Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Harunalrasid fasiszta! Sőt!

2013. február 04. - Harun al Rasid

csak még nem tudja :-)

csak még nem tudja :-)

Harunalrasid ma reggel arra ébredt, hogy amikor belenézett a tükörbe, egy fasiszta nézett vissza rá. Ezen jól meglepődött, mert tegnap még nem tartotta magát annak, de, mivel megmondták neki, hogy ő az, elkezdett morfondírozni rajta, miről is ír Huertano60.


(A huertano egyik jelentése: földműves, aki kertet művel - huerta jelentése kert, megművelt mező, családi gazdaságban, zöldségek és gyümölcsök termesztésére szolgál. Másik jelentése: akik Murcia régióban élnek.)

Meglepő ez a névválasztás, de hát, kinek mi a rögeszméje. Minden esetre még érintetlen. Tulajdonosát, Freewolfot már számtalan alternatív néven tiltották ki a Nolblogról, nem éppen a ferences rendiek délutáni zsolozsmáit idéző postjai okán. Huertano60/Freewolf ugyanis bevallottan nemzeti érzelmű. A nemzeti érzelmű, az hungarista – naná, majd bulgarista – a hungarista pedig nemzeti érzelmű. A nemzeti érzelmű, az nacionalista, a nacionalista ismert rövidítése: náci. Nincs is ezzel semmi baj, mindenkinek joga van nácinak lenni, ha vállalja annak minden ódiumát.

Csakhogy, Huertano60/Freewolf határozottan kikéri magának, hogy őt nácinak nevezzék, mert ő nemzeti érzelmű. Tehát, az etimológiai levezetés értelmében: náci. Ha olvastátok több néven is írt postjait, kommentjeit, nem is értem, hogy’ is lehet őt nácinak nevezni, amikor ő csak nemzeti érzelmű.

Cserébe Harunalrasidot nevezi fasisztának. Hát akkor töprengjünk csak el egy kicsit ennek az állításnak ideológiai alapjain.


A fasizmus egy ókori hatalmi jelvény elnevezéséből a "fasces" szóból származik, amely eredetileg a teremtett világ egységét és a hatalmat szimbolizálta. Jelentése: az egyesült néptömeg, amely együttes akarattal engedelmeskedik az állam tekintélyének, amely a törvény és a nemzeti élet rendfenntartásának a legfelsőbb forrása.

A fasizmus a nemzet egységére, hősiességére, a szorgalmas honépítésre alapoz. Jellegét tekintve egyrészt tömegmozgalmat, másrészt a hatalom gyakorlásának sajátos módját jelenti. Jellemző a vezérelv, a polgári demokrácia tagadása, ill. az etatizmus (az állam mindenek felett). Egy-két jellemző dolog a fasiszta eszméhez:
- gyűlöletkeltés valakik ellen, akik az ő megítélésük szerint a többségnek ártanak. A gyűlöletkeltésnek vannak fokozatai: ezeket a csoportokat elkülöníteni, akár ki is irtani, ha erre lehetőségük van. (lásd a zsidók tömeges kiirtása a II. világháború alatt.)
- felsőbbrendűségi tudat: csak azok maradhatnak normális élethelyzetben (akár életben!), akik bizonyos tulajdonságokkal rendelkeznek: esetleg iskolázottság, bőrszín, edzettség, egészség...
- nacionalizmus: mindenki, aki nem tartozik bele az ő nemzetfogalmukba, azt kirekeszteni, gyűlölni kell.

Aki olvasta Harunalrasid Ellenszék-beli írásait, annak erősen kétséges, hogy a fasiszta jelzővel lehet illetni őt, de hát, nem mindenki kellő képpen kiokosított a fasizmus mibenlétét illetően.

Nézzük Huertano60/Freewolf egy másik kedves jelzőjét, amivel gyakran illeti Harunlarasidot: a liberálfasisztát. Alkotó elemei a liberális és a fasiszta.

