Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Nyugaton a helyzet változatlan

2012. november 07. - Harun al Rasid

de dicső csapataink harcban állnak!

de dicső csapataink harcban állnak!

Brüsszel n+1-edszer is elkente Orbán száját, amikor elmarasztalta a bírák korai kényszernyugdíjazása okán, ami, noch dazu, még az Alkotmánybíróság szerint is törvénytelen. Nekik Orbán odavetette: ha a fejetek tetejére álltok akkor is marad a rendszer!

Most a brüsszeli döntésre rántja meg pökhendien a vállát, és közli fenhéjjázón - ő, akiről tudjuk, hogy a világpolitikát alakítja - hogy semmi új helyzet nem jött létre. Vagyis, Brüsszelre is éppúgy sz@rik, mint a saját Alkotmánybíróságára. Mondjuk, ez utóbbit még meg is értem, mivel alkotmányunk, na, az nincs! Az, hogy jobb esetben is min. 10 milliárdnyi bünti eljárás lehet ennek a következménye, az neki smafu. Nem az ő zsebe bánja, sírjon az, akinek fáj!

Őpökhendisége dehogy választja a kisebbik rosszat: az állománytábla már betöltve a hithű mamelukokkal, tehát vissza az istennek se tudja a nyugdíjazott bírákat helyezni, de legalább tisztességes végkielégítésben részesíthetné őket, a töredékéért annak, amit Brüsszel ránk fog verni! De nem, ő egy harcos típus. Egyre inkább a Gyaloggalopp fekete lovagja jut róla eszembe, aki már csonkolva, derékig földbe verve is azt mondja: na, jó, vegyük döntetlenre!

De, hogy az országos No 1. Nagy Arc ne legyen magányos, társul hozzá Navracsics szintolyan szélesvásznú kiadású magyarkodása, amit az AmCham tegnap esti díszvacsoráján adott elő:

"Legfőbb érdekünk, hogy az Egyesült Államoknak jó elnöke legyen, egy jó stratégiai szövetséges, aki képes segíteni nekünk, együtt tud működni velünk" - fogalmazott a közigazgatási és igazságügyi miniszter. Értitek, ugye? Az U.S.A. legyen olyan bűbáj, és működjön együtt velünk, a nagy Magyarhonnal, mint ahogy az egy jó stratégiai partnerhez és egy, némi jutalom falatért együttműködésre kész vazallushoz illik! VELÜNK működjön együtt, tehát, mi vagyunk az éceszgéberek, mi mondjuk meg, merre, hány óra!

Nekem Navracsicsról meg a kisegér jut eszembe, aki az elefánt mellett sétál a hídon, és büszkén felkiált: Fáni, hallod, hogy dübörgünk?

Az Amerikai Egyesült Államok nagykövet asszonya válaszában azért rendesen helyre tette a No. 2 Nagy Arcot: "akármi is lesz a végeredmény, az eredményt mindenki békességgel tiszteletben fogja tartani, és a győztes nem csak azokat fogja képviselni, akik rá szavaztak, tisztában van azzal a felelősségével, hogy ellenfelei jogait is meg kell védenie - fejtette ki."

Persze, EZEKNEK beszélhet bárki. Ismeretlen fogalmak ezek számukra. Valahogy úgy vannak vele, mint a viccbéli emberke, akinek, ha egyszer dolgozni támad kedve, elvonul egy sarokba, és megvárja, míg elmúlik.


Orbánék a gondolkozással vannak így. Már elég régóta ki se jönnek a sarokból.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr48359632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2012.11.07. 22:48:55

Ma semmi nem történt Brüsszelben, pedig de szerettek volna hencegni. Az EU vár eppicit (tavasz) aztán majd meg látja, a sok hencegésnek mi az alja. "Később lesz döntés a Magyarországgal szembeni túlzottdeficit-eljárásról"

263397 2012.11.07. 23:26:05

1. Örvendj a fosztogatásunknak. Elég perverz dolog, dehát a pervezitás manapság szokásos.

62853 2012.11.08. 01:47:06

Drága sztrovacsek, Önnek megártott a frissen főzött adómentes pálesz, vagy a rézelejét nem öntötte ki, mert sajnálta. Mi a fészkes pittypangért erőlködik a felcsúti kis zsebcézár és jobb keze, Matolcsyné férje é, dakota nevén Kusza Szem, ha nem azért, hogy megkapjuk a kohéziós alapból a lóvácskát. Tudtommal nem azért, hogy kevesebbet fizessünk, hanem azért, hogy többet kajunk. Ha ez Önnek fosztogatás, akkor kérje el a felcsúti kis zsebcézártól a grazi orvos címét.

14927 2012.11.08. 07:27:45

Elmekórtani esetek! Fixa ideája: "Gumidominó? Vagy egy parti sakk? Ön talán Napoleon, vagy a perzsa sah? Nem, Napoleon nem lehet, azt biztosan tudom, Mert én vagyok Napoleon!"

278239 2012.11.08. 20:40:07

apafia 2012. 11. 07. 23:26 kétségtelen. a perverzitásra kiváló példa vagy. ráadásul még magyarul sem tudsz. a" fosztogatásunk" ugyanis azt jelenti, hogy MI fosztogatunk. talán kifosztásunkról akartál írni, de az neked túl komplikált vetítési kapcsolat. most komolyan, ha valaki ennyire sötét, mint te, miért nem kér egy lámpást maga mellé?
süti beállítások módosítása