Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Gyurcsány, az utolsó szamuráj

2012. szeptember 19. - Harun al Rasid

busido

busido

A busido azoknak az alapvető erkölcsi normáknak az összessége volt, mely valamennyi szamuráj életének vezérfonalául szolgált. A gyakorlatban ez elsősorban három alapvető erény elsajátítását jelentette: a hűségét, a kötelességtudását és a bátorságát. Hűségen (japánul : csúgi) a legősibb és legtöbbre becsült szamuráj erényt értették: a hűséget urukhoz. Ennek a hűségnek tűzön-vízen át való megtartása volt minden szamuráj számára a legfőbb erkölcsi törvény. "Bárhova vessen is sorsunk", - szól egy harcos híres vallomása a 18-dik század elejéről - "mindig és mindenütt kötelességünk urunk javára cselekedni. Ez hitünk gerince, örök és megváltoztathatatlan parancs".
A hűség után következő második alapvető szamuráj erény a kötelességtudat (japánul: giri) volt. Ez számos igen komolyan vett erkölcsi követelményt tartalmazott. Ezek egyike a busido alapelvei által irányított önnevelés kötelessége volt. Az önnevelés követelményei közül a következő három volt a legfontosabb:

- őszinteség (tilos hazudni, bárkit megrágalmazni, hamisan cselekedni);

- igénytelenség (pénz, birtok, és az élet egyéb hívságainak megvetése);

- tisztelettudás (az illemszabályok betartása, szerénység, szenvtelen viselkedés, mind az öröm, mind a fájdalom eltitkolásának képessége, hallgatagság).
A kötelességtudat a busido elvek szerint folytatott önnevelés kötelezettségén túl a másokkal való érintkezés követendő szabályaira is vonatkozott. E téren a következőket várták el:

- tiszteletadást az elöljárókkal, a szülőkkel, az idősebb fivérrel, a baráttal, az ősökkel szemben;

- udvarias viselkedést mindenkivel szemben;

- együttérzést a bajban lévőkkel; nagylelkűséget a betegekkel, gyengékkel és elnyomottakkal szemben;

- az ellenség tiszteletét.

A hűségen és kötelességtudáson kívül a harmadik alapvető szamuráj erényt a bátorság (japánul: jú) jelentette. Ezen nem csupán a harcokban tanúsított merészséget értették, hanem a hétköznapi élet során gyakorolt állhatatosságot is - vagyis azt a tartást, amit a kínai filozófus, Konfucius így fogalmazott meg: "Cselekedj mindig helyesen, s ettől sose tántorítson el semmi." Ha erről volt szó, egy harcos sohasem tétovázhatott, hogy mit tegyen, még akkor sem, ha élete forgott kockán. Ahogy a busido tana mondta: "A helyes cselekedet minden, ehhez képes az élet semmi. (Forrás: Szamuráj Site.)

Álljon itt a miniszterelnöki eskü szövege: "Én ........................... esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz, annak népéhez hű leszek; az Alkotmányt és az alkotmányos jogszabályokat megtartom; az állami és szolgálati titkot megőrzöm; megbízatásomhoz híven, lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam.”

Hát, ez eléggé hasonlít a szamuráj erkölcséhez. Ugyanis kifejezésre kerül az egyedüli, és legfőbb erkölcsi törvény:  "mindig és mindenütt kötelességünk urunk javára cselekedni. Ez hitünk gerince, örök és megváltoztathatatlan parancs". A mindenkori miniszterelnök ura pedig a NÉP, annak java pedig az ORSZÁG java.

Véleményem szerint az utolsó szamuráj Magyarországon Gyurcsány Ferenc. Vegyük csak végig esetében a szamuráj becsületkódex pontjait.

Őszinteség: Őszöd rá a példa.

Igénytelenség: ez felemás, hiszen pénze van, de nem a miniszterelnöki fizetéséből gazdagodott meg.

Tisztelettudás: hát, a többi még megáll, de hallgatagnak éppen nem hallgatag.

Tiszteletadás: kétségtelen.

Udvarias viselkedés: még az ellenségeivel szemben is.

Együttérzés: kétségtelen.

Ellenség tisztelete: annál inkább, mert őt nem ellenfelek, hanem ellenségek támadják. És nem ő teremtette őket maga ellenében.

Bátorság: mély keresztényi erkölcsiségre (?) támaszkodó semjének, navracsicsok, hátulról bátor senkik ellenében igencsak megvan.

Mindettől függetlenül, felesleges fényezés nélkül: Gyurcsány felvállalta magát, felmérte, hogy mit áldozhat be ura, a nép javára, és a szamuráj becsület szerint cselekedett, önmagát áldozta be.

Ami azt illeti, még Napóleon is – pedig korántsem volt szamuráj erkölcsű – hűséget esküdött Franciaországnak. Hát Orbán? Miniszterelnöki esküje maga a hazugság. A szamuráj becsületről fogalma sincs, de hát, egy jogvégzett emberkétől miért is kellene olyasmit elvárni, mint őszinteség, együttérzés, ellenség tisztelete, alázat ura iránt?

Talán Orbán is szamuráj volt valamikor, de mára már csak egy szánalmas ronin.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr948310056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

186047 2012.09.19. 12:30:26

Úgy látom Neked is kedvelt olvasmányod volt Clavell Sógun c. regénye. Jól látom? Az írás jó, tetszett, bár jó pár dologgal nem értek egyet. De így szép az élet!

RonaGyuri-mv 2012.09.19. 12:51:54

Orbán a maga ura!!! =))

34417 2012.09.19. 12:52:11

1. Historikus 2012. 09. 19. 12:30 jól látod. mi több, a teljes ciklus megvan, még a patkánykirály is, pedig az kilóg:-) amivel nem értesz egyet, azt szabadon kifejtheted. gondolom, nem a busidót illeti. csak kérlek, maradj a tárgyszerűségnél. a gúnyolódást, mocskolódást kíméletlenül megtorlom. elvégre én vagyok a liberálfasiszta cenzor. annál is inkább kíváncsi vagyok a véleményedre, mivel életkorod okán - negyvenhez közeledvén - már nem fertőzhetett meg az átkos, nem kábíthatott el a rendszerváltás rózsaszínje, és még nem dőlhettél be orbán hazugságainak.

34417 2012.09.19. 12:53:37

2. RonaGyuri-mv (látogató) 2012. 09. 19. 12:51 valóban. viszont, ha a maga ura, akkor uralkodhatna magán néhanapján:-)

186047 2012.09.19. 13:20:36

Én rád nem gondoltam liberálfasiszta cenzorként, akkor nem is írnék ide. A patkánykirály valóban kilóg, de nekem az i nagyon tetszett, egyedül a Nemes házat nem sikerült még olvasnom. Majd egyszer. Most melózok, ha lesz több időm kifejtem, és persze nem a busidó a problémás.:)

34417 2012.09.19. 13:41:51

5. Historikus 2012. 09. 19. 13:20 a liberálfasiszta cenzor kitétel a szélsőjobbos rajongóim jelzője:-) ami clavellt illeti: ott van még a Forgószél. vastagon irán despotizmusa,nem is olyan régről.

