Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Ügyészek, nemzeti összetartozás és tintapatron

2013. június 10. - Harun al Rasid

...

...

Bábák közt a gyermek. Új (vagy csak annak látszó) matyar betegség

Meg kell valljam – b. rendszeres olvasóim erre már régen rájöttek -  azok közé tartozom, akik a nála/náluk default dilettantizmus mellett saját omnipotenciája fényezését vélik felfedezni abban, hogy ez a műveletlen paraszt-suttyó daliás 2/3isten úgy irányítja/irányítatja az életünket, hogy benne a Bölcs (és pótolhatatlan) Vezért, mindannyiunk gondoskodó atyját láthassuk. Itt van jó példaként a vízügy, amit sikeresen szétmarcangolt és most felmutatja, hogy „ő és a bankondi” milyen fontos mert csak ő/ők képesek szembeszállni az árral.

A mai origo.hu-n olvastam egy írást, melynek egyik története arról győz meg (de legalább is nagyon arra utal), hogy ennél többről van szó. Ennek a mai matyar valóságnak egy absolute félreértett „divide & impera” a credo-ja:

Február 7-e óta nem cserélték ki a kifogyott tintát a fénymásolóban, mert csak tologatják az aktákat. De ha kicserélnék, abban sem lenne köszönet, írásban kellene jelezni az önkormányzatnak és a KLIK-nek is, hogy mit akarunk másolni, mert ha bérpapírt, akkor az az önkormányzat számlájára menne, mint fenntartási kiadás, ha viszont dolgozatokat, az a KLIK-hez menne oktatási költségként"

(tintát. fénymásolóban. a tintapatronos fénymásolók lassúak, nem alkalmasak tömeges sokszorosításra, egyedi példányokra használhatók. persze, ha ilyenek vannak az oktatási intézményekben, az más. akkor tényleg felesleges cserélni a patront. az indigópapír olcsóbb. nem mellesleg most kezdődik az iskolai szünet, és vele a gyermekek napközis elhelyezése.  a Klebrsberg elfelejtett rá költségvetést csinálni, az önkormányzatoknak semmi köze hozzá, ráadásul még a felügyelő pedagógusok felett sem rendelkezik. ebben az évben elmaradnak a napközis táborok…   a szerk. megjegyzése)

Az igazi siker. Elkenik a főügyész élettársa sokmilliós csalását

2011. március 15-én a Magyar Köztársaság érdemrend Középkeresztje (polgári tagozat) elismerést kapta Keresztes a "közérdeklődésre számot tartó, kiemelkedően bonyolult tényállású és jogi megítélésű ügyekben folytatott nyomozások során nyújtott teljesítménye, továbbá eredményes ügyészi és vezetői pályafutása elismeréseként".
Pár napra rá Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőjének élettársát, aki a Generali Biztosító hivatalos ügynöke, H-né P. Mónikát 2011. májusában, szabadlábon hagyása mellett meggyanúsították egy több százmilliós bűncselekmény-sorozat elkövetésével.
Az azóta “sikert-sikerre halmozó” főügyész  (lásd Hagyó, a Hunvald, a Molnár Gyula-ügyet, vagy a legnagyobb pofont, a moszkvai kereskedelmi képviselet eladásának vádiratát) a színfalak mögött ebben az ügyben igen csak eredményes.

Minden jel arra mutat, hogy a rendőrség, és az ügyészség igyekszik "elkenni" Keresztes Imre nyomozó főügyész "élettársának" 400 milliósra becsült csalását. Két éves eljárás után az ügyészek visszaküldték a rendőrségnek a vádjavaslatot. Sőt egyes szakértők szerint a mintegy két éve folyó nyomozást, szándéka szerint "eredménytelenül" kívánja lezárni a hatóság. Erre utal az is, hogy állítólag ismét "ismeretlen tettes" ellen folyik az újraindult eljárás.

(érdekes ez az orbanisztáni eljárási szak. az eseteket a bíróság visszadobja az ügyészségnek – még jó, ha csak irat kiegészítés kérésével. az ügyészség visszadobja az eseteket a nyomozó hatóságnak, még jó, ha csak a vád felülvizsgálata okán, a rendőrség léptelen hosszú évek alatt elégséges és megálló bizonyítékot produkálni, ezért gyilkosok kerülnek szabadlábra. de csak láss el jelzővel egy nyilván valóan idióta polgármestert, és máris a bíróság előtt találod magad, mivel az ismeretlen tettes még az internet anonimitásából is levadászható! a szerk. megjegyzése)

Isten (különös) áldásával. Az erőltetett megfelelni akarás elképesztő bornírtságokat szül


Kommentár nélkül egy „gondolat” a Fityesz-KB központi napilapja mai vezér-cikkéből (jaj ki nem felejtsem a derék szerző: Pilhál György):


Mintha egy nagy rendező állna az elmúlt napok eseményei mögött. Még véget sem értek a trianoni megemlékezések, megmutathattuk, mit jelent az a bizonyos nemzeti összetartozás.

