Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbán utolsó csatája

2013. június 12. - Harun al Rasid

Mert hát, ő a csatázásban igencsak jó.

Mert hát, ő a csatázásban igencsak jó.

Tkp. mindegy neki, ki és mi ellen indul harcba, lényeg az, hogy csatázhasson, küzdjön, ragaszkodjon a győzelemhez körme szakadtáig. Illetve, inkább ina szakadtáig. Tekintve, hogy – mint minden nagy dakota harcos - ő is megkapta népétől a megkülönböztető nevet:  Shorty Bull, azaz Köpcös Bika. A bikáknak meg ina előbb szakad, mint körme. Ja, és hajlamos bárminek neki menni, amit az orra előtt lengetnek.

Erre alapoznak a bikaviadal bandillerói is. Amikor a matadoruk veszélybe kerül, a mulétájuk lengetésével terelik el a bikát célpontjától. Ugyanis merő tévedés, hogy a bika a vörös színre gerjed – bár Shorty Bull esetében ez némileg megcáfolhatónak tűnik – a bika a mozgásra megy.

Orbánnak amatőr bandillerói vannak: Kósa, Rogán, Lázár, Soltész és más muléta lengetők. Hazai porondon még elmennek. Igaz, matadornak ő se igazán profi.

Lényeg az, hogy Orbánnak vérében van a küzdelem, a csatázás, ez élteti. Ha nincs kivel csatáznia – értsd: nincs ellenfele – hát kreál magának.  Gyurcsány, Bajnai, EB,Brüsszel, Strasbourg, Tavares, Sheppele, neki mindegy, ők mind legyőzendő ellenség. Ne tévedjünk, nem ellenfél: ellenség. Az ellenséget pedig meg kell semmisíteni.

Most éppen a dunai árral csatázik. Elterjedt az a hír, hogy egyedül, kizárólag mentális képességeinek bevetésével, ma hajnalra egymaga legyőzte a Dunát!

Kérem, ez elhamarkodott volt. Mai kijelentése szerint még hátra van egy utolsó csata, ami után már nyugodtan kijelenthetjük: győztünk! A németek, a csehek sehol sincsenek!  Mert hát, nomen est omen. Orbán győzelemre van ítélve. Még csak nem is első fokon.

Kár, hogy a No. 1. polihisztor a kései idők szülötte. Amilyen formában van, a mohácsi csatát is győztesre hozta volna ki. De min. döntetlenre.

Ahogy folyamatos győzelmein keresztül jut el vereségeihez, az igazán csodálatra méltó. Viszont ügyesen kommunikálja világra szóló győzelemnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr578359964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

291070 2013.06.12. 13:10:44

Róna György írja: "A szerbek értik, vagy félreértik Őfeneségét, avagy a Merkel-es blődlije utóélete Az MTI jelentése szerint a szerb hivatalos szervek megköszönték a magyar kormány által a Duna szerbiai szakaszának védelméhez felajánlott ezerfős katonai segítséget, de ők maguk is biztosítani tudják a gátak védelmét. Egy kis rosszindulattal azt is mondhatnánk, hogy a szerbek úgy vélik: a magyarok már küldtek hozzájuk katonákat, de nem bizonyult nagyon szerencsés ötletnek! Azt meg a májam mondatja velem, hogy a daliás árvízi Vezért is velük adhattuk volna, akár végleg is! =))" a magam részéről azt tudom hozzá fűzni: nagyon rafinált ez a kis dakota! a szlovákoktól - mint maga jelentette be, gondolom, átadás-átvételi jegyzőkönyvvel dokumentáltan - átvette a vizet, dunástól, áradásostól. most meg átadja a szerbeknek, és még ezer katonát is mellékelne hozzá. aztán meg később kijelentené: bocs, tévedtünk, kérjük vissza az egészet, dunástól, katonástól, költségestől, sőt, használati felárral és kopásdíjjal megpótolva! adta kis rafinált dakotája! megállj, megállj, kutya szerbia!