16940 2012.09.19. 13:52:16

Gyurcsány összehasonlíthatatlanul. Őszintébb politikus Orbánnál. És tömören: "liberálfasiszta" (itt 5.) - értelmetlen, tudománytalan fogalomhasználat. Mert valaki vagy liberális, vagy fasiszta. A fasizmus üldözte a liberálisokat (nemcsak a nácizmus mint legradikálisabb és leginkább totális fasizmus). Ugyanakkor valóban történelmi összefüggés, miszerint a liberális-demokratikus hatalomgyakorlás mély és akut válsága estén a kapitalizmus uralom formája nemegyszer fasisztára, illetve fasiszta jellegűre vált. Ilyen értelemben jegyezhető, hogy a liberalizmus megágyaz a fasizmusnak. Azonban ez nem azt jelenti, hogy a liberális fasiszta lenne vagy fasiszta módon gyakorolná a hatalmat. A zsidó származásához öngyűlölően viszonyuló Jonah Goldberg amerikai szerző "Liberálfasizmus" c. bulvárkönyvét nálunk a "Terrorpláza" igazgatónője, Scmidt Mária történész adatta ki, aki minden politikai egyénieskedése dacára Orbán Viktor egyik leghűségesebb híve és tanácsadója a hazai tudományos berkekben... (A dicséret, amit az USA-ban az utalt kötet kapott, nem tudományos minőségű.)

16940 2012.09.19. 13:53:49

/Elütést javítok./ ...összehasonlíthatatlanul őszintébb... ...Schmidt Mária...

34417 2012.09.19. 14:28:58

7. navigator 2012. 09. 19. 13:52 hónapok óta kérem a jelzőt rám ragasztó bloggert , néhai freewolfot, jelenleg fügedi elvtársat - , hogy ugyan már, határozná meg pontosan, mit is jelent. nem képes rá. ezek után nem is csodálkozom. az vonatkozó könyvet kizárt dolog, hogy olvasta volna. nekem erős kétségeim vannak a felől, hogy bármit is olvasna.

16940 2012.09.19. 14:33:27

5. és 3 meg 6. Politikai-ideológiai nézetet, annak kinyilvánítását, s nem személyt magát bírálva. Azért is fura a "liberálfasiszta" kifejezés azonosuló használata az illetőtől (5.), mert ugyan nem történész, mint védekezett ekként Gordonnál tegnap, amikor ő felrótta neki áltudatlanságát az általa arab kendőről szóló postba csomagoltan tárgyalt közel-keleti konflikus történetének ügyében, hanem történelem szakot végzett levéltáros, akinek egyik professzora Karsai László volt a szegedi egyetemen.... (Az illető közölte magáról kommentvitáink során, tehát a felületen.) Igen, jómagam se vagyok történész, csak történelemtanár. Mégse hivatkoztam erre, ha szembesítettek valamilyen csacsi, történelmet érintő állításommal, kijelentésemmel (igaz, én jóval a rendszerváltás előtt érkeztem, vagyis több időm volt megtanulni vívni). Az is megmosolyogtató, hogy ez az illető egyébként baloldalinak vallja magát, sőt rendszerkritikusnak. Mégis antidemokraták, széljobbosok, radikális jobboldaliak fogalomhasználatával azonosul ez esetben. Nem is először.

16940 2012.09.19. 14:38:58

9. Fügedi/Freewolf ugyanolyan trükkel magasztalja a Frissekben most futó postjában (Arnheim hősei) az SS-katonákat, amilyen kritikátlansággal védelmezte a palesztin terroristákat és rágalmazta Izrael államot Historikus az arab kendőbe csomagolással (Historikus az imént részemről utalt "illető").

16940 2012.09.19. 14:46:30

Az "illetőnek", az itt kommentelő ...-nek aki a szegedi egyetemen történelem szakot is végzett, tudnia illene a fasizmus fogalmát, ideológiáját és történelmét. Biztos vagyok benne, hogy amennyiben Szegeden előadta volna vizsgán professzorának, Karsai Lászlónak ezt a marhaságot a "liberálfasizmusról", a Tanár Úr emeletes karóval dobja ki. Fügedi/Freewolf védekezhet akként, hogy ő nem történelemtanár, ám a történelem szakot egyetemen elvégzett Historikus nem. Különben az utóbbi személy egyik kommentjében lazán közölte, hogy szokott értekezni pszichológusával (sic!)...

186047 2012.09.19. 14:51:06

Kedves Rasid! Jelezném Neked, nem a posztod tárgyát képezve, hogy egy személy fogalomhasználata nem jelenti az azzal való azonosulást. Ez iróniának szántam 5. kommentemben. Igaz, talán idézőjelbe kellett volna tennem, de ez más kérdés. Véleményem szerint Te is ironikusan használtad, én így értelmeztem. Navigátor, én Önnel nem kommunikálok. Azonban csúnya dolog volt ideírni foglalkozásomat, ezt ugyanis a blogfelületen soha sehol sem írtam, kizárólag Önnek személyesen, privát e-mailban jeleztem ismeretségünk kezdetén. Nyugodtan nézzen utána. Magánlevelezésből fakadó adatokat pedig nem adunk ki a másikról annak beleegyezése nélkül. Legalábbis úriember nem tesz ilyet. Harunalrasid, kérlek moderáld meg a 10. komment adott szavát. Köszönöm. Egyébként N. a Te blogodban az én blogomban lévő állításokról csúsztat, enyhén szólva is off formában. Te lehetsz a tanú, hogy én N. blogtársat és írását semmilyen formában sem említettem, és ezt fenn kívánom tartani. Elvárom N-től, hogy ez fordítva is működjön. Az előítéleteiből fakadó prekoncepcióit, amiket én sohasem állítottam beszélje meg a szomszéd macskával vagy kutyával, esetleg egérrel N. blogger, és kérem irányomban semmilyen megjegyzést s tegyen, különösen akkor ne, ha az nem igaz, és kizárólag N. véleményét tükrözi, nem pedig az enyémet.

186047 2012.09.19. 14:52:55

A 12. sz.komment adott szavát is kérlek moderáld. Ezt ugyanis magánlevelezésben írtam, és nem tekintem nyilvános adatnak.

186047 2012.09.19. 15:01:49

Ja és az értekezés a pszichológussal szintén az irónia fogalmának alkalmazása volt, a sírással egyetemben. Hogy lehet ezt nem érteni?

16940 2012.09.19. 15:16:22

Ez a való... Historikus nem mond igazat. Ide tudom linkelni a bizonyítékot, miszerint a szegedi egyetemen Karsaii professzor a tanára volt, büszkélkedett is vele. A levéltárosi fogllakozását pedig már korábban kikövetkeztettem a nick-nevéből és a Profiljában publikusan megadott e-mail címéből ( http://hiteleshely.nolblog.hu/), tehát nem volt szükségem a korábbi - egyébként sajnálatos - levélváltást forrásként kezelnem.

16940 2012.09.19. 15:20:04

Egy tekintetben fogadom Historikus kritikáját indokoltnak. Alkalmaznom kellett volna a jelzőt: "Feltételezhetően". Most pótolom. A feltételezhetően levéltáros foglalkozású és tényszerűen egyetemi történelem szakot végzett Historikus blogger...

