Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Falusi beszólás

2013. június 06. - Harun al Rasid

avagy hogy' kell egy vérbő jobbikosból bohócot csinálni

avagy hogy' kell egy vérbő jobbikosból bohócot csinálni

Van a KMH-n egy-két agyilag zokni jobbikos, de kiemelkedik közülük a küszküllő nicknevű izé.

Előzményként ezt adta elő ( a teljes szövegkörnyezet itt olvasható a KMH-n) :

„A trágyának való rohadt náciktól van itt ilyen büz?!Olyan büdösek vagytok,hogy a szántóföld is összeokádja magát töletek!Egyáltalán miért makogtok magyarul?Nem jut eszetekbe az anyanyelvetek?Tudjátok,kinek tartsatok ti elöadást Csíksomlyóról és magyarságról?Megmondom:az idegen gennyes anyukátoknak!”

Megjegyzem, a KMH-n alapvetően nem nácik írják a cikkeket, de ez őt nem zavarja. Sőt, a hozzászólók sem nácik, csak agyonmagyar jobboldaliak, de ő mégsem a saját fajtáját mocskolta.

Erre jött a válasz:

„Üdvözűlek jókomám, küszküllő !
Há’ örülök, hogy meginn megtísztűté a megszólítássa, elis büszkékettem vele a plébános úrnak is, meg a tanittóúrnak is. A korcsmáros is hallotta, de azisokosember, hát csak dicsírni tutta a zelismeríst. (A kántornak majd kísőbb meséllem e, mer1 a napközbe valami hollandus vendígmunkásokka van efoglava, oszt olyankó nemiszik.
Hogy a szavamat egymásba neőccsem, magyarázkodásilag emondom, hogy itten falun bonyolútt a zinformáció (vagy hogyafrancba híjják, amikor a kisbiró körbejár, oszt állandójan a lopott tikokat ismirűgeti.. libákrú meg egy szótse szóll, pedig má’ ovastam ittenis, hogy azokat is loptyák.)
szal. Mive a falurádijó má rígóta nemműxik mer valami ganyék leszeretík a hangszórókat oszt zenefalaknak hasznájják há lassan gyutnak ide a hirek.
Igaz, nempanaszkodok, mera múthéten meggyüttek a karácsonyi meg a husvíti kípeslapok, oszt mulattunk is mijatta.
Ez Ríding nevű résztvett valami bidéberg talákozónn?
Há, vanilyen. Tod, haja zembernek mennyi kő, akkor mennyi kő. Igaz, a taníttóúr aszonta, hogy eszta Lovast nemköll mindig komojjan venni, mer amikor a nímetek kimongyák a nevít, akkor a magyarok mindig röhögnek, hát nem lehet egy komojj ember. Émmeg hiszek a tanittóúrnak, meraz beszíll külföldiül is.
A plébánossúr meg aszonta, hogy valamit kikéne taláni, hogy okosoggyunk a televizijókbú, de ammeg nemkönnyü, mer1 a zökörszarvára szeretük fő az antennát, ammeg állandójan jár, meg kel, oszt bólogat hozzá, oszt ollankor csak aszt hallani, hogy valaki vizet öntött a sülő husra, a kíp mega kisdombot mutattya hóesésbe, amikor átmászok rajta a korcsmafelé vezető ösvényenn.
