Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbán és Kósa

2013. június 23. - Harun al Rasid

őszinteségi rohamuk van?

őszinteségi rohamuk van?

Minek nevezzelek? Sajnos, nem csak szójáték

Mottó:

A klasszikus vicc szerint: az új főnök kap három levelet az elődjétől azzal, hogyha gondban van, sorra bontsa fel. Elsőben: Fogj mindent rám! Másodikban: Szervezd át! Harmadikban: Írj te is három levelet!

Az MTI jelentése szerint: A rezsicsökkentésről, az árvízi védekezésről, a kormányprogramról, a gazdaságról, az ellenzékről, a médiáról és a jövő évi választás előtti kampánnyal kapcsolatos várakozásairól is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök szombati, az Axel Springer cégcsoporthoz tartozó megyei lapokban megjelent, Egy ország, amely a saját lábán áll című interjúban.

Néhány elképesztően gátlástalan kijelentéssel szórakoztatja a közt:

"...nemcsak a kormány dolgozott sokat, (...) hanem az ország egésze,..."

"...még nem úgy élünk, ahogy szeretnénk, még nem tudunk olyan életszínvonalat biztosítani, mint amilyenre vágyunk, de a bűnözők börtönben vannak, megszűnt a félkatonai szervezetek szabad grasszálása, rendeztük a pénzügyeket,..."

"Ugyan nem élünk jól, de mindenki érzi, hogy stabilan állunk a lábunkon, és nem az IMF pénzén élünk,..."

"...a saját erőfeszítéseinknek köszönhetjük, hogy talpon vagyunk."

Azonban a csúcs minden kétséget kizáróan:

„Megosztottuk az ellenfeleinket, ugyanakkor megkötöttük a szükséges megállapodásokat is. Ebből adódóan a magyar gazdaság átszervezésének nagy munkáját nem tudták kívülről megakadályozni. Sem az uniós tagállamok fővárosaiból, sem Brüsszelből”.

Ami még a hozzátett „olyan rendszert vezettünk be, amelyben a közteherviselést az eddiginél arányosabban osztjuk meg a nemzetközi cégek és a magyar emberek között. Ezért tudtuk az átalakításokat megszorítások nélkül véghezvinni” –n túl is tartalmaz tömény arroganciát.

Igen „a magyar gazdaság átszervezésének nagy munkáját”  blődlije semmiben sem különbözik az „orbánizmus nagy mozdonya elkészült” blődlijétől, ami maga is „a létező” bornírtságának szerves utóda. Azt hiszem, valahogy más fogalmaink vannak (ez meglehetősen rendszeres „közöttünk”, már konzervatív kifejezés jelentésétől kezdve) a szervezésről, még a meglehetősen ködös és lejáratott átszervezésről is! =))

Igen Orbán lassan elkezdheti írni a három levelet! =))

(ez is tiszta beszéd: megosztották az ellenfeleiket. hogy mit kötöttek meg, és kikkel, az nem egészen tiszta, de nem kell nekünk mindent érteni. ez a kívülről történő megakadályozás a harci rögeszméjéből adódik. a közteher viselés megosztása, a megszorítások nélküliség nettó hazugság, de ezt már megszoktuk tőle. a legnagyobb baj, hogy el is hiszi, amit mond. a szerk. megjegyzése)

A Fideszes „kultúra” szerves része. Avagy mivel eteti az állampárt párt napilapja a hívőket

Két egymás mellé „került” hír a mai Magyar Nemzetből:

Közvélemény-„kutatás”:

Képtelen labdába rúgni időközi választásokon a balliberális ellenzék. Ön szerint miért?

Az űrlap teteje

A 2010-es választások óta ciki balra szavazni.
2014-re tartalékolnak, nincs még elveszve semmi Bajnaiéknak.
A Fidesz úgy machinálta a választási rendszert, hogy ez lett a vége.
A baloldalon már nem vállal épeszű ember jelöltséget.

Alvezéri bölcsesség:

Luigi padre, Debrecen - és most már Balaton (legalább is Füred) – nagyhatalmú ura, aki egyébként nem az eszéért szoktuk volt szeretni, inkább a sajátos humoráról ismert. Kósa Lajos – ez utóbbit csillogtatva -, a balatonfüredi Hal- és Borünnepen (ami szerinte nagy kulturális ünnep) nyilatkozott a Hír TV P8 című műsorában.

Elcsépelt ócska szlogenek mellett – itt a nyilvánvaló gátlástalan nyomulásuk tucatnyi példáit ismerve – volt pofája arra kérdésre, hogy melyik jobb jelölt a Mesterházy-Bajnai csatában azt válaszolta, hogy Zuschlag János, mert ő hamarosan szabadul.

(namármost: nem is kell semmilyen áthallást feltételezni, hogy’ is gondolta ezt a freskóhuszár. ez is tiszta beszéd: addig „dolgoznak” az ügyön, amíg lakat mögé nem helyezik potenciális ellenfeleiket. mind1, hogy milyen ürüggyel. a szerk. megjegyzése)

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr408359984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

302398 2013.06.23. 14:32:55

Ezek a számok érdekesen változtak reggel óta!

302398 2013.06.23. 16:16:40

Orbán: Sem az uniós tagállamok fővárosaiból, sem Brüsszelből!
süti beállítások módosítása