biztató jel látszik. Konkrétan semmi. Ennek ellenére – bár sokak számára igen jelentős hályog és/vagy szemellenző elhagyást okozott – még sokan vannak, akik a „még jól is elsülhet” várakozással állnak a mától kezdődő szép új világ elé.

Engedelemmel egy igen csak karakteres tegnapi beszélgetést adok közre:

A szép új “Nemzeti dohányüzlet” –en az új tulaj az utolsó simításokat végzi a ma reggeli starthoz. Megzavarva a talán pihenésnek szánt pöfékelését – tényleg, hogy állnak az előírások, kirakható a tábla az üzletekben is, mint Cigar-Tower szivarszobájában: kérjük gyújtson rá! – az utcán (nem volt meg az 5 méter, de hagyjuk a részleteket), megkérdem az üdvözlés és az elnézést-a-zavarásért után:

Szivart fog tartani?

Természetesen!

S milyen szivarokat?

Milyen szivarokat? – kérdez vissza csodálkozva:

Szivar szivarokat!

No comment, vagy csak annyit: nem csak a szakértelem, de a hozzáértés is csak ócska komcsi trükk! =))

(a Baross-téren egy éjjel-nappal üzemelő kis bolt – amit nem mellesleg arabok tulajdonolnak – kirakatában kézzel írott tábla szerénykedik: koncesszióval rendelkező dohányboltoshoz üzletileg betársulnék. név, telefonszám. Ez is no comment.

Ami a kivitelezést illeti: mivel az ablak/ok kötelezően átlátszatlanná téve (mégpedig korántsem egy oldalról átlátszó üvegfóliával, hogyisne, az drága!) – ilyesmit csak a Lajtán túli pornoshop -ok esetében látni – valamint az általánosan 12-16 m2 belterület garantálja, hogy a nyitva tartás ideje alatt kizárólag mesterséges fényben dolgozzon az eladó, és, ha lehet, vegyen erőt kezdődő klausztrofóbiáján. Tkp. egy magánzárka is humánusabb, mert annak ablakán keresztül legalább látja az elítélt isten kék egét. a szerk. megjegyzése)

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr278359998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2013.07.01. 17:20:10

Így néz ki a mai nap a valóságban: http://hvg.hu/gazdasag/20130701_Dohany_meg_nincsde_nyitva_vagyunk#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2013_07_01&type-id=HvgDaily&user-id=1D0001A8&utm_content=top Vidéken rosszabb a helyzet. Havannai szivar, az...-) De, ha valaki azt képzeli, hogy az E útdíj rendzser nem szakasztott ugyanakkora káosz, az téved: Délmagyar: Egy óra alatt lebénult az útdíj rendszer - megtámadták Szeged-Röszke - Éjféltől élőben követtük a röszkei határon, hogyan működik július elsejétől az elektronikus útdíj. Egy óráig bírta a rendszer, majd leállt. Az autópályakezelő túlterheléses támadásokról beszél - 10 óráig nem kell fizetni." "09.00 – Hajnalban háromra ígérték, hogy elindul a HU-GO. Ehhez képest, jó, ha fél 5-kor ki tudtuk adni az első útdíjas igazolást – mondta az egyik benzinkutas az 5-ös úti kamionparkoló pénztárában." "Míg a határátkelőn békésen fogadták az új rendszert, az első OMV kútnál már forrt a hangulat. Török sofőrök tucatjai szidták a július elsején éjfélkor indult útdíj rendszert, ugyanis a benzinkútra telepített útvonaltervező kioszk nem fogadta el az útvonalat, a kamionok felségjelét. – Egy órája itt álok. Ez az egész egy nagy szar – fakadt ki angolul egy török fuvarozó. Azt mondta, ő még egyszer nem jön Magyarországra, olcsóbban megússza az utat, ha Szerbián, Horvátországon és Szlovénián közelíti meg Ausztriát."

163107 2013.07.01. 17:21:28

A magyar (maffiakormány és tartozékai) hazugság nem három, hanem 3 millió minimum. De jobb, ha úgy fogalmazok, végtelen, mint az univerzumok.

291070 2013.07.01. 18:32:30

2. Osszián (szerkesztő) 2013. 07. 01. 17:20 nos, egy ilyen szoftvert előtt le kellett volna tesztelni. a nagy lóf@sz volt, de nem túlterheléses támadás! egyszerűen csak egyidejűleg próbált meg pár száz esetleg pár ezer kamion bejelentkezni, amelyik a kamionstop miatt ott dekkolt valahol. az meg csúcs, hogy ha valakinek nincs még meg a transzpondere, akkor álljon szépen sorban, és maga számolja ki, hány km-t kíván autózni! röhej... amúgy kora délutánra megint beiktattak egy pár órás szünetet.

302398 2013.07.01. 19:00:41

zu 4: Ezt rosszul látod! Az "igazság" az, hogy a mocskos ballib ármány, a Washigton-TelAvuv tengely, no meg a bécsi kamarilla által felhergelt vadkan tehet mindenről!

291070 2013.07.01. 19:08:55

giro-szászt a tények sem zavarják, mert szerinte semmi féle technikai oka nincs a bevezetés elhalasztásának. igaz. a rendszer nem működik, de sebaj. a másik bohóc, az ÁAK szóvivője is a túlterheléses blődlit nyomatja. mi lenne, ha bevallanák: ezt se tudják hibátlanul megcsinálni?

62853 2013.07.01. 22:22:24

A Szerkesztő Úr nagyon mellé lőtt. Köteles Laca bajusza egy éppen a levesbe lógó valami, de nem kackiás bajusz. A miheztartás végett. http://magyarbajusz.hu/node/31

291070 2013.07.02. 06:18:54

7. lusta 2013. 07. 01. 22:22 bocsika, de nekem ez ugrott be. talán azért, mert két utcával arrébb éppen düledezik egy ilyen. mármint porta, nem kövér laca.
süti beállítások módosítása