 

(a hírek szerint több, Erdélyből érkezett nemzettársunk is állt a gáton. kétlem, hogy csak összeverődtek volna a csíkszeredai buszpályaudvaron, hogy na, akkor most megyünk. mégis, ki szervezte őket ide - isten áldásával, persze -  és kinek a költségére? amúgy trianonnak mijaf@sz köze van a dunai árhoz?a szerk. megjegyzése)

 

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr158359956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

286628 2013.06.10. 15:40:24

A Kaya Ibrahim, Joszip Tot ügyet is elszabotálta a FideszNemzeti Főügyész, - akkor most mit várunk? Gondolod, h beleharap a saját alkalmazottjába?

163107 2013.06.10. 17:21:46

Rasid, most megint mit mondjak. Az ősszel megírtam (hehe - utazok Delphoiba - mérges gőz és gáz nélkül is vagyok olyan jó, mint egy jósnő), hogy mit művelt Budai, egyem a szívét - és mire ment: az adófizetők súlyos milliárdjait nem kímélve. http://osszian.nolblog.hu/archives/2012/07/20/Lufisgyula/ "...Budai Gyula - ez év június végéig 1434 különböző ügyben intézkedtek. "Ebből jelenleg 46 ügyben zajlik nyomozás, 47-en lettek gyanúsítottak, 26-an vádlottak, és négy ügy van bírósági szakaszban. Budai Gyula a jelentése benyújtása előtt nem kívánta értékelni az elszámoltatás tempóját, illetve azt, hogy ezt az arányt megfelelőnek tartja-e, úgy fogalmazott: "arányokat soha nem néztünk". Azóta mindegyik kipukkadt. Drága ügyészség, hogy is van ez? Nyomozunk? akkor sin cs semmi - nem nyomozunk (élettárs után?ugyan) - akkor sincs semmi. Minek is vagyunk???

163107 2013.06.10. 17:25:58

Ettől vagyok kiakadva, bár talán off - de ha a maffia díbolását, tobzódását nézzük, még sem az: "Szeged - Mások adományaiból rászoruló fiatalokat étkeztet az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány. Támogatottjaik között vannak olyanok, akiknek a Kapocs Ételbárban elfogyasztott ebéd az egyetlen étkezés a nap folyamán. A Lapcom Média Alapítvány a héten jótékonysági árverést rendez – így segítjük céljaikat." De műfű lesz a világ legdrágább kibaszott stadionjában.

291070 2013.06.10. 18:16:43

3. Osszián (szerkesztő) 2013. 06. 10. 17:25 szar ügy. műfüvön a birka sem tud legelni. legalább gondoltak volna a fidesz birkáira :(

302398 2013.06.10. 18:27:09

Inkább az előző posthoz tartozik, de ide is illik: Sokan állnak megdöbbenéssel az előtt a tény előtt, hogy Orbánék elirányították az adomány-pénzeket! pedig igen csak kézenfekvő magyarázat van rá: Ebből lesz Orbán oneman-showja fellépti díja!

286628 2013.06.10. 18:29:04

http://nol.hu/belfold/a_fidesz_vallalati_jogaszanak_neveztek_polt_petert Nekem ez qrvára tecc: "...Polt Péter a parlamenti válaszában többek között azt mondta: hivatali visszaélést csak hivatalos személy követhet el, ebben az ügyben azonban ilyen nincs.".... Ha már hivatali visszaélés, akkor nem hivatali személy követi el? Csűrjük csak a szavakat! Rosszul gondolom?

11951 2013.06.11. 10:24:32

Polt egy jól fizetett fidesz katona,segít a fideszes takaró igazgatásába,ami mindent eltakar,vagy ők azt remélik hogy,sikerül eltakarni...... Ángyán József azt mondta "a háttérben diktáló érdekcsoportok döntenek",pedig ő közöttük van,talán hiteles lehet amit mond,de úgy látszik ott ezt meg sem hallják....

302398 2013.06.11. 12:26:21

zu 7: Polt tapasztalatból tudja, hogy megteheti, mert az ellenzék hülye hozzá, sőt még gyáva is, hogy leszámoljon az ilyen pribékekkel!
süti beállítások módosítása