Ámdemeg mindenki igen örűt annak, hogy áprilisba meg jó sokat kötött a níp! Mer aszongyaja a korcsmáros, hogy amig köttenek, addig van mit. Csak a kántor vót ollan búvalgyakott a hír hallatán, mer üszerinte valami emekedísek vótak kaja, meg mindenféle más ügyekben.
Mondott valami stikákat (nem emlíxem pontossan a kifejezísre, de aszt tom, hogy a stika bennevót)hogyaszongya, 12 hónap alatt, 2012. áprilishoz viszonyítva, az élelmiszerek árai az átlagosnál nagyobb mértékben, 3,4%-kal emelkedtek. Ezen belül jelentősen nőtt az idényáras élelmiszerek (14,8%), a liszt (14,3%), a
sertészsiradék (9,4%) és a száraztészta (8,9%) ára. Árcsökkenés következett be többek között a tojás
(20,8%), a cukor (3,5%) és a tej (2,7%) esetében.
Persze, én inkább teneked hiszek, jókomám, meg a Viktornak, mer arrúis láttam filmet amikor aszonta, hogy ű sohase hazudik. Rendes katolikus embernek láccik, mer se hosszuhaj, seszakáll. Bár nemtom, mer a plébánosúr szerintmeg ekő dönteni, hogy katolikus, református, vagy evangélikuse a hite. Montam neki, hogy az mindeggy, de aszonta, hogy nem. Mer aszonta, hogy olyan ló nincs. a tanittóúr meg aszonta, hogy valami egyszarvu ló is létezik, aszt azis különlegesség, de szerintem ez marhaság, bevót rugva a tanittóúr, mer a lónak nincsis szarva. Mongyuk a korcsmáros az lehet, hogy nem vót tejjesen ríszeg, meg bisztos hozzája is óvasott, (énis szokok, a minap is beleóvastam a zonokám matekkönyvibe, csak nemértettem belülle semmit, mert nemgyöttem rá, hogy mérvannak a számok mellett fijunevek) mer aszonta, hogy a kihatt lótetembű csinyáták nevileg a zunikumot is. Asztmeg tudom hogy jó, bár a háromszor lefőzött birsalmapájinkának a közelibe sincsen.
Szal, kebelkomám, köszküllő, örülök, hogy illen jól ebeszígetünk, mer mindig örülök, ha okos emberre tanákozok.
Mútkor járt itt eggy a faluba házrú, házra, de még az eső uccáva se vígzett, asztmá alig vót a gatyájjábú valami, mer a kutyák nemtutták, hogy okosember, oszt csak eccerüjen betolakodónak níztík. (Hm..Lehet, hogy nemgyün többet? Sajnánám..)
Ha lessz majd időd, irgyá meginn, mer a korcsmáros az igenszereti a zaftoss történetekett, meg szeretné asztatis megtunni, hogy mekkora a zalkoholtartalma annak a külfődi ignoesti argumnak. (Szerintem is valami ignónevü külföld lehet, ahol estvenként eszt a zargumnevüt isszák. Ollasmi lehet, mint a zabszint. Csak esztet üvegbe tarcsák, nem a takarmánytárolóba.
Mégeccer, jóisten megálgyon a jószójér, oszt nefeledkezz meg rúlunk máskorse !
Most iszok is valamit a zegíssígedre.
Prosztata ! (Mermá énis tanulok külföldijül!!)
falusi, akit egy íletre lekötelezté.”

