Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Mitől fél Orbán?

2013. április 21. - Harun al Rasid

mert kétségtelenül fél.

mert kétségtelenül fél.

Elsőbben is, Gyurcsány Ferenctől. Orbán mind jellemben, mind termetben nem képes elviselni a vereséget, így bosszút esküdött. Több módon akart fogást találni ellenfelén, de ez idáig nem sikerült neki, így maradt számára a vérgőzös fenyegetőzés, pedig az a félelem jele. Sebaj. Majd megtalálja a módját, akad elég darabontja, aki segít neki. Még filmet is csináltatott róla, Balog páter beruházásában. Kérdés, hol fogják vetíteni, és hányan nézik meg? Vagy ingyé lesz a jegy?

De addig is:

Ki az? Mi az?

Vagy úgy!

Fordulj be, és aludj,

Uram, Viktor király,

Gyurcsány az, majd odébb áll,

Ő veri ablakod.

Mostanában fél Bajnaitól is, hiszen neki katonái, sőt, szervezett bandái vannak, akik rárontanak a nemzetére!

Aztán fél a sötétségtől is – bár elég vastagon honol országában – esténként nem engedi lekapcsolni a lámpát, mert úgy véli, a sarkokból mindenféle ártó liberális szellemiség oson elő, direkt őt mételyezendő.

Fél a csökkenő magyarságtól. Már csak max. 1,5  milliónyian vannak, mert a többi, határunkon belül lakó, az idegenszívű, nemzetidegen, nem magyar, se színében, se visszájában, sőt, nincs. Mert hát, ahogy nagy elődei mondták: aki nincs velünk, az ellenünk van (Rákosi), aki nincs ellenünk, az velünk van (Kádár), és most (Orbán) aki nincs velünk, az nincs! Szerinte, és csahosai szerint, legalábbis. De majd erősítenek a határon túlról.

Aztán fél az Alkotmánytól is. Mondjuk – saját bevallása szerint – tisztelni eddig sem tisztelte, de most már fél is tőle. Ugyanis:

„2. § (1) a Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam. (...) (3) senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom (...) kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni.„

Persze, ez egy ósdi, ’49-ben kelt Alkotmány, de már tett róla, hogy így ne maradjon. Azonban mintha a sajátját se tisztelné, pedig az csak egy alapizé…

Fél attól is, hogy a Kossuth-tér elkezd tágulni, és kiderül, már nem mutat rajta az ünneplő tömeg olyan jól. Át is építteti, kevesebb füvet hagyva a demokratikus huggyantásokra. Mi több, a Kossuth-tér fáitól is fél, vágatja is ki azokat rendesen, hiszen részint azok is az előbb említett békametes ürítési szokások céltárgyai, részint meg jól el lehet bújni mögöttük a pretoriánusaival folytatott ipics-apacs játék közben. De szerintem Orbán leginkább a fák példamutatásától fél, ugyanis azok állva hallnak meg…

Fél a látóktól. Azoktól, akik átlátnak rajta, akik látják, hogy a király meztelen, akik másképpen látják cselekedeteit, mint ahogyan ő szeretné. Lázár, a párt ökle, már készíti a törvénytervezetet a narancsszínű lencséjű szemüveg kötelező viseléséről.

Fél a fejsze nyelétől, mert úgy van vele, mint a székely, ki faragni kezdte, oszt fia kérdésére, hogy mi lesz ebből, idesapám, legvégül azt találta feledni: fogpiszkáló, ha el nem …szom! A fejsze és a fa – mibe állítólag bele vágta – összefüggésében amúgy is van oka félni, mivel a mondás is azt tartja: nem szokta a cigány a szántást. Bár, a legújabb gazdasági fellendülésünk biztosítékában a balta komoly szerepet játszik. Mármint, az azeri.

Fél úgy általában, mint a kisgyerek a sötétben, aki azzal bátorítja magát, hogy hangosan énekel. Mondjuk, Orbán nem hangosan énekel, hanem leginkább kiabál, de hát ettől egyedi. Azt az ősi dakota mondást meg feledni látszik, miszerint, aki kiabál, annak tuti, hogy nincs igaza.

Bizonyosan fél a Jobbiktól is, hiszen: „ az országnak a Jobbik megjelenéséig nem volt olyan ellenzéke, aki kiállt volna és kijelentette volna, hogy nem tűri el, hogy az uralmon lévők ennyire gátlástalanul visszaéljenek erőhatalmukkal”. (Vona Gábor)

Fél a köménymagtól is. A múltkor kelkáposzta főzeléket evett sült oldalassal, és a köménymagtól súlyosan felfúvódott. Azóta személyes étekkóstolója van.

Fél a felejtéstől, ami az ő korában csak súlyosbodhat:

"ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely(..). nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának. Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetőség, hogy meggyőzze őket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés - legyen szó nyugdíjról, gyedről, családi pótlékról, munkanélküli-segélyről - csak akkor lehetséges, ha előteremtjük hozzá a szükséges pénzt. Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értő vállalkozók, tőkések nélkül(...) Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztőke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen(...) Egy liberális kormány képes lesz arra, hogy kíméletlenül szembeszálljon az(...) idegengyűlölettel..."