186047 2012.09.19. 15:20:07

A kikövetkeztetés nem tény!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Karsai említettem többször is, és a történelem szakot is, és a többi szakomat is. A foglalkozásomat azonban soha. Maga tehát hazudik. Azt tehát nem közöltem, mint állítja. A hiteles hely fogalmát általános iskolákban is tanítják, nem kell hozzá egyetemi végzettség.

16940 2012.09.19. 15:23:00

13. Historikus bizony azonosult a "liberálfasiszta" kifejezés fogalomhasználatával Itt is. Nem használt idézőjelet, valamint a kontextualitás is ezt bizonyítja. Vö. fent 5.

186047 2012.09.19. 15:29:06

A levéltárosi munka egyáltalán nem gyakori, tehát azt nem következtethette volna ki, vagy legalábbis semmivel sem nagyobb az esélye, mint a történelemtanárnak vagy az aktív történésznek. Maga tudta ezt az adatot, és kiadta. Ez undorító és ocsmány dolog, ilyet csak a férgek tesznek, úriember nem. Igaz, maga sosem volt (véleményem szerint) úriember. Ismét mellé lőtt: ebben az esetben ugyanis harunalrasid kolléga maga is liberálfasisztának minősül, hiszen ezt a kifejezést használta magára. Az pedig nem érv, hogy ezt bizonyítja a kontextualitás. Ez annyira ostoba, hogy magyarázni sem kellene az ostobaságát.

186047 2012.09.19. 15:30:11

Rasid, kérlek a fenti két blogger (N. és jómagam kommentjeit töröld. N. kommentjei offok, tehát mindenképpen ez lenne az illendő, véleményem szerint. Bocs a közjátékért.

16940 2012.09.19. 15:30:51

13. Historikus állítja, hogy velem nem kommunikál. Ez így van, mert meg kellett vele szakítanom a kommunikációt (védte az engem és családomat sújtó gyalázást, valamint nemegyszer antiszemita álláspontokkal rokonszenvező nézetnek adott hangot). Azonban rendszeresen kommunikál rólam a legkülönbözőbb helyeken. Továbbá közt érintő történelmietlen állításait, idedologikus irrealitásait miért ne jelezhetném? Megjelenési helyükön. Természetesen a bloggazda eldönti, hogy témához illeszkedő-e a jelzésem. Itt e "vitát" Historikus jelen megszólalásaival befejezem, mert a post nem erről szól. Arról szól, hogy Orbán egy hazug politikus, Gyurcsány pedig nem. Legalábbis számomra.

16940 2012.09.19. 15:35:22

A "liberálfasiszta" jelző azonosuló használata és az arra való kritikai rávilágítás nem hozható egyenlőségi viszonyba. Ám ha a postszerző ballasztnak érzi a "liberálfasizmus " egyetértő emlegetése elleni történelemtanári tiltakozásomat itt (különösen 7. alatt), természetesen törölhet engem is.

16940 2012.09.19. 15:40:22

20. Kikövetkeztethető, mégpedig e kettő szó alapján: 1/ Historikus (nick-név). 2/ hiteleshely (a Profilban, vagyis publikusan megadott e-mail címben). Mert mint tudjuk a levéltár nem más mint "hiteleshely"... Én évtizedekkel előbb vizsgáztam a "Történelem segédtudományai" tantárgyból mint e kolléga (és én még Gerics tanár úrnál...). A "féreg" jelző pedig használóját minősíti.

186047 2012.09.19. 15:43:24

Sajna kedves rasid, valaki belerondított a posztodba engem gyalázva. Védenem kellett magam, úgy vélem ez látható. N-t semmilyen módon sem vettem számra. Kérlek, moderálj.

186047 2012.09.19. 15:46:04

az email címemben nincs szó sem helyről, sem hitelesről. Ismét hazudik.

16940 2012.09.19. 15:49:06

265. Már nincs. Az imént még látható volt ez: hiteleshely.nolblog.hu/ (16.) Azóta törölte, mint az össze korábbi postját.

16940 2012.09.19. 15:49:48

/Elszámoztam, ezért ismétlem./ 26. Már nincs. Az imént még látható volt ez: hiteleshely.nolblog.hu/ (16.) Azóta törölte, mint az össze korábbi postját.

34417 2012.09.19. 15:50:25

uraim, engem hoztok lehetetlen helyzetbe! navigátor sokáig kerülte blogomat - ennek volt némi személyes előzménye - most, örömömre, ismét megtisztel. histrikus eleddig nem volt sűrű látogatóm - őszintén szólva, nem is emlékszem rá, mikor szólt hozzá - tehát úgyszintén megtisztel. ha moderálok, óhatatlanul valaki ellen cselekszem, pedig mindkettőtöket tisztelem! nem lehetne, a kedvemért, ha felhagynátok ezzel a nyilvános duellummal? vagy zárjam le a kommentálás lehetőségét, személytől függetlenül? szóval, némi toleranciát kérek, velem szemben, és egymással szemben is. különös tekintettel, hogy vitátoknak semmi köze nincs a post tartalmához.

186047 2012.09.19. 15:52:00

én azt kértem, hogy azt moderáld, ami nem tartozik a témához. egyetlen posztomat sem töröltem.

186047 2012.09.19. 15:53:09

visszaállítottam. email címem. kamalduli@ akkor szerzetes is vagyok?

186047 2012.09.19. 15:54:00

Az a blog neve maga kötözködő fráter! nem az emil címé.

34417 2012.09.19. 15:55:49

13. Historikus 2012. 09. 19. 14:51 lehetett volna ironikusan is használni - mondjuk, a szövegkörnyezeti kicsengése olyan is volt - azonban ez egy kőkemény bélyeg irányomban a szélsőjobbtól. ráadásul egy olyasvalakitől, akivel anno még együtt sörözve próbáltunk meg kialakítani egy többszínű ellenzéki médiát. nem én változtam meg .

34417 2012.09.19. 15:59:03

30. Historikus 2012. 09. 19. 15:52 nem nyúltam a kommentekhez, nem tudom, miről beszélsz. de még1x kérem, hagyjatok fel egymás b@sztatásával - elnézést, de kopik a jó modorom - ellenkező esetben kénytelen leszek az ÖSSZES kommentet moderáltra tenni. ez is egy megoldás, de nem hiszem, hogy ez lenne a célravezető.

16940 2012.09.19. 16:04:13

32. Most elszólta magát. Ugyanis én nem másoltam ki, mert nem számítottam ekkora inkorrektségre. Valóban a blog neve volt, amit evvel web címmel jelölt. A lényegen azonban nem változtat. Benne van a "hiteleshely" szó, amelyből bárkinek, aki vizsgázott "A történettudomány segédtudományai" egyetemi tantárgyból, magától értetődően következik a "levéltár", "levéltáros" szemantikájú képzettársítás. Az első levéltárosok bizony szerzetesek voltak. A tévesztés nem érdemi, életkoromból eredt. Nem indokolja a velem szembeni erkölcstelenséget, jóhiszeműségem megkérdőjelezését. "Kötözködő fráter"... Ismét önnönmagát minősítette. Én - egyébként - efféle stílust még senkivel nem engedtem meg magamnak e felületen H(istorikussal szemben se).