A liberalizmus, más néven szabadelvűség, gondolatok széles spektrumán alapuló eszmerendszer, amelyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg, mint legfontosabb politikai célt.  Már a VII-VIII. sz-ban olyan korábbi alapvető elveket tagad meg, mint az uralkodók isteni felhatalmazása, az öröklött kiváltságok, államvallás és protekcionizmus. A liberalizmus különböző formái nagyon különböző politikai megoldásokat kínálhatnak, de néhány dologban általában egyetértenek. Így  például a gondolkodás és szólás kiterjedt szabadságában, a jogállamban, a gondolatok szabad áramlásában, a magántulajdonban, a szabadpiacban, a kormányzat átláthatóságában, és - más ideológiákkal együtt - a szabad választásokban.

Mivel Harunalrasid egyetlen írásában sem foglakozott ilyen témákkal, liberálisnak se igen mondható. De, ha mégis, az se baj.

Nos, nézzük most Lukács György megfogalmazását a liberálfasizmusról.

Lukács ugyan sehol nem írja le azt, hogy „a liberalizmus : fasizmus”. Sehol nem állítja, hogy minden liberalizmus azonos a fasizmussal. Azonban határozottan képviseli azt az álláspontot, amely szerint minden fasizmus a liberalizmusban gyökerezik. A következetesen végigvitt liberalizmus fasizmust eredményez. Fogalmilag elválaszthatatlan tőle. A fasizmus nem azonos a liberalizmussal, hanem csupán részhalmazát képezi annak. Vagyis nem minden liberalizmus fasizmus, de minden fasizmus liberalizmus.

Így hát Huertano60/Freewolf kígyója szépen a saját farkába harapott. Egészségére.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr88359758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

292071 2013.02.04. 13:21:07

" A nemzeti érzelmű, az hungarista – naná, majd bulgarista – a hungarista pedig nemzeti érzelmű. A nemzeti érzelmű, az nacionalista, a nacionalista ismert rövidítése: náci." Pár magából kifordult szerencsétlen tele szájjal nácizik a nolblogon! Nem zavarja őket, hogy a megvádolt tiltakozik, így a viszonosság elvét alkalmazva, liberálfasisztának hívom az ilyeneket. Ennek a megfogalmazása egy olyan tudatállapot, amikor megengedő, liberális álcában művelik a legsötétebb elnyomást, gyűlölködést és uszítást, a fasiszta/náci ismérveket. Gondolom, már mindenki ráismert a jelek alapján arra kis magra, amelyik élhetetlenné teszi itt a légkört! Érdekes felfogás, mely szerint a nemzeti érzelmű az hungarista és a nacionalista pedig náci! A fejekben lévő sötétséget hivatott ez megmutatni, rávilágítva arra, hogy liberálfasisztáink egyszerű mondatokat, tényeket kis csavarral úgy megváltoztassák, hogy az eredeti tartalmából teljesen kiforduljon! (Persze, ekkor még ők azok, akik ötvenszer elmagyaráztatják maguknak a liberálfasizmus miben létét és szörnyülködnek.) A náci a nemzetiszocialista rövidítése, míg a hungarista a magyar nép felsőbbrendűségét hirdeti. Persze, hogy ez messze áll a hazaszeretettől és a nemzeti érzülettől, de a demagógia lényege épp az, hogy a hazugságot úgy készítse el valaki, hogy abban a legtöbb valós elem legyen! Van aki ennek itt nagy mestere! Írásaikat olvastam és megmondhatom, a tolerancia, a liberalizmus, a megértés és az emberség csírái sem fedezhetőek fel bennük, viszont annál több átkozódás, személyeskedés és gyűlölet üt át a sorokon! Sajnos, igen szépen belesimulnak ezek a cikkek a hazai "liberális" újságírás sodrába, talán egyetlen kivétellel. Azt a szintet, amit egy közepes zsurnaliszta is képvisel, egyetlen esetben sem ütötték még meg! Bayert alázó cikkek sorában pedig olyan a hasonlat, mint amikor egy vakondok vesz üldözőbe a kőszáli sast! Sajnálatos, hogy idáig kellett jutnunk, de a párbeszédre, érvelésre és gondolkodásra képteleneknek egy eszközük maradt, az erőszak! Erőszakot tesznek naponta a szavakon és a saját paródiájukba átfordulva komoly arccal írnak, míg a gondolkodók, ha félreteszik a személyes sértettségüket, könnyekre fakadva féktelenül röhögnek ezen!

