Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

T. Köcsög magyar választópolgár!

2012. szeptember 17. - Harun al Rasid

Dajcs Tompika stílusában.

Dajcs Tompika stílusában.

Lehet, hogy már olvastátok valahol, de egy újszülöttnek minden kormányzati kommunikációs stílus új...

"T. Köcsög magyar választópolgár!

Úgy érzem, hogy az elmúlt napokban nyilvánosságra került adatokkal kapcsolatban, egy-két kérdés tisztázásra szorul. Az sejlik, hogy 24 évvel a rendszerváltás után, még mindig nem vagy tisztában a demokrácia játékszabályaival! 

Igen, 299 Ft-ért ebédelek, és 18 millió a benzinpénzem. 

És?

Egyrészt faszközöd van hozzá, másrészt meg ez nekem (legálisan) jár. Hallom a rikácsolásod a társadalmi igazságosságról, meg az elosztásról, meg a sok bugyuta, idealista blablád, hogy nekem miért igen, neked meg miért nem. Azé' bazmeg, mert Te egy fingszita kis pöcs vagy, én meg az elit. Azé' bazmeg, mert én hozom a törvényeket! Magamnak. És ha megszopod, - mert én úgy gondolom, hogy meg kell, hogy szopd - akkor így jártál. Majd két év múlva szavazol, anyádra.
Mit cincogsz? Visszahívás? Te kis fasz! Hát azt a telibabaszott Alaptörvényt is én írtam, gondolod, hogy megtettem neked azt a szívességet, hogy beleírtam, hogy visszahívhass? Négy év, kis köcsög! Négy év. Ez a rendszer a négyéves diktatúrák sorozata. Buktam már meg az elmúlt húsz évben, egyszer is? Tessék?
Láttál Te már időközi választást, ebben a kurva országban? Nem figyelsz, kis fasz! Tényleg, kire szavaztál? A komcsikra, vagy a Fideszre? Tudod miért kérdezem?
Mert még azt sem vetted észre, hogy ez is kurvára mindegy. Én bazmeg, ha megyek szavazni, beviszem a fülkébe a kutyám, rászaratom a szavazólapra és azt adom be. Mert mindegy, hogy ki mellé húzod az ikszet, érvényes-e a szavazatod vagy sem. Mindenképpen rám szavazol. Mert egyedül belőlem választhatsz. Én egy vagyok. Az elit. A Z E L I T! Szociáldemokrata, liberális, szocialista, meg konzervatív. Ezt a szart is meg lehet veled etetni? Öcsém, hogy Te mekkora fasz vagy! Szerinted a büfében van jobbos és balos szendvics? Ugyanazt a kenyeret zabáljuk, ugyanazt a tehenet fejjük, csak a székházra teszünk ki más-más logót, hogy tudjad, éppen melyikünk szónokol, napirend előtt. A világ nem vízszintesen van felosztva, jobb és baloldalra, hanem függőlegesen, fentre és lentre. Ja, a fent én vagyok, a lent meg Te, Te kis paraszt. "A törvény szerződés, gazdagok és szegények között." - azt hitted vicc, mi?

Még pofázol, hogy elkúrtuk, elkúrták az országot? És gondolod, hogy nem szarok bele vastagon? Engem addig érdekel a szaros hazád működőképessége, amíg az képes kitermelni a benzinpénzem, meg az illetményem. Az meg egyelőre nincs veszélyben. Zsé van, főnök és kontroll nincs. Ergo, szarunk bele! Tudom, neked ez most nagyon nem tetszik. Há' nyasgem! Vagy tudod mit? Menj le tüntetni! Azt nem szarjuk le, gondolod? Menj le és rázd a nyálad a Kossuth téren. 

Visszatérve a benzinpénzemre, kurvára utálom ha a zsebembe turkálnak. Igen, öt milliárdot basztunk el, majd' négyszázan. Igen bazmeg, spórolni kell! Gondoltad, hogy majd én kuporgatok? Ne kezdj el rinyálni, hogy a nyomorult nejeddel, és a két kibaszott kölyköddel éltek 120 nettóból! Unalmas. Közölöm veled, hogy kurvára beleszarok. A két szaros gyereked is csak annyira érdekel, hogy ne dögöljön éhen. Hogy legyen majd, akivel tíz év múlva is magamra tudok szavaztatni. Egyébként meg mit ugatsz? Nem tetszik a proliélet? Neked is áll a zászló, lehetsz Te is politikus! Ha nem, akkor meg kuss! Te választottad, szavad nem lehet.

Négyszázan. Igen, ennyien vagyunk. Emlékszel még, hogy ezt a kampányt is (mint mindegyiket) úgy kezdtük, hogy most aztán kisebb parlament lesz? Lett? Na látod! Hogy a saját munkahelyemen csináljak létszámleépítést? Hehehe. Miért, szerinted mi a faszt kezdenék a Laci fiammal, ha nem tudnám betolni képviselőnek? Legyen prolimunkásköcsög, mint Te? Viccelsz, ugye? 

Szóval, Kedves Köcsögmagyarválasztópolgár! 

Sajnálom, hogy ilyen módon és ilyen stílusban kellett tudomásodra hoznom, amire magadtól is rájöhettél volna. Mivel nem csak birka, hanem barom is vagy, erre a megoldásra miattad kényszerültem. Nem akartalak megbántani, és az önérzeted sem akartam agyonbaszni, de minek után Te akkora pöcs vagy, hogy képtelen voltál a tények segítségével a valóságos helyzeted meghatározni liberális demokráciánkban, így ez a levél nem más, mint a Te nyelvedre lefordított helyzetelemzés. Most, hogy tudod már, hogy hová sorold magad, szeretnélek megkérni, hogy a fentiek figyelembevételével a pofádat evésre használd, és most húzzál vissza dolgozni, köcsög!

Budapest, Európa 

Tisztelettel:
Na. Lehet megsértődni! "

Ismerős valahonnan ez a pökhendi gőg, ez a lenézés?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr398310050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RonaGyuri-mv 2012.09.17. 13:05:29

Ahogy Nata szokta volt írni: respect!!! =)) Egy részmomentumot még bele lehetett volna fogalmazni: (nem próbálom meg a szerző stílusában): Komolyan azt hitted, hogy rendszerváltás lesz? Nem vetted észre, hogy csak az állampárti potentátok és káderek osztották fel maguk között ezt a "piac"-ot is!!! =))

193225 2012.09.17. 13:06:47

Látom Orbán is olvasta. A kékből. Azt is látom, nem értette. Még szabadon vagy. Abból. :))))

34417 2012.09.17. 13:14:33

emilke, még meg sem jelent az írás, kékike már ott volt:-) nem csak a telefonom figyelik már régóta, de a net-emet is:-)))

193225 2012.09.17. 13:21:08

Szereted a csülkös bablevest? Csipetkével. De csak szólj a beszélőn, ha halászlevet, vagy gulyást akarsz,d rendelek :)) Hoz az asszony kettőnknek is.

115138 2012.09.17. 13:52:46

Kevésbé finoman fogalmazva erről szól a demokrácia, amivel talán már a "széplelkek" is lassan szembesülnek. A csúcs számomra az, amikor a demokráciának nevezett rakás szart, (maradva a stílusnál) az öncélú hatalom még be is csomagolja az erkölcs sztanioljába, és az egyházak készséges szervírozása mellett a jószándékú, de hiszékeny emberekkel mindezt be is kajáltatják. Legfőbb érvük pedig, hogy a demokráciánál jobb politikai rendszer nem létezhet. (Harminc évvel ezelőtt ugyanezek az emberek teljesen másként vélekedtek) Számukra valóban nem létezhet, ami minket már nem annyira tud lelkesíteni...

34417 2012.09.17. 14:59:35

palibatya 2012. 09. 17. 13:52 te, harunalrasidnál? elmegyek a dunához, megnézni, nem fordítva folyik -e?

14927 2012.09.17. 15:35:58

Ez a mai nemzeti magyar igazság

193936 2012.09.17. 15:51:06

Mélyen tisztelt Deutsch Tamás úr! Szívből jövő jókívánságaim mellett kérem,távozzon a közéletből! Remélem,van az Ön közelében olyan személy,aki le tudja fordítani ezeket a sorokat. Tisztelettel:Operabarát

179584 2012.09.17. 16:26:15

Hajdanán volt egy fönököm, aki szintén nem válogatta meg a szavait. DE: mindig igaza volt, na meg rengeteg esze!!! Ezért aztán szerettük is nagyon. A szakmában is és nála is kezdö voltam, rajzbeadás. Alkotásomat nézve szólt, hogy küldjem be Verát, a gyakorlott rajzolót. Mondja neki: "Na most, Veronika, csináljon ebböl a szarból rajzot! Igaza volt, nem pöröltem, ezek után igyekeztem. Sikerült!!!

34417 2012.09.17. 16:32:13

8. Operabarát 2012. 09. 17. 15:51 halkan jegyzem meg, hogy a szerző csak a stílust vette tompikától, az írás alanya másvalaki:-)

34417 2012.09.17. 16:33:23

7. ghost 2012. 09. 17. 15:35 ejnye, ha már, akkor kéretik nagy betűvel írni: NMI! a többit szart is így írják!

193936 2012.09.17. 16:37:13

10. harunalrasid Én nem is a szerzőnek címeztem a szavaimat,hanem nagyrabecsült képviselőnknek.A fordítóról is ő gondoskodjon.

14927 2012.09.17. 16:41:34

11. harunalrasid Értettem, akkor most megyek a sarokba kukoricára térdepölni :)))))

156668 2012.09.17. 16:45:49

Kedves Kalifa! Amellett, hogy lényegében egyetértek veled, szeretném megjegyezni, hogy írásodból az derül ki, hogy szerinted mindegy, milyen párt színeiben indul valaki, lénye eleve nem más, mint anyagcsere-melléktermék. És ez azok malmára hajtja a vizet, akik valamiféle istenkirályságot képzelnek el ideális társadalmi berendezkedésként. (Konkrétan volt ilyen ismerősöm, aki ezt mondta gyakorló tanárként az elsős (ma 9-es lenne) gimnazistáknak. Nem tudom, mi lett vele. Lehet, hogy azóta is tanít. Lehet, hogy neki köszönhető minden bajunk:))

34417 2012.09.17. 16:47:22

9. Marijja 2012. 09. 17. 16:26 a petrikben, laborgyakorlaton, volt egy feladat, amiben valami gyártásközi izét kellett előállítani, ami ment is, csakhogy, a tömény oldatból történő kikristályosításához intenzív hűtés kellett volna, jelesül: jég. ugyan tél volt, de a labor ablakainak, de még a folyosó ablakainak párkányain se volt, csak hó, az is kevés, és csak azoknak jutott - beleállítva a lombikot - akik "időre" teljesítették a gyakorlatot. nekem maradt a tömény oldat, sima vízhűtéssel valami satnya kristályutánzat vált csak ki belőle. a módszer az volt, hogy visszadobták: újra! második kísérlet, ugyanezen okból: újra! harmadik kísérlet, ha nem jó, gyakorlat: elégtelen! most kezdjem el magyarázni, hogy mábocs, de elégtelen hűtési kapacitás okán nem lesz kikristályosodás? 1963-ban, amikor dúlt a hidegháború, tito meg láncos kutya volt? balgaság. rasid gondolt egyet, és bement az E.Gy.T-be, az ottani egyik laborban gyönyörű kristályokat állított elő, szűrőpapírba csomagolta, majd az utolsó, sorsdöntő laborgyakorlaton beadta, mint a kívánt végterméket. eredmény: elégséges. hiába, csak gyártási tisztaságút sikerült produkálnom:-) hogy' jön ez ide? ha a recept szerint dolgozol, szar lesz az eredmény. ha megkerülöd, a vezetőnek nem tetszik, mert rájön, hogy a recept a szar. kb. ez érvényes a jelenlegi politikára is.

34417 2012.09.17. 17:09:13

14. propatria 2012. 09. 17. 16:45 megbocsáss, de túldimenzionálod. kétségtelen tapasztalat, hogy eddig váltógazdálkodás volt , különösen a kulisszák mögötti alkuk révén, a pártok közt. 2010-től azonban az ellenfél megsemmisítése, a nepotizmus, a hatalom centralizálása és mindenki másnak, aki nem képes erőt felmutatni, különösen a kisembernek a nagy ívű lesz@rása működik, az önös hatalmi és gazdasági vonalak mentén. lehet elmúltnyolcévezni, lehet gyurcsányozni, lehet hagyókat börtönbe zárni, lehet telehazudni az országot, de lássuk be: van a fidesz, és ki más? az ellenzék megosztott - már, ami a valódi ellenzéket illeti. a jobbik, ugyan már, ki mondja, hogy valódi ellenzék? az lmp-zsúrfiúk meg csak a húsosfazékra gondolnak. van még két évük, hogy zabáljanak. istenkirályság? baromság. elég lenne egy sima királyság, megfelelő rendészeti, igazságügyi, gazdasági forrásokkal. három királyunk is elzálogosította a magyar koronát, amit most meg sámánok táncolnak körbe. lehet, hogy a nap híre, mi szerint "van megoldás, nem kell az imf hitele" is erről szól? csakhogy, jó lenne utána gondolni: az akkori zálogosok mind izmaeliták voltak, lévén, hogy a mindenkori hatalom kiszorította őket minden egyéb más szakmából, foglalatosságból. kíváncsi vagyok, ha orbán elzálogosítaná a koronát - mi az neki, követett ő már el nagyobb huncutságot is - ki is lenne a befogadó fél? félre értés ne essék: az összes "kultúrnép" ludas abban, hogy a rotschildok, a morganok, a blumfeldek és a többiek birtokolják a világ pénzforrásainak őrzését! az egész azzal kezdődött, hogy anno egy föníciai feltalálta a pénzt, de a bankrendszert nem. az egyes országok közti pénzügyi forgalomba óhatatlanul beékelődtek a pénzváltók, később az un. kötelezvények, váltók, ami mögött kizárólag a helyi pénzváltónak volt tőkéje. kik is voltak ezek a pénzváltók? a mindenki által megvetett, kiszorított izmaeliták. mégis, kihez fordultak, ha nem volt pénzük, a pórtól a királyig - a magyar történelemben is? hozzájuk. és rohadtul meg voltak lepődve, hogy kamatot kértek. na, úgy vélem, itt siklott félre az egész. de ebbe ne menjünk bele, mert messzire vezet. ez a post nem a pénzváltókról szól.

12875 2012.09.17. 17:24:40

Nekem olyan ismerősnek tűnik ez a levél! Mintha Olajosnál olvastam volna még 2007-ben. Lassan már történelem. A helyzet meg változatlan. Ne aggódj Emilke, manapság akkora már a demokrácia, hogy pofázni lehet. Nem baj, ha közben éhen halsz, az sem érdekel senkit.

34417 2012.09.17. 17:42:28

17. lujza 2012. 09. 17. 17:24 jeleztem, hogy már olvashattátok, nem is saját termésként közöltem. azonban aktualitása - amit a friss inzerttel jeleztem - semmit sem változott, ami szomorú.

RonaGyuri-mv 2012.09.17. 18:13:48

17: Kedves Lujza, a pofázni a létezőben is lehetett. Nem csak én mondom: http://youtu.be/AYZmxKbF1PY De a rosszban jó, hogy ugatni már szabad, Hogy ugatni már szabad, Hogy ugatni még szabad!

204112 2012.09.17. 18:48:02

Én még nem olvastam. Tetszik. 19. RonaGyuri De előttem van Hofi!

283390 2012.09.17. 20:08:25

A francba, én meg itt vért izzadok, hogy ugyanezt irodalmi stílbe tegyem közzé...:-))) Persze hogy nem tudja a plebs, hogy mit akarok mondani.....:-)) Lehet hogy a Tompika is így érti csak meg, vagy még így sem... Azt viszont értik ha fáj nekik....

34417 2012.09.17. 20:17:29

21. okok 2012. 09. 17. 20:08 az utóbbi időben egyre inkább kiderül, hogy csak az erőből értenek. sok pici pofán csapás, halmozottan, eléggé tud fájni! hát még, egy nagy! ha a ringszabályok szerint számolunk, kb. hatnál tart a fidesz. egy profi bokszoló ezt már féltérden várja, de csak kilencnél áll fel, addig pihen. orbán csak focista. ha gáncsot kap, feldobja magát, fetreng, és szeme sarkából kinéz a bíróra, lefújja-e? úgy néz ki, lefújja.csakhogy, színészkedésért ellene fúj. sárga lap. jön a második félidő. még egy sárga lap, és mehet zuhanyozni - már, ha lesz meleg víz.

115138 2012.09.17. 20:52:14

6. harunalrasid (szerkesztő) "palibatya te, harunalrasidnál? elmegyek a dunához, megnézni, nem fordítva folyik -e?" Az olvasóid nem csak azok, akik írnak is valamit! Nem először vagyok itt, és reményeim szerint nem is utoljára. A Duna folyásiránya pedig változatlan.))

34417 2012.09.17. 21:09:26

23. palibatya 2012. 09. 17. 20:52 "Az olvasóid nem csak azok, akik írnak is valamit!" hát, ez nem valami biztató:-) de azért szívesen látlak, bár nem mindig értek egyet veled.

267802 2012.09.18. 08:52:44

Rasid! Az első mondatodra: Ma reggel volt Tompika az egyik kereskedelmiben! Aki nem látta, bizony nagyon sokat vesztett! Szembetűnő volt a tudatmódosító szer használata az arcán, mondandóján! Ilyen "emberek" kellenek nekik, - akik viszik az ország jó hírét a világban! A "főnöke" - dettó! Úgy tűnik, h a Fideszben ragályos betegség a fiatalkori (hozzánk képest) szellemi leépülés! :-))

11951 2012.09.18. 11:54:03

Igen,valamikor Olajos tett fel egy hasonló szöveget,de ez is nagyon ütős,és sajnos tökéletesen fedi a valóságot....gratula....nagyon jó...

170883 2012.09.18. 12:36:18

24. harunalrasid (szerkesztő) Ha az idézett írásnak azt a részét is elfogadod, hogy " A világ nem vízszintesen van felosztva, jobb és baloldalra, hanem függőlegesen, fentre és lentre.", Akkor már nem is tűnik olyan feloldhatatlannak az az egyet nem értés.

34417 2012.09.18. 13:03:03

[syncumar](#1446018) kérdés, ki kivel nem ért egyet? a fentiek a lentiekkel, a lentiek a fentiekkel, a fentiek a fentiekkel, vagy a lentiek a lentiekkel?

34417 2012.09.18. 13:06:06

[grincs](#1445886) bocsesz, de a tudatmódosító szerekhez tudat is kell, ami tompikának nincs. ő von haus aus ilyen hülye.

267802 2012.09.18. 13:10:10

31. harunalrasid (szerkesztő) Rasid! Írhattam volna azt is, h be volt b@szva, de az olyan csúnya! :-))

34417 2012.09.18. 13:33:56

grincs 2012. 09. 18. 13:10 miért, tompika talán szép?

267802 2012.09.18. 13:49:38

33. harunalrasid (szerkesztő) Rasid! Volt egy nagyon jó barátom, aki ilyenkor azt szokta volt mondani: "Ilyen szép sz@rt még életében nem látott"!

34417 2012.09.18. 19:57:34

34. grincs 2012. 09. 18. 13:49 :-)))
süti beállítások módosítása