Küszküllő veretes válasza:

falusi,és a többi szellemparaszt:”Ignorantia non est argumentum!”
Vagy mérhetetlenül tudatlanok vagytok,vagy manipulatív gazemberek.Nincs más alternatíva. Tényleg a gumicsizmám az… (mármint, ami bűzlik. egy előző küszküllő aforizma. a szerk. megjegyzése) belédléptem.Tartok töle,hogy te és társaid gerinctelen nemzetáruló besúgók voltatok az átkosban,attól vagytok így oda a libcsibolsi szemetekkel.Köztudottan tele van veletek a világ.Nyugaton politikai menekült a nevetek.Ha ne tudnám,hogy a Nyugat vörösebb ama posztónál is,azt hinném,hogy hülye.”

„Há’ üdvözűlek megincsak, jókomám, köszküllő.
Télleg rendes tüled, hogy illen gyorsan visszapóstagalambozó a vidíki szegínyembernek.
Sajnállom, hogy evesztetted a gumicsizmádat, de most ott a gátak mellett lehet, valaki majd rádhagy eggyet. A szaga esetleg nem lessz olyan pedigrés mind a tijed, de csizma köll. Főleg arraság, ahun te járó, mer asszem sok ottanság a ganyé.
Na, hogyesztet illen szípen letuttuk, térgyünk át a másik dologra.
Montam a korcsmárosnak, hogy te engemet valami csigábaótott dohánybótosnak níző, aki két kétdekás között hazát is árú, de aszonta, hogy valszeg valakitű hallottad, hogy sugni szoktam a plébánosurnak a nagymisén, ha előtte sokat kóstutuk a misebornak álcázott házipálinkát. De asztatis monta, hogy kérdezzem meg tüled, hogy hány százalékos haszonkulcsa lehet most nemzetet árúni, mer érdekli a dolog.
Mondott még mást is, de a francseemléxik mindenre féliter fédeci utánn. ja? megvan ! Aszonta, a zátkosrú szóta, hogy alighanem valami kóta lehet a sémándobon, de csak aztuggya óvasni, akinek turultojásszinü seggpöttye van. Forgolóttam egy darabig a wécébe a tükörelőtt, de nemláttam egyetse. Igaz, ittenmá régúta nincsen poloska. Ha gondulod, azér tígedet vendégűlátunk, mer itten nemzetönérzetileg fájintos gyökérösszetartás van. Mútkor is valami sarokháznevü kőttőnek hagattuk a versit, aszonta, hogy nemitat vírt a szabaccság, meg a szerelem. Nemértem ugyann, hogy egy sarokház hogyan lehet szerelmes, de ezek a kőttök mindd olyan bonyolúttak.
Csak mondam, ha gyössz, nehozzá piros posztót, mer délutánonkínt kiszokok engenni minden állatot, így a bikát is, ammeg nemszereti a pirossat. Mutkoris gondom vót, mera taníttóurat meglátogatta a zunokahuga, oszt ollan pirosra vót föstve a haja, mindamikor Orbánviktor beszídetmondott Büsszálba, vagy hunafrancba.
Mosmongya a kántor, hogy népitáncos ruhába gyere, merakkor mingyá megismerünk. Tod, rámáscsizma, fehírümög, meg pitykésmellíny. Ja? Asztismongya, hogy nefelejcsd e főkötni a bayernossálat se. Mer nagy focidrukker a koma, pedigmá szénillés kissé. (Abbú tudom, hogy akkóis ínekül, amikor nincsen jókedve.)
Most, hogyitten meginillenjólebeszígettünk, kivánok teneked mindenféle jókat. Nemzettesvérileg.
Várgyá..Nem.. Aszongya a kántorúr, hogy az nemugyanaz, minda jóbarát.
Francseérti eszt a bonyolútt bötüvetést.
Inkább igyunk. Neked is javallom, mer az talán majd megláccik rajtad.
Nü, zdravo!
A megtisztűtetéstű tejjesen ellágyút
falusi
Ps. oszt szójjá, ha gyöszöl. Maj’ edugom a zezüstöt.”

Nnna. Valahogy így kell helyre tenni ezeket a majmokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr268359948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

235117 2013.06.06. 08:11:11

Rasid! Két ekkora hülye ma már nem létezhet, legalább is az interneten nem. Nekem bizonyíték erre az utolsó sor indítása, a "Ps". Ezen a szinten ez ismeretlen. Egyébként annyira ostobaság az egész, hogy nem is értem, mitől tör ki idiótákból ennyi firkálhatnék? Vagy tényleg ilyen tömegben létezik a szellemi sötétség.

163107 2013.06.06. 09:05:36

Corvin, a küszküllő tényleg egy barom, én is helyretettem párszor, ráadásul nagyon ostoba. Azzal hencegett, hogy őt ne tanítsa senki, mert ő székely ember. ez nagyon tetszett a Falusi kommentelőnek, és székelyes stílussal, (álbunkósággal) tette helyre, szerintem nagyon is jópofán és szellemesen. Volt már pengeváltás a két kommentelő közt: Falusi: "csak, hogy segítsek.(Tod, a kisdobos effektus) ném én származom Csíkszeredáról, hanem anyai nagyszüleim. Ettől még roppant büszke vagyok székely felmenőimre. Igaz, legalább annyira apai felmenőimre is, ők meg a felvidéktől származnak. Mai napig van helységnév ott a csaiádi nevemmel.” küszküllő: "S nem szégyelled a pufádot?Többet senkinek se mondd el,hogy nem vagy tápos,met lefosnak,he. Kerüld el Csíkszeredát,komám!" Na, az ilyen és ehhez hasonló "székely" megnyilvánulásra volt válasz a falusi válasza, jókat derültem.

286628 2013.06.06. 09:09:33

Épp most akartam írni, h Druszám félre értette, mert csak az egyik (küszküllő) az ostoba! Falusi csak helyretette őt, h tudja, hol a helye! :-)

283390 2013.06.06. 09:21:20

Jó válaszok, kb ez kell az elborultaknak... Nem is értem, mi készteti az embereket ilyen alpári megnyilatkozásra...

302398 2013.06.06. 09:42:27

Egy városi beszólás az eredeti témához: Uram és parancsolóm egyértelmű felkérésének engedve elkisértrem a piacra. Nálunk mindenki lelkes híve petr.burg. névere hallgató csemegének. Kettőnknek vettünk egy kilónyi un. parázs burgonyát és egy szép csokor petrezselymet! 500 azaz ötszáz forintért!