"aki ma életkörülményeink gyors javulását ígéri, hazudik(…) Ha szembefordulunk a többpárti parlamentáris demokrácia intézményeivel, akkor helyette valami más fog következni Magyarországon(...) A parlamentáris demokráciánál csak rosszabb megoldás létezik(...) A parlamentáris demokrácián kívül minden más rendszer szükségszerűen vezet az egyén szabadságának elvesztéséhez..."

"senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél." (Orbán-idézetek 1993-ból, http://hu.wikiquote.org/wiki/Orbán_Viktor).

Ahogy ezeket az orbániádákat elnézem, a demencia elég előre haladott lehet nála.

Fél a saját mamelukjaitól, ennek következtében lehetősége szerint mindegyiket bevonja a piszkos dolgaiba, kiosztva nekik a mikort és a holt, ahol ők is besározódhatnak, így már kisebb a valószínüsége, ha eljön a felelősségre vonás ideje, egyedül vigye el a balhét. Így a felelősséggel a büntetés is megoszlik.

Fél az Európa Tanácstól, mivel az általa kiosztott sallerek, kokik és tockosok után, nagyon úgy néz ki, bele fog szaladni egy kurva nagy pofán verésbe. Nem is megy a közelébe se, csak valamelyik csicskását tolja maga elé, ahogy azt már megszoktuk, aztán meg majd durcásan kiabál ki a háta mögül, hogy megint báncsák a magyart! Csakhogy, még egy csicskása se vett részt a vitán (Szájer kihisztizett ágálását hadd ne tekintsük már vitaalapnak), mert – állítólag – nem kapott a magyar kormány ez irányú meghívást, ami, ugyebár, rendkívül életszerű. Hazudni persze nem fél.

Fél a vitától, bármilyen szinten is folyik az. Bár Orbánnal vitatkozni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Teleszarja a táblát, és a parti végén kijelenti: nyertem!

Nem kétséges, elég nehéz lehet ma Magyarországon Orbán Viktornak lenni. Különösen a reggeli órákban, amikor először néz bele a tükörbe.

Persze, az is lehet, hogy tévedek, és Orbán Viktor nem fél, sőt, bátor. Kb. úgy, mint a cigány vak lova.

Ez az írás a KMH oldalán jelent meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr388359884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

267802 2013.04.21. 12:40:53

keleti bölcs Orbán mindenkitől fél! Pedig leginkább magától kellene, mert aki elveszti a realitásérzékét még képes magában is kárt tenni! Szerintem még a családjától is fél!

163107 2013.04.21. 13:10:48

Ez tetszik legjobban: "senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél." Hehe. Épp ő az, aki már délben nem tartja magát a kimondott gondolataihoz, amiket hajnalban a Kossuthon elzengett...:-)

302398 2013.04.21. 13:22:15

Hogy FÉL-e? Az, hogy FÉL-nótás, FÉL-kegyelmű, és FÉL-eszű az tény kérdése!

163107 2013.04.21. 13:34:16

"A miniszterelnök szerint 2010 az összefogás éve volt, 2011 a megújulás esztendeje, 2012 az elrugaszkodás, 2013 az emelkedés, 2014 pedig a gyarapodás éve lesz. Orbán Viktor ezt hétfői, tizenharmadik országértékelő beszédében mondta, amelyben szólt az új alkotmányról is, amely szerinte lezárja majd a múltat, valamint szilárd, végleges alapot teremt Magyarországnak. Közölte azt is: mindenkinek, aki munkaképes, dolgoznia kell. A miniszterelnök szerint 2010 az összefogás éve volt, amellyel létrehozták a minden további remény alapját jelentő változást, 2011 a megújulás éve, amikor átszervezik és új alkotmányos alapokra helyezik Magyarországot, 2012 pedig az elrugaszkodás éve lesz, amikor az ország visszanyeri elvesztett egyensúlyi helyzetét. 2013 az emelkedés éve lesz, amikor láthatóvá válik, hogy Magyarország megindult felfelé, 2014 pedig a gyarapodás éve lesz, amikor az emberek kézzel fogható bizonyítékot kapnak arra, hogy az erőfeszítéseknek volt értelme. Ez a terv, sokmillió magyar ember közös terve, amely nem a szocializmus ötéves terve – mondta, hozzátéve, hogy e terv egy lehetőség, de nem egy a sok közül, hanem az utolsó vagy az utolsó utáni, a sírból visszahozott lehetőség, a szakadék felé csúszó ember zuhanás előtti utolsó lehetősége. Ez a terv különbözik az elmúlt nyolc év csúfosan megbukott reformterveitől is – hangsúlyozta. Megjegyezte: a „tenyerek viszketése” nem múlt el, sőt a hétről hétre napvilágot látó szélhámosságok miatt mintha inkább erősödne. Szerinte erről majd akkor kell újra beszélni, ha az elszámoltatási kormánybiztos elvégezte munkáját, „addig legyen elég annyi, hogy a kormánybiztos úr iparkodjon, mert igény az van rá”. Szavait derültség fogadta a hallgatóság részéről." Ezt Grincsnél is bemásolom - különös tekintettel a tenyerek viszketésére...