16940 2012.09.19. 16:08:14

34. "de még1x kérem, hagyjatok fel egymás b@sztatásával" - Senkivel nem tegeződtem itt. Továbbá elvi kérdésekben szólaltam meg. A másik emberi méltóságát tiszteletben tartó modorral.

16940 2012.09.19. 16:20:34

29. Most olvastam: "vitátoknak semmi köze nincs a post tartalmához". Tényszerűen nem áll meg. Hiszen az egész abból kerekedett ki, hogy hozzászóltam az 5. alattihoz, a "liberálfasiszta" idecsúsztatása miatt. Ami ellen a blogszerkesztő már előzőleg(!) szintén tiltakozott (6. alatt). Még egyszer jeezem: köszönöm a tegeződés lehetőségét, de nem élek vele.

34417 2012.09.19. 16:21:22

36. navigator 2012. 09. 19. 16:08 megkövetem a pertuért. tehát, illő módon, magázva felkérem, hagyjon fel a minősítésekkel, bármilyen modorban is teszi. mert az elvi kérdések mögött bőven akadt fölényes lenézés is. ez, persze, a személyes véleményem.

16940 2012.09.19. 16:23:16

Kimaradt az előbb. Az utalt, egyértelműen a tárgyhoz szóló kommentem 7. alatt. Ugyanarról szól, mint a postszerzőé 6. alatt. Minden innen keletkezett.

34417 2012.09.19. 16:26:37

amúgy, nem ajánlottam fel a tegeződést. az arra érdemeseket ugyanis megválogatom. ez csak egy szokványos szerkesztői mondat volt, a felek megkülönböztetése nélkül. ha ön, kedves navigátor, a t3egezésemet sértőnek találja, tudja be a stílusomnak. ha pedig az nem tetszik, hát sajnálom. fülig jimmyvel szólva: nem állíthatok minden pofon mellé egy közlekedési rendőrt:-) az pedig, hogy mi tartozik a post tartalmához, és mi nem, engedtessék már meg nekem, hogy én döntsem el! a 39 kommentből min 20 egymással foglalkozott!

16940 2012.09.19. 16:29:39

38. Visszautasítom e kritikát. Idézzen be tőlem lenéző fogalmazást. Vagy személyiség minősítését. Szövegszerűen. Én azért felelek, amit leírok. Nem a benyomásért. Az már Önből ered. Saját cselekedeteimért mindig vállalom a felelősséget. Mind a múltban, mind a jelenben. Ismétlem és aláhúzom: kizárólag az adott személy adott cselekvésének és/vagy nézetének kritikájára szorítkozom. Amennyiben Ön ebben nem ért egyet velem, megteheti. Ám ez alapvetően ellentétes azzal, amit nemrég rólam nyilatkozott. Akkor valami nincs a helyén, nincs feldolgozva. Nem bennem.

16940 2012.09.19. 16:35:36

40. "a 39 kommentből min 20 egymással foglalkozott!" Másodszor ismétlem. Én nem foglalkoztam vitapartnerem személyiségével. Nézetét és vitamódszerét bíráltam. Ami mind az általa idecsúsztatott "liberálfasiszta" jelző elleni tiltakozásomból eredt. Historikus örvendhet. Én Önt védtem (félreértés ne essék, bárkit megvédek, ha manipulálva leliberálfasisztázzák...), most meg már Ön és én marjuk egymást.

34417 2012.09.19. 16:46:40

nincs szükségem védelemre. a lenéző fogalmazás nem szó szerinti, hanem hangulati. szíves figyelmébe ajánlom, hogy akkor és most közt nem személyes, hanem hangulati különbségek vannak. én ugyan nem marok senkit. elmondtam a véleményem, és nem első bálozó kislányoknak szánva. ez pedig a kb. 24-ik komment, ami nem a témával foglalkozik. a "liberálfasiszta" nem a post tartozéka volt.

14927 2012.09.19. 16:57:33

Szeretnék a poszttal foglalkozni, valszeg azért írtad, mert kíváncsi vagy mások véleményére is. Gyurcsány ellentétes érzelmek kiváltására képes, érdekes a személyisége, már amennyire megítélhető, hisz nem ismerjük, "csak" mint politikust, és ez bizony torzításra ad lehetőséget nem is kicsit. Egyetlen igazi bűne, hogy képes volt felvenni a kesztyűt Orbánnal szemben, és retorikában leverni, mint vak a poharat.

186047 2012.09.19. 17:09:19

Kedves a posztszerző! Sajnálom, hogy idáig fajult a dolog, hiszen ez nem a poszt tartalma. Egyértelműen ironikus volt az adott szó használata mindkét fél részéről (tiéd és enyém) azonban ha mégsem, akkor sem az a válasz úriemberek részéről, hogy te egy ilyen meg olyan személy vagy, és amúgy a blogodban is antiszemitáztál, meg nálam is a múlt héten, és tavalyelőtt azt írtad, hogy stb... Bocs, tegeződhetünk?:) Ez is az irónia része volt, ha egyesek nem értenék. Azért kértem a moderálást, mert N. egy olyan információt osztott meg, ami nem volt nyilvános. Elvártam volna Tőled, hogy azokat kimoderált, igaz a döntés a tiéd. Miután ez nem történt meg, a kommentelést fel kell függesztenem nálad, sajnálom, mert úgy érzem, hogy egy korrekt kapcsolat lehetett volna belőle, a véleménykülönbségek ellenére is. Te tudod,hogy nem írok alpárian és nem vagyok antiszemita, nem is kívánok ezekkel az ostoba és méltatlan vádakkal foglalkozni. Mi ketten a blogról beszélgettünk, Clavellről és remek regényeiről, amikor valaki offolt, ezt megállapítani nem nehéz. Nincs itt egy mentálpedagógus? (Ez is irónia akart lenni!) Ahogy írod, ezek a kommentek nem a poszt részei, ezért kértem a moderálást, amely természetesen az ÉN kommentjeimre is vonatkoznak, mert így korrekt. Kellemes napot!

16940 2012.09.19. 17:09:41

43. Természetesen Ön nem szorul védelemre. Ezért fogalmaztam, hogy elvi alapon nyilvánultam meg és úgymond bárki mellett megszólalok , ha leliberálfasisztázzák. Igaz, az Ön iménti postja nem a témával foglalkozott. Azonban az egész tengeri herkentyűt a "liberálfasiszta" jelző idecsempészése idézte elő. Amit nem én tettem. Ön elutasította, és jómagam is. Maradhatunk abban, és akkor a magam részéről be is tudnám fejezni (mert én is improduktívnak érzékelem már), hogy a "hangulati különbségek" az individuális percepció révén határozódnak meg, tehát hogy konkrétan mi milyen hangulatot áraszt, az kifejezetten szubjektív természetű dolog? Az viszont, hogy szövegszerűen ki miről nyilatkozik, az objektiválható? - szó elszáll, írás megmarad... Az írás hangulatáért ellenben mindig az észlelő felel. Ön újság szerkesztője, ezért gondolom evidenciákat jegyeztem.