286628 2013.06.06. 11:48:16

5. ácsi Akkor, h elkeserítselek: 1 kg. parázs krumpli 220-. egy cs. petrezselyem 50-. Ft. Nálunk! Szívesen várunk, de a húst Te hozod! :-))

291070 2013.06.06. 11:56:24

1. corvin 2013. 06. 06. 8:11 ezt benézted. falusi minden, csak nem bunkó. a ps. pedig csak egy stilisztikai fogás. mert, ha valóban utólag jutna valakinek eszébe a kommentjéhez valamit hozzáfűzni, az enter után, sajna, csak egy következő kommentben tudja megírni. a szellemi sötétséget illetőn javaslom, olvasd el a többi jobboldali kommentjét. nem csak ebben a cikkben.

302398 2013.06.06. 11:56:55

zu 6: az én személyes vezénylő tábornokom szerint tavaly májusban nálunk is ennyi volt, de most azaz idén júniusban 380 kilója ill. 100-as petrezselyem!

291070 2013.06.06. 12:01:46

6. kobra 2013. 06. 06. 11:48 basszus, lemaradtam. a gyerekkoromban ismertem az ellát, a gül babát, a rózsát, oszt annyi. münchenben, egy külvárosi kis piacon aztán láttam 7-8 féle krumplit, mindegyik más célra való volt: ez sütésre, az főzésre, amaz salátának. most is van többféle krumpli: hazai - egyféle - meg import - egyféle. meg van mari néni krumplija, amit a coop lépcsője mellett árusít.

201832 2013.06.06. 15:42:58

Országos Burgonya Terméktanács: obtt.hu Fajták és felhasználásuk, vásárláskor igen hasznos! http://obtt.hu/admin/data/file/67_a_4_oldal.pdf öreg fakanál kezelő vagyok főzés terén, de én is igencsak meglepődtem, mikor sütnivaló fajtát néztem ki a listából és tényleg jó volt a sült krumpli, gombócnak valót és tényleg jobb lett, majd salátába valót és lőn igazuk. Ki kell menni a nagybanira oszt termelőtől majdnem ócsón... Csakhogy ennyi haszna legyen ennek a blogbejegyzésnek, mert egyébként kit érdekel más hülyesége, elég a magamé is... :)))

286628 2013.06.06. 16:24:58

9. keleti bölcs (szerkesztő) Parázsnak híjják a max. dió méretű újkrumplit, amely sütve is nagyon finom a hús mellett! Érdemes kipróbálnod! :-)

14927 2013.06.06. 18:53:38

Ezt a szöveget überelni nem lehet, rég nevettem ennyit. Az már más kérdés, hogy persze értenie is kéne annak akinek szól, de hát küszküllő nem tehet arról hogy kőbölcsőben ringatták, aztán este meg pálinkás kenyeret dugtak a szájába, csak hogy csendben maradjon.

286628 2013.06.06. 21:08:36

" Parászka Boróka haditudósítása az identitásháborúból, amely nem a magyar-román ellentétekről, hanem a magyar-magyar szembenállásról szól. Ebben a magyarságversenyben a legmagyarabbak annyira magyarok, hogy már nem is magyarok, hanem székelyek.".... Ez, - ha jól tudom - küszküllő "barátunkra pontosan illik! :-))

295370 2013.06.06. 23:09:39

A sok idétlen libernyáknak nem tünik fel, hogy Falusi is közéjük tartozó városi? Na ne.

286628 2013.06.07. 06:38:48

14. szubkontra Apafia-ejmiakő! Magas ez neked, mint kacsának az eperfa! Fuss még egy kört!

235117 2013.06.07. 06:56:04

9. keleti bölcs Tényleg benéztem, sorry. Az az igazság, hogy menekülök onnan, ahol ilyen alpári kommentek jelennek meg, elkedvetlenítenek, depissé tesz a puszta gondolata, hogy akár újabb négy évbe is beleeshetünk velük.

291070 2013.06.07. 07:05:32

16. corvin 2013. 06. 07. 6:56 semmi baj. nekem is csak most tűnt fel, hogy moshe akiva jobboldali. ha nem írja meg, észre se venni. teljesen normális. ami pedig a következő 4 évet illeti: hát, a bukik elég jó odsot adnának rá. különösen a jobbikkal fűszerezve.

291070 2013.06.07. 07:08:12

14. szubkontra 2013. 06. 06. 23:09 mond, te magadtól vagy ilyen hülye, vagy különórákat is veszel? a falusi csak egy nicknév, és az ő dolga, hogy miért ezt vette fel! vagy rólam is elhitted, hogy rasidként arab vagyok?
süti beállítások módosítása