Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Kioktatás és aratás

2013. május 16. - Harun al Rasid

meg némi gátlástalanság

meg némi gátlástalanság

Önkorlátozás vagy tutyimutyiság. Bombera ebben sem hozott bomba-sikert

Csütörtökön késő délután a Kálmán Olgát helyettesítő (pontosabb lenne az Olga helyén szerencsétlenkedőt írni) Bombera Krisztina vezetette az ATV Egyenes beszéd című műsorát. Egyik vendége Győri Enikő EU-s ügyekért felelős államtitkára, aki a tárca által szervezett csütörtöki sajtóbeszélgetésen, Budapesten közölte, hogy elkészült a kormány hivatalos álláspontja az alapjogok magyarországi helyzetét vizsgáló EP-jelentés tervezetéről, amelyet Rui Tavares mutatott be a múlt hét elején. Többek között ki tudta jelenteni, hogy „Ragaszkodni kell a tényekhez a zöldpárti Rui Tavares európai parlamenti képviselő által bemutatott jelentésben is, mert csak így lehet objektív állásfoglalást kialakítani.”. Majd olyan kifejezéseket használt, hogy „hamis következtetéseket von le valótlan tényekből”.

(bocsika, de ki az, aki valótlan tényeket közölt olyan anyagokban, amik az alapjogokat képezik? jobb helyen egy tény csak a valóság lehet, és ami valótlan, az a tényre vonatkozó állítás. persze, hamis tényekből hamis érveléssel akár igaz következtetés is születhet. tudja ez a nő, hogy miket hord itt össze? a szerk. megjegyzése).

Számomra a legpofátlanabbnak az a kijelentés tűnik, mely szerint „Azt is nehezményezik a jelentésben, hogy Magyarországon költségvetési tanács van, pedig annak az idején a Nemzetközi Valutaalap (IMF) elvárására jött létre az intézmény, és annak megerősítését az Európai Bizottság is javasolta tavalyi országspecifikus ajánlásaiban”. Amiben az a vicc, hogy nem a KT-t, hanem annak a lenyúlását kifogásolta a jelentés.

Ahogy az várható volt, az államtitkár az ATV-ben is puffogtatta a hazug frázisait. De sajnos, érdemi ellenvetés nélkül. Az erőtlen próbálkozások is inkább alákérdezésre sikeredtek. A legnagyobb gond, hogy még a triviális labdát sem ütötte le: a legtöbb kifogás alapja, hogy megváltoztattak, visszavontak alapvető jogi intézményeket!

Ez annál is inkább furcsa, mert néhány napja pont Ő beszélgetett Rui Tavares-el, akinek megpróbálta a kormány-hablatyot eladni. Sikertelenül, így neki legalább illene tudnia, hogy a vendége gátlástalanul hazudik.

De azt kell mondjam, a műsorvezető amnéziája még vészesebb, mert percekkel korábbi egyértelmű érvekre sem emlékezett, hisz előző vendége a Human Rights Watch raportőre volt!

A dolog annál is sajnálatosabb, mert az ATV mindkét délutáni híradójában a kormány-hablaty (a vendégén kívül, Matolcsy és Orbán) ellentétes vélemény nélkül került adásba!

Na, ettől tartok én is. Orbán Viktor: az aratás éve az idei

„Ez az év az első aratás éve, és biztos vagyok benne, hogy jön majd még több is, csak arra van szükség, hogy támogassuk egymást” - mondta a kormányfő a felújított ciszterci apátság átadási ünnepségén részt vevők előtt, arra célozva, hogy – szerinte – „a magyar gazdaságban az idei első negyedév végén megjelentek azok a biztató jelek, amelyeket a magyar nyelv gazdasági növekedésnek nevez”.