34417 2013.02.04. 13:39:27

íme, huertano60 jött, és szólt, cseppet sem fasiszta frazeológiával, és korántsem hungarista felsőbbrendűséggel. na, értitek már, miről írtam?

263397 2013.02.04. 14:17:57

2. Valahol te is tévedsz. Mert a náci egyrészt valóban a nemzeti szocialista rövidítéseként, másrészt a valóban nemzeti szocializmusnak semmi köze nem lenne a hitleri rendszerhez, a rasszizmushoz azon túlmenöen, hogy Hitler&co annak hazudta magát Ezt a célszerüen felhasználható hazugságot persze elöszeretettel átveszik.. Dehát minden ösze van keverve - nem véletlenül -, hiszen ahogy itt Rasid levezetii, a nemzeti érdekek védelme tképpen nem más, mint a hitleri rendszer. Ami ugyan nagy marhaság, de rendkívül célszerü, más érdekek - az ország kizsákmányolhatósága - szempontjából. Amúgy Rasidot nem nevezném fasisztának, csak esetleg fasisztoidnak. Hiszen a fasiszmus receptjéhez - Dimitrov meghatározása szerint - kell néhány dolog. Melyekböl Rasid legalábbis támogatja a legreakciósabb finánctöke nyílt diktatúráját, de mondjuk a magyar sovinizmusát nem látni. Szóval elég csak a valósággal foglalkozni, nem kell túlzásokba esni. Az is elég szörnyü.

263397 2013.02.04. 14:18:40

Bocs, az 1-re szántam.

267802 2013.02.04. 15:44:56

Hehehe! Jó kis vita kerekedik! :-)) Ha már "ejmiakő" sem ért egyet Wolfival, az már röhögséges! És bele tudta szőni a finánctőkét, uzsorát - ez maga a csúcs! Kész bexarás! :-))))

34417 2013.02.04. 15:56:02

3. apafia 2013. 02. 04. 14:17 mellé. a hitleri rendszer idején csak meghonosodott a náci jelző. én pedig etimológiailag soroltam egymáshoz,. a következtetés a tiéd, kedves ejmiakő. a fasiszta ideológia nevelte ki a rasszizmust, nem a náci. csak hát, összenőtt, ami összetartozik. hogy miből vetted le a finánctőke nyílt diktatúrájának általam történő támogatását, meghaladja a felfogóképességemet. de minden olvasó okulására, remélem, előbb-utóbb elővezeted.

34417 2013.02.04. 15:59:18

"Sovinizmus alatt általában a hazafiság fanatikus megnyilvánulását értik, a haza vagy nemzet elvakult imádatát, kritika nélküli csodálatát tükröző, annak felsőbbrendűségét hirdető nézeteket. A szó tágabb értelemben bármi másra irányuló fanatikus, ellentmondást nem tűrő rajongást is kifejezhet." uppsz. akkor módosítsak? huertano60/freewolf nem náci, hanem soviniszta? esetleg nemzeti soviniszta? és az jobb?