16940 2012.09.19. 17:13:48

Kizárólag nyilvános információkat írtam le. Lásd 24., 35. stb. De már én diszfunkcionálisnak gondolom. Meg saját blogjában a blogszerkesztő a kompetens.

186047 2012.09.19. 17:15:00

És egy valódi off: a hiteles helyekről. Azok nem levéltárak voltak, hanem irattárak. Sőt, tulajdonképpen a későbbi kancelláriának lett az elődje, ma ugye ez a miniszterelnökség. III. Béla alapította (1172-1196), miután hazatért Bizáncból, és lényegében hasonló munkát végeztek, mint a mai közigazgatási szervek, bejegyezték a birtokokat, leveleket írtak stb.

16940 2012.09.19. 17:15:52

Gyurcsánnyal inkorrekten jártak el. Kihasználták egyenességét. Nem csupán Orbánék, hanem emeszpés ellenfelei is. Merem ezt írni, mert anno több nyomtatott újságcikkben meg olvasói levélben szintén bíráltam Gyurcsányt.

16940 2012.09.19. 17:19:22

48. Az első olyan helyek egyike, amely betöltötte a levéltár fő funkcióinak némelyikét, az irattár volt. Ám ez tényleg nem a post témája. Mindazonáltal ne csúsztassuk a másik korábbi közlését.

193936 2012.09.19. 17:32:17

harunalrasid Elnézést,hogy beleütöm az orromat,de tetszett az írás!

34417 2012.09.19. 17:33:37

45. Historikus 2012. 09. 19. 17:09 kész vagyok, végem van, mint a botnak! méghozzá, kettő! olyan helyzetbe kényszerültem, amire nincs feloldás, főleg egy olyan liberálisnak, mint én - a fasiszta kitétel nélkül - akármit csinálok , a saját ujjamat harapom meg, és mindenképpen nekem fáj. ha moderálok, az a baj, ha nem, akkor az. a fene enné meg! a kommentálási moratóriumodat elfogadom, nem is tehetek mást, de azért én a casablanca-ból idéznék: úgy vélem, ez egy szép barátság kezdete volt.

267802 2012.09.19. 17:33:56

9. harunalrasid (szerkesztő) Rasid! Dehogyisnem! A "Mein Kampf"-ot rovásírással!

34417 2012.09.19. 17:34:26

ghost 2012. 09. 19. 16:57 köszönöm!

34417 2012.09.19. 17:36:34

51. Operabarát 2012. 09. 19. 17:32 ennek igazán örülök! tudod, van ebben az emberben valami, ami, ha közelebb kerülsz hozzá, és, ha csak pillanatokra is, de a politikus mögött meglátod sz embert, megragad. valahogy ezt orbán esetében nem érzem. igaz, puszta önbecsülésből, a közelébe se akartam kerülni.

34417 2012.09.19. 17:38:35

grincs 2012. 09. 19. 17:33 le vagyok maradva: van annyi karakter a rovásosban?

193936 2012.09.19. 17:38:53

Pedig lehet,hogy Téged is érne ilyen megtiszteltetés: Havasinak, mint mondja, „a miniszterelnök mindig tud meglepetést okozni – mármint jó értelemben”. Lojalitását jelzi, hogy „tréfás tárgyi emlékként” őriz egy összegyűrt kólásdobozt. „Ebből ivott a miniszterelnök a dunaharaszti Coca-Cola-üzem avatásán” – magyarázza a sajtófőnök, hozzátéve: „Elkértem tőle a dobozt, amit azóta többször is megmentettem: egy kolléganőm – nem tudván, hogy ereklyéről van szó – összegyűrte. A takarítónők is mindig szemétnek nézik, ezért tettem ki ezt a cetlit, hogy „műtárgy, ne dobd ki”.”

186047 2012.09.19. 17:41:42

Kedves harunalrasid! Itt neked is szeretném bejelenteni, hogy egy blogger miatt Historikus megszűnik létezni ebben a blogközösségben. Írásaimat elmentem, és hozzáférhetetlenné teszem. A mérhetetlen inkorrektség hatására, ez persze nem Rád vonatkozik. Aki másnak a privát adatát kiadja, az nem úriember, hanem egy alpári alak, aki arra sem méltó, hogy leköpjék. Logikája is ostoba: a Te nick neved harunalrasid, avatarod pedig egy arab kendős férfi, ebből az következik, hogy akkor nyilván Te egy középkori arab herceg vagy...

186047 2012.09.19. 17:42:40

52. ABSZOLÚT! én is így gondolom!

16940 2012.09.19. 17:48:30

Visszautasítom gyalázásomat (58. alatt). Nevemet nem írta le, de nyilvánvalóan rám utal. Saját cselekedetéért engem tesz felelőssé. Stílusa, önfegyelemhiánya: no comment.

204112 2012.09.19. 17:53:38

Historikus, nagyon sajnálom.

12910 2012.09.19. 18:06:53

arab herceg posztjához: Gyurcsány beáldozta magát, igen. Orbán minden hónapban felveszi a fizetését,.(is) a két embert nem is lehet összehasonlítani egymáshoz, méltatlan Gyurcsányra nézve.

12910 2012.09.19. 18:09:05

javítanom kell: a két embert nem is lehet egymáshoz hasonlítani, méltatlan Gyurcsányra nézve.

16940 2012.09.19. 18:13:20

62. Ez a lényeg. Gyurcsány nagytőkés lett, s nem a tőkeviszony meghaladásán munkálkodik, mint anno Engels. Azonban korrekt polgár, aki - amennyire egyáltalán lehetséges - emberarcú kapitalizmust szeretne Magyarországon. Erre is utaltam, amikor egyik alkalommal keményen bíráltam őt: http://nol.hu/archivum/archiv-439138

16940 2012.09.19. 18:20:31

Szükség van Gyurcsányra, mert Orbán nem hárítja el a szélsőnacionalista veszedelmet, sőt egyre inkább előidézi. Hiszen maga az. Úgy lép fel a JOBBIK-kal szemben, hogy idomul hozzájuk. Az MSZP most nyilvánosságra került stratégiája pedig nem is fókuszál a fasizálódás veszélyére. Kell a DK. Kell Gyurcsány. Még inkább aktuálisnak vélem a 2010-es választások altt leírt gondolataimat: http://nol.hu/velemeny/20100429-eljott_a_nyajas_diktatura

preston 2012.09.19. 18:22:20

kedves arab herceg szerkesztő, minden együttérzésem a tied (öné, magáé komilfó), hogy erre az érdekes posztra beérkező megjegyzések szinte kivétel nélkül csak csak az aláírók lelki fehérneműjével foglalkoztak.

34417 2012.09.19. 18:34:37

66. preston (látogató) 2012. 09. 19. 18:22 megtisztelsz, hogy érdekesnek tartod. mertem remélni, hogy az is volt, mert a hasonlat eléggé meredek, lévén, hogy a busidóról kicsiny hazánkban nem sok embernek van fogalma.

34417 2012.09.19. 18:39:36

58. Historikus 2012. 09. 19. 17:41 valójában hárun-ar-rasid, és iraki volt - abban az értelemben, hogy ma bagdad iraki. anno az abesszidák birodalmához tartozott. hercegnek valóban herceg. az akkor viseletről nincs információm, ezért a jelenkori arab dessign.

16940 2012.09.19. 18:39:51

66. Ez nem konstruktív megnyilvánulás. Nem a post tárgyának megvitatását szolgálja. Továbbá tényidegen. Például, mi a véleménye arról, amit kifejezetten a post témájában fogalmaztam? - a 7. alatt nyitó mondata, valamint az egész 49., 64. és 65.

34417 2012.09.19. 18:42:34

62. yankari 2012. 09. 19. 18:06 jó lenne, ha ez az egész nem két ember - egyirányú - személyes gyűlöletéről szólna. mert nem gyurcsány az, aki nem tudja elviselni a másik létezését. orbán ronin, és roninként is viselkedik.

34417 2012.09.19. 18:44:02

navigator 2012. 09. 19. 18:39 kérem, fejezze be. ennek már semmi értelme, nem több, mint egy durcás feleselés.

16940 2012.09.19. 18:48:12

Én 64. és 65. alatt nem a "két ember - egyirányú - személyes gyűlöletéről" szóltam. Érdekelne a postszerző, amit a politikai helyzetről és a két ember POLITIKÁJÁRÓL jegyeztem. Természetesen vállalom utalásaimat a két korábbi írásomra. Köszönöm is, hogy a linkek befogadtattak. Nem önreklámból szerepelnek, hanem rövidség érdekében. Ugyanakkor, nem tagadom, jólesik, ha nem értenek el.

16940 2012.09.19. 18:51:43

71. Maga nagyképűsködik. Mi a "durcás feleselés"? Mit enged meg Ön magának? Azokkal beszélhet így, akiknek kenyeret ad. De tudja mit? Soha, de soha többé nem jegyzek egyetlen postjához. Szégyellhetné magát. Nézze már meg, amit 64., 65. és 72. alatt fogalmaztam. Neveletlen ember.

14927 2012.09.19. 18:55:30

Rasid elnézésedet kell, hogy kérjem, de most már én sem bírom tovább. Tisztelt Navigator úr! Tudni kéne egy felnőtt embernek mikor elég. Úgy látszik nem érti, de a poszt szerzője nem hottentottául, hanem, magyarul kérte, kéri, hogy hagyja abba az önigazság keresését. Nem Önről kell, hogy szóljon a kommentelés, Ön miatt az értelmes vita is lehetetlenné válik. Ha kérhetném akkor kivételesen - ha képes megállni -, ne reagáljon beírásomra, hanem inkább gondolkodjon el rajta. Köszönettel Ghost

178873 2012.09.19. 18:58:33

67. Rasid Kikérem magamnak, hogy a magyarok nem ismerik a Bushidot. Külöönsen az olyan magyarok, akiknek német nyelvterületen érdekelt tinikort épp elhagyó gyermeke van. Bushido (születési nevén Anis Mohamed Youssef Ferchichi, Bonn, 1978. szeptember 28.) német rapper. Bushido lemezei eddig több mint 1,5 millió példányban keltek el Németországban és Auszriában. Természetesen, ha a valaki a német és az arab nevek kapcsán levezeti, hogy kontextuális összefüggés van mondataim és az antiszemitizmus között, akkor én is kiszállok.

16940 2012.09.19. 18:59:46

74. ghost! Felnőtt ember tudja, hogy mi a korrektség. Ez azt is jelenti, hogy valakihez szólok, nem kérem meg, hogy ne reagáljon. El se várok ilyet. Ön manőverezett. Kihasználta, hogy elköszöntem.

34417 2012.09.19. 19:03:44

73. navigator 2012. 09. 19. 18:51 na végre! ha előbb jött volna erre az elhatározásra, sokkal jobb lett volna mindenkinek. amúgy azzal beszélek "így", akivel akarok, nem hiszem, hogy módja lenne megakadályozni.

34417 2012.09.19. 19:04:20

75. solide 2012. 09. 19. 18:58 el vagyok maradva:(

34417 2012.09.19. 19:08:02

[navigator](#1446883) na, eddig tartott a toleranciám és a jóindulatom. ha valaki nem képes felfogni, hogy a post és annak kommentjei nem a saját önigazolásának adnak teret, azzal, legnagyobb sajnálatomra, kicsit morcosabban szükséges eljárni.

34417 2012.09.19. 19:21:12

a számláló szerint ezer olvasóm volt eddig. vagy én vagyok ilyen népszerű, vagy a felhozott téma karcolt bele az agyakba! sajnálnám, ha a navigátor vs. historikus duelluma tette volna...

preston 2012.09.19. 19:32:22

re: 67. Szerkesztőnek Hát bizony a busidóról nekem sincs sok ismeretem , sok hazánkfiához hasonlóan, de a cikk Gyurcsánnyal összefüggésben érdekes volt.Mondjuk a szamurájok ritkán halnak meg párnák közt és ennyiben te szomorú (politikai) véget jósolsz Gurcsánynak..Én az őszödi beszédet igaznak és szépnek tartom.Talán ekkor még nem volt az orátor eléggé érett és felkészült a sokfrontos harcra. Talán ha akkor visszahúzódik egy picinyt és pártelnökként szervezi újjá a pártot és biztositja egy Bajnainak a hátteret, ma nem itt lennénk, ahol vagyunk. re: 69. navigátor. Annyiból konstruktiv vagyok, hogy nem két kommentelő sértett vitája miatt olvasom a bejegyzéseket, a végén ettől úgy elfáradtam, hogy a tárgyszerű bejegyzések fölött elsiklottam. Szóval szerintem is kell a DK kell Gyurcsány is, de egy érett , megfontoltan szenvedélyes Gyurcsány. Jól csinélta az éhségsztrájkot majd a rákövetkező együttműködési felahánlás és visszalépési nyilatkozat is jól volt megkomponálva.. Remélem lesz lehetősége visszatérni az első sorokba. Ha egy orgyánnak ezt megadta a történelem. Viszont Gorbacsov nem johetett vissza, az oroszok nem értik , mi mindent köszönhetnek annak, hogy akkor és ott volt egy Gorbacsovuk, feltőrhetett volna egy új Brezsnev is, most mi lenne velünk? De a vodkát betiltó törvények miatt nem tudnak rá jó szivvel emlékezni.. Én őt is kedveltem, a maga idejében és helyén.

235117 2012.09.19. 19:33:55

Rasid! Az egészben ott tartok, hogy az összes fonalat elhagytam. Te írtál, én meg már nem tudom mit.

14927 2012.09.19. 19:34:06

Rasid 80-ra Nagyon jó a téma, és az összehasonlítás is mentes a mindennemű túlzástól. Nem a duellum miatt van ennyi olvasód.

267802 2012.09.19. 19:48:26

83. ghost Drága Jószellem! Azért lássuk be, h ez a téma, amit Rasid írt sehol sincs ehhez: Vezérbejegyzés Ryanair app: a zsenialitás csúcsa vagy a pofátlanság teteje? - Nolblog :-)) (nagyon rehegek!)

34417 2012.09.19. 19:54:57

84. grincs 2012. 09. 19. 19:48 hát, nem is fogok az ajánlóba bekerülni! harunalrasid már régóta olyan a szerkiknek, mint a zsidó templomban az utálatos kép:-)))

34417 2012.09.19. 19:55:55

82. corvin 2012. 09. 19. 19:33 vonatkoztass el a kommentektől, és olvasd el még1x:-)

14927 2012.09.19. 19:57:11

grincs Ezt nem bocsájtom meg Neked :)) Beleolvastam, de a felét nem értettem, vagy nem akartam megérteni, de hogy ez mitől lett vezér, azt már végképp nem képes befogadni a szőke fejem.

34417 2012.09.19. 20:00:10

81. preston (látogató) 2012. 09. 19. 19:32 egy szamuráj számára az a halál, amit uráért hal, dicsőséges halál. "Cselekedj mindig helyesen, s ettől sose tántorítson el semmi." gyurcsány, véleményem szerint helyesen cselekszik, és az ő ura valóban a nép, akiért akár fel is áldozza magát. sokan nem látják ezt, mert a fidesz karaktergyilkos propagandája vakká tette őket.

34417 2012.09.19. 20:04:45

túl patetikus lennék? lehet. gyurcsány befolyása alá kerültem volna, egyetlen beszélgetés után? aligha.ő nem dakota varázsló!:-) mindössze, nem ártana gyurcsánynak folyamatosan a köznéppel "vegyülnie".

267802 2012.09.19. 20:13:15

87. ghost Drága Jószellem! A "kedvencem" egy "kertész" postja volt 12 olvasóval kommentár nélkül! 3 napig!! :-))

267802 2012.09.19. 20:17:25

Nna, h a posthoz is! Én személy szerint nagyon sajnálom, h Gyurcsány nem lesz ME.! Viszont méltó utódja lehet(ne) Bajnai, de szerintem nem fogja vállalni! Pedig lenne rá igény - nem is kicsi!

178873 2012.09.19. 20:17:28

Rasid! Nem fogod elhinni, néha komoly is tudok lenni. Szerintem már késő. Azokkal értek egyet, akik azt mondják, ha Gyurcsány igazi reálpolitikus, akkor az öszödi beszéd keltette botrány első lecsillapulása után - tehát nem zsarolásnak engedve - visszalép. Még csak Bajnait sem mondom, hanem azt, érdemes lett volna kiírni az új választást. Majdnem biztos, hogy a FIDESZ nyerte volna, de ennek ellenére az is majdnem biztos, hogy ők azt a választást akkor még nem akarták komolyan. Ugyanis lett volna két-három mandátumos többségük, de semmi több. Így meg volt szép hosszú idejük, hogy ne csupán Gyurcsány karaktergyilkosságát vigyét véghez, hanem a réges-rég ismert, de jól szivárogtatott piszkos ügyekkel az egész szoci pártot amortizálják, a saját szennyesüket ügyesen elleplezve. A hangulat fokozatos fordulásával pontosan lehetett mérni, hogy az apparátus már őket szolgálja ki, mert arra játszottak, hogy úgyis ők jönnek. Amivel Öszödnél még nem lehetett számolni, hogy közbe beszakadt a válság is. Előrehozott választással azt is ők kapták volna a nyakukba - és már el is felejthettük volna őket. Ez persze csak teória, és tudjuk, nagyjából feleslegesek a mi lett volna, ha kezdetű elemzések.

14927 2012.09.19. 20:17:50

Rasid Nem hiszem, inkább az van a dologban, hogy igyekszik ember maradni.

34417 2012.09.19. 20:25:40

92. solide 2012. 09. 19. 20:17 tegyük hozzá, hogy orbánék végtelen butaságáról tesz tanúbizonyságot a "gyurcsány, a patásördög" folyamatos sulykolása. gyurcsánynak eszébe sincs mártírnak lenni, de ha orbánék azt akarnak belőle csinálni, hát nosza, ahogy a magyar néplélek működik, akik mindig a gyengébb oldalára állnak, köszöni szépen, csak híveit szaporítják.

preston 2012.09.19. 20:54:31

ad.92.solide mi az , hogy reálpolitikus?szerintem sok minden nem volt látható az első botrány után. nem lehetett tudni, hogy a fidesz ennyire aljas és demagóg módon fog uszítani, hogy a párttársak és koaliciós partnerek hátat forditanak stb. Nehéz aljas zsaroló követeléseknek eleget tenni, hiszen az őszödi beszéd nem volt igazán vizválasztó. Vizválasztó volt a reform , mivel egyes vonatkozásai érintették a nép zsebét és ezzel lehetőség nyilt a demagóg népszavazásra. Jól ismeri a fidesz a nép lelkét, ma azonban már tudjuk, hogy nincsenek elfogadható megoldásai gazdasági és szociális problémáinkra.

12910 2012.09.19. 20:58:55

bocs, de mivel "navigátor" moderált, kivettem a hozzászólásodat. nem lenne korrekt úgy szólni hozzá, hogy ő nem válaszolhat. HaR

23353 2012.09.19. 20:59:36

Olvasva a kommenteket mar ertem miert hagyta el a bolgot Historikus, ambar szerintem tulreagalt. Kar, nivos bloggolo volt. Nem vagyok a moderalas hive, de ha valahol itt most helye lett volna, na persze ez csak az en velemenyem. Tudom megyek a csalanosba....talaltam egy napsuteses tisztast.....a farkamat meg mindig szerettem verni....

12910 2012.09.19. 21:06:11

91. grincs meglátjuk amúgy azt tudod, hogy Bajnai azt folytatta amit Gyurcsányék kidolgoztak? hát csak mondom...:)))

178873 2012.09.19. 21:10:48

95. preston Hogy a FIDESZ milyen taktikát képes alkalmazni, az azért elég hamar megmutatkozott, hiszen azért akkoriban is lehetett sejteni, hogy "spontán" tüntetések azért annyira nem spontának. Azt az előbb is írtam, hogy a gazdasági válságot meg valóban nem lehetett előre bakalkulálni. Ha nem is állítom, hogy közvetlen Öszöd után, de kb fél, egy évvel később én már baráti körben mondogattam, hogy, ha lenne egy kis vér az MSZP pucájában, akkor belemenne az előrehozott választásba - bár messziről jött ember ugye azt mond, amit akar, és aligha tudom itt igazolni, hogy tényleg így volt. :)

34417 2012.09.19. 21:32:03

little 2012. 09. 19. 20:59 érdekes, ugyanezt kaptam életem jobbik felétől, doremitől is. csakhogy, senki se higgye, navigátor leállt volna. úgyhogy, a moderálás annyit ért volna, mint halottnak a meleg beöntés. most akkor én vagyok a hibás historikus leállásáért? vagy esetleg volt egy utolsó csepp, ami pont nálam csordult ki? mi, bármilyen módon is, de véleményt nyilvánítunk, pro és kontra, néha úgy szólalunk meg, mint az utca embere, korántsem emelkedett stílusban, de azért írunk, mert olvasnak minket, és nem magunknak. ez lehet, persze, öncélú is - erre akad bőven példa a nolblogon - de leginkább mások kedvére tesszük. historikusnak elvei vannak, és - véleményem szerint - túlzott érzékenysége. ezt neki is elmondtam. nem véletlen, de nekünk többet kell eltűrnünk. ha meg nem, keményen vissza kell vágnunk. ha néha sz@rok a jó modorra, az ettől van, és nem lesz utána lelkiismeret furdalásom. mert mi legalább teszünk valamit.

178873 2012.09.19. 21:42:25

100 rasid off: Doréminek csak egy szava se legyen. Ír egy bejegyzést, aztán otthagyja, lelkes híveivel mit sem törődve! :))

34417 2012.09.19. 22:03:04

101. solide 2012. 09. 19. 21:42 csak a szokásos szerénysége:-))) de tudja, hogy jó embernek nevezted. kezdek féltékeny lenni:-)

193936 2012.09.19. 22:11:44

101. solide Minden szavaddal egyetértek!

12702 2012.09.19. 23:14:12

ettől függetlenül ő lesz Magyarország miniszterelnöke 2018-ban

relatív 2012.09.19. 23:38:58

A blogban írtak az utóbbi 23 év legelfogadhatóbb politikusáról fedi a valóságot. ( persze mint minden ember Ö sem a mindenkori legjobb utat választotta élete - politikai élete során, de ezzel pont emberségét IS bizonyította, bizonyítja ) Az a bizonyos beszéd - nagyon fontos, hogy egy hátromfordulós vita sorának legtöbbször az utolsó részét említik csak, azt IS ki-ki a maga érdekének megfelelő kiragadott részletét !, az első forduló az akkori ország helyzete ( választás megnyerése után ), és a további cselekvés szükségessége, a második forduló a beszámolóra való reakció ( többnyire a vázolt szükséges intézkedések - sokszor durva - elutasítása, majd a harmadik az ominózus viszontválasz, ami több indulatot IS magába foglalt szubjektív, de a kívánatos tettek elkerülhetetlenségét soroló beszéd volt ! - bizony pont a az akkori miniszterelnök hozzáértését dokumentálja minden értelmes megközelítés esetében ! Nem értelmezhető sokak azon vélelme - nincs rá elfogadható indok ! -, hogy akkor le kellett volna mondania. ( mondja már meg valaki mi lett volna - látható jelen időben egy sokkalta jobb gazdasági helyzet indulása után IS ! - ) A harmadik forduló beszédének ( annak ellenére, hogy egy zárt körben hangzott el ) a médiához juttatása talán nem IS rossz szándék miatt, de nagy hibaként történt. Talán ( ez IS lehet egy indítéka a tettesnek ) a szöveg értésre adta volna a helyzetet nem ismerőknek, és a szükséges lépések előtt azok megértéséhez vezethetett volna egy 'boldogabb országban '. De naivan nem gondolhattak egy aljas, minden lehetőséget megragadó csoport ravasz húzására, miként az ominózus mondat-részek kiemelésével pont a fordított értelmezését adták az előremutató gondolatoknak. A mai időben Is látható, hogy az ismert törekvések ellenére ( bármely, az egyes emberek politikai elkötelezettsége mellett IS ) egyedüli kimagasló személyisége a politikai életnek, és nélküle el sem képzelhető a további politikai környezet, bármennyire IS sokan vannak irigyei, vagy tudatlanságból fakadó ellenzői !

34417 2012.09.20. 07:39:34

104. rodosto1 2012. 09. 19. 23:14 már, ha addigra orvosai elérik, hogy feltisztuljon:-)

266572 2012.09.20. 12:39:08

szia Rasid, mivel én német nyelvterületen élek, az elsö, ami eszembe jutott Bushido-rol, az egy német-tunéziai, berlini rapper. szövegei nagy port kavartak a mediaban többek között rasszizmussal, antiszemitizmussal stb. vadoltak. ö személyesen tagadja ezeket a vadakat. én nem tudtam, mit jelent ez a szo, most csodalkozom. Bocs, kicsit off volt, de talan érdekel. A bejegyzésed tetszett, bar probalok Gyurcsannyal szemben nem tul elfogult lenni:)

relatív 2012.09.21. 21:56:23

harunalrasid ! Mindazok, amit leírtál egyértelműen bizonyítják a személy támogatottságának ( ez - érdekes módon - a mindenkori kapcsolattartásakor mindig nagy szimpátiával találkozik ) megalapozottságát ( pláne, ha összevetjük az ismert magyar politikai vezetőkkel ! )! Ennek ellenére a média szintjén - most ellenfelétől tekintsünk el, az zsigeri - a megszólalók többnyire az elutasítottságának 'széles' körét emlegetik hivatkozásként, ahelyett, hogy személyét támogatólag említenék, ezért adódik az a látszat ( jó, riválisai, irigyei nyilván félelmükben tartanak személyiségétől, és joggal ? ! ), hogy támogatói kevesen vannak. Az átlag magyar emberek véleményében ez nem jelentkezik, mindenhol támogatólag nyilatkoznak személyéről a média egyes fórumain IS. Ezért aztán igazán meglepett például - az egyéb vonatkozásban igen tárgyilagos - Magyar Kornélia a mai megkérdezése kapcsán az ATV műsorában, ahol határozottan - indok nélkül, mindig ez a helyzet, legfeljebb rágalmak kíséretében említik a regnálók dörgölődői - az általános elutasítást hangoztatta a korábbi miniszterelnök úr személyével kapcsolatban. Ez a média-nyomás ( amit a nem reálisan vélekedők nagyon határozottan, és állandó jelleggel mantráznak ) vezet oda, hogy igen elterjedten hangoztatják a politikát nem nagyon értők, ismerettel nem rendelkező átlagos emberek IS, amit a jelenlegi vezető csoport több éve hajtogat - minden konkrétum, ellenére -, hogy hibás politikát folytatott a korábbi miniszterelnök úr. Köszönettel olvastam a blogodban összefoglalt, és a Magyar Kornéliáknak IS tájékoztatásul tényekkel alátámasztott véleményed.

ergfergf 2012.09.30. 01:00:40

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:40

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:40

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:40

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:41

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:41

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:41

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:41

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:42

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:42

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:42

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:42

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:42

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:43

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:43

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:43

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:43

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:44

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:44

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:44

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:44

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:44

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:45

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:45

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:45

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:45

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:45

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:45

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:46

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:46

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:46

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:46

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:46

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:47

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:47

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:47

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:47

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:47

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:48

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:48

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:48

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:48

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:48

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:48

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:49

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:49

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:49

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:49

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:49

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:50

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:50

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:50

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:50

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:51

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:51

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:51

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:51

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:51

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:51

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:52

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:52

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:52

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:52

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:52

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:53

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:53

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:53

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:53

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:53

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:54

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:54

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:54

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:54

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:54

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:55

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:55

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:55

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:55

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:55

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:56

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:56

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:56

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:56

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:56

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:56

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:57

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:57

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:58

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:58

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:58

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:58

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?

ergfergf 2012.09.30. 01:00:58

Na tevepásztor nem jön válasz buzzancs ,de megvárom. Még egy hétig Magyarországon vagy addig meg kellene fejtened buzzancs , hogy az asszonyod volt hova csapódott a siittes mellöl?
süti beállítások módosítása