Simán lendüljünk át azon, hogy ennek a hurráoptimizmusnak az az alapja, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a bruttó hazai termék az első negyedévben 0,7 százalékkal nőtt a múlt év negyedik negyedévéhez képest. Aminek vannak szépséghibái: egyfelől az előző év hasonló időszakához képest 0,9 százalékos csökkenésről is szól a fáma, s igencsak különleges ksh-matek is áll a dolog mögött: januári erőteljes csökkenés, februári változatlanság utáni márciusi gyenge emelkedés valami különös véletlen folytán erőteljes javulás lett. Meg kell mondjam, nem ez az első. Az idén három darab 6,5-7%-os drágulásról is kiderült a napokban: együtt 3,4! =))

(mi több, Orbán szerint jövőre mi leszünk az unió vezető országa, már ami a gazdasági fejlődést illeti. valami hihetetlen rögeszme munkál ebben az emberkében! a szerk. megjegyzése)

De hagyjuk ezeket a fránya számokat, ettől sajnos Orbán még igazat mondott: ez az év az aratás éve lesz! Igen nekik! Zicher, ami biztos alapon még lerabolnak mindent!

(jönnek a régi szép hagyományok? a padlásokat is lesöprik? felássák a krumplisvermeket? a szerk. megjegyzése)

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr788359920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2013.05.16. 22:35:36

Az az érzésem, itt a nolblogon többet meg lehetne tudni szegény műsorvezetőnek, mint a sajtóbeszélgetéseken. Egyébként írtam az ATV-nek egy szerelmes levelet, amelyben kértem a Tavares beszélgetés eredeti angol nyelvű változatát, le se sajnáltak. Ezt csak azért említem, mert amikor a Trójka műsorvezetőjétől kértem egy olyen beszélgetésnek az anyagát, ami a rádió honlapján nem volt elérhető, elküldte nekem. Az akkori beszélgetés az akkori EU Parlament elnükével való beszélgetést érintette. Ebből a szempontból a magyar média egy nagy nulla.

302398 2013.05.17. 06:15:43

Szerintem önkorlátozás ÉS alkalmatlanság Nagyon úgy néz ki, hogy a HIT-es TV még a hitelét is hajlandó visszafogni a vakhit önfelkent apologétája miatt. Helyes a szerzők meglátása, hogy – Csaba véleménye szerint, amit az Estében mondott - „előzetes és a műhelyben kreált adat” feletti felelőtlen örvendezés korrekt véleményezése teljes mértékben elmaradt mind a híradókban, mind pedig az Egyenes beszédben. Pedig még az Este is úgy látta helyesnek, hogy Csabát (akiről egy barátom úgy fogalmazott lelkesedik, de csak a szakmai tisztesség határáig) kérdezi és nem valamelyik propagandistát. Bombera pedig nem tutyimutyi, szerintem tőle telhető módon próbálkozott is, hanem alkalmatlan. Nem neki való!

291070 2013.05.17. 08:46:13

1. lusta 2013. 05. 16. 22:35 privátként kérted, vagy...? mert, ha gondolod, az ellenszek.hu nevében - még él az oldal, csak nem aktív - megkérhetem én is, egy felelős szerkesztőt csak nem negligálnak!

286628 2013.05.17. 10:08:01

Gyuri! Milyen aratásról beszél Orbán? "Az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számított adóssága a GDP 82,2 százalékát érte el 2013 első negyedévének végén - közölte az MNB."... "Az összesített GDP-arányos államadósság jelenleg 78,38%. http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/adossagnyomas-mero Nem beszélnek egymással? Nem vagyok pénzügyi szakértő, de valami nagyon nem kerek!

110481 2013.05.17. 10:28:55

Szerintem meg a HIT "gyüli" egyszerűen irányváltásba kezdett! Ott ugyanis spontán dolgok nem szoktak előfordulni.

302398 2013.05.17. 13:29:41

zu 5: Nem hiszem, mert a legtöbb műsorban elég határozottak szoktak lenni! Ellenvélemény nélkül nem szoktak semmit sem hagyni!

62853 2013.05.17. 15:22:37

3. keleti bölcs (szerkesztő) Köszönöm a keleti bölcs segítségét, Allah növessze hosszúra szakálladat, jól jönne.

291070 2013.05.17. 16:42:58

7. lusta 2013. 05. 17. 15:22 rámozdulok
süti beállítások módosítása