Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Tálalás kérdése az egész

2013. április 14. - Harun al Rasid

még a sz@r esetében is.

még a sz@r esetében is.

A köz-kakaskodás is nézőpont kérdése. A békási affér egy szemtanú elmesélésében.

A reggeli napfényes sétám során egy – számomra több ismerőst is tartalmazó – beszélgető társaságba botlottam. A békásmegyeri „támadás ért egy fideszes aktivistát, aki a párt aláírásgyűjtő akciójában vett részt” történet volt a beszélgetésük témája.

Az egyik – általam csak látásból ismert – férfi szemtanúként mesélte el, hogy szerinte mi és hogyan történt.

Ő a Szolidaritás nevében segített az osztásban. Minden probléma nélkül folyt a két akció egymástól pár méterre: ők osztották a cuccokat (néhányan hoztak is, de sajnos azok voltak kevesebben), amazok meg gyűjtötték az aláírásokat. Közös ügyfélről nem szól a fáma, de állítólag ők ezzel nem is foglalkoztak. Egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy a sorban zúgolódás támadt. Kiderült, hogy a segítségre várakozók nehezményezték, hogy egy férfi őket filmezi. Különösen akkor lett nagy a felzúdulás, mikor az egyik idősebb nő elregélte, hogy a tanácsnál (így mondta) a múltkor mikor segélyért folyamodott azt mondták neki, hogy kérjen az elvtársaitól, mert látták őt a komcsikkal. Egy a DK-sok nevében tüsténkedő erre odaszólt a filmezőnek, hogy legyen szíves ezt abbahagyni, mert nem kapott erre engedélyt. Az nagy hangon visszaszólt, hogy törődjön a saját dolgával. Közben folyamatosan működött a kamera, sőt egymáshoz közeledve a DK-s képébe nyomta, aki azt félretolta. Erre a filmező elkezdett rikácsolni, hogy ne lökdösse, mert nagyon megbánja.

Erre az egyik fideszes aktivista rendőrt hívott. Ennyi.

Az külön érdekesség, hogy a kiérkező rendőr tanúként nem volt hajlandó senkivel szóba állni az ő oldalukról, pedig többen jelentkeztek. Sőt arra a felhívásra sem reagált, hogy kérje el a felvételt, mert közben működött a kamera, és az sem érdekelte, hogy felhívták a figyelmét arra, hogy pár méterre ott a bank utcai kamerája!

(a kamerai felvételeket - bármelyik üzemeltetőhöz tartozik is -  a mezei gyalogrendőr nem kérheti ki, azt ugyanis - a személyiségi jogok túltengő érzékenysége okán csak ügyészi, bírósági, rendőrségi bizonyítási eljárás során lehet kikérni. a szerk. megjegyzése)

Éles teszt. A kormánypropaganda kísérletezik, meddig mehet el a néphülyítésben.

„Ismét támadás ért egy fideszes aktivistát, aki a párt aláírásgyűjtő akciójában vett részt. Az atrocitás Békásmegyeren történt. A Demokratikus Koalíció hazugsággal vádolja a Fideszt.” –harsogja az MTI közlemény és nyomában a derék média.

A dolog „érdekessége”, hogy beszámolnak az eseményről.

Közlik a kormánypárt közleményét: a Fidesz önkéntese az aláírásgyűjtésükről készített videofelvételt, amikor odalépett hozzá egy férfi, aki a Demokratikus Koalíció (DK) kitűzőjét viselte, erősen lökdösni kezdte a fiatalembert, és kiütötte a kezéből a kamerát.

Majd a Demokratikus Koalícióét is: „a békásmegyeri térre kiérkezett fideszes aláírásgyűjtő arról akart felvételt készíteni, hogy a túloldalon a DK, az MSZP és a Szolidaritás tagjai ruhákat és élelmiszert gyűjtenek és osztanak a rászorulóknak, és az egyik dolgozó, aki a pártjuk szimpatizánsa, figyelmeztette a Fidesz-aktivistát, ne vegye őt a kamerával, mert ehhez nem járul hozzá. Az aláírásgyűjtésben tevékenykedő kormánypárti szimpatizáns a figyelmeztetés ellenére tovább folytatta a felvételt, ekkor a DK kitűzőjét viselő férfi odasétált, és megpróbálta letakarni kezével a kamera lencséjét.”

S, most figyelj, wazze: azt is leírják, hogy mindezt az MSZP és a Szolidaritás jelen levő tagjai és támogatói egybehangzóan tanúsították. Erre mondhatnák persze Puskás segéd-Rogán stílusában, hogy rohadt hazug komcsik (mint a kerületi idős hölgyek). DE az is tény – és ezt is megírták – mindez igen csak jól látható a közelben levő bank térfigyelő kamerája felvételein.

Tévedés ne essék senki sem – én végképp nem - akar két politikától felhevült ember nem éppen kulturált vitájába (sőt pártjaik acsarkodásába sem) beleavatkozni, de azt rögzíteni kell, hogy az egyértelmű, hogy a fideszes aktivista vonatkozásában az, hogy ő részt vett (ha egyáltalán ez igaz) az aláírásgyűjtő akcióban teljes mértékben indifferens kérdés!

Róna György  jegyzete

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr498359870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2013.04.14. 15:45:15

A kérdéses időben a térfigyelő kamera éppen akkor nem vette fel az eseményt. A térfigyelő kamera felvétele sajnos nem elég éles, emiatt az eseményt nem lehet egyértelműen értékelni. Van még a tarsolyomban ezer és egy kifogáás miért NEM fogják kiértékelni a felvételt. Egyébként a rendőr jogosulatlen kihívása című műsorszám nem kevés pénzbe kerül. Kíváncsian várom, mikor fogja a felcsúti kis zsebcézár Sintér Sanyát utasítani a jogulatlanság miatt kiszabandó pénz ügyében.

60145 2013.04.14. 18:46:15

A szar tálalása megbuktatta a Szegedi Szabadtéri Játékok sikeres igazgatóját. Nem is az övé volt, nem is ő tálalta, nem is az, aki produkálta, de a szar mégis a Fidesz javára vált. Ők tudják, hogy kell a szarból aranyat csinálni.

11958 2013.04.14. 22:37:05

Tegnap. Pécs.Vásárcsarnok sarka.Fideszes kipakolás, aláírás gyűjtés.Mamóka épp ír alá, engem is invitál a hatvanas lelkes agitpropos hölgy.Mondom majd esetleg, ha a 27%-os áfát is visszaviszik.(Én akkor sem) a válasz:-Jaj drága,majd azt is csökkentik.-A csökött agyában meg sem fogant,hogy imádott pártja emelte fel ,majd azt is csökkentik ezek a drágák.Kész, továbbálltam legyintve, a lónak nem lehet előadást tartani a többszörös szorzó,stb..és más matematikai csodákról, elkeseredtem egy kicsit....
süti beállítások módosítása