Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Interjú Gyurcsány Ferenccel

2012. szeptember 15. - Harun al Rasid

amire az utca embere kíváncsi

amire az utca embere kíváncsi

Mi a helyzet az alkotmányos blokáddal, amit meghirdettek?

GYF: Végigcsináltuk 4 héten keresztül az Alkotmánybíróság épülete előtt. Arról szólt az alkotmányos blokád, hogy emlékeztessük az Alkotmánybíróságot arra a kötelezettségére, hogy érdemben bírálja el a Szabadság és Reform Intézet beadványát, mely arra vonatkozott, hogy az Intézet megállapítása szerint az Orbán kormány alkotmányellenesen működik, nem csak illegitim, hanem illegális is, miután a hatalom kizárólagos megszerzésére tör. Az AB az első körben elutasította a beadványt érdemi vizsgálat nélkül. Azt próbáltuk elérni, hogy mégis vizsgálja meg a beadványt. Ez most folyamatban van.

Odament már Navracsicshoz és Semjénhez 2010 óta, hogy megköszönje azt a keresztényi amortizálást, amit az ön irányába foganatosítottak, majd el is dicsekedtek vele?

GYF: Nem.

Miért nem kezdeményeztek népszavazást az alkotmány megmentéséért? Ha a népszavazást nem is engedték volna azok, akik 300Ft-ért is népszavaztattak, akkor is legalább meg lehetett volna mutatni, hogy egy jogállamban ilyen kérdésben igenis kötelező a népszavazás, a választók ezt követelik, élni akarnak alapvető demokratikus jogaikkal.

GYF: Az alkotmányról nem lehet népszavazást tartani. A népszvazás kezdeményezés alkalmatlan eszköz, itt csak politikai eszköz volt. A Fidesznek van kétharmada, az alkotmány szerint ezzel adhat új alkotmányt. Itt jogi kapaszkodó nincs, csak politikai kapaszkodó van. A politikai kapaszkodó pedig nem más, mint az egyet nem értők tömegének a megszervezése, és az erőnek a felmutatása. Ebben a legerősebb elem a január másodiki tüntetés az Andrássy úton. Egy érvényes népszavazáshoz 4millió ember kell ma már, a választók felének részt kell vennie. Ha 200ezer aláírást összegyűjtünk, az inkább a gyengeség jele, mint sem az erő felmutatása.

Ön szerint mit kapott volna a Fidesztől, ha az Önök kormánya dobja kukába a ’89-es alkotmányt, majd ír az MSZP magának egy egypárti alaptörvényt? Felesküdött Orbán Viktor és Schmitt Pál az alkotmány megtartására és megtartatására, aztán kidobták azt az ablakon. Miért nem szólítják rendszeresen esküszegőnek azt az embert, aki megszegte a Magyar Köztársaság alkotmányára tett esküjét? Önt ezért vajon lehazaárulózták volna?

GYF: Engem kikiáltottak volna diktátornak. Én szerintem egyébként az esküjüket betű szerint nem sértették meg. Az alkotmányra való felesküvés nem jelenti azt, hogy nem lehet alkotmányt módosítani, a mi kormányzásunk alatt is volt módosítás. Amit tettek, az nem az esküjük betűjének, azaz nem formális esküszegés, hanem az esküjük szellemének a megsértése. Tartalmi esküszegés, amikor is – az első kérdésére visszautalva -, valóban az történik, hogy olyan alkotmányt adtak az országnak, és olyan államvezetési gyakorlatot valósítottak meg, amelyben a fő cél, hogy a mai kormány a Fidesz hatalmát kiterjesszék az államrend teljes területére és kizárólagosságot szerezzenek. Nyilvánvalóan a demokratikus jogállam őrzésének a kötelezettsége ölt testet az esküben, ezt ők valóban megsértették.

Ha biztosak abban, hogy Orbán Viktor és csapata az ország és a benne élők ellen tesz szándékosan, demokrácia és jogellenesen, akkor miért nem tesznek ellene megfelelő lépéseket? Van-e esélye Ön szerint egy antidemokratikus, diktatórikus berendezkedés leváltására demokratikus eszközökkel? Van-e alternatívája egy polgárháborúnak, tudnánk e bármilyen hatékony segítséget kérni az Európai Uniótól a mostani kétharmados rezsim leváltásához?

GYF: Vegyük sorjában: szerintem, amit mi tudunk tenni, példának okáért ezzel az éhségsztrájkkal, amely nagyon drámai eszköz, az az, hogy felhívjuk a figyelmét az embereknek és felrázzuk őket, megszervezzük őket Orbánékkal szemben. Ezt tesszük. Ennél drámaibb eszköz már alig van, amit lehetne használni. Az Európai Unió figyelmét folyamatosan felhívja a magyar ellenzék. Az EU tucatnyi eljárást folytat Magyarország ellen. Az Egyesült Államoktól kezdve az Európai Unióig erős kritika alá vonták Orbán kormányát. Legutoljára pár nappal ezelőtt Barroso bizottsági elnök úr felhatalmazást kért arra, hogy az olyan demokrácia renitens országokat, mint Románia és Magyarország szankciók alá vonhassák. Az Unió rendkívül aktív ebben az ügyben. Végül a magyar választópolgároknak kell majd ítéletet mondani az Orbán kormány fölött. Nem Brüsszel fogja megoldani a mi problémánkat, hanem nekünk kell.

Miért nem mondta azt a lemondásakor, hogy akkor mond le a miniszterelnökségéről, ha Orbán is lemond a közéleti szerepléséről végleg? Ebbe ő úgysem ment volna bele, hiszen reszket a hatalomért, ezután pedig többet nem vegzálhatták volna Önt hataloméhséggel. Oké, lemondok, csak Orbán Viktor is mondjon le minden politikai tisztéről – ezt kellett volna mondania. De így csak a Fidesz érdekében cselekedett, a saját választói ellen, akik bíztak önben és önre is szavaztak. Kihúzhatta volna a méregfogát a Fidesznek, nem mondhatták volna többet, hogy Gyurcsány hataloméhes, Orbán pedig csak az ország érdekeit tartja szem előtt.

GYF: Azért mondtam le, mert elveszítettem a parlamenti többségemet. 2008-ban brutális gazdasági válság tört ki, amely megrengette Magyarországot is. Erre a válságra mi, nagyon nehéz intézkedések sokaságával reagáltunk. Az első csomagot 2008 őszén fogadta el a parlament, a másodikat 2009 februárjában jelentettem be, és amikor kiderült, hogy még további intézkedéseket kell hozni, hogy stabilizálni tudjuk az országot, mire ez kiderült, addigra azt is láttuk, hogy nekem már nincsen többségem a szocialista párt frakciójában, nem fogom tudni ezeket a döntéseket a parlamenten átvinni. Ekkor nem marad más választása egy miniszterelnöknek, mint hogy tudomásul veszi azt, hogy kisebbségbe szorult, és lemond. A miniszterelnök addig tud kormányozni, amíg többsége van.

Nem érzi-e a felelősséget azért, amiért hagyta úgy felpuhulni a magyar demokráciát, hogy mára egy ilyen félázsiai autokrata rendszer alakulhatott ki, nácik vonulgathatnak az utcán egyenruhában, visszamenőleges törvényeket lehet elfogadni, szerzett jogokat lehet elvenni, az állam és az egyház szétválasztása helyett azok összefonódnak, havonta van kötelezettség szegési eljárás Magyarország ellen, lehet csorbítani az alkotmánybíróság jogait és pártkatonákkal lehet azt feltölteni, és sorolhatnánk?

GYF: Hagyni nem hagytam, küzdöttem ellene, mind a mai napig küzdök ellene. Azt gondolom, hogy nagyon kevés olyan ellenzéki politikus van még, aki annyi erőfeszítést tett azért, hogy útját állja Orbán világának, mint én. Egy fikarcnyi lelkiismeret furdalásom sincsen. Ha kellett, akkor szembenéztem közvetlenül, egy méterről a szélsőjobboldali randalírozókkal, ha kellett éles szópárbajban védtem a demokratikus rendet a parlamentben, ha kellett a rendőrség mögé álltam, amikor védtem az intézményeinket az újfasiszta randalírozókkal szemben, ha kellett, akkor éhségsztrájkoltam. Nehéz ennél többet tenni.

Ha kíváncsi a folytatásra, itt olvashatja

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr808310044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

11256 2012.09.15. 09:20:42

kösz! azért az a kérdés, hogy "lemondok, ha Orbán is eltűnik a színről", az eléggé szőke nő...

62853 2012.09.15. 09:24:12

A bölcs kalifa belátta, hogy nincs itt mire várni. Az interjú alany gyorsan autorizálta a beszélgetést és nem kell így várni a jövő hétig.

194283 2012.09.15. 09:50:58

Nagyon rossz riporter. Butaságokat kérdez, amiből látszik, hogy felkészületlen. Ezen kívül meglehetőpsen furcsa ötleteket ad elő, hogy mit kellett volna csinálni. Egy Gyurcsány riportnak meg nem arról kéne szólnia, hogy a riporternek miféle egészen hajmeresztő politikai ötletei vannak. Hagyjon fel ezzel a szakmával!

34417 2012.09.15. 10:02:16

3. BrendelMátyás (szerkesztő) 2012. 09. 15. 9:50 nem riporter, nem ez a szakmája és az utca embereként kérdez, az utca emberének szóló válaszokat kap. persze, neked ez egy lenézendő cikk. hogy milyen riporter, semmi közöd hozzá, vegyél vissza az arcodból. hogy egy gyurcsány-riportnak miről kell szólnia, nem a te kompetenciád meghatározni. én nem adtam neked szerkesztői jogot, úgyhogy, lassíts.

123758 2012.09.15. 10:22:29

evianna Aki egy kicsit is figyeli a magyar politikai életet (és Te ilyen vagy), az nagyon jól tudja, hogy egyetlen ember miatt csúszik a magyar demokrácia egyre lejjebb már több mint 10 éve. Ha ezt a méregfogat kihúzták volna még időben, értsd amíg ellenzékben volt, ma nem itt tartana az ország. Gyurcsány avval, hogy hirtelen lemondott, tökön rúgta a szavazóit, akiknek megnyerte a választást 2006-ban. Szerintem sértődöttség volt benne az Mszp-vel szemben, ami jogos is, de ha már ilyen következtetésre jut, hogy lemond, akkor Dugovics Titusz módjára megpróbálhatta volna magával rántani azt az embert, aki minden nemtelen eszközt bevetett ellene. Hangsúlyozom, legalább megpróbálhatta volna, neki már mindegy volt, de nekünk nem! A kérdés erre irányult.

267802 2012.09.15. 10:24:45

Jó a riport! Gratula!

34417 2012.09.15. 10:45:21

[grincs](#1444233) az utca emberének biztosan. a brendeleknek pocsék, csakhogy, ők vannak kevesebben!

263397 2012.09.15. 10:50:20

Piroskaveje hitelesebb lenne, ha kitenne egy táblát, hogy "Gyárat vissza nem adok". Mert ez a dolog lényege. Amit lenyúltak, az örökíthetöen az övék. Ez volt a rendszerváltás célja.. Ideje lenne már a valóságról beszélni a cirkuszi mutatványok helyett. A sok szerencsétlen, aki kimarad a választásokból, azoknak hiányzik, akik a teljesen tudatlanok megvezetéséböl élnek. Nem a demokrácia hiányzik ezeknek, hanem csak a húsosfazék. Hiszen különben szót emelnének az uzsoradiktatúra ellen is, nem csupán Orbán erölködése zavarná öket. Alja népség.

267802 2012.09.15. 11:03:48

8. apafia A tegnapi megjegyzésem neked, ma is aktuális! Nem kicsit, nagyon!!

69910 2012.09.15. 11:18:39

8 ra Apafia, mondd, melyik tehénistállóban tanultad te a politikát? Legalább 180 évvel le vagy maradva. Akkor még elment ez kocsmaduma.

69910 2012.09.15. 11:20:20

9 re Grincs, tőled azért többet vártam, mint, hogy Apafiával pendülj egy-húron.

263397 2012.09.15. 11:30:57

10. Talán, ha lennének érveid is. Mint Piroska, 56-ban. Tudod....

69910 2012.09.15. 11:33:54

5 re GAX, Most legyen az ember okos? Még ma is százak és ezrek mondják, hogy Gyurcsánynak azonnal le kellett volna mondania , amint nyilvánosságra került az öszödi beszéd. Te meg azt mondod, ki kellett volna tartania, mert így cserben hagyta pártját. Az én véleményem egyik nézettel sem egyezik. Helyesnek tartom, hogy Gyurcsány nem mondott le azonnal. Mert ez egy akkora megrázkódtatása volt a pártjának, hogy egy jó darabig még gondolkodásképtelen is volt. De később le kellett volna mondania. Előbb, mint azt tette. De amikor lemondott, nem volt más választása. Egyrészt azért, mert már senki nem hallgatott rá a saját pártjában sem. Az SZDSZ teljesen kihátrált mögüle és a pártjából is sokan. A képviselők közül is többen.Egyszerűen nem volt meg mér Gyurcsánynak a parlamenti többsége sem, de még a pártján belül sem. Gyurcsány már nem volt tartható. Aki az öszödi beszédet nyilvánosságra hozta az történelmet csinált. Rossz történelmet. Rossz magyar történelmet. Ezt nyögjük. Nem csak a pártját, (nem tartozom közéjük) hanem az egész országot vitte katasztrófába, S ki, ezt tette, legyen átkozott!!!! -- Cimboráival együtt.

267802 2012.09.15. 11:34:22

11. szazados90 Százados Úr! Félre vagyok értve!? Nézd meg a tegnapi Rasid postot! Ott a válasz!! :-))

69910 2012.09.15. 11:40:15

12 re Apafia, mit tudsz te Piroskáról 56 ban? És hogy jön ez ide, A rigómezei csata elvesztését Hunyadi, nem a tatárjárásra fogta rá. De te képes vagy talán még erre is. S ha már olyan okos vagy , hát térjünk el a tárgytól és bazseváld már ide a bársonyos füleimbe, hogy Piroska, szerinted, mit tett 56 ban? (amit én nem tudok) Százados.

180524 2012.09.15. 11:45:36

Kösz, Rasid, jó! ". Itt jogi kapaszkodó nincs, csak politikai kapaszkodó van." Kulcsmondat!! "Tartalmi esküszegés, amikor is – az első kérdésére visszautalva -, valóban az történik, hogy olyan alkotmányt adtak az országnak, és olyan államvezetési gyakorlatot valósítottak meg, amelyben a fő cél, hogy a mai kormány a Fidesz hatalmát kiterjesszék az államrend teljes területére és kizárólagosságot szerezzenek. Nyilvánvalóan a demokratikus jogállam őrzésének a kötelezettsége ölt testet az esküben, ezt ők valóban megsértették." Megint egyet kell értsek! Elolvastatnám a sok hihű ostoba, megvezetettel!!!

263397 2012.09.15. 12:06:21

15. Tudom, hogy idös vagy, ezért lenne bizonyos megértés bennem, ha visszafognád magad. De ugye te megyaráztad egyszer, hogy Piroska 56-ban engedélyezett valami tüntetést. Piroska ám 56-ban 9-éves volt, te pedig összekeverted Piros belügyminiszterrel. De láthatóan már erre sem emlékszel.

34417 2012.09.15. 12:26:55

17. apafia 2012. 09. 15. 12:06 ejmiakő, részemről is bizonyos megértést eredményezne, ha befejeznéd a mellé dumát. Piroskaveje, Mint Piroska, 56-ban, Piros belügyminiszterrel. ezeket te írtad, te kavarsz itt, az uzsoradiktatúra rögeszméddel együtt. próbálj meg egyszer, kivételesen, a posttal foglalkozni. ha egyetlen gyurcsányi választ is vissza tudsz arra vezetni, megkövetlek, és nem kockakővel.

34417 2012.09.15. 12:29:41

az érdem g&x-é, én csak kiraktam. ő kérdezett, gyurcsány válaszolt. a megvezetettek nem olvasnak ellenszéket, de szerintem sok mást sem. az olyasmi túlterhelné a maradék neuronjaikat.

267802 2012.09.15. 12:43:06

19. harunalrasid (szerkesztő) Pedig kötelezővé kéne tenni, mint az elő-regisztrációt!

175664 2012.09.15. 16:55:13

13-ra szazados90 Két ok amiért nem lehetett neki lemondani: az egyik, hogy aki nem készített jegyzőkönyvet a kormányülésről ne replikázzon hogy ő tisztességes. A másik hogy a rendszerváltás óta Európában ilyen bestiális aljas felfordulást nem csináltak, amit csak az Alkaida volt képes módszerességben és aljasságban is alulmúlni! Ezt a terrort jogállami eszközökkel kellett megfékezni úgy hogy fegyverhasználat NEM volt!!!! Ez jogosítja fel ma is Gyurcsányt és pártját a hiteles politikus szerepére! A feltett kérdések, lehet nem az újságíró szakmai szempontokat követte, de a laikusok érdeklődését kitűnően felismerte. Az ország jelenleg sem jogállami keretek között működik, de GYF egyszer sem esett abba a hibába, hogy ezt megkerülő megoldást javasoljon, vagy elfogadjon! Éppen ezért kitűnőnek tartom a riportot, és apafia is csak az irigység miatt ömleng annyira!:-DDD

14927 2012.09.15. 17:29:06

Nem csalódtam, ez Gyurcsány. Közvetlen, lényegre törő, és ha hibázott azt is beismeri.

193225 2012.09.15. 18:52:49

Rasid, mikor mondta Gyurcsány, hogy Orbánt nem lehet leváltani 2014-ben? Hány napja, mert nem találom a linket. Csak hogy mellé tegyem a mai nyilatkozatnak. Ha véletlenül tudod a linket. :))

34417 2012.09.15. 20:03:23

[Shakespeare](#1444477) passz. a mai nyilatkozatot nem olvastam. keresd a forrásnál.

163107 2012.09.15. 20:04:17

Nagyon is jó a riporter. Nem olyan könnyű ám 15 perc alatt (ugye annyid volt?) kérdezni, és itt bebizonyosodott, hogy Rasid tud kérdezni! Arról érdeklődött, ami mindenkit foglalkoztat a baloldalon. Mindenesetre a lényeg az kiderült: Gyurcsány vérbeli politikus, akivel számolni kell. Ezért pelenkázza magát a maffia.

163107 2012.09.15. 20:07:59

Emilkének: „Célunk, hogy felhívjuk a választók figyelmét arra, hogy az előzetes regisztráció ellehetetlenítheti, hogy elzavarjuk az Orbán-rendszert, amely tönkretette az országot, tönkretette életünket. " Rossz a cím. Ha... ha regisztrálni kell, nem lehet elzavarni. stb... szerintem téved! http://www.168ora.hu/itthon/gyurcsany-a-dramai-helyzet-dramai-valaszt-kivan-102181.html

34417 2012.09.15. 20:09:33

[4elefánt](#1444412) erről beszéltem. az utca embere hasonló kérdéseket tenne fel, ha módja lenne rá. az újságírók meg? mábocs, de kevés kivétellel nem az utca emberéhez szóló riportokat készítenek. túl profik (és túl gyávák) az ilyesmihez, mert még a végén rájuk ragasztanának valamilyen címkét. mi nem vagyunk újságírók, de halljuk a metrón, a kocsmában, az orvosi rendelőben, de otthon a családban is a sógor által feltett kérdéseket, miket a finnyás szakma valahogy elfelejt feltenni, mert a végén amatőrséggel vádolják őket. igen, mi amatőrök vagyunk! na és?

34417 2012.09.15. 20:12:58

[Osszián](#1444522) nem kívánok idegen tollakkal ékeskedni. a riport G&X produktuma volt, én csak előkészítettem a terepet, ami a "találkozásom gy.f-el" c. postomban olvasható. G&X viszont nagyon összeszedetten, kész listával készült az interjúra. lehet, hogy kicsit tovább tartott, mint 15 perc.-)

34417 2012.09.15. 20:15:09

25. Osszián (szerkesztő) 2012. 09. 15. 20:04 amúgy tényleg tudok kérdezni. leggyakrabban doremit szoktam: drágám, nem tudod, hova a francba költöttem el megint a nyugdíjam?

163107 2012.09.15. 20:38:53

A super user név nem mondott nekem semmit - de ha G&X követte el az interjút neki gratulálok. Fikázni könnyebb, mint politikust kérdezni.

163107 2012.09.15. 20:44:16

"újságírók meg? mábocs, de kevés kivétellel nem az utca emberéhez szóló riportokat készítenek. túl profik (és túl gyávák)" Ma úgy jött ki a lépés, hogy papíron olvastam azt a tetű giró-szászt, és agyfaszt is kaptam tőle egyből. Vajon miért nem lehetett az orra alá dörgölni (Túl jók a számaink...) a recessziót a hatalmas inflációt, a fogyasztás a 3 bóvlit, a 27%-os áfát, visszaesését és egyéb konkrét adatot? Hagyták süketelni a "profik".

34417 2012.09.15. 20:58:51

[Osszián](#1444543) a cikk alján ott a monogramja. a super user csak technikai. javítom

34417 2012.09.15. 21:07:32

31. Osszián (szerkesztő) 2012. 09. 15. 20:44 nem nagyon szólhatnak be neki, mert a licenszük bánja. ennyit a sajtó szabadságáról.

16940 2012.09.15. 21:24:38

Jó munka, mert az interjú készítője nem "mikrofonállvány"!

123758 2012.09.15. 23:21:59

Azt kérdeztem meg Gyurcsány Ferenctől, ami engem érdekelt. Ha tetszett valakinek, annak örülök, aki meg fikázza, az meg vagy fideszfan, vagy neki az Obersovszki a példakép. Mindenesetre egy fikázó sem írt még konkrétumot, amit szerinte nem kellett volna megkérdezni.

16940 2012.09.15. 23:25:01

Untersovszky szakmai etikátlanságát a MUOSZ határozatban ítélte el.

123758 2012.09.16. 00:06:16

Engem még nem ítélt el a MUOSZ, mint űberszopdkyt.

267802 2012.09.16. 06:09:37

35. -G&X- (szerkesztő) Ne is törődj vele Drusza! Olvasó több van, mint fikázó! Ha valaki jobban tudja, csinálja! Ja, h nincs bátorsága? Ő baja!! :-))

69910 2012.09.16. 11:01:09

21 re - 4 elefánt, azt hiszem félreértettél. Gyurcsány helyzete tarthatatlanná vált. Meg volt a pártjában a maga ellenzéke, amely meg akart tőle szabadulni, s igazolva látta az adott helyzetben, hogy joggal van ellene. Ez az ellenzéke hátba támadta.. A koalíciós partnere, élén Horn Gáborral, meg Kósa haverjával, a Fidesszel cimborált. S szinte az egész SZDSZ frakció, szembe fordult Gyurcsánnyal. Még a Pető Iván is, aki az MSZP nek köszönhette a mandátumát, mivel Steiner Pál átadta a helyét neki (nem szívesen) a választó kerületében. S a következő napon lett volna egy törvény megszavazása a parlamentben, amit az SZDSZ nem szavazott volna meg és az MSZP belső ellenzéke közül is néhányan. S akkor ez egy nyilvános megbuktatás lett volna. Ezt előzte meg Gyurcsány a lemondásával. S hadd mondjak még valamit. Gyurcsány az öszödi beszédével egy olyan szarvashibát követett el, amit egy miniszterelnök nem engedhet meg magának. Ebbe csak Orbán nem bukott bele. Talán egyedül a világon. Ez Gyurcsány akkori amatőrségére vall. (ma már nem amatőr) És még valamit. Az MSZP országgyűlési képviselői közt is sok volt az amatőr. Gyurcsány világosan megmondta ott Öszödön, hogy a pártnak vállalni kell, hogy megszorításokat alkalmaz. Más kiút nincs. Ez nehéz lesz. meg kell mondani a választóknak, hogy túlköltekeztünk, s a dolgozók, nyugdíjasok jövedelmi helyzetét vissza kell fogni. Át kell szervezni az egészségügyet, nyugdíjrendszert és az oktatást. Tehát reformokat kell végrehajtani. S ez széles társadalmi rétegeket érint. Ezt fel kell vállalni. No ezt nem minden, azaz, nagyon sok képviselő nem akarta felvállalni, mondván, hogy ez a választók becsapása, és ezt, mármint a megszorításokat egy baloldali párt nem vállalhatja föl. És ők maguk a képviselők sem vállalják fel. mert ez nem baloldaliság. Nem tudták , vagy nem akarták megérteni a képviselők sem, hogy más a helyzete egy baloldali pártnak, ha ellenzék, s más, amikor kormányoz. S ami még érdekesebb, hogy a koalíciós partner, az SZDSZ, ebben benne lett volna, de Gyurcsány saját pártja megosztott volt ebben a kérdésben. Üdv: Százados.

69910 2012.09.16. 11:19:03

17 re apafia, te emlékszel rosszul. Valóban valóban eltévesztettem Apró piroskát, de nem Piris László belügyminiszterrel. Hanem Apró Antal feleségével, aki 56 ban a XI. kerület MDP pártbizottságénak a titkára volt. Ő, Apróné volt aki a Gerő Ernő miniszterelnök és pártvezető távollétében, engedélyezte a Műszaki Egyetem diákjainak tiltakozó felvonulását. (nem kérdezve meg Hidas István miniszterelnök helyettest, aki akkor Gerőt helyettesítette.) Nos, ha akkor Apró Piroska 7 éves volt, s amikorra felnőtt, Gyurcsány felesége lett, (akitől később elveált) akkor meg mi bűne lehetett akár piroskának, akár a mint volt feleségnek, amit Gyurcsány rovására fel lehet hozni? Te kispajtás rosszabb vagy Rákosinál. Aki megkövetelte a katonatisztektől, ha "deklasszált elemek" családjába házasodtak, hogy vagy elválnak, vagy elvesztik rangjukat, s vele a tiszti pályát is. Neki még elég volt az elválás, neked még az sem elég. Ugyanakkor tudomásul veszed, hogy jelenlegi kormányunk minden tagja a kommunizmus lojális neveltje volt, s egyik - másikuk meg párttagok is voltak a megátkozott kommmmmmunizmusban, vagy apuka párttitkár is volt, most meg milliomos vállalkozó és ő bányássza a legjobb követ az útépítésekhez.
süti beállítások módosítása