Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Jobbik vs. Csányi & Orbán

2013. január 24. - Harun al Rasid

nemzeti érzelmi alapon, persze.

nemzeti érzelmi alapon, persze.

„K Ö Z L E M É N Y

A Jobbik kiáll a szurkolók szándéka mellett

A Jobbik Magyarországért Mozgalom nagyon pozitívnak értékeli a párt és a magyar labdarúgó-válogatott szervezett szurkolói csoportja, a Carpathian Brigade közötti egyeztetést. Ismét bebizonyosodott, hogy ha a szurkolókat nem bűnözőkként kezelik és nem erőből próbálnak diktálni nekik, akkor egy kölcsönös partneri kapcsolat alakítható ki velük a magyar labdarúgás érdekében.

Ezért felszólítjuk Csányi Sándort, hogy ne kriminalizálja a szurkolókat. Ne korlátozza a szurkolók szabad véleménynyilvánítási jogát, és ne gátolja őket törvénytelenül abban, hogy hazafias érzelmeiket történelmi jelképek megjelenítésével is kifejezhessék a lelátón! Továbbá felszólítjuk az MLSZ elnökét és Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a FIFA a kettős mérce jegyében kiszabott büntetést enyhítse, így a szurkolók a lelátón buzdíthassák a magyar válogatottat a románok elleni sorsdöntő vb-selejtezőn.

A Jobbik elítél minden olyan kísérletet, amely megosztást és széthúzást eredményezne az üggyel kapcsolatban. Éppen ezért amennyiben nem sikerül elérni a büntetés mérséklését, akkor a szurkolók által a stadionhoz szervezett tüntetés mellett maximálisan kiállunk.

Eljött a „Csak az összefogás!” ideje a labdarúgás érdekében.

Szilágyi György országgyűlési képviselő”

Hát, nézzük csak meg közelebbről ezt az izét. Mert közelebbről ugyan közlemény, de kissé jobban elemezve, biza, egy kurvára nagyon antiszemita állásfoglalás! Ami elég nehezen érthető, hiszen a Jobbik – saját állítása szerint – se nem rasszista, se nem antiszemita. Legalábbis, ők ezt állítják.

Haladjunk.  A magyar labdarúgó válogatottnak lenne szervezett szurkolói csoportja? Mégis, ki szervezte?  A labdarúgó szövetség? Maga a labdarúgó válogatott? Közülük kicsoda? Vagy a teljes egésze, a tartalékokkal, a gyúróval, az orvossal és a pszichiáterrel együtt? Egy szervezett szurkolói csoport, Carpathian Brigade néven? Na, ne röhögtessenek, mert kiszáradnak a légutaim!

Kölcsönös partneri kapcsolat? Mégis, mire? A magyar labdarúgás érdeke a nézőtéri – méghozzá nemzeti színekben – elkövetett mocskolódás? Hazafias érzelmeik kifejezése a zsidózás? Hazafias történelmi jelkép lenne a nyilas zászló? Mert, kérem, ne felejtsük el, hogy az „árpádsáv”, biza, a nyilasok idejében „magasztosult” jelképpé, mivel heraldikailag kurvára semmi köze nincs az Árpád-ház  történelmi zászlainak színéhez, de hát, az ilyen aprósággal, minek is törődjünk?

A szabad véleménynyilvánítás a zsidózás, a mocskolódás joga? Csányi miért is kriminalizálna bárkit is, aki ezzel él? Ostoba nácikat miért is kellene kriminalizálni? Ettől még nem bűnözők.

Mielőtt a jobbikosok elkezdenének habzó szájjal anyázni, szabadjon felhívnom a figyelmüket, miért is nevezik őket nácinak?

A náci a hitleri birodalom main stream politikai vonulatának nemzetközi rövidítése. Nemzeti érzelműek voltak – nacionalisták – érdekeik képviseletében, és szocialisták – gazdasági koncepciójuk szerint. Összefoglaló néven: nemzeti szocialisták. Mi is a Jobbik politikai programja? Biza, nemzeti és szocialista. Nemzetiszocialista.  Szóval, náci. Nem kellene sértődötten pöfögni, hanem fel kellene teljes mellszélességgel vállalni: igen, mi nácik vagyunk! Na és? Pechjük, hogy rossz híre van az elnevezésüknek.