302398 2013.04.21. 13:51:30

Túl a dolog kényszaervicces oldalán, engem igazából az érdekelne, hogy mitől NEM FÉL? Mitől hiszi azt, hogy (mint hazai diktátor elődei) ő is megúszhatja? S nem a Margithid remek kandeláberei egyikén végzi!

257350 2013.04.21. 15:23:30

NEM igaz, hogy Orbán fél! Ő nem "fél", hanem kétharmad.

163107 2013.04.21. 15:28:20

Ezeknek a szemtelensége nem ismer határokat: "Hétfőn nem kezd új törvényjavaslat tárgyalásába, de több indítvány részletes vitáját is lefolytatja az Országgyűlés. Így szó lesz a nemzetbiztonsági ellenőrzés új szabályairól, köztük arról a fideszes módosító javaslatról, amely az állampárti múltat - például az MSZMP-tagságot - is kockázati tényezőnek minősítené." A volt MSZMP-se. Mint kockázati tényezők nemzetbiztonságilag. A fele fidesz húzhatna a picsába.

267802 2013.04.21. 16:29:03

7. Osszián (szerkesztő) Ossi! Amúgy is, nem kell hozzá annak lenni! :-)

291070 2013.04.21. 17:40:13

7. Osszián (szerkesztő) 2013. 04. 21. 15:28 ezt nem gondolták végig. a fele fidesz tényleg belebukna :-) úgyhogy, csak szavazzák meg!

291070 2013.04.21. 17:43:41

[Osszián](#1574519) kétségtelen, hogy beleszalad egy-két viszkető tenyérbe. elég hosszú már a sor. a kormánybiztos úr pedig időközben köztörvényes lett. hogy mik vannak?

62853 2013.04.21. 18:12:08

A keleti bölcs, Allah növessze hosszúra szakállát, azért fogalmazhatna pontosabban is. Különösen akkor, ha a keletiekről van szó, ámbár biztosan többet tud nálunk földi halandóknál. A baltás volt az azeri. A balta meg, hogy is mondjam, a piszkos multitól lett véve, és a származása bizonytalan. Ellenben Szíjj Ártó Panam Pubi az azeri balta exportunk egyuik fő mágusa. Kíváncsian várom a magyar baltagyártás fellendülését. Ha nem jön össze, akkor valószínűleg csak Váradinak csinál a Malév után üzletet.

291070 2013.04.21. 19:27:30

11. lusta 2013. 04. 21. 18:12 mondjuk úgy, áttételes, ugyanis a pubi lelkesedett az azeri-magyar gazdasági kapcsolatok bővüléséért, meg a budapest-baku közvetlen légi járat fontosságáért. a baltagyártással az a baj, hogy a) nincs megfelelő fánk a nyeléhez b) csak orbán féle szakemberek állnak rendelkezésre a faragásához. nem sokkal a baltás elengedése után óriásplakátok jelentek meg országszerte, amin a fiskars termékét dicsőítették, mint a leginkább alkalmas eszközt...

62853 2013.04.21. 20:04:16

Oh bölcsek bölcse, a hely már készen áll. A bölcs grinch mindezt már megírta. Mármint hol az a hely és ki(k) az(ok) személy(ek), akik a nyelet faragnák a baltához. Nem szeretek fogadni a biztosra, de a hálás nemzet a megfelelő minőségű és mennyiségű fát biztosítaná neki(k).

267802 2013.04.21. 20:37:42

12. keleti bölcs (szerkesztő) Nehogymár azt mondd, h egy (fa)kanalas tud baltanyelet készíteni! :-))

267802 2013.04.21. 20:39:41

13. lusta Lusta Barátom! Ha a fa el is fogy, van még alkalmatosság! :-))

62853 2013.04.21. 20:54:26

Nem csak a felcsúti kis zsebcézár fél. Retteg az összes négybetűjének fényezője. Mégis miért kell mindegyiknek egy magánhadsereg? Naív, aki azt hiszi, hogy ezek a fegyveresek díszpintynek vannak ott. Meg lehet nézni mekkora lovettát szakítanak le és mennyit költ rájuk az állam. Ugyanakkor a rendőrségre, a honvédségre töredék összegek jutnak.

267802 2013.04.21. 21:14:19

Egy kis olvasni való: http://granadinho1.nolblog.hu/archives/2011/11/24/Az_Orban-csalad_es_a_kozhatalom_viszonya/
süti beállítások módosítása