302398 2013.06.12. 13:47:32

Ejnye t. szerző, hogy keleti-e nem tudom, de nem túl bölcs dolog hiú reményekkel kecsegtetni az olvasókat! Ahogy a több változatban is létező vicc közös poénja mondja: S, végül miért nem volt az utolsó párttaggyűlésen? Miért nem mondták, hogy az lesz az utolsó!

291070 2013.06.12. 13:56:12

orbán jött - a víz is - látott - át a gát fölött - és győzött. a víz meg megverten menekült.

291070 2013.06.12. 14:42:42

Róna György ismét: "Most kinek hisznek Orbánéknak vagy a saját szemüknek? Szeretném remélni, hogy másban nem voltak ilyen dilettánsok Már mikor először hallottam is elcsodálkoztam, de vállat vontam biztos csak egy részre vonatkozik Ma úgy hozta a vakszerencse, hogy a délelőtt folyamán Dunán kívül körbejártam a szigetet és láttam az ideiglenes gátakat. „a Margitszigeten a homokzsákokból épített töltés hossza 4000 méter” ez a mondat elhangzott Orbántól, Tarlóstól, Pestitől és Bakonditól is, s a derék matyar média ezerrel szerteszórta. Hogy mi ezzel a gond? Csak annyi, hogy a kiépített futó-út a sziget körül – mindenki, aki szokott ott futni és/vagy bringázni, tudja, de a vonatkozó site-okon is olvasható - 5258m hosszú. S a védőgát jellemzően (ahogy láttam a vízen túlról egyértelműen, s gondolom, ezt a vizesek tervezték, nem Őfenesége) ezen kívül fut. S a geometriának van egy – egyértelműen ortodox, konvencionális és határozottan tankönyvekben is rögzített – „tulajdonsága”: ha egy síkidom egy másikon belül van, akkor a külső kerülete a nagyobb! Ja ,és mondjátok meg Klinghammernek, hogy ez – bár sok humánértelmiségi ezt tagadja – része a kultúrának, s „nem termelő” csingilinginek semmiképp sem tekinthető! =)) " a magam megjegyzése: most már tarlós mondja meg, mennyi az annyi a margit-szigeten.

11951 2013.06.12. 16:55:56

Nem tudom,csak hallottam,ha a bika veszít felszolgálják a heréit.......tudnám értékelni,.úgy jövő május körül....

199664 2013.06.12. 17:22:58

Bikaviadal után: -_Miért ilyen kicsi ez a herepörkölt adag!? -Uram,ma a bika győzött!!

286628 2013.06.12. 17:49:03

http://www.youtube.com/watch?v=kmzqOzUkn4o

291070 2013.06.12. 18:49:05

dunaszekcsőn gond van a gátakkal. én megértem, a szigetközre nem tudtak időzíteni - nem, a fenét, csak eltaktikázták - megértem, hogy győrújfalun is elb@szták, de dunaszekcső arrébb van! nem volt idő felkészülni? vagy komolyan úgy gondolták, hogy majd orbán megoldja?

291070 2013.06.12. 18:49:55

6. pietnik 2013. 06. 12. 17:22 tiéd a pont!

291070 2013.06.12. 19:13:14

noch dazu, be lehet adni a kárigényeket - persze, jól dokumentáltan. a kártérítést pedig a biztosítók fogják kifizetni. mindezt giroszkóp szóvivőtől tudjuk. itt akad egy kis gond. 1) nincs minden károsult biztosítva. 2) a biztosító igencsak ügyel az apró betűs részekre, és ugyancsak sz@rik a kormány igényére. 3) a biztosító nem szokta elfogadni a saját dokumentálást, hiszen ezért tartják a kárszakértőiket. 4) az amatőr dokumentálást, ugyan, hogyan hitelesíti a kormány? persze, minden kárigényre szüksége van, ugyanis 160 mrd huf nyúlható le az EU-tól. az elosztása, persze, más kérdés. majd a biztosítók. nem kell izgulni: ha a fene fenét eszik is, meglesz az a 160 mrd huf kárigény!

11256 2013.06.13. 11:20:14

nagyon jó cikk a témában: http://nol.hu/velemeny/20130612-allamositott_jotettek az egyik hozzászólásban is vannak érdekes linkek, a kolontári pénzek felhasználásáról.
süti beállítások módosítása