De vissza a közleményhez. A FIFA nem alkalmaz kettős mércét. Bulgária is megkapta a magáét, és, ha az acsarkodók amnéziája még nem hatalmasodott el rajtuk teljesen, visszaemlékezhetnek arra, hogy biza, ugyanezen okból focicsapatok – mi több, szurkolók – úgy ki lettek vágva a nemzetközi klubtalálkozókról éveken keresztül, mint a macska, szükségletei elvégzése céljából! Nem mellesleg, nincs min enyhíteni.  Ha két mérkőzésre tiltotta volna el a FIFA az MLSz-t, lehetne felezni. Ennek az eltiltásnak azonban nem felezése egy pénzbüntetés, ami amúgy se az elfogult szurkolókat büntetné.

Persze, tüntethetnek, miért ne? Szívük joga. Csak, fárasztó, és szart sem ér. A mottójuk meg, enyhén szólva, nevetséges. Nem olvasták anno országszerte? „Csak a FIDESz!” Még saját ötletük sincs…

Az pedig, hogy ehhez egy országgyűlési képviselő adta a nevét, elég nagy szégyen. Nincs jobb dolga? Nem inkább olyan dolgokkal kellene foglalkozni, amire felhatalmazást kapott a választóitól? Ha a Jobbik az utcasarokra állna ki, bájait kínálva, többre menne.

Minarik, a mosodás, többet tett a magyar labdarúgás érdekében…

Ez az írás a KMH oldalán jelent meg.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr478359736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

34417 2013.01.24. 10:39:33

róna gyuri e tárgyban a következőket írta egy másik fórumon: Ahogy ez várható volt, ebből sem fogunk tanulni Ha van valami, amiben a világszínvonal szóba kerülhet a magyar foci kapcsán az a lelátókon – a vandalizmus mellett – uralkodó rasszizmus: zsidózás, cigányozás és xenofób huhogások. A közvélemény és – sajnos még a hivatalos szervek is (lásd az MLSZ nyilatkozatait és Orbán nem nyilatkozását) – megdöbbent azon, hogy a FIFA büntetést osztott ki a tavalyi „barátságos” antiszemita tüntetés kapcsán. Sok minden mellett ezen értetlenségnek erős forrása maga az MLSZ és annak viselkedése. Csak két frappáns példa: Kb. egy fél évtizeddel ezelőtt az egyik alelnök - büntetlenül és kellő elhatárolódás nélkül - fejthette ki a TV-ben abbéli álláspontját az afrikai fociról és focistákról: „Éppen csak eljöttek a fáról, s máris itt vannak”. Nem igazán visszatartó az a példa, hogy a szervezet elnökét – többszörös jól dokumentált - sportbarátság fűzi Bayer Zsótihoz!

292071 2013.01.24. 12:34:00

Azt úgy megmagyarázhatnád, hogy miért is kell büntetni a szurkolókat, ha se szabálysértést, se bűncselekményt nem követtek el? Ezt hívják úgy, hogy vélemény nyilvánítás!

34417 2013.01.24. 13:11:18

2. Huertano60 2013. 01. 24. 12:34 megmagyarázni? neked? amikor érezhetően neked nem jött át a cikk lényege, és a büntetés miértje? vélemény nyilvánítás a gyűlölet hangja? szerinted, az ilyen kretének, mit kiabálnának, puszta véleményként? különösen, ha be is nyomnának egy gólt a deli vitézeink kapujába? úgy vélem, jobban ismered a vonatkozó rigmust, mint én! tudod, ez már csak így van minden kulturált országban: nincs szelekció, nincs kivétel, csak szurkoló van! már, ha az ilyen agyatlanokat szurkolónak lehet nevezni! tetszettetek volna üzembe helyezni a kijafasz deutsch tompika beléptető kapuit, akkor most számon lehetne kérni a "szurkolókat"!

292071 2013.01.24. 13:32:31

Úgy látom nem akarsz megérteni! Nem az erkölcsi megítélést vitatom, mert az mindenkinek olyan, amilyet akar. Kezdjük előlről! A szurkolók nem sértették meg a hatályos magyar törvényeket! Miért is büntetik akkor őket? Ez pont olyan, mint amikor Gaudit ki akarják az ET-ből zárni. Milyen jogon is? Ja, hogy nincs jogalap, csak cimkézés! Ez szerinted helyes?

34417 2013.01.24. 13:48:10

4. Huertano60 2013. 01. 24. 13:32 úgy látom, te nem fogod fel, hogy nem a magyar törvények a mérvadók. nem kell törvényszegésnek történnie ahhoz, hogy egy nemzetközi szervezet ilyen döntést hozzon. szerinted, az angol szurkolók megsértették az angol törvényeket? vagy a bolgárok? gaudit meg leszarom, az a náci barom tényleg nem való egy európai közösségbe. a post nem is erről, sőt, még csak nem is a rasszista szurkolókról szól. fejezd be a terelést, nálam ez nem jön be!

292071 2013.01.24. 14:29:54

Igazi Kunczés érvelés! Dehogy vitatkozom én veled!

34417 2013.01.24. 15:39:12

Huertano60 2013. 01. 24. 14:29 mivel róna gyurit - a saját moszatjukat is megsértve - a szerkesztők IP címe alapján tiltották ki, itt közlöm véleményét: Bár a magyar törvények szerint bűncselekményt és a stadionokra vonatkozó előírások megsértse okán szabálysértést is elkövettek, de sajnálatosan a magyar illetékesek nem róttak ki ezért büntetést. A FIFA, mint az ilyen események szervezője és a mérkőzések lebonyolítására engedélyt adó szervezet saját hatáskörben rögzítheti és rögzíti is a szabályokat és annak megsértése esetén élhet és él is a retorzió lehetőségével. Ez ilyen egyszerű! nem volt szerencsém kuncze érveléseivel találkozni. a vitához pedig érvek kellenek, ami, ugyebár, a te esetedben, hogy úgy mondjam, nem igazán található elő.

292071 2013.01.24. 15:46:12

Ebben az esetben ki kell lépni a FIFA-ból, mert nem tetszik nekem, hogy egy foci szervezet politizál!

34417 2013.01.24. 16:10:25

7. harunalrasid (szerkesztő) 2013. 01. 24. 15:39 intézd el. mivel neked nem tetszik, biztosan el is tudod érni. arra azért kíváncsi lennék, hogy utána a debreceni, felcsuti stb, stadionokat és a puskás stadiont, mégis, mire használnák? persze, be lehetne társulni az afrikai nemzetközösségi játékokba, csak hát, nem vagyok biztos, hogy a vendégcsapatok jól viselnék a huhogást. no meg, szerinted, utána mijafrancból élnének meg a klubok, mivel tehetséges játékosaikat max. a tűzföldi második vonalba tudnák eladni, némi jojobáért és agave-rostért cserébe? kérdezd már meg dzsudzsákot, aki bármekkora fidesz seggnyaló is, mennyire örülne ennek a lépésnek? wolfi, ha javasolhatom, ezt gondold át még1x

10306 2013.01.24. 16:11:25

8-ra! igazad van Huertanó! Lépj ki a Fifából :D

267802 2013.01.24. 20:58:39

8. Huertano60 Wolfi! Azért ennél komolyabb vitapartnernek tartalak! :-)

235117 2013.01.25. 08:05:57

Teljesen igazad van Rasid. Semmit se értünk, semmiből se tanulunk, sötétek maradtunk, a gengszterváltás csak rontott ezen is, a negyven évig rejtőzködő orbitális butaság előbújt, éli világát. De hogy egy hatalom erre építsen, ettől remélje biztos maradását, elkeserítő. Ez a kiálltvány, felhívás, vagy mi, ez a Carpathia Brigade nevű tudjisten miféle izé képviseljen bármit is, egészen elképesztő, száz évre veti vissza értelmi nívót.
süti beállítások módosítása