Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

És a Gyurcsány-Bajnai lejárató kampány díja?

2013. május 13. - Harun al Rasid

tényleg operett-állam lettünk

tényleg operett-állam lettünk

A péntek este egyik, sajnos nem vicc híre: A Békemenet kapta idén a Polgári Magyarországért Díjat.

A kormány melletti kiállást többször is demonstráló Békemenet nevében Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum alapítója és szóvivője vette át az elismerést Balog Zoltántól, a díjat létrehozó Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnökétől, az emberi erőforrások miniszterétől.

A dolog „vicc”-es voltát emeli, hogy az átadási ünnepségen az Országgyűlés elnöke a rendszerváltás története egyik legfontosabb mozgalmának, történelmi fordulópontnak nevezte a Békemenetet: „amely  idén januárban megvédte Magyarország megújításának programját, a nemzet szuverenitását és a demokráciát”.

Illetve

Balog Zoltán szerint „ma nem divat kiállni magunkért, főleg azokért, akik vezetnek minket. Ezután pedig pláne nem divat megjutalmazni azokat, akik kiálltak, most mégis megteszik. Két dolgot köszönt meg különösen a Békemenetnek: a humort (mert szerinte amíg humorunk van, addig nem lehet legyőzni minket) és a nagy szívet.” (szép, hosszú nyelve van ennek a miniszter elvtársnak. a szerk. megjegyzése).

De minden kétséget kizáróan a csúcs az volt, hogy szerinte „a diákokból hiányzik a Béke-menet méltósága”. (hogy mije volt a békamenetnek? méltósága? na, ne röhögtessenek! a szerk. megjegyzése). Sőt odáig ment, hogy arról értekezett „Lehet-e csatazajban, kések között ünnepelni?”. Ezzel nem titkoltan arra utalt, hogy az egyik tüntető táskájában egy bicska is volt!!! Sőt, történelmi párhuzamot is vont, a késből kiindulva egészen a betlehemi gyermekgyilkosságokig ment vissza. (normális ez az ember? a szerk. kérdése)

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr478359916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2013.05.13. 20:55:53

Hát ezért miniszter. Véletlenek nincsennek.

283390 2013.05.13. 21:13:10

Remélem, a mostani ellenzéknek is megvan a listája, hogy kik azok, akik "békemeneteltek"... Ha valami csoda folytán leváltják ezt a "BSz-T" legyen némi rálátásunk azokra az emberekre, akiknek ezt a fajta "békét" köszönhetjük... Ha már az egymillió munkahely nem jött össze...

62853 2013.05.13. 21:50:23

2. Kokó Dehogy nem jött össze. Helsinkiben áradozott arról a hatalmas munkáról, aamit el kellett végezniük és sajnos, megemlítette, a versenyszféra nem hoz létre megfelelő mennyiségűt, ezért kényszerközmunkaszolgálatosokat helyeznek rabszolgamunkába.

286628 2013.05.14. 07:53:36

Ha az ember nem lenne tisztában a hazai történésekkel, - azt hinné, h vicc! De sajnos nem az!
süti beállítások módosítása