Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

3 in 1

2013. április 07. - Harun al Rasid

mert a dolgok összefüggenek

mert a dolgok összefüggenek

Volt nincs, vigye kánya…volt három milliónak magán nyugdíja. Avagy így mulat (el) egy igazi matyar szenyátorína.

A hvg.hu szokása, hogy vasárnaponként összefoglalja  – legalábbis az előre tudhatókat számba véve – milyen termékek (valójában igen nagy valószínűséggel selejtek, de legalábbis hibás termékek) kerülnek ki a „Kossuth tér 1.-3.” –ból.

Megtudhattuk, hogy zárószavazásra kerül a kormány legújabb egészségügyi salátatörvénye is, melybe az egészségügyi jogszabályok közé az illetékes szakbizottság becsempészte néhány fontos nyugdíjszabály módosítását is.

Mint ismert, a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagság megszüntetésekor a kormány fontos ígérete volt, hogy létrehozzák az egyéni nyugdíjszámlákat, amelyekre felvezetik a magánkasszáktól az állami rendszerbe átirányított összegeket is. A 2010 decemberében született kormányhatározat szerint az ez alapján járó nyugdíjjogosultság örökölhető is lett volna, Orbán Viktor pedig 2011. február 2-án azt ígérte, még abban az évben feláll az egyéni számlás rendszer.

Nagyon egyértelműnek látszik, hogy a kormány kezd ráébredni, hogy egy ilyen rendszert nehezebb létrehozni, mint – azt közülük (szerző megjegyzése) - bárki gondolta. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere tavaly májusi meghallgatásán elismerte: „ez egy hatalmas munka, és úgy gondolom, hogy ebben a ciklusban nem is fogunk a végére érni ennek”. Most – ebből a tervezetből - úgy tűnik, a kormány látszat teljesítésbe kezd, megkísérli egy sajátos (egyértelműen kamu) formában létrehozni az egyéni számlákat. A módosítás szerint az állampolgárok azonosító adatain kívül csak „a 2012. december 31-ét követő időszakra bevallott nyugdíjjárulék összegére vonatkozó” adatokat kellene nyilvántartani.

Értsd, nem csak fizikailag tapsolták el a pénzt, de mint információt is elrabolták az érintett adófizető-polgároktól.

Tudom a legtöbb kedves olvasóm – ahogy az emberek legtöbbje – nem kedveli az „ugye megmondtam” kezdetű fejtegetéseket. Ennek ellenére kiemelten kell hangsúlyoznom, hogy mi, olyan informatikai szakemberek, akik már hallottunk harangozni nagy nyilvántartó rendszerekről, folyószámlákról és tisztában vagyunk a pénztárakkal és a nyugdíj-rendszerrel, felszólamlottunk. Érzékelvén a pénztárakra kirótt (köztünk maradjon, azoknak komoly nehézségeket okozó, mert szakmaiatlan és a józan észt is sértő formában és tartalommal elrendelt) adatszolgáltatást,jeleztük abbéli fenntartásainkat, hogy abból nem lehetséges használható egyéni számlarendszert elkészíteni!!!

(csak halkan jegyzem meg, hogy többek között ezért is sántít a rezsicsökkentés formai megjelenítése a számlákban. az ELMŰ, a Gázművek és a FŐTÁV SAP-t használ. annak módosítása kurva nagy pénz, és még több idő! hát, nem is működik! a szerk. megjegyzése)

A Fiuk már a családi aranyat is viszik! Matolcsy a cimbik kistafírozásán munkálkodik?

A jegybank által pénteken közzétett előzetes adatok szerint március végén 35,47 milliárd euró volt a jegybanki tartalékok összege, aminek mintegy 10%-át gyorsan el is verik, meglehetősen ködös célok (ha az ország gazdaságát nézzük, de az arra érdemesek pénzzel tömésére igen jó lehetőség) mentén. A jegybank által csütörtökön meghirdetett, a hitelfolyósítás ösztönzését és a pénzügyi stabilitás növelését célzó intézkedések legalább 3 milliárd, legfeljebb 4 milliárd euróval csökkentik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) devizatartalékainak szintjét.

Nem árt megjegyezni, hogy az elmúlt három év gazdasági szerencsétlenkedései és szabadságharcos retorikája miatti gondok orvoslása eddig is benne van 3-4 milliárdban!

2 in 1.Tulajdonképp kivel is akartak kibabrálni?

Kevés kétségem van afelől, hogy van-e permanensebb eleme a fülke-forradalomnak, mint az „idegenek” által megszállt MNB, s benne kiemelten annak oligarcha vezetője ellen folyt. S gyorsan tegyük hozzá, hogy ebben a tény-megállapításban a múlt-idő használata nem kielégítő, minimum hozzá kell tenni, hogy „és folyik”. Nem, nem csak annak okán, hogy Matolcsy hatalomátvétele még alig egy hónapja történt és a volt elnök közvetlen vegzálása – bár eddigi tevékenységéről más jót, s főleg eredményesebbet nem igazán lehet elmondani – mindennapos tevékenység szerves része. A héten Őfenesége személyesen is beszállt köpködésbe. Pitiáner, kis-stílű, arrogáns akarnok voltát jól okadatolván visszahívták az IMF igazgató-tanácsából is. Szellemi és főleg műveltségi szintje alapján egyértelmű, hogy 2 in 1 felkiáltással egyszerre próbált kibabrálni a füstös-likú Simorral és az ezerszer átkozott mocskos hárombetűsékkel. Az már csak a helyzet iróniája, hogy persze ártani csak az országnak ártott, de annak rengeteget! :-)

Róna György jegyzete

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr228359856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2013.04.07. 12:44:09

Nagy kamu szöveg. A lengyeleknél 1997-ben a választásokat nyert koalíció 199-ben már be is vezette a nyugdíjreformját, ami bizony az EGYÉNI SZÁÁMLA rendszerét is működteti. Hazudnak!!!
süti beállítások módosítása