292071 2013.02.04. 16:13:34

Kis pontosítással élnék, mert a rasszizmus a nácizmus sajátja, nem a fasizmusé! Természetesen nem kell klasszikus értelemben vett nemzetiszocialistának lenni, hogy valaki rasszista legyen. Elég csak intézményesülten korlátozni a kisebbséget. Magyarországon ilyennel nem találkozhatunk, hiszen itt a kisebbségek védelme minden esetben megtörténik, akár a többség rovására is! Az apartheid viszont, amely az egyik legagresszívabb rasszizmus, nem csak Dél Afrikában honos, hanem beszivárgott más országokba is, ahol a nacionalizmus és a sovinizmus gyilkos gőggel párosul! Ott intézményesen hoznak nem azonos származású embereket hátrányos helyzetbe! Miért is nem szúrja a ez a demagógok szemét? Mert igazi gumigerincű lévén épp ezt a rasszista devianciát támogatják és védik, akár hazugságok árán is! Így nem is várhatja senki el tőlük, hogy valamilyen formában hazaszeretők legyenek, hiszen nem a haza ami szent nekik, csak saját, torz elveik! Bizonyítanak is, mert mindent elkövetnek, hogy a hazánkat mindenhol lejárassák. Csak nácizni tudnak a valódi nácik, mert a legjobb védekezés a támadás! Már nem sokáig, mert a parlamentbe még belépővel sem kerülnek be! :-) Lehet még őrjöngeni egy kis ideig, aztán már nem hallik a kutyaugatás az égig, mindenki elfelejti őket és a tehetségtelen lényüket!

12635 2013.02.04. 16:22:46

Erről a témáról egyszer Wolf-fal egész normálisan elvitatkoztunk, akkor megtudtam tőle, hogy a "liberálfasizmus" meghatározás egy jelenkori amerikai filozófustól ered, Wolf tudni fogja a nevét, én már elfelejtettem... a fasizmus egy tekintélyuralmi rendszerre alapozott gazdaági, hatalmi építkező formula... Mussolini olaaz fasizmusa volt az első igazi hatalom, erre épült Hitler fasizmusa, ami aztán egyéb politikai töltettel és világuralmi törekvésekkel, és a holokauszttal súlyosbítva végül a nácizmussá fejlődött... A fasizmust, mint eszmét Horthy sokkal előbb követte (1920-as évek), mint az a második világháborút megelőzően Németországban elterjedt volna... a jelenben használunk ilyen kifejezéseket, hogy fasiszta meg náci, az igazán megfelelő szerintem az újfasiszta és az újnáci... nálunk inkább azt mondanám egyszerűen a szélsőjobboldali nézeteket valló emberekre és a pártjukra, a rasszizmusukra utalva, hogy a fasizmushoz és a nácizmushoz hasonló nézeteket hangoztatnak...azért én még reménykedem, hogy náluk veszélyes nézetek ugyan vannak, de még nincsenek újnácik, újfasiszták...

16940 2013.02.04. 16:47:23

/Bocsánat, idősödésemmel tényleg romlik a pszichomotorikumom, rontva kognitív szenzációmat. A szöveg értelmét ellenkezőre változtató eltördelést, illetve félrefogalmazást is felfedeztem, ezért inkább küldöm a 12. alatt beküldött egész kommentemet. Kérem a bloggazdát jelen hozzzászólásomat tekintse érvényesnek, s ha lehet, az előző kettőt , meg e dőlt zárójeles felvezetőt, törölni szíveskedjék./ Kedves Harunalrasid! Történelemtanárként is szinte mindenben osztom állításit, érveit. És egészében tekintve is Önnél ez ügyben az igazság. Ez vitathatatlan. Egy vonatkozásban, részvonatkozásban ugyan, ám veszélyeset teszek. Picit korrigálnék. Konkrétan itt: "A fasizmus nem azonos a liberalizmussal, hanem csupán részhalmazát képezi annak. Vagyis nem minden liberalizmus fasizmus, de minden fasizmus liberalizmus." A vonatkozó történelmi tapasztalatot úgy összegezném, hogy a liberalizmus MEGÁGYAZ a fasizmusnak. Azonban a semmiféle liberalizmus nem fasizmus, amiképpen egyik konkrét fasizmus se liberális. Mind a fasiszták, mind a nácik ölték a liberálisokat is (persze előbb a zsidókat és kommunistákat meg a szociáldemokratákat). Vö. Giacomo Matteotti meggyilkolása. Magam is olvastam a konzervatív héja, öngyűlölő zsidó szerző Goldberg "Liberálfasizmus" c. könyvét (a Terrorpláza eszement Nagyasszonysága kiadatta...). Egyrészt a "mű" az USA kulturális-politikai kontextusában értelmezendő, másrészt célzottan végrehajtott, irreálissá fokozott antiliberális támadás. Lukács Györgyre utalni (Az ész trónfosztása) indokolható, sőt önmagában helyes. Ugyanakkor vegyük figyelembe, hogy e munkát abban az időszakban írta (befejezte 1952 novemberében), amikor - a népfrontpolitika immár második sztálini feladását követően "újrarezgett" az 1920-as évek "osztály osztály ellen" KOMINTERN irányvonala, amelynek során a kommunista mozgalom meghatározó vezetői szerint az aktuális fő történelmi ellenség nem a fasizmus, hanem polgári demokrácia, a szociáldemokrácia és a liberalizmus volt. Sajnos ez az álláspont - inkább illeszkedvén a hidegháború logikájához - hatott Lukács különben kiváló munkájára, Az ész trónfosztására. Végül, szerény megerősítéskén, hadd jegyezzem ide azt az általam egybeszerkesztett összesítést a fasizmus legfőbb jellemzőitől, amelyet a téma legelismertebb hazai tudósok (történész, illetve filozófus szerzők: Ormos Mária, Incze Miklós, Vajda Mihály stb.) munkái alapján állítottam össze, és szükség esetén használok. Kiinduló tétel. A náci, a fasiszta, a hungarista (nyilas), tűzkeresztes és a többi hasonló irányzat egyike javára se alkalmazunk kivételezést, hiszen lényegi rokonságot hirdettek-tápláltak maguk között éppen ezen alapismérvek mentén. 1/ A társadalom nemzeti/faji egység, amely által kap értelmet az egyén létezése. 2/ Ennek megfelelően a társadalmi érdektagoltság kifejezései, mint parlamentarizmus, szakszervezetek, polgárok autonóm szerveződései, mind feleslegesek. Nincs szükség a hatalmi ágak megosztására sem. 3/ Vannak nemzeti létre alkalmas és alkalmatlan népek, illetve fajok. Az utóbbiaknak engedelmeskedniük kell az előbbieknek. Tehát nincs egy emberi faj. 4/ A népek és az egyének biológiai törvények szerinti harcban állnak egymással, ez a viszonyrendszerük lényege. Az erősebb legyőzi a gyengébbet, az elesett életképtelenségre ítélt stb. 5/ A nép, a nemzet egysége és hatalma a karizmatikus (különleges képességű) vezérben összegeződik. 6/ A közösséget állandó ellenségek fenyegetik, ők legyőzendők, illetve elpusztítandók (zsidók, kommunisták, szocialisták, liberálisok, pénzoligarchák, színesek, cigányok stb.). 7/ Meg kell dönteni a liberális kapitalizmus, a szuperkapitalizmus, a bankkapitalizmus, a kereskedők kapitalizmusának (világ)rendszerét. A termelőtőke váltsa föl a parazita tőkét. 8/ A magántulajdon léte általában véve nem kérdéses. A becsülettel, munkával szerzettre szükség van. Amit loptak, sikkasztottak, illetve ilyen módon keletkeztek, azokat vegye magához és rendelkezzen velük a népállam. 9/ Társadalmi alapelvek a fasiszta ideológia és hatalom által értelmezett rend, egység, kötelesség, engedelmesség. Az egyén gondolkodásai és vágyai ezekhez igazodnak. 10/ Minden megvalósítható, bármi elérhető, csak kellő erő és akarat, valamint a vezérbe vetett olthatatlan bizalom szükséges hozzá. Summa summarum és in concreto: Harunalrasid nem fasiszta! Aki ilyet állít, az tudatlan vagy rosszhiszemű, a jónak tudatosan ártani akaró, a Gonosz hatalma alá került személy...

34417 2013.02.04. 16:57:29

navigátor, kérése teljesítve. ami engem illet, a rövid távú memóriám egészen pocsék. a hosszú távúval azonban egész jól elvagyok. köszönöm a szakszerű hozzászólást! ha pedig fasiszta lennék, csak észre venném magamon? ha máskor nem, reggel, a tükörben :-)

16940 2013.02.04. 17:06:19

11. Kedves Harunalrasid! Én is köszönöm. És még egyszer elnézést az ügyetlenségért. Különben ez a "liberálfasizmus" tétel az USA-ban elmegy, ott más az optika, más az akusztika. Ott minden zöldség viríthat. Goldberg hülyesége azonban Európában, különösen Magyarországon, veszélyes gyúanyag. Schmidt Máriától nagyon nagy tudatos aljasság volt nálunk megjelentetni. Mert mi észrevesszük őrültségeit, de a náci eszmékbe már belesodortak kapva kapnak rajta...

34417 2013.02.04. 17:10:11

8. Huertano60 2013. 02. 04. 16:13 sajnálom, de a nácizmus csak átvette a rasszizmust a fasizmustól, mint szelekciós eszközt. a fasizmus lényegesen korábban alakította ki ideológiáját, mint ahogy a nemzeti szocializmus feléledt volna. az apartheid (búr szó) faji megkülönböztetésen alapszik, míg a raszzizmus, idézem: A rasszizmus a „rassz” szóból ered, aminek jelentése tulajdonképpen „alfaj”, „fajta”; általában az emberi fajon belül szokták használni a mindennapi életben. Rassz: biológiai értelemben egy adott speciest rasszokra lehet osztani - a felosztás szempontjai sokfélék lehetnek. Genetikai, földrajzi stb. tulajdonságok képezhetik a felosztás alapját. (Ebben az értelemben egyáltalán nem biztos, hogy a homo sapiens rasszokra bontható.) a nácik valóban alkalmazták, amikor felállították saját geneológiájukat, amiben az árja minősítéshez tartozott a kiegészítés: kaukázusi faj. ott cseszték el, hogy kiderült, biza, a cigány is árja eredetű! na, ezért irtották őket, ahogy tudták. micsoda megalázás: egy cigány éppolyan árja, mint a szőke, kék szemű teuton!

16940 2013.02.04. 17:49:10

3. Részletező megerősítés biológia szakos kolléganőmtől: http://www.demokrata.info/index.php/beszedek-cikkek-tanulmanyok/82-tanulmanyok/356-a-rasszizmusrol-biologus-szemmel Amikor még tanítottam, persze történelemórákon, ezt a munka-definíciót alkalmaztam: Mi a "rasszizmus?" Fajelmélet, amely tagadja, hogy az emberiség egyetlenegy faj lenne. Az emberiséget felosztja magasabb és alacsonyabb rendű fajokra, s e fajok közti harcot tekinti az emberi történelem, társadalom legmélyebb és legfőbb mozgatójának. Az egyén tulajdonságait genetikusan áthagyományozódó, mereven értelmezett csoportjellemzőkkel azonosítja. Hívei számára az adott közösséghez tartozás, illetve besoroltság abszolúte determinálja az individuumot. A szociális, szociokulturális-pszichikai tényezőket tudománytalanul megállapított biológiaiakból vezeti le. A bűnbakképző általánosítás mindenkori tipikus ideológiája.

60145 2013.02.04. 17:56:46

Nem tudom, kinek a farkába harapott a kígyó. Azonban Rasid erre ébred! Jól nézünk ki!

263397 2013.02.04. 18:09:15

14. navigator 2013. 02. 04. 17:49 Dícséretes, hogy korrigáltad. De a múltkor még másra mondtad, hogy mit tanítottál. Na mindegy.

34417 2013.02.04. 18:15:04

16. apafia 2013. 02. 04. 18:09 noch dazu, azt se mondta, hogy kit, csak egyben lehetünk biztosak: téged nem. vagy, ha igen, elvesztegetett évek voltak. ahogy mondani szokták, érzékelhetően semmi nem ragadt rád - a koszon kívül.

34417 2013.02.04. 18:16:41

15. Atlasz 2013. 02. 04. 17:56 mit mondjak, ébredtem már jobban is :-)

16940 2013.02.04. 18:30:22

16. apafia Rosszul emlékszik. Egyébként befejezné eszement piszkolásomat? Ámbátor, ha és amennyiben, ez Magának örömet okoz... És hiába erőlködik. Nem tegezem vissza.

11381 2013.02.04. 18:45:00

Rasid, szerintem a tükörben van a hiba. Azonnal cseréld le.:)

267802 2013.02.04. 18:57:49

Rasid Wazze! Emléxem, mikor tavaly mentünk, én is észre vettem Rajtad! Ez nem mostani keletű! :-))

34417 2013.02.04. 19:32:44

21. grincs 2013. 02. 04. 18:57 az ilyesmi, gondolom, valami lappangó dolog lehet. most tört ki rajtam.

34417 2013.02.04. 19:34:27

19. navigator 2013. 02. 04. 18:30 nem méltó az ön válaszára. amúgy szöveg értési gondjai is vannak, méghozzá mára már történelmi visszatekintéssel.

34417 2013.02.04. 19:36:53

20. kopacsi 2013. 02. 04. 18:45 nincs a tükrömmel semmi baj, csak egy kicsit meg kellene tisztítanom. össze-vissza fröcskölöm mindig a reggeli mosdásnál, pedig a szépségem megőrzése okán hideg vízben mosdom!

14927 2013.02.04. 20:24:07

22. harunalrasid (szerkesztő) 2013. 02. 04. 19:32 Na bakker ez ellen nincs ojtás?? :))

34417 2013.02.04. 20:35:34

25. ghost 2013. 02. 04. 20:24 de van. olyan, mint az antivakarin :-)))

12910 2013.02.04. 20:37:27

jaj már... többször leírtam itt és ott, freewolf sajnos nem épelméjű... aztán pedig küldetés tudatos is, hóna alatt a kispuskájával.. egy olyan ember, aki elérte a széljobbos pártban, hogy megkapja a jegyzői funkciót. képesítés nélkül persze, de ezen nincs miért csodálkoznunk, ha nyócáltalánossal is lehetnek a parlamentben listán bejutott újnáci képviselők.... ami szégyen amúgy a parlament épületére.... hogy ez az elmebeteg miket írogat itt, szard le, oszt' jónapot!

16940 2013.02.04. 20:40:59

23. Oké. Köszönöm.

201832 2013.02.04. 20:51:09

harunalrasid Belenézel a tükörbe és felkiáltasz: "Ajvé, megint egy fasiszta!"

34417 2013.02.04. 21:45:31

27. yankari 2013. 02. 04. 20:37 kérlek, ezt ne! képesítése van, a jegyzőséget meg csak megfelelő előfeltételekkel lehet elnyerni, méghozzá pályázat útján! nem a pártban érte el, hanem a kiírási rendszeren belül! ezzel tartozom az igazságnak. nem elmebeteg, csak elkötelezetten jobboldali. joga van rá. az más, hogy ezért hogyan ítélik meg.

12910 2013.02.04. 21:57:59

30. harunalrasid (szerkesztő) 2013. 02. 04. 21:45 rendben. azért megtarthatom a véleményemet, ugye? hogy egyetemi diploma nélkül is el lehet nyerni a jegyzői státuszt vidékenként? mondjuk, ahol én lakom, ott nem lehetne... képesítés...értem...

12910 2013.02.04. 22:06:54

"nem elmebeteg, csak elkötelezetten jobboldali. joga van rá. az más, hogy ezért hogyan ítélik meg." igen...és te hogyan ítéled meg, miután szerintem megint megkörnyékezett egy álságos levéllel vagy telefonnal? ugyan már Rasid. ez az ember igenis egy elmebeteg, aki rabjává vált egy mocskos elméletnek.

292071 2013.02.05. 06:59:10

Yankarival nincs mit megbeszélnem. Sajnos a változó kor felborította a hormonháztartását az az így nyilvánul meg. Lehet van benne némi idős korú elbutulás is!

34417 2013.02.05. 07:07:50

33. Huertano60 2013. 02. 05. 6:59 megbocsáss de ehhez nem értesz. a változó kor tünetei már elég régóta konszolidálhatóak. a demencia pedig - ahogy mondod - az idős korban fordulhat elő, de akkor sem kötelezően. ahogy az impotencia se korfüggő.

