Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Választási szagértés és más

2013. április 04. - Harun al Rasid

Tóth és Körösfalvi

Tóth és Körösfalvi

A kiváló szakértő alapvetően téved. Egy választás szakmai és politikai kudarccal fenyegetne, na és ???

Azok közé tartozom, akik igen sokéves munkakapcsolat okán elmondhatom, hogy az a megállapítás, hogy Tóth Zoltán komolyan érti a választásokat, az nem csak afféle vélemény, hanem tény, s nem csak azért, mert nemzetközileg elismert szakértő. Ennek ellenére a jelenlegi helyzet megítélésében alapvető tévedésben van.

A Népszavának adott csütörtöki interjújában így fogalmazott: „Alaptalan feltételezés előrehozott választással számolni a Fidesz szerint, noha a szavazatmaximálási logika ezt diktálná - legalábbis a kormánypártok támogatottságának növekedését jelző közvélemény-kutatási adatok alapján, amely vélhetően a rezsicsökkentésre vezethető vissza. Ha a Fideszben valóban nem számolnak idő előtti voksolással, az alighanem annak józan belátására is vall, hogy a 2014 májusában esedékes voksolást érdemben előrehozni - mondjuk idén tavaszra vagy nyárra - technikailag is lehetetlen. (erre később részletesebben is kitér; jelezve, hogy – meglátása szerint - az alaptörvényben és az országgyűlési választásokról szóló törvényben foglaltak egy jelentős részét – pl. a külhoni magyar állampolgárok szavazati jogát - a választási részletszabályok nem ismerik, a törvények összefésüléséhez legalább fél év kellene.) A választás kiírásának feltétele, az Országgyűlés önfeloszlatása ugyan akár a jövő héten könnyedén teljesíthető lenne, mivel még csak nem is kétharmados többséghez kötött, csupán feleshez, ám jelen körülmények között súlyosan szakmaiatlan és technikailag is kudarcos vállalkozás lenne egy parlamenti választás megtartása, az eredmény társadalmi-jogi elfogadottsága pedig - éppen ezek miatt - erősen kétséges lenne.”

Nos, Tóth Zoltán bár valóban nagyon ért a választásokhoz, de nem látja, vagy nem akarja látni azt, ami ebben az országban törvénykezés címén folyik.

Ha Őfenesége úgy látja szükségét, akkor egy nap alatt lehet törvényt rittyenteni és hatályba helyezni, s ha kudarc lenne, ami valóban borítékolható: megmagyaráznák, hogy rosszul látjuk, mert valójában világraszóló siker, a kifogásokat a hazai és külföldi ármánykodásának állítják be,  sőt, azt – mármint a nyilvánvaló fiaskókat - szemrebbenés nélkül a gaz ellenség aknamunkájaként értékelnék!

Az igazi barba-trükk. A szegény vak nénit juszt is átsegítik a túloldalra.

A szerdai MTI közlemény szerint Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára úgy nyilatkozott, hogy várhatóan április közepén tárgyal a Felsőoktatási Kerekasztal plenáris ülése a hallgatói szerződések tervezett változásairól

Arra a kérdésre, hogy HÖOK által asszisztált tárgyalásokon milyen elképzelések körvonalazódtak – szerinte  - szellemesen azt válaszolta, hogy: „a hídon akkor kell átmenni, amikor odaérünk”, a változások részleteiről még nincs értelme beszélni.
Szellemesen meg kell jegyezni, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a túloldalon van dolgunk!=)

Annál is inkább mivel a Vg.hu csütörtök hajnali értesülése szerint igazi fityeszes megoldás körvonalazódik. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnökhelyettese, Körösparti Péter közölte, hogy a Felsőoktatási Kerekasztal tárgyalásain az a megoldás körvonalazódik, hogy a hallgatóknak nem kell majd aláírni egy papír alapú hallgatói szerződést! Annak feltételeit a beiratkozás tényével automatikusan vállalják! J

(A szerki kérdése: mennyiért is korpásodik Körösparti haja?)

Róna György jegyzete

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr928359848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása