Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Napi szösszenet 2013.01.10.

2013. január 10. - Harun al Rasid

Róna György jegyzete

Róna György jegyzete

"Lesz kivel konzultálni?

Ha így megy tovább, igen csak szűk körű lesz a megbeszélés!

Az MTI csütörtök reggeli híre szerint az ME sajtófőnöke, Havasi Bertalan bejelentette, hogy február elején „összehívják a kormányfő gazdasági tanácsadó testületét”.

Mint ismert Don Viktórió győzelmi mámorában még májusban összehívta a vonzáskörébe tartozó ismert (arról feltétlenül, hogy lelkes hívei) közgazdászokat. Voltak vagy harmincan és igen csak lelkesen zengették az úr (a daliás 2/3isten) dicsőségét. Azóta kisebb nagyobb rendszerességgel, de a tervezett havinál légyegesen ritkábban tanácskoznak, mit nem mondok gazdasági-konzultálnak. Sok érdekeset nem lehet róla tudni, de egy dolgot biztosan, hogy mind a lelkesedés, mind a létszám erősen megcsappant. Tavaly ősszel már tíz körüli létszámról és kritikus hangokról szólt a fáma.

Nem kell nagy jóstehetség, ha csak a hallelújázókat hívják meg, nem lesz nagy a létszám.

Ahogy a klasszikus vicc mondja: Koszigin odafordul Brezsnyevhez: figyú, nem kellene lazítani a külföldre utazás korlátain? Mire B,. ne komolytalankodj, pillanatok alatt ketten maradnánk! Mire K.: Igen, te meg az hülye Podgornij!

Orbán jobbnak látja, ha hallgat

És miről hallgat az állampárt központi napilapja?

Orbán Viktor kormányfő jobbnak látja, ha inkább nem mondja el, mit gondol a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) döntéséről, amely szerint a magyar válogatott a következő, Románia elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani március 22-én – mondta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán az MTI érdeklődésére azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik nemzeti egységet és a miniszterelnök fellépését indítványozta az ügyben.”.

Így foglalta össze a Fityesz-KB központi napilapja „Orbán jobbnak látja, ha meg sem szólal” címet viselő írását.

Az írás szerint ehhez Havasi Bertalan magyarázatként azt fűzte hozzá, hogy: „Orbán Viktor a FIFA hétfői zürichi gáláján még nem értesült a döntésről, hiszen az kedden született, és ő a Magyar Labdarúgó Szövetségtől aznap kapott tájékoztatást a témában.”.

Nem tudom megítélni, hogy mennyire fontos dolog – a rend kedvéért persze jobb, ha tudjuk – tudni erről a regnáló kormányfő véleményét. Abban viszont biztos vagyok, hogy az egyre terjedő és durvuló rasszista megnyilvánulások kapcsán való lapítása inkább támogatásnak, mint rosszallásnak tűnik.  A klasszikus kádári viccet átírva: nem rasszista, csak enged a társadalmi igénynek! "

Az, hogy "jobbnak látja, ha inkább nem mondja el", biza, kettős jelentésű. Az egyik olyan értelmet hordoz, hogy olyasmire ragadtatná magát, ami nem illik az általa betöltött poszthoz - vagyis, bunkó, közönséges lenne. A másik értelme az, hogy inkább nem szólal meg, nehogy butaságot mondjon, vagy megszégyenüljön. Amúgy valóban jobb, ha meg sem szólal. Semmi köze az egészhez, ez, biza, az MLSZ ügye - aki, ugyan, fellebbezhet, de esélye sincs, nincs alku pozícióban. Tetszett volna kicsit gondosabban eljárni. Most egy dolog van: szépen tudomásul venni, hogy az ilyesminek következményei vannak. Ha úgy tetszik, jobb, ha hallgatnak. A miniszterelnökkel egyetemben. (a szerk. megjegyzése)

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr188359714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

14742 2013.01.10. 15:58:29

Ahogy hallom, az MLSZ-nek ez 150 millióba fáj.:)

34417 2013.01.10. 16:15:29

1. lehar 2013. 01. 10. 15:58 majd átcsoportosítanak nekik a költségvetésből. van itt pénz! komolyan mondom, drukkolok annak, hogy a fifa visszavonja a döntését! betódul majd ez a sok derék fajmagyar, és oláhozni, meg szőröstalpuzni fog, a bíró meg szépen lefújja a meccset, betereli a csapatokat az öltözőbe, és simán levonnak két pontot az aranylábúaktól. szép győzelem lenne ez a MLSZ-től!

62853 2013.01.10. 17:50:09

Mellesleg az aranylabdás összeröffenés nem akármi a nemzetközi labdarúgásban. Tessék mondani, hány állam- és kormányfő volt jelen ezen a nagyszabású ünnepségen?

34417 2013.01.10. 18:35:49

4. lusta 2013. 01. 10. 17:50 csak népünk boldogsága! meg a depardieu, kicsit leizzadva. amúgy neki se volt ott semmi keresni valója, de szereti fényeztetni magát.
süti beállítások módosítása