16331 2013.02.05. 09:15:41

Harun! Tisztellek a harcosságodért, de hogy én egy meggyőzhetetlen ember "tudatformálását" nem vállalnám, az biztos.

292071 2013.02.05. 10:23:49

Részemről a Yankaritól érkezett megnyilvánulásra valamilyen magyarázatot kerestem és a legkézenfekvőbbnek ez tűnt!Amennyiben ez nem játszik, akkor csak simán mentális zavarra tudok gondolni! Ami a meggyőzhetőséget és a meggyőzhetetlenséget illeti lám itt az előző megszólaló, aki "demokratikusan" nem is foglalkozik olyan vitapartnerrel, akit nem tud meggyőzni a saját gondolatainak helyességéről. Lehet, tán nem is demokrata az ilyen ember?

34417 2013.02.05. 10:46:44

36. Huertano60 2013. 02. 05. 10:23 mondom, hogy nem értesz hozzá, ráadásul orvosi képesítésed sincs. a demokráciának semmi köze a meggyőzéshez. valamit már tényleg erősen összekevertél.

292071 2013.02.05. 12:26:01

Egy demokrata beszélget eltérő nézetű meggyőzhetetlenekkel is, egy liberális gőgösen elvonul! Ergo egy liberális nem lehet demokrata!

263397 2013.02.05. 13:25:05

6. harunalrasid (szerkesztő) 2013. 02. 04. 15:56 Gondoltam, bejössz a csöbe. Hiszen éppen az a lényeg, hogy a "náci" etimológiailag nem rasszista. Te pedig mégis a gonoszságra használod. Amúgy nem olvastam még tőled a finánctőke hatalmát elítélő sorokat, sokkal inkább kiállsz az IMF meg a spekulánsok nyílt diktatúrája mellett. Ehhez pedig csak a dimitrovi meghatározást érdemes felidézni, amit persze manapság célszerüségi okokból már nem vállaltok fel.

263397 2013.02.05. 13:33:03

19. navigator 2013. 02. 04. 18:30 "Fajelmélet, amely tagadja, hogy az emberiség egyetlenegy faj lenne." A múltkor ugyanebben a szövegben a faj helyett a rassz kifejezést használtad - tehát, hogy az emberiség egyetlen rassz -, amiért szóltam.

263397 2013.02.05. 13:34:37

5. grincs 2013. 02. 04. 15:44 Cseréltesd ki a pelenkádat. A csecsmö szintü felfogásoddal már bonyolultabb az eset.

267802 2013.02.05. 14:28:57

41. apafia Ejmiakő! Figyu pubi! Pelenkát ide s tova 60 éve nem hordok! Ha esetleg mégis kellene majd, (nem hiszem) akkor szólok és kieheted alólam! Elsőbbséget élvezel!

34417 2013.02.05. 16:15:20

39. apafia 2013. 02. 05. 13:25 megértem, hogy gond van a szövegértéseddel, de már unom, hogy mindent a szádba kell rágnom. a fasizmus alapszik rasszista ideológián, de hát ez neked magas. cseréltesd le a szoftvered. katasztrófa, hogy a rögeszméd már mennyire eluralkodott rajtad! szerinted tudok írni olyan postot, - mondjuk, a tiszavirág nemi életéről - mibe nem tudod belegyömöszölni a finánctőkét, meg a spekulánsok nyílt diktatúráját? aligha!

34417 2013.02.05. 16:18:51

40. apafia 2013. 02. 05. 13:33 rassz: egy fajon belüli kisebb csoport, akik a többiektől különböző öröklődő sajátságokkal rendelkeznek segghülye vagy, öcsi. amúgy anyádat tegezd, nem navigátort. nincs rá jogod!

34417 2013.02.05. 20:01:41

ezennel meghatározom a szellemi sötétség, elmebeli korlátoltság mértékegységét: AF. (apafia). elég szar ügy, hogy a mértékegység etalonja önmaga is legalább 3 AF .
süti